Enquesta sobre la teva estada de mobilitat ERASMUS/MOU/ISEP
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

 
View only
 
 
ACDEFGHIJKLMNOPQRSTU
1
Timestamp1. Nom de la universitat de destí2. Durada de l'estada (mesos)3. Què opines de la universitat on has anat? Recomanaries a altres alumnes que hi vagin? Per què?4. De les assignatures que has fet, quines recomanaries?5. I quines NO recomanaries fer? Per què?6. Quines àrees/barris recomanaries per anar a viure?7. Quin tipus d’allotjament has tingut? 8. Si el recomanes, escriu el nom de la residència i/o les dades de contacte de l’allotjament:9. A més de la beca Sócrates – ERASMUS. Has sol•licitat alguna altra beca?10. En cas afirmatiu, quina/quines altres beques has sol·licitat?11. Vols afegir algun altre comentari sobre la teva estada? (assignatures, universitat, allotjament, nivell de vida,...)
2
4/27/2012 18:33:36Bahcesehir Universitesi9Sí, és una universitat molt moderna, amb molt bones instal:lacions i ubicació. El nivell del professorat i l'acollida per part de l'alumnat també han estat molt positius.Consumer Behaviour, Advertising Management and Strategy.No recomanaria fer assignatures d'altres departaments, com puguin ser de disseny, com ara les de tipografia i packaging, ja que es requereix un nivell alt de coneixements sobre la matèria per tal de poder fer les pràctiques. Besiktas, Sisli, Cihangir, i tot el que és la zona asiàticaSector privat (casa/pis compartit)NoEl preu de quasi tot és barat, en canvi el lloguer i allotjament en zones relativament cèntriques és molt elevat. La residència que ofereix la universitat té preus molt elevats, així que no és recomanable. Una bona opció poden ser les residències per a estudiants erasmus que ofereix l'ESN (Erasmus Students Network d'Istanbul) i altres organismes semblants.
3
5/15/2013 19:37:53Bahçesehir University5La universitat és privada, moderna, amb bones instal.lacions i en una situació immillorable a la ciutat, al barri de besiktas al costat del mar. A la universitat hi ha molts estudiants internacionals, coneixeràs gent de tot el món (Estats Units, Orient mitjà, Europa, Àsia) i hi ha bon ambient. Tot hi això acadèmicament no em va satisfer del tot, a nivell de continguts de les assignatures i de la poca implicació tant de professors com dels alumnes en les classes. Tot i això no hi ha cap problema en fer les classes en anglès.Social Movements and New Media. Molt recomenable amb la proefessora Bursa Çelik. Professora que s'implica amb els alumnes, prefereix treballar amb grups reduïts i realment van ser unes classes - debat molt interessants. Qualsevol assignatura amb aquesta professora és recomenable. El curs de llengües de Turc. Els professors no parlen anglès, només turc i en alguns casos àrab, amb el qual això dificulta moltíssim les explicacions. La majoria d'alumnes són estudiants internacionals a temps complert a la universitat , per tant ja porten almenys un any vivint a Turquia i la majoria de procedència de països àrabs, que els hi resulta molt més fàcil l'aprenentatge de la llengua. El mètode d'ensenyament és lent i poc útil per la teva vida diària a Turquia. Sisli, Besiktas, Mediyekoy Sector privat (casa/pis compartit)www.erasmushouses.com No és una residència, és un llogater que té un edifici sencer de pisos que només la lloga a estudiants de tot el món. És fàcil per conèixer gent, no acostumen a anar-hi gaires espanyols. Pregunta per les habitacions més barates. Bona localització a 20 min en bus de la universitat i a 20 minuts a peu a Taksim ( distàncies molt curtes per ser Istanbul). Al carrer del costat hi ha tot tipus de botigues, supermercats i un Carrefour bastant gran on podràs trobar coses no tan fàcils de trobar en els altres supermercats turcs. Barri tranquil i agradable. AGAURValoro molt positivament la meva estada. La ciutat és enorme i perfecte per fer-hi un erasmus. Turquia és un país fàcil i barat per viatjar i molt interessant per alguns aspectes del canvi cultural del país. El nivell de vida en general és més barato que a bcn (transport públic, taxis, menjar, supermercat etc...) Experiència totalment recomenable !
4
4/12/2012 17:55:06CARDIFF UNIVERSITY9Recomano la Universitat considerant-la dins de la ciutat de Cardiff. La infraestructura i serveis de la universitat són un punt a favor així com la Student Union que és el lloc de reunió i esplai per als estudiants. A nivell acadèmic el contingut de les assignatures deixa força que dessitjar. Cal tenir en compte que es tracta d'un programa d'"undergraduate" que equivaldria al 1r cicle de la llicenciatura. A trets generals, totes les assignatures son fàcils d'aprovar. Si no tens un bon nivell d'anglès no recomano Cultural Agency, perquè es tracten diferents temes amb poca profunditat i costa d'agafar el fil. El centreResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíSenghennydd Court. És la més cèntrica tot i que les instal·lacions no són gaire noves i a les nits que fa calor s'hi poden veure rates pels voltants.MOBINTL'Erasmus a Cardiff està esdevenint una experiència inigualable. La recomano sense dubte.
No obstant, si el màxim objectiu és aprendre anglès recomanaria altres destins ja que hi ha moltíssims espanyols i és molt difícil no relacionar-se amb ells.
5
4/18/2012 12:19:41Cardiff University9En quan a nivell de les assignatures és fluix. Però si el que vols és prioritzar l'aprenentatge de la llengua anglesa i no de coneixements periodístics o de Publicitat i Relacions Públiques és una molt bona opció, ja que tots els treballs són anònims i per tant t'exigeixen un nivell com el de la resta d'alumnes natius i t'has d'esforçar per aconseguir aquest nivell. A més totes les assignatures estan dividides en Lectures i Seminars. Les lectures parla el professor més que res. I als seminars qui han de parlar són els alumnes, per tant no has d'estar atent al tema i saber expressar-te per donar la teva opinió. Reportering Science Health and Enviroment, eren classes amb pocs alumnes i els debats que és generaven entorn temes de classe eren força interessants.Cap, considero que cadascú ha de triar segons les arees que més l'hi interessin.CathaysSector privat (casa/pis compartit)La GeneralNivell de vida una mica més elevat que ha Espanya.
6
4/23/2012 19:19:12Cardiff University10Recomano amb molt de gust la Universitat de Cardiff, ja que és destacable la importància històrica i renom sobretot en l'apartat de comunicació. A més a més, recomano la Universitat de Cardiff si vols fer un Erasmus per aprendre de veritat, on hauràs de treballar com un altre alumne, ja que la millor part és que no faran cap excepció amb tu i tindràs que demostrar perquè ets tan vàlid o més que els altres.Personalment recomanaria "New Media, Internet and PR", per aprendre sobre com utilitzar les noves tecnologies en el terreny de comunicació. Parlo d'un mòdul 100% pràctic que compta amb una professora que és una absoluta experta en el terreny i on asseguro que a part d'aprendre moltíssim es gaudeix al màxim.

També m'agradaria recomanar "International Public Relations Theory and Practice". Un mòdul que es desenvolupa en dues parts: al primer trimestre fas la teoria i al segon la pràctica. Els dos professors que imparteixen aquest mòdul són dos grans professionals que han treballat per multitud de companyies de renom mundial i que a través de la seva experiència t'ensenyen com analitzar i solucionar casos de la vida real.
En principi no recomanaria "International Marketing" , en el meu any va haver-hi un canvi d'última hora i ens van canvia el professor encarregat d'aquest mòdul. Va ser bastant caòtic, personalment no vaig aprendre gaire i es va fer molt pesat.Senghennydd Hall/Court i TalybontResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíResidècia Senghennydd Hall
Senghennydd Road
CF24 4AG
La beca Bancaja.Recomano la ciutat i la universitat de Cardiff per tots aquells que busquin viure una gran experiència. Cardiff és una ciutat universitària on s'ajunten gent de totes les edats i d'arreu del món. Hi ha bona oferta cultural i lúdica, llocs de tranquil•litat i relax, el nivell de vida és barat i l'ambient en general és molt agradable. Per tant, és impossible sentir-se fora de casa a Cardiff.
7
5/14/2012 14:57:10Cardiff University9L'Erasmus és una gran experiència que considero que tothom deuria experimentar-la algun cop a la seva vida. I la Universitat de Cardiff és increïble per viure-la. És una universitat amb molt bona reputació a nivell mundial i acostumada a rebre estudiants internacionals de tot el món.International Public Relations Theory i The Internet and the New MediaCathaysSector privat (casa/pis compartit)Vivia en una casa compartida al barri de Cathays. Aquest barri hi ha moltíssimes inmobiliàries i les cases estan força a prop de la universtitat (15-20 min caminant).

Alguns dels meus companys van estar vivint en residències ofertades per la universitat. Hi poso l'ordre de preferència: Hodge Hall (Localitzacio excelent!), Colum Hall (residència en forma de casetes típiques angleses), Senghennyd Court (molt aprop del centre de la ciutat), Talybont (Viu moltíssima gent, a 20 o 25 minuts de la uni, una mica lluny del centre i dels supermercats). NO ANAR University Hall, està a 45-60 minuts caminant de la universitat.
Beca BancajaLa vida al Regne Unit és força cara. La universitat està a Gal·les, per tant és una bona oportunitat per conèixer la cultura i costums gal·leses, inclosa la seva llengua. El gal·lès no és gaire conegut a la part del sud del país, però la universitat ofereix cursos per aprendre'n.
8
2/10/2017 20:36:02Instituto Politécnico de Lisboa5Gran variedad de optativas a elegir entre los estudios de comunicación.
Asignaturas en inglés sólo para estudiantes Erasmus.
Profesorado preparado y abierto a ayudarte.
Número de alumnos reducido (no eres un número más en la clase).

Direçao de Arte em Publicidade.Comportamento do Consumidor. Demasiado teórica y repetitiva de cosas que ya hemos hecho al llegar al último curso del grado. Pertenece al 2º curso de allí.Saldanha, Marqués de Pombal, PicoasResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíNoLa facultad está lejos del centro, pero más vale alojarse cerca del centro y coger el metro/tren para ir a estudiar si queréis disfrutar realmente de la ciudad.
El nivel de vida es barato siendo capital comparado con Barcelona o Madrid, pero más vale pagar un plus por la vivienda, aseguraos de que tenga calefacción y sean edificios renovados.
9
5/30/2017 13:20:18Instituto Politécnico de Lisboa 9 mesos La universitat on he fet l'erasmus m'ha agradat molt. Els professors son molt amables, a més de ser grans professionals, qualsevol dubte, qüestió, problema t'ajuden sense cap problema i et faciliten els estudis.

La varietat d'assignatures es inmensa, i tan pots fer quelcom pràctic com teóric, hi ha molta oferta.
De totes les assignatures que he realitzat recomenaria;
- Interview Techniques Workshop, el professor es un periodista amb molta experiencia i analitza un per a un les pràctiques a realitzar.
- Photography, professor que es un gran fotograf i tot el material aportat a l'aula es personal.
- Ateliê de Jornalismo Radiofónico, professor amb molts coneixements i experiencia. S'apren molt.
- Ateliê de Jornalismo Televisivo, molt pràctic on també s'apren molt.
- Photojournalism, el professor té amplis coneixements sobre el tema, s'hi dedica i el material es personal també.
English for Journalism, es una assignatura molt interessant però força complicada. Marquês de Pombal, Picoas, São Sebastião, Campo PequenoSector privat (casa/pis compartit)En un primer moment vaig anar a una residència que no recomano. En el segon quadrimistre en un pis compartit en la zona on he dit, Picoas que recomano al 100%. NoEl nivell de vida a Lisboa es molt bo, ja que es una vida barata, bon temps i es una ciutat amb moltes possibilitats i amb moltes coses a fer. L'erasmus es una experiència necessària per a qualsevol estudiant.
10
4/12/2012 12:12:13IULM10Sincerament. és una universitat en la que, pel fet de ser privada, et posen les coses fàcils i les temàtiques són interessants. Si l'objectiu de l'estudiant és fer una vida fàcil, disfrutar de molt temps lliure i classes lleugeres, aquesta és la seva universitat. Si el que busca és treballar de valent, apendre noves maneres de fer i posar-les en pràctica millor escollir un altre destí perquè a la IULM tot molt teòricTeoria e tecniche del linguagio giornalistico i linguaggio del cinema e della tvNo m'he trobat amb assignatures que no m'agradessin i si això passa sempre es pot canviar, per tant, no ha de ser un problemaResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíÉs la residència de la universitat i no la recomanoNoEl nivell de vida és alt i la societat és semblant a la catalana, com a consell, que la gent vagi a paisos de l'est o amb diferents cultures i amb menys poder adquisitiu perquè milà, és una Barcelona cara però amb menys coses
11
4/18/2012 14:23:20IULM9Segons el meu punt de vista és una universitat molt recomenable per anar! És una universitat molt destacada a Itàlia en l'àmbit de la publicitat i de les relacions públiques. Hi ha moltes xerrades de grans empreses i personalitats no només italianes sinó d'arreu del món. Durant aquest any ja han passat per aquí Giovanni Rana i representant d'IKEA, Coca-Cola, Luis Vuitton, entre molts d'altres. Realment és una gran oportunitat poder escoltar-los parlar i aprendre d'ells.Recomanaria Creatività e Progettazione, és interessant i tota l'assignatura es basa en un treball en grup dedicat a un cas en concret d'una empresa o organització real. És una assigantura amena i tots els professors són comprenssius i ajuden als estudiants Erasmus.Sincerament, no he fet cap assigantura que no recomenaria.Els voltants del NavigliResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíÉs la residència de la mateixa universitat. La web de de la IULM: www.iulm.it ofereix tota la informació sobre la residència. La beca MOBINT de la Generalitat
12
4/18/2012 19:21:56IULM9Sincerament crec que és una molt bona universitat. Els professors són excel·lents i sempre estan disposats ajudar-te en qualsevol cosa i l'atenció que et proporciona el departament internacional és molt bona.

Linguaggi della pubblicità i Creatività e proggettazione.Crec que totes les que he fet jo estan prou bé, no hi ha cap mena de complicació.El Navigli que es situa molt a prop de la universitat.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíResidence IULM

http://www.iulm.it/wps/wcm/connect/iulmit/iulm-it/Studiare-alla-IULM/Vivere-alla-IULM/Residence-IULM/

Aquesta és la pàgina on es troba tota la informació sobre la residencia.
Beca EquitatPel que fa a les assignatures, universitat i allotjament crec que és perfecte. Estic molt comoda i a gust.

Pel nivell de vida si que cal destacar que és un pel més car.
13
4/27/2012 0:52:56IULM7Es una universidad diferente lo cual sirve para que abras tu mente y tu forma de aprender, pero es muy complicada las relaciones humanas entre los estudiantes de esta universidad ya que tienen un nivel socio economico muy muy elevado lo que dificulta las relaciones de igualdad,Yo curse cinco asignaturas:
Museologia: una asignatura super interesante que la recomendaria a todo el mundo.
Historia del Cinema Italiano: Otra asignatura que te forma como futuro profesional de los medios y te ayuda a entender la cultura italiana.
Comunicación Social: Si te gusta el marketing y la comunicación es muy chula.
Publicidad: (Moretti) no merece la pena, asignatura muy global, super numerosa y nada cerccana.
I.Medio: (Andrea Miconi) Una asignatura muy complicada pero que te genera un gran conocimiento. Es muy complicada de aprobar, pero es muy enrriquecedora.
ResidenciaSector privat (casa/pis compartit)La propia residencia de la IUL, esta en el mismo campus, es la más economica y es donde conseguiras hacer un Erasmus social, porque solo en la universidad es imposible.Beca Bancaja (pero no me la concedieron) Ahorrra antes de ir que si no lo pasaras un poco mal porque Milan es muy caro sobre todo el tema de alojamiento.
14
3/12/2013 17:33:32IULM6Sí la recomiendo porque el plano de estudios es muy bueno y la atención y ayudas a estudiantes extranjeros es inmejorable. ORGANIZZAZIONE E GESTIONE DEGLI EVENTI CULTURALI E DELLO SPETTACOLO
LINGUAGGI DELLA PUBBLICITÀ
GESTIONE DELLA ATTIVITÀ E DELLE ORGANIZZAZIONI CULTURALI
STORIA DEL CINEMA ITALIANO
MARKETING (hay mucho temario y los exámenes son muy complicados)NavigliSector privat (casa/pis compartit)La beca MEC para cubrir el coste de la matrículaEl nivel de vida en Milán es muy caro, aunque los bonos de transporte mensuales para estudiantes están muy bien de precio (recomiendo que se informen en la oficina de la IULM para estudiantes extranjeros)
15
1/21/2015 15:16:51IULM5Universitat molt teòrica però tens l'oportunitat de tenir a professors de gran prestigi com en el meu cas Luca Pellegrini, Mauro Ferraresi... que són autors i creadors de grans teories i llibres.
Recomanaria a tots aquells que els agrada llegir llibres (en llengua italiana) per estudiar les matèries. D'altra banda, si vols fer pràctica, no és la teva universitat.
Pel que fa al programa d'estudi i examen és el mateix que els altres alumnes italians, menys en el cas del curs "EVENTI".
Marketing (Luca Pelligrini) En el cas que t'agradi el MK especializat.
Comunicazione Sociale (Roberto Bernocchi)
Consumi e cultura di impresa (Mauro Ferraresi)
Eventi (Saverio Monno), et dóna moltes facilitats.
Navigli, Parco Sempione, RomoloResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíResidence IULM
Via Santander 5, 20143 Milano,
Coordinadora; Ilaria Belmontre
NoEl nivell de vida és bastant elevat, com Barcelona.
És una ciutat amb gran moviment, jove, plena d'Erasmus, gent vinguda de tota l'Europa i restaurants japonesos de "All you can eat".
Alguns preus: la targeta mensual del transport 22 euros, habitació de residència 370 euros, un cocktail 7 euros...
Sens dubte, la millor experiència de la meva vida. Durant 5 mesos tens l'oportunitat de formar una nova família d'amics, aprender una altra llengua i estudiar en una de les universitats més prestigioses d'Itàlia.
16
3/11/2015 19:51:40IULM6La universitat en si és molt bonica i gran, i també molt moderna. Pel que fa a tema professors també està bastant bé i estan bastant formats. Això si, totes les classes son amb italià així que mes val que vagis preparat amb un bon nivell. Recomanaria Organizzazione degli eventi. Molt interessant i el professor molt bo. Teatro o Radio. Els examens son bastant difícils Zona residencial de la IULMResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíNo
17
1/5/2017 12:17:12Iulm5Sí que la recomanaria però la universitat és molt més teòrica que la URV i els exàmens són orals, però a tota itàlia funciona igual. La majoria de professors donen més facilitats als estudiants erasmus.Organizzazzione degli eventi
Regia pubblicitaria
Linguaggi digitali e comunicazione aziendale
Psicogia dei consumi e neurmarketing perquè és molt teòrica i costava entendre el temari.Famagosta, romolo, porta genovaResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíCollegio di Milano. Està molt bé perquè la majoria d'estudiants són italians i aprens l'italià més fàcilment i les habitacions són individuals i estan força bé qualitat/preu ja que l'allotjament a Milà és molt car (compta uns 550€ al mes).NoÉs millor anar amb un nivell base d'italià i fer amics italians perquè veuràs que amb poc temps hauràs millorat molt l'idioma. El nivell de vida és una mica més alt però et trobaràs amb moltes ofertes a l'hora de sortir i fer viatges amb la targeta esn(que te la fan a la iulm). Sobre l'allotjament també et pots mirar la residència de la iulm que és més econòmica però les habitacions són compartides.
18
2/20/2017 11:31:25IULM4La universitat és molt nova, l'atenció dels professors cap a tu en general és bona i la persona que gestiona l'ERASMUS facilita molt les coses. A més a més és una universitat on hi ha molta gent d'erasmus d'erasmusOrganizzazione e gestione degli eventi culturali e dello spettacolo

Laboratorio di regia pubbicitaria

Comunicazione aziendale e linguaggi digitali
Psicologia dei consumi e neuromarketingResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíNo
19
2/10/2015 10:54:22Kazimieros Simonaviciaus Universitetas5És una universitat molt petita i hi ha molt poc contacte amb els alumnes lituans, ja que les assignatures, quasi totes són només amb Erasmus. Tot i ser petita, és acollidora i, tant la coordinadora Erasmus com els mentors, fan tot el possible perquè l'alumne es senti com a casa.

Aquest any la universitat va acollir uns 20 erasmus (a diferència de més de 200 d'altres universitats). Per tant, la relació és més "de família".
De les 4 que he fet en recomanaria dos:

- Creative Project Management: Força interessant. Amb grups de 5 o 6 persones, s'ha de crear un producte des de 0 i persentar-lo a final de quatrimestre. Una assignatura bastant pràctica.

- Creative Economy: Bastant amena i de contingut interessant.
- Information and Communication Technologies: Crec que el nom no es correspón amb el que es trobarà l'alumne. És una assignatura de conceptes relacionats amb el funcionament de l'ordenador.

- Sociology: Interessant, però molt buida de contingut.
SaulétekisResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíJo m'he allotjat els 5 mesos a la universitat d'estudiants Sauletekio av.39. Es troba a les afores de la ciutat (a uns 30 minuts amb bus aproximadament) però els preus són molt baixos (50€ al mes apoximadament).

Al principi asusta, perquè es troba en bastant mal estat, però quan t'hi acostumes, i gràcies a l'ambient Erasmus, és un bon lloc per estar.
NoEl nivell de vida és bastant més baix que a Espanya, tot i que ara, amb l'entrada de l'euro al gener, els preus han anat pujant. Hi ha molt ambient Erasmus, moltíssims llocs per sortir a fer un beure i és una ciutat molt acollidora.

Totalment recomanable.
20
1/28/2015 12:05:32Roskilde Universitet5És molt diferent al tipus d'educació que hi ha aquí. T'ensenyen coses que et porten a la vida real. Deixen molta llibertat als estudiants. Als Communication Studies no hi ha exàmens. Són assignatures de tres setmanes i un projecte final que porta bastant de temps. Recomanaria que hi vagin per veure com funciona el país i l'educació.Les assignatures a la RUC són un pack tancat: "Print Media", un curs teòric i el project work en group. Només es pot triar entre Speech Communication i Video. Jo vaig fer el primer i em va semblar molt útil per practicar l'anglès i modular la meva veu.
IMPRESCINDIBLE el Foundation Course. La gent que no el va fer se'n penedeix. Val la pena marxar dues setmanes abans i conèixer a tothom.
El projecte porta molt de temps i és en grup (implica desplaçaments, posar-se d'acord cada 2x3), però s'ha de fer obligatòriament i són 15 crèdits que et treus del damunt.Trekroner (Campus)Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíHi ha tres residències al mateix campus:
-Rockwool: quatre habitacions, dos lavabos, cuina/menjador compartits. Hi ha tres o quatre pisos com aquest.
-Kolibrien: quatre pisos de 14 habitacions amb lavabo individual, i una cuina compartida a cada pis, amb una sala comuna. Jo vaig triar aquesta i la tornaria a triar.
-Koralen: la més cara i la que hi viu més gent, habitació individual amb cuina i lavabo propis, i també cuines grans compartides.
Ajut MOBINT de la Generalitat. No hi compteu fins que no hagueu tornat, paguen al febrer (si paguen). La beca Erasmus del govern espanyol arriba al desembre, la de la OAPEE (incompatible amb l'espanyola) arriba una mica abans.Tingues clar què et cobra el banc per fer transferències internacionals, per treure diners d'un caixer o per pagar amb targeta de crèdit. A mi em van matar a comissions (30 euros per cada transferència).
Tingues en compte el canvi de divisa, el banc també cobra per això.
I el nivell de vida és bastant car, especialment el tren.
21
1/16/2017 17:20:30Roskilde Universitet5La veritat és que el sistema organitzatiu de la universitat és molt diferent de l'espanyol. Administrativament hi ha molt de caos perquè els diferents departaments treballen molt independentment i a vegades coses com esbrinar una nota d'un examen es torna una tasca difícil. Tot i que també tenen altres sistemes de treball interessant com els workshops (treballar en una mateixa assignatura durant 3 setmanes) que et fa tenir el cap més posat en el tema ja que t'hi dediques intensivament.Recomanaria els workshops de video i el de print mediaNo recomanaria el final project o el course de teories comunicatives perquè no m'agrada l'enfoc que donen de la matèria i no trobo que hagi après gaire. Tot i això les matèries no es poden triar, és un itinerari obligatori per tothom.Alguna residència universitària a TrekronerResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíBeca AGAUR
22
6/22/2014 23:48:37Roskilde University (RUC)4És increïble! Tenen un sistema d'estudis molt diferent, que a la vegada és molt productiu. Se n'aprèn molt i s'hi treballa molt, però val la pena.

Recomano TOTALMENT aquesta destinació en tots els sentits.
En especial Speech Communication. Són tres setmanes on no s'escriu res i on es va preparant un discurs que al final es pronuncia davant unes 200 persones. En el meu cas (estudio periodisme) crec que va ser realment útil, perquè aprens a parlar en públic i a ser capaç de gestionar aquestes situacions amb naturalitat.Residència al propi campusResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíKorallen.
La pròpia universitat facilitat totes les dades per fer la sol·licitut un cop es confirma la teva assistència.
NoRecomano moltíssim anar a Diamarca. És un país molt diferent en tots els nivells. Personalment crec que s'hi viu molt bé. A més Copenhaguen és una ciutat impressionant! Sempre hi trobaràs coses a fer, i coneixeràs molta gent amb qui fer-les! (De veritat, la gent allí és molt oberta, i a la universitat reben amb els braços oberts als estudiants d'intercanvi, així que fer amics és pràctiament qüestió de minuts!)
23
3/8/2013 14:23:59RUHR Universität Bochum10Recomanaría el país en general. Per mí haver anat a Alemania a estudiar em sembla una experiència única, i encara que en un o altre moment l'idioma pot haver sigut inconvenient, trobo que és molt millor poder aprendre dos idiomes a la vegada (anglès i alemany) que no pas un de sol.

La universitat no és nova, però disposa de TOT tipus de serveis que es necessitin per poder estudiar i fer recerca. No he estat en altres universitats d'Alemania, però com he dit, recomanaria l'experiència al país.

El que sí és important sobre la universitat és que no ofereixen Publicitat i RRPP en sí, sinò que és més per a comunicació en general, cine i periodisme. Encara així hi ha assignatures molt interessants.
Selected Readings in Media-Esthetics and Media Pragmatics (Seminar in English)
Tutorium: Einfürung in des wissenschaftische Arbeiten A-B Veranst altung für auslandische studenten (És a dir: Tutorium: Introduction to Scientific Research A-B event for forgein students (5 ECTS)


Però el millor de la regió on es troba la Ruhr Universität Bochum és que pots agafar tantes assignatures com tu vulguis (i el temps de que disposis et permeti). Poden ser d'altres carreres, i n'hi ha algunes que ofereixen classes en anglès que tenen a veure amb la Comunicació.

també ofereixen una gran quantitat d'idiomes per aprendre.
Encara no he tingut assignatures en alemany, però segons les experiències de companys, hi ha pofessors que són menys recomanables. Això es pot parlar amb el tutor (que enguany parla també castellà) i ell pot recomanar tant assignatures com professors. Uni-CenterResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíJo he estat allotjada al Uni-center, a la residència Europa Haus. Després de veure la resta de residències, es pot dir que és la millor quant a hubicació. Són apartaments de 3 i 4 persones (hi ha alguns de 1 persona, però són molt pocs). Es troba a 5 minuts caminant fins a la universitat (i això és genial, sobretot a l'hivern, ja que fa bastant de fred i plou molt).

Jo vaig demanar si fos possible que estigui amb gent alemana, per poder practicar l'idioma, i m'ho van concedir.

Dades sobre l'allotjament:
http://www.akafoe.de/wohnen/wohnheim-details-lang-de.html?id=15

Beca que ofereix la URV d'idiomes.En general estic MOLT contenta amb l'estada, encara em queda el semestre d'estiu, i estic segura que serà encara millor.

Durant el primer semestre, recomano que agafeu alguna assignatura de menys i dediqueu temps a aprendre l'idioma. Encara que hi ha algunes assignatures en anglès, són molt poques de la pròpia carrera (en altres carreres en podeu trobar en Màsters, el que vol dir que són més difícils) i haureu d'agafar si o si assignatures en alemany.

Molta sort :)!
24
1/25/2015 20:20:32Ruhr-Universitat Bochum5La universitat està força bé i la recomanaria sense cap mena de dubte. Les instal·lacions són enormes i creen una sensació de "mini ciutat" universitària. Tot i això, costa una mica acostumar-se al sistema d'edificis. Moltes vegades costa trobar les classes!"Cultural Studies" ha estat la meva assignatura preferida. El meu tutor ja me la va recomenar i no podria estar més d'acord amb ell. Tracta sobre les diferents maneres de fer investigació sobre les audiències de televisió i sobre l'impacte de la cultura televisiva en les nostres vides. La professora és boníssima i força simpàtica. L'assignatura és en anglès.Totes m'han agradat bastant. No obstant, una que ha decepcionat als meus companys de classe i en part estic d'acord és "From improved androids to social ,,anthrobots": The fascination of robots in films". És un seminari del màster de Comunicació Audiovisual que tracta sobre la dicotomia humà/alien-robot i es requereix un gran visionat de pel·lícules i lectura de textos. T'ha d'agradar bastant el cinema, la ciència ficció i la filosofia. MarkstrasseResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíStiepeler Strasse 71a.Beca MOBINT
25
4/12/2012 10:34:07Ruhr-Universität Bochum9Considero que la Universidad de Bochum tiene un buen nivel formativo y ofrece buenas oportunidades de aprender a los estudiante que frecuentan sus cursos. Recomendaría a otros estudiantes de ir. Rub.Tv
FilmMachen
Visual communication
Remix It
QuerenburgAltresNo
26
8/26/2014 16:29:26Ruhr-Universität Bochum9La universitat on jo he estat és enorme, té 40.000 estudiants i totes les facilitats pels alumnes (més pels d'intercanvi) que es puguin imaginar. Recomanaria del tot convençuda a algú d'anar-hi. El sistema d'estudi és un pèl diferent (almenys en el meu cas, comunicació), potser no tant pràctic però de totes maneres és un model molt participatiu i enriquidor.Allà les assignatures canvien cada quadrimestre i normalment no se'n repeteix cap, però si pogués recomanar-ne proposaria les assignatures d'AVATAR i Televisual Kiss un Gay Visibility No recomanaria fer Bildtheorie und Film perquè malgrat no semblar-ho pel títol, s'hi estudien filosòfs aplicats al món del cinema. És molt interessant però es necessita un nivell elevadíssim d'alemany per seguir la classe sense problemes. UNI CENTERResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíJo recomanaria Europahaus (Spechtsweg, Bochum). És la zona de la Universitat i normalment els estudiants internacionals (i alemanys també però no acostumen a fer-se amb els internacionals) estan tots allà. Es com un poblet on al final tothom es coneix i malgrat titllar-se de "residència" al final no és més que un pis compartit que està llogat per AKAFÖ, un òrgan de la universitat. Jo vaig tenir molta sort amb els companys, també s'ha de dir.La beca MOBINTJo recomanaria a tothom que vulgui anar a Bochum que fes un curs anterior a les classes de la uni que es diu Orientierungkurs. Ho organitza el mateix International Center i allà és on jo vaig poder conèixer a tothom. De fet no em puc imaginar la meva estada sense haver-lo fet i la gent que va arribar més tard va tenir més dificultats per integrar-se ja que tots els demés ja es coneixien. Consisteix a fer 3 hores d'alemany al matí, anar junts a dinar i a la tarda fer activitats d'oci en petits grups (normalment són d'unes 5-8 persones però n'hi ha bastants i sovint s'uneixen tots). És com un campus d'estiu per adults, però que, sens dubte, va significar gairebé els millors dies del meu Erasmus.
27
1/21/2015 18:41:34Ruhr-Universität Bochum6 mesosLa universitat és molt gran i Bochum és una ciutat universitària on hi ha molts estudiants internacionals i per tant un ambient molt "juvenil". Bochum en sí no és gaire gran, potser com Tarragona, i el centre i la zona no són bonics (és una antiga zona minera i ara industrial). La ciutat va quedar molt destruïda durant la Segona Guerra Mundial i pràcticament tot és nou (el mateix passa amb les ciutats del voltant, com Dortmund i Essen). Si algú decideix anar-hi, doncs, dir que no s'esperi una ciutat típica alemanya. Per altra banda, està a poques hores de grans capitals europees (Amsterdam, Brussel·les, París, Berlin, etc.), i companyies de viatges per estudiants solen organitzar-hi sortides molt bé de preu.
A banda d'això, com que Bochum és una ciutat universitària (la universitat està a un quart aprox. en metro del centre i els estudiants fem molta vida al campus mateix -Unicenter-, ja que la majoria de residències estan allà o molt aprop i hi ha restaurants, supermercats, etc.) hi ha un ambient molt bo, sobretot entre els Erasmus (són força quantitat però a la vegada us arribeu a conèixer amb gairebé tothom). Pel que fa a les classes, en comunicació té molta oferta d'assignatures (sobretot en periodisme), el problema és la llengua. Recomanaria que no hi vagi ningú que no tingui mínim un B1 d'alemany. Jo hi vaig anar havent estudiat alemany a Batxiller i sense haver-lo tornat a tocar (per tant, sense recordar gairebé res) i m'ha costat força per aquest motiu. Només he pogut escollir assignatures en anglès, i aquestes són poques. Cap de les què faig tenen gaire relació amb el periodisme i amb el que podria haver fet amb les optatives de la URV.
He fet 4 assignatures: from Improved Androids to Social "Anthrobots", the Fascination of Robots in Films (del departament de comunicació), Cultural Studies (també del dep. de comunicació), Queer and Feminist Psychology (del dep. de psicologia) i Organizing Interventions in Humanitarian Crises (del dep. de geografia). Del dep. de comunicació només hi havia aquestes 2 en anglès, i a més són de màster. La de psicologia també és de màster. Per recomanar només recomanaria l'última, del dep. de geografia, que és la que realment m'ha agradat. Tot i que no té res a veure amb periodisme en sí, sinó que és una recopilació de temes relacionats amb l'ajuda internacional (economia, dret, geografia, història, etc.). El que és important és com són les classes a Alemanya (almenys en aquesta universitat): Aquí representa que cadascú s'ha de preparar el temari de cada classe, i el professor només hi està per si necessitem ajuda. És a dir, cada setmana t'has de llegir mínim un text sobre el tema de la classe, i algú l'exposarà durant la sessió. Llavors tots els estudiants, després o durant l'exposició, debaten sobre el tema. El professor poques vegades impartirà teoria com estem acostumats aquí. I l'avaluació de les assignatures sol ser la presentació oral més un examen oral o escrit (del tema de la presentació o de tot el temari de classe, depenent de l'assignatura).No és que no la recomanés, però l'assignatura dels Androids ha estat la que més m'ha costat. Més aviat perquè el tema no em crida gaire l'atenció, però si és algú de comunicació audiovisual crec que podria interessar-li aquesta assignatura. Només dir que a diferència de les altres assignatures (2 hores setmanals), aquesta era de 4 hores seguides. La sessió consistia en l'exposició de fragments d'una pel·lícula que havíem d'haver vist prèviament i el contrast i debat sobre el tema i sobre un o més textos que també ens havíem d'haver llegit amb antelació.
La zona de l'Unicenter és on viu gairebé tothom (sobretot Europahaus). Europahaus són pisos compartits de 3 o 4 persones, i és on gairebé sempre hi ha les festes. Si vols tranquil·litat no és la millor opció, però si vols estar on hi ha els estudiants internacionals allà hi seran pràcticament tots. Hi ha també la zona de Markstrasse i Laerholzstrasse, amb residències de diferents tipus: habitacions individuals amb cuina i lavabo, o compartint cuina i lavabo, minipisos de 2 persones, etc. La universitat té el servei d'Akafo que, segons les teves preferències de preu, pis compartit o no, etc. et col·loca a una residència o una altra.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíJo he estat a Laerholzstrasse, 80. És una residència amb habitacions individuals i cuina i banys compartits. A cada planta hi ha 14 habitacions, i es comparteix una cuina, 3 lavabos i 4 dutxes. Les plantes són de noies o de nois, tot i que totes tenen lavabos i dutxes pel sexe contrari perquè també hi poden viure. L'ambient m'ha agradat molt, perquè mai estàs sol. A l'hora de menjar sempre hi ha gent a la cuina i tens amb qui parlar. També he tingut sort que hem coincidit varis Erasmus a la meva mateixa planta. A més, convius amb persones d'arreu del món, així que coneixes d'aprop cultures molt diferents a la teva. El preu és d'uns 260 euros el mes (sense menjar). Una altra cosa és el tema neteja: els lavabos, les dutxes i la cuina (terra, brossa, etc. però no plats i estris) els netegen cada matí, així que nosaltres només hem de netejar la nostra habitació i els estris que fem servir per cuinar. Està a 10 min. a peu de la universitat (s'hi arriba a través d'un bosc molt bonic) o també hi ha busos cada 20 min. que tarden 3 min.
Molts amics meus viuen a Europahaus. Allà el preu ronda els 280 euros, però els pisos són una mica més vells. El que té de bo és que està a l'Unicenter mateix, el campus. I de la universitat està a només 5 min. a peu. Pel mateix Unicenter hi ha altres residències (pisos individuals, com Querenburg, o pisos compartits, com Uniforum). Aquestes són una mica més cares que la meva també, algunes arriben als 300 euros. Però no ho sé ben bé.
L'altra zona amb residències és Markstrasse. Aquest carrer està a una parada de metro de la universitat (1 min. de metro). Allà hi ha Erlenkamp, Grunewald, etc., que són pisos de 2 persones. El preu crec que tembé ronda els 280 euros.
He sol·licitat la beca Mobint de la Generalitat.La universitat va començar a l'octubre, i aprofitant tot el mes de setembre, l'ESN (l'Erasmus Student Network) d'aquesta universitat va oferir als estudiants internacionals l'"Orientation Course". Això van ser tres setmanes que van costar uns 350 euros i que van consistir en 3 hores diàries de curs d'alemany (segons el nivell de cadascú, començant pel més baix fins a C1) i activitats diverses per conèixe'ns entre tots. Vam anar a veure un musical, un teatre, vam fer un tour per Bochum, visites a diversos museus, sopars, "pub crawl" (és una mena de tour per diversos pubs de la ciutat), etc. També ens van acompanyar a inscriure'ns com a ciutadans de Bochum (el registre aquí és necessari), ens van fer un compte bancari d'aquí, etc. La veritat és que ho recomano molt, no només per conèixer a tothom, sinó també per l'ajuda. A més, l'alemany que vaig aprendre en aquestes classes va ser molt més que el que estic aprenent amb el dia a dia.
Per altra banda el que té molt bo aquesta universitat és el "Semester Ticket". Són uns 260 euros de taxes socials que tots els estudiants, alemanys o internacionals, han de pagar. Pels estudiants alemanys és l'únic que paguen a la universitat. I el que ofereix aquest ticket són viatges amb el transport públic per tota la regió on es troba Bochum, anomenada Nordrhein-Westfalen. Això vol dir que podem anar "gratis" fins a ciutats de la regió com podrien ser Düsseldorf, Köln, Münster, Bonn, i per suposat Dortmund i Essen. A més del tren també entren els metros i els busos, i fins i tot podem anar fins a la frontera amb Bèlgica i Holanda, per la qual cosa anar a Amsterdam o Brussel·les surt molt bé de preu.
Per últim, durant el semestre la universitat ofereix cursos gratuïts d'alemany per qui vulgui millorar-lo. Les classes solen estar foça plenes de gent (uns 30) i només són un dia a la setmana (3 hores). La veritat és que no hi estic aprenent gaire alemany (en vaig aprendre molt més durant l'orientation course), però és millor que no fer-ne. Ara bé, si algú vol aprendre de veritat alemany, hi ha escoles que ofereixen cursos intensius (4 o 5 hores diàries), de manera que amb un semestre pots treure't un nivell B1 o B2, per exemple. Tot i que aquestes sí que són pagant, i costen uns 400 euros el semestre.
Per tot Alemanya hi ha companyies que organitzen viatges per a estudiants molt bé de preu per tot Europa. A Bochum hi ha Studifahrten Bochum i Pm2am Student Trips. Fan o viatges d'un dia, o de cap de setmana o de 3 o 4 dies a tot arreu: Amsterdam, Zurich, Budapest, Viena, Bratislava, Berlin, etc. Els més cars són els viatge de 4 dies, que solen sortir, des de Bochum, per 150 euros i inclouen 2 nits d'hotel. Els viatges d'un dia solen sortir per 50-60 euros, tot i que pot variar segons el destí (es viatja de nit en bus, es passa el dia fora, i es torna la següent nit també amb el bus).
28
6/17/2014 18:00:35Tampereen Yliopisto10La recomanaria moltíssim. Crec que és un destí genial per a qualsevol estudiant, et dónen total llibertat d'assignatures (de carreres de comunicació i de les que vulguis, tant de graus com de màsters). A més, els tràmits són senzills, la comunicació amb els professors és clara i ràpida, els preus universitaris molt barats, l'oferta d'assignatures en anglés és molt variada i dónen moltíssims serveis variats al estudiant. No en tinc cap queixa.De les que he cursat, recomanaria a qui vingui de Publicitat que fes "Managing E Business", que és de Màster i és força interessant. A més, em van agradar força altres com Social Media in Russia, Bricks and Media o Introduction to Web Publishing. Tinc amics que a més van poder fer conveni amb la Universitat Tècnica de la ciutat per poder accedir a assignatures menys teòriques i més d'imatge. Tinc molt bones referències també de les assignatures de Màrketing i Ràdio que alguns amics van fer. En quant als graus de comunicació que poden accedir a la plaça a Tampere, el més beneficiat en quant a assignatures és sens dubte el de Periodisme, n'hi ha molta cosa a fer.

També s'ha d'estar atent a les diferentes modalitats de cursos d'idiomes que ofereixen, tant de Finés com d'altres com iniciació a Xinés, Japonés, etc.
Crec que no n'hi ha cap que hagi fet que no m'hagi convençut. A més, com et donen tanta llibertat, pots provar assignatures i, si no et convencen, deixar-les sense problemes.Demanar allotjament al TOAS i que ells t'escullin la residència. Els preus i serveis que ofereixen són inmillorables a no ser que comparteixis pis, i fer-ho és una bona feinada.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíCom he dit abans, el TOAS es l'òrgan que s'encarrega de buscar residència als estudiants que venen a estudiar a la ciutat de Tampere. No et donen l'opció d'escollir on vols viure (pels estudiants de fora gairebé sempre és a Lapinkaari o al centre de la ciutat), però els preus que tenen són molt assequibles comparats amb la vivenda privada i ofereixen bona qualitat (habitació, cuina, lavabo, internet, sauna, etc. Jo crec que, a no ser que es vulgui tenir un pis privat, no hi ha millor opció que aquesta. Això sí, s'ha de fer una solicitud i pagar el dipòsit que demanen abans de que t'ofereixin habitació, crec que es fa sobre el 15 de maig.Les beques generals i la MOBINT. Aquesta última l'ofereix la generalitat a la gent que marxa fora i van ser uns 200/mes amb un màxim de 6 mesos. Demanen nota d'expedient i nivell de l'idioma de la universitat de destí. Obligatori demanar-la.En primer lloc, us passo el meu contacte per si algú que hi vulgui anar té cap dubte sobre qualsevol qüestió (guilleandressaiz@gmail.com). En segon lloc, que no us espanti Finlàndia, la vida pels estudiants és més barata que molts altres països de la UE per més d'un motiu:

-Els preus universitaris són molt baixos (2,6€ el menú a la universitat amb 1er, 2n, aigua, llet, pa, etc.). Teníem descomptes a tot arreu, des del transport públic (30€ al mes) fins al gimnàs universitari amb esports (65€ l'any).

-Hi ha infinitat de botigues de 2a mà amb preus molt accessibles respecte a roba i necessitats varies que un universitari pugui tenir.

-La vida a la ciutat és cara, però sempre hi han alternatives a preus raonables (Lidl per comprar, certes ofertes per sortir i molta vida a les residències).

En definitiva, crec que no hi ha millor lloc per fer una estada Erasmus.
29
12/22/2016 13:40:09Tampereen Yliopisto4Recomanaria totalment als alumnes que demanin erasmus a UTA. És una universitat molt orientada als alumnes d'Erasmus, on et tracten molt bé i estan molt pendents de les necessitats de cada alumne. A més, la universitat està molt ben coordinada amb l'ESN FINT (associació d'estudiants de Tampere), de manera que als breaks entre els períodes d'estudis tindreu l'oportunitat de fer viatges impressionants. Management of Content Development (tot i que és de Màster)
Service Marketing (pertany a School of Management, però pels alumnes de publicitat és molt interessant)
Survival Course (curs d'introducció al finès, MOLT ÚTIL!)
Research in Media, Culture and Education, perquè trobo que no té res a veure amb la publicitat. Centre de Tampere o com a molt Lapinkaari.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíTOAS City 155
Tuomirkonkatu 19, Tampere.
És la millor residència on allotjar-te. Està situada al centre de la ciutat (Hamenkatu, que és el carrer principal, està només a 1 minut caminant). A més, és perfecta per a la vida noctura, ja que la majoria de les discoteques es troben a 2 minuts caminant.
BECA MOBINT
30
2/18/2013 16:16:19Thomas More Mechelen5Gestió de papers lent, la universitat no esta tan ben equipada en quant a aules però si en quant a material. Tant els professors com els alumnes, sempre procuren que estiguis bé i ajuden en tot el que necessites.

Ho recomano

Es bona experiencia i les assignatures estan molt bé
Cross Media project (tv, radio o premsa)
Popular memory comunication
Dutch
Intercultural Communication.

Es una assignatura que esta bé en quant al contingut, però posen molt mes treball del que aquesta assignatura es preveé, no es racional, a més tot lo que expliquen a classe son cuestions que vas veient amb la convivencia en una residencia amb gent de tots els paísos i l'experiència es molt millor.
El centre, entre els dos canals que rodegen la ciutatResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíDiocesaan Pastoraal Centrum

http://www.dpcm.be/

Ho recomano, molt bon ambient, bona gent i bon preu.
NoBon nivell de vida però una mica car, recomano demana la bici a l'Stip House, aquest centre serà el teu millor amic.
A mes de poder llogar una bici durant tota la teva estada, per un preu irrisori, també pots llogar roba de llit i elements de cuina, tindras un munt d'activitats i disposaras de rentadora i secadora gratuïtament.

Les primeres setmanes poden ser difícils, dona't un temps i viuràs una experiència increible.
31
5/12/2013 13:49:59Thomas More Mechelen10La universitat està bé, encara que l'organització amb els estudiants internacionals no és molt eficient.

La majoria d'assignatures són en anglés, tret d'algunes que són en holandés perquè no són per a Erasmus. No hi ha molts d'estudiants internacionals i, per tant, "t'has" d'adaptar a ells. Normalment les assigntures en holandés son les més interessants però el problema és l'idioma, clar. Cal dir, però, que tot depèn del professor.

La resta d'assignatures, tot i que no van tant amb la línia de la teva carrera, son més generals però aprens alguna cosa, bàsicament, cultura general.

Per últim, recomano a tot estudiant que hagi de venir a Bèlgica, sigui on sigui, que demani fer els cursos EILC de Dutch, ja que és una molt bona manera de conèixer gent i integrarte.
Graphic Design
Intercultural Communication
Survival Dutch
English Bussiness
International Tourism (és bastant aborrida, massa teoria i poca pràctica)
Campaign (grups de treball en Holandés, no amb anglès... el que suposa un problema a la llarga si no es que parles perfectament Dutch)

AntwerpenResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíBerthoudersplein 53 (Mechelen, 2800)

amo: Pieter Herbots.
Beca d'equitat
Corresponsal Erasmus Flandes
L'anglès el porten perfectament, però la gent acostuma a parlar en Holandés i Francés.

nivell de vida: uns 600 - 650 €/mes.
32
5/8/2013 23:13:58Thomas More Mechelen5Ha estat un plaer assistir a aquesta universitat perquè el tracte rebut a sigut molt bo, les assignatures eren en anglès encara que fóssim només dos ERASMUS, tant els professors com l'alumnat ajuden en tot el possible i la universitat procura que et relacionis amb altres ERASMUS i companys belgues amb activitats molt variades i assequibles.En el meu cas, periodisme, el pla educatiu per l'últim curs esta dividit en tres grans assignatures importants, Crossmedia project television/ radio/ newspaper de 8 crèdits cadascuna. També hi han diversos tipus de assignatures mes curtes amb menys crèdits de 3 i 4, i una classe de Dutch que anirà molt bé per a viure la vida diària de la ciutat.

En la assignatura Crossmedia project television que vaig realitzar, vam fer un equip ERASMUS on hi havíem les dues úniques de periodisme i tres noies belgues que ens van ajudar en tot moment dins l'equip, va ser una experiència molt enriquidora i van sortir reportatges molt interessants que es poden veure a la pagina web del mitja digital de la universitat www.supo.be on els estudiants pengen tots els treballs realitzats.
A l'inrevés, recomano fer-ho absolutament tot, es una experiència per no perdre detall i aprofitar al màxim.El centreResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíDiocesaan Pastoraal Centrum. www.dpcm.be (només per a noies)

Un antic monestir de monges que esta adaptat com a residència per a noies universitaries. Ho recomano per el bon tracte, amb una cuina equipada i netejada un cop a la setmana, te diferents tipus d'habitació: dobles, individuals, amb bany propi i sense, amb diferents tipus de preus molt assequibles ( es de lo mes econòmic a Mechelen ). El pagament no es per corrent bancari sinó a mà que també facilita el no tenir que fer transferències. En aquesta residencia pots trobar gent de tot arreu del mon a mes de ciutadans belgues i amb avís pots realitzar festes tota la nit amb tots els veïns d'habitació. També disposa de manteniment ( un senyor molt simpàtic que també fa de vigilant ) i si tens cap problema en menys d'1 hora està arreglat. La residencia també te pàrquing de bicis (imprescindible, a la universitat es renten per un preu irrisori ) De les poques opcions que hi han com a residencia, he quedat molt satisfeta amb aquesta.
NoMechelen i els voltants son preciosos, llogueu una bici a l'Stip house que son com 5 euros al mes i es teva durant tot el temps d'estada. L'Stip House serà un bon aliat, just davant del campus principal de la universitat (tots els campus estan ben a prop) compte amb rentadora i eixugadora gratuïta i un munt d'activitats molt diverses i gratuïtes o per preus impressionantment baixos.

Important anar amb dues targetes de crèdit per si una falla.

Trucs per a viatgers:

Si voleu visitar la resta de ciutats encantadores que te Bèlgica, agafeu un tiquet de tren de 10 viatges que surt molt mes a compte que d'un en un i més per a viatges llargs, ja que només tens que escriure el destí i es el mateix preu.
Un altre truc per als trens es el weeken ticket, un tiquet d'anada i tornada entre divendres i diumenge que surt el viatge a meitat de preu.
I per a aquells que vulguin viatjar mes enllà de Bèlgica, aprofitant l'estada en el cor d'Europa, les empreses Megabus i Eurolines et porten a destins com Londres o París per 12 euros anada i tornada i destins com Colonia i Amsterdam per 24 euros!!! (sortides de nit i reserva prèvia) no es per fer publicitat però això es te que aprofitar sí o sí.

A veure Europa i a passar-ho bé que l'estada a Bèlgica es tota una experiència d'aprenentatge, cultura i festa, i passa volant.
33
5/23/2014 12:04:34Thomas More University9Crec que és una universitat que està en un fort procés de canvi, per tant hi ha algunes coses que no acaben de quadrar, però en general he tingut una bona experiència i gairebé cap tipus de problema a l'hora d'escollir assignatures. Recomanaria anar-hi perquè en tots els casos dels cursos que he fet directament relacionats amb Publicitat i Relacions Públiques hi ha molta part pràctica (També he vist de companys de Periodisme que hi ha molta pràctica) i per tant és una bona forma de preparar-se i veure com funcionen els teus estudis i la teva professió en un lloc completament diferent.Una de les que millor m'ha anat és l'assignatura de International Project, ja que s'han tractat d'assignatures comodí en les quals he pogut participar i decidir com enfocar els projectes. També cal dir que la part pràctica d'aquestes assignatures m'ha donat moltíssima flexibilitat per poder manegar-me la vida com volia. L'assignatura que recomano no fer és el Crossmedia project a no ser que vulguis fer una estada de tot un any, ja que l'assignatura són 12 crèdits i la universitat gairebé no ofereix cursos diferents entre el primer i el segon quatrimestre. Com que en el cas de la URV com a molt pots matricular 36 crèdits no és obligatori que l'hagis de cursar per complir els requisits de ECTS. No la recomano no perquè jo l'hagi escollit, sinó perquè he estat amb companys d'altres universitats i es tracta de realitzar unes pràctiques a la universitat les quals les han canviat i són d'obligatòria estada de 9-17h amb petites pauses de dimarts a dijous. Com a mínim era així el segon quatrimestre i és una assignatura que es fa farragosa per la poca feina que es fa en el temps tant llarg que has de passar. El centre, dins de la zona de l'anell de Mechelen, més aviat part sud i sud-est.Residència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíwww.topkot.be el contacte és Peter.

És una residència en la que he estat molt bé, però la cosa ha millorat quan va passar al nou propietari. Les habitacions són prou amples i està molt ben situat (amb bicicleta et plantes a la Grote Markt en 3 minuts, al súper en 1, la estació de tren i la universitat són a 5 minuts amb bici i 15 caminant...). L'única contra que hi trobo és que no és una residència on és fàcil fer vida amb els altres residents, ja que molts d'ells treballen i porten un ritme de vida molt diferent al de l'estudiant.
NoNo sé si aquesta situació es dóna cada any, però la quantitat d'alumnes internacionals ha variat molt del primer quatrimestre al segon. Mentre que al primer érem uns 35 alumnes, al segon quatrimestre som uns 15, la meitat dels quals espanyols. Amb això vull dir que alguns dels estudiants belgues que porten veient alumnes erasmus durant uns quants anys diuen que és la tònica, per tant, si vols tenir més contacte/barreja amb alumnes erasmus et recomanaria, en cas que vulguis anar només un quatrimestre, que triïs el primer ja que l'experiència, com a mínim per a mi, ha estat la millor de les que he pogut tenir.

34
2/25/2013 19:10:59UCES10Crec que a grans trets el nivell és baix i els recursos que ofereix la universitat són insuficients. Els professors son competents però esperava treure més profit de les classes ja que em trobo en el darrer any de carrera. No són gaire estrictes amb els treballs i els examens però sí ho són amb la puntualitat i l'assistència.Camara e iluminación IDirección Creativa. Són quatre hores de classe a la setmana que es podrien resumir en 10 minuts d'orientació i després treballar a casa.belgranoSector privat (casa/pis compartit)Santader
35
4/17/2012 0:38:14UCES Buenos Aires12Sincerament, les instal·lacions (aules, laboratoris, biblioteca...) són "justetes" per no dir una altra cosa. Però, la manera d'impartir la docència és excel·lent. Si la recomanaria, pel fet de la manera d'avaluar i duu a terme les matèries.Investigación de Mercados, Diseño Gráfico Publicitario, Marketing, Lenguaje Visual.No fer el 2 sense haver cursat el 1. Per exemple, cursar el Marketing II sense fer Makerting I. Ho donen per entès que tens dominis del 1. Et diuen "ponerte las pilas boludo"! Cal comentar, que vaig fer una matèria de la carrera de Marketing no l'assignatura de Marketing per la carrera de Publicitat. Pots agafar qualsevol matèria de qualsevol carrera sempre relacionada entre la teva especialització. RRPP, Marketing, Publicitat, Disseny...Recoleta i Palermo.Residència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíEls meus primers mesos (5 mesos) vaig allotjar-me en una residència. Els 7 mesos següents en un pis d'estudiants.

Residencia Universitaria Gusti (10 minuts de la universitat)
http://www.residenciagusti.com.ar/
CRUE Santander
Bancaja
Viatjar... una experiència única i moltes amistats! Buenos Aires no és un país "barato", tot i que la gent creu que ho és. Ah, l'assistència és obligatòria. Pots escollir l'assignatura fer-la matí, tarda o nit (diferents horaris).
36
4/12/2012 10:38:27UCES, Buenos Aires11És una universitat privada, situada al centre neuràlgic de la ciutat. És petita i les instal·lacions són acceptables, encara que no hi ha gaire material com càmeres, etc.
Les avaluacions són continues: N'hi ha tres al llarg de cada semestre. Normalment escrites. Si passes aquestes avaluacions, vas a l'avaluació final on et surt tot el temari, aquesta avaluació és oral.
En quan a la carrera de Periodisme:
La relació amb el professorat és molt estreta ja que les classes són petites, uns 25 alumnes per classe.
Periodismo especializado en espectáculos: historia del cine, principales corrientes, crítica de cine. Interesante.
San Telmo (barri bohemi amb encant,20 min en bus fins la uni), Recoleta (Barri Benestant), Barrio Norte (molt aprop, però amb poc encant), Palermo (Barri "chic")Sector privat (casa/pis compartit)Si voleu compartir pis, el millor lloc per trobar-ne és a través de la pàgina de craiglist:
buenosaires.craigslist.org/

Us haig de dir que els preus són una mica cars, ja que está més enfocat a l'estudiant estranger, però podeu tenir sort i és molt fàcil i ràpid!
La beca del Banco Santander
La beca de BanCaja
Buenos Aires és una ciutat molt interessant.
Hi ha molt moviment cultural i moltes coses a fer-hi, però també
s'ha de dir que és una ciutat enorme i que a vegades agobia molt.
Desplaçar-te per la ciutat pot ser una agonia ja que pots tardar
més de dues hores per anar d'un costat a l'altre.
És molt important triar el lloc on es viurà.
També haig de dir que té molt poc de Sud-Amèrica o Llatinoamèrica (sembla més aviat
una ciutat europea una mica caòtica i bruta). Però és un molt bon punt d'operacions per conèixer el sud d'aquest fabulós continent.
No us perdeu el Nord d'Argentina i Bolivia!!!
37
4/12/2012 18:08:25UCES, Buenos Aires10La universitat és privada, i la dinàmica de treball és molt diferent que a la URV. La gent és bastant elitista, però hi ha un bon clima d'estudi. La recomano perquè és un bon lloc per seguir estudiant.Imagen: Gran professor, motivador i molt atent als dubtes dels alumnes
Nuevas Tecnologías: Combinació de bon material teòric amb un bon treball pràctic
Periodismo de investigación: Professor molt molt intel·ligent que premia l'esforç i la tenacitat durant el curs.
Organización de la empresa: TOTALMENT teòric i classes sense sentit, consisteixen en fer resums globals de les 40 pàgines de teoria que et fan llegir cada setmana. A més a més no li trobo el sentit. Pensava que m'ensenyarien com crear o fundar una empresa i res d'això, tot són textos sobre diferents punts de vista de diversos autors de com s'organitzen internament les empreses.
Diseño multimedia aplicado a medios periodísticos: Gairebé tot és teoria sobre diferents autors i la seva visió de com han evolucionat els mitjans per adaptar-se a l'entorn. La part pràctica és fer un blog
Recoleta, San Telmo, Belgrano, PalermoSector privat (casa/pis compartit)Calle Salta 1049, barri de constitución, un dels més pobres de la ciutat, jo no l'he posat a recomanacions perquè és una mica perillós.
Es tracta d'un pis de dos nois argentins que lloguen 2 habitacions més. Són molt bon gent i d'aquesta manera aprofundeixes més en el món de la gent del país i no "t'automargines" en ambients exclusius d'estrangers.
Beca santander
Beca Caja-Mar
A l'Argentina hi ha un problema, la inflació, és espectacular, d'un any a l'altre ha pujat un 21%
Amb això vull dir que la vida no és tan barata com la gent es pot pensar! Els lloguers d'habitacions individuals ronden els 200€
38
3/13/2013 17:08:03UCES, Buenos Aires10La universitat no està malament, però tampoc es la millor en la que he estat. Les clases són petites i gairebé et fan classes particulars. "iluminación y cámara 1" i "escenografía y vestuario".CapPalermo y BelgranoSector privat (casa/pis compartit)Beca Santader
39
5/8/2013 21:04:51UCES, Universidad de Ciencias empresariales y Sociales12La universitat em sembla molt bona. Hi ha una gran possibilitat de matèries a escollir, molta flexibilitat d'horaris i classes amb pocs alumnes per fer-les més individualitzades pel gust de cadascú.
L'únic problema que veig és la falta de recursos audiovisuals que presentava en comparació a la URV, per l'estudiant de comunicació pot ser una impotència al veure's empitjorat en relació als equips dels que disposa la Universitat.
Fotografia
Periodismo deportivo
Taller radiofónico
Taller de redacción periodísticaRecoleta, Palermo, Belgrano o San TelmoSector privat (casa/pis compartit)Beca Santander. Em donaven 3.000€, però he acabat rebent bastant menys i m'han posat moltíssims problemes per rebre els diners.
40
6/28/2014 17:57:16Universidad Autónoma de Nuevo León5Crec que no es una universitat amb massa renom i que li falta una mica de nivell en alguns camps. Tot i que hi ha algun professor molt bó, crec que els espais no son ideals per treballar, son força desorganitzats pel que fa a les classes i el material que te la universitat no es massa "porfessional".Recomano totalment l'assigantura de Diseño de Sonido que ha sigut la més ben planificada, feta i impartida. He aprés moltes coses d'un camp en el que a la urv no hi ha cap assignatura que sigui exclusivament de so.
Colonia las Torres, Mirador Residencial, Tec de Monterrey.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíLa Beca del Banc Santander per a Movilitat El nord de Méxic es car, el nivell de vida es pràctiament igual que aquí.
41
6/12/2012 2:20:47Universidad Iberomericana de Ciudad de Mexico6Es una universitat increible. El pla d'estudis i la forma de donar clases permet als estudiants especialitzar-se en el que realment els interessa. I les instalacions son increibles! La recomeno molt! Estudio comunicación audiovisual y m'interessa el cinema. Les asignaturas que vaig escollir totes son molt practiques, pel que he aprés moltissim i també m'he divertit molt! Recomano especialment, per tots aquells que els hi interessi el cinema:

- Fotografia II
- Postproducció
Cap, totes les que jo he fet han sigut molt profitoses i divertides. Santa fé o la condesaSector privat (casa/pis compartit)Es complicat recomenar allotjament per a aquesta universitat donat que la ciutat es molt gran i hi ha molts problemes de transit. La universitat esta situada en una zona allunyada del centre, a Santa Fe a la colonia de Cuajimalpa de Morelos. Es una zona molt segura i també cara i allunyada del centre. Aixi que es complicat recomenar on viure si estudies en aquesta universitat.
La condesa es un barri centric molt maco pero per anar a la universitat s'ha d'agafar el metro i probablement un autobus pel que es tarda com una hora per arribar i de vegades fins i tot més a causa del transit pesat que hi ha a la ciutat.
La zona de Santa fé que es on està la universitat convé perquè és aprop de la universitat però després per anar al centre, etc… és una mica complicat, s'ha d'anar amb taxi fins al metro o fins al lloc on es vol anar…
Jo m'he allotjat a una casa particular a Lomas de Vista Hermosa a Cuajimalpa de Morelos, la mateixa colònia on és la universitat. Estic relativament aprop de la universitat pero no hi ha transport públic pel que m'he hagut de moure en taxi. És una zona apartada, pero he tingut molta qualitat de vida. Així que tot depén del que cadascú busqui.
Santander CRUE
42
1/29/2017 21:18:09universidade do Porto5Un molt bon nivell académic. Totes, menys 3D. Perquè has de tindre uns coneixements previs.cedofeitaSector privat (casa/pis compartit)Beca Santander.Oporto és un bon lloc per fer eramus.
43
1/31/2017 19:58:21Universidade do Porto5Totalment. Si us interessa aprendre portuguès és la millor opció, ja que les classes són en portuguès tot (facilíssimes de seguir i entendre) i les exposicions i examens es poden fer en espanyol.
Les professores són molt atentes i acollidores i posen les màximes facilitats sempre.
Personalment a nivell acadèmic estic contentíssima, les classes m'han semblat molt interessants i les professores ho explicaven molt bé. Si es treballa, es poden aconseguir qualificacions elevades.
Màrketing electrònic i digital i estratègies de comunicació. Ambdues molt interessants, dinàmiques i actuals.Marketing és el mateix que fem a 3r. A mi em va anar bé per reforçar i recordar continguts.
Cedofeita, Santa Catarina, TrindadeSector privat (casa/pis compartit)És difícil trobar residències cèntriques. Quasi bé totes estan a les afores, i no és recomabale perquè es fa molta vida al centre de la ciutat.
La gran majoria d'erasmus viu en pisos, i la veritat és que són prou econòmics. Jo vivia en una casa de 10 persones que estava a 20min caminant del centre i 10 de la uni. (Un gran què perquè molta gent havia d'agafar metro per anar a la uni). I està a 3 min caminant d'una boca de metro. Ah, la Facultat de Ciències de comunicació encara que pertanyi a la Facultat de Lletres, està al centre de la ciutat.
Santander, AGAURTot és molt econòmic i aprofiteu si podeu per:
-Fer un curs de portuguès, a la uni o en academia (Aprendeportuguês és on vaig anar jo). Perquè és fàcil i tot això que us emporteu.
-Viatgeu a les Illes Açores, és barat i el paradís.
44
1/23/2015 17:10:41Università Carlo Bo di Urbino 5La recomendaria sin dudarlo. Urbino es una ciudad pequeña casi un pueblo de los cuales más del 60% de habitantes son estudiantes. Su arquitectura tiene un gran encanto ya que es toda renacentista, está rodeada por murallas y porticones y llena de palacios. Las facultades están repartidas por todo el pueblo y las aulas son grandes. Los profesores al saber que eres Erasmus te dan facilidades sobretodo si ellos ven que pones empeño en aprender. Aunque no sepas nada de italiano, si sigues los cursos que proporciona la universidad y te relacionas, en menos de un mes ya lo estas hablando. Los exámenes son ORALES la mayoría, el profesor te hace una serie de entrevistas cara a cara pero tampoco espera que tengas un italiano perfecto y creedme cuando os digo que no le tengáis miedo porque es fácil aprobar. Las notas son sobre 30 y para aprobar tienes que sacar mas de 18.

Los exámenes funcionan de la siguiente manera:

Existen 3 apelos (Ejemplo: 09 de Enero, 22 de Enero y 05 de Febrero) Tu puedes presentarte al que quieras, incluso muchos profesores te dejan presentarte a los tres. Si no apruebas uno puedes ir al siguiente. Aunque hay profesores que solo te dejan presentarte a dos.
Pues yo he hecho tres asignaturas y las recomendaría todas:

Antes que todo tenéis que saber que la mayoría de asignaturas de Publicidad están en Pesaro la otra ciudad mas importante de la región (hay que coger un bus de 45 minutos para llegar). Si es solo un par de días a la semana no pasa nada, aunque yo no lo recomiendo ya que la mayoría de asignaturas en Urbino también están muy bien. Como la de Eventos.

-Social Media Analysi; habla sobre las redes sociales y como analizarlas a través de programas de investigación. Aprendes cosas muy interesantes sobretodo si te quieres dedicar al mundo de las RRPP o del Community Manager. El profesor no te hace realizar un examen. sino un trabajo que tienes que entregar después de navidades.

-Sociologia dei Mass Media e Lenguaggio del Brand: Para los que estudien publicidad y RRPP en la URV es un poco una mezcla de todo. Hablas sobre los medios de comunicación, sobre la marca, imagen de marca, creación de una marca y sobre el MADE IN ITALI que es algo bastante interesante sobretodo para entender el concepto de publicidad en Italia.

Recomiendo también los cursos de Italiano que ofrece la universidad en una institución llamada Lingua Ideale.


PD: Mirad bien el horarios porque la mayoría de asignaturas de cursos diversos coinciden en horario. A mi me sucedió pero los profesores fueron flexibles.
-Economia e Gestione della Impresa: Es una introducción al mundo de la economia y la gestión de la empresa. El examen es tipo test. Yo no recomendaría esta asignatura para alguien que no tiene la necesidad de hacerla. Il College (la residencia de estudiantes)Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíSe trata de un complejo de residencias que conforman una misma. Son 5: Il Tridente, La Vela, El Colle, La Serpentina y L'Aquilone.

Yo estuve en Tridente. Los erasmus solemos estar o en tridente o en Vela y la mayoria de los de la Vela piden el cambio por como están repartidas las habitaciones. El tridente se divide en bloques y cada bloque tiene 8 habitaciones, normalmente nunca ponen a dos españoles juntos (a no ser que lo pidáis) pero no dejan más de dos porque quieren que nos relacionemos con italianos y aprendamos el idioma. YO LO RECOMIENDO, siempre teneis tiempo de quedar todos juntos a ratos en la residencia o fuera de la ciudad.

El precio son 240€ mensuales no incluye la comida. La residencia al principio da un poco de miedo, parece una cárcel pero luego te acostumbras y te sientes como en casa, además en todo el complejo viven casi 3000 estudiantes y parece una pequeña ciudad de estudiantes. Quedamos para comer en el bloque de otro, para ver películas, charlar o estudiar...

De todos los erasmus que hemos venido aquí (unos 50) casi todos estamos aquí ya que es la opción mas economica y con mas ventajas.

Os dejo la pagina web:

http://www.ersurb.it/servizi/alloggi/residenze/collegi/tridente.html
Solicité la Moving pero no me la dieron. En general yo no estaba muy convencido de venir a Urbino, nunca había escuchado hablar sobre esta ciudad. Pero es genial, es la salamanca de italia. Hay estudiantes de toda Italia y además esta cerca de todo, a 4 horas de Roma en Tren, 2 horas de Bolonia, 5 de Venecia, 30 minutos de San Marino y 25 de Rimini. No cambiaria mi elección por nada del mundo. Además como es una ciudad para estudiantes el nivel de vida y los precios son más bajos.
45
4/13/2012 17:02:53Università degli studi di Urbino Carlo Bo10La facultat de comunicació Carlo Bo de Pesaro, Itàlia, és una de les millors del país, ja que basa el seu programa amb molts treballs conjuntament amb empreses que et brinden l'oportunitat de "comprar la teva creativitat i treball"Recomanaria totes les assignatures que estic cursant i he cursat perquè en totes he après alguna cosa nova.No hi ha cap assignatura en la que no hagui estat agust o que m'hagui resultat un problema superar.el centre de la ciutatSector privat (casa/pis compartit)La beca general de mobilitat
46
5/3/2012 11:23:51Università degli studi di Urbino Carlo Bo10En aquest cas, la nostra universitat és la d'Urbino, però la nostra facultat està a Pesaro. La facultat està molt bé, però està força allunyada de tot. El professorat està molt qualificat però no es que t'ajudin gaire a resoldre els teus problemes, basicament es passen la pilota els uns als altres.Marketing territoriale i Marketing corso avanzato Sociologia dei consumi, Communicazione pubblica i Teoria dell'immaginario. Són assignatures molt pesades i els continguts a estudiar no s'ajusten gaire al programa que et presenten.UrbinoResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíCollege Il Tridente, Via Giancarlo di Carlo, 7, UrbinoAGAUrEl nivell de vida és similar al de Tarragona.
47
4/23/2012 16:36:56Università della Svizzera Italiana10Estic realment contenta d'haver fet l'Erasmus, i d'haver-ho fet a la USI. És una universitat petita, on es coneix fàcilment a professors i estudiants, i on les classes estan orientades sobretot a la part pràctica: casos d'estudi, pràctiques en grup, exposicions, workshops amb empreses reals, jocs competitius, etc.
A més, hi ha un contacte total amb la realitat actual de les empreses, ja que els professors solen ser gent activa professionalmenti reflexen les seves opinions i experiències; i perquè es fan moltes activitats de contatce amb empreses (hi ha una fira anual de cerca de feina per als estudiants, molt interessant i amb possibilitats de trobar "internships" o pràctiques).
Jo venia de la Llicenciatura en Publicitat i RRPP, i vaig tenir l'opció de fer classes de màster que, en el meu cas, vaig escollir de Marketing i de Comunicació corporativa.

De les assignatures que més em van agradar: International Marketing, Strategic Marketing, Business to business Marketing, Corporate Strategy i Consumer behaviour.

No crec que hi hagi assignatures no recomanables. Tot i així, si n'haig de mencionar una seria "Public Affairs", simplement perquè el professor que la impartia no tenia massa experiència en el tema (ell mateix ho va reconèixer) i les classes es van fer bastant avorrides i difícils de seguir.Tota la ciutat de Lugano és recomanable, no hi ha ni una sola zona "no recomanable". És una ciutat petita i extraordinàriament neta i segura.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíUSI Home (Via Lambertenghi nº1, Lugano). Per contactar, el millor és que parleu amb la coordinadora del Departament Internacional de la USI i ella us posarà en contacte amb qui estigui al càrrec: susanne.stigen.pescia@usi.ch (el nom és Susanne).

Els preus de la USI Home són: 350CHF/mes per habitació compartida i 500CHF/mes per habitació individual. Cal reservar-ne plaça amb molta antel·lació (un mínim de 6 mesos abans d'anar-hi). Les habitacions estan bé (jo de fet vaig compartir habitació tot l'any). En un principi potser penses que no serà fàcil compartir habitació, però acaba sent molt divertit.
Vaig sol·licitar la beca Erasmus però com la meva universitat era un destí fora la Unió Europea, no donaven beca (ara SÍ que en donen). A més, vaig sol·licitar la beca de Règm General, però al ser incompatible amb la d'Erasmus (almenys ho era quan jo vaig fer-ho), no me la van concedir. La única beca que vaig acabar percebent va ser una mensualitat d'uns 50€ de la URV i d'una beca de Suïssa per a estudiants internacionals (1.200€ pels 10 mesos d'estada).Aprofitar per descobrir la ciutat de Lugano, que és preciosa i per viatjar pels pobles i ciutats propers (tant dins de Suïssa com per Itàlia).

Recomano comprar l'abonament anual "metà prezzo" per utilitzar tot tipus de transport dins de Suïssa: http://www.ffs.ch/abbonamenti-e-biglietti/abbonamenti/meta-prezzo/meta-prezzo-1-2-o-3-anni.html

El nivell de vida és alt (és Suïssa). Jo gastava entre 800€ i 1.000€ mensuals comptant l'habitació, menjar, transports, llibres, oci, etc. Però conec gent que passava amb uns 650€/mes. Algunes xifres significatives: un bitllet de bus 1,60CHF, un paquet de carn envasada de 12 a 20CHF, un cafè en un bar de 4 a 6 CHF, un gelat 3,5CHF, cinema 18CHF.

Tant la USI com Lugano en general són molt internacionals. Trobareu gent d'arreu del món: Itàlia, Alemanya, França, Croàcia, Ucraïna, Polònia, Singapur, Àustria, Xina, Japó, Venezuela, Colòmbia, Estats Units, Rússia, etc. L'anglès és imprescindible., tot i que amb un nivell mig està é (en uns mesos és fàcil adaptar-se a l'idioma).

Recomanable fer els cursos d'italià gratuits que ofereix la universitat.
També aprofitar les ofertes per anar a esquiar durant l'hivern (amb un carnet gratuït de USI Sport, lloguen grauïtament material per esquiar i ofereixen viatges per preus molt assequibles- entre 40 i 120 CHF).

Estar obert a noves cultures i maneres de pensar (és important). És un lloc on hi conviuen moltes cultures diferents, és important ser tolerant i estar obert.

Per sortir de nit: no hi ha problemes de seguretat. Els carrers són molt segurs, i hi sol haver patrulles de la policia vigilant. El millor club per mi: Nyx (darrere el Casino).
48
4/24/2012 11:45:37Università Della Svizzera Italiana9És una molt bona opció. La recomanaria efusivament perquè, venint d'Espanya et permet estudiar en un entorn molt diferent al que estem acostumats, primer perquè està a Suïssa i segon perquè és una de les universitats més internacionals d'Europa, és a dir, que rep més estudiant de tot arreu. En aquest sentit és una experiència increible estudiar-hi perquè et permet relacionar-te amb gent de cultures molt diferents i practicar diverses llengües. D'altra banda el funcionament de la universitat és fantàstic de cara a l'estudiant perquè et permet una llibertat d'organització de l'estudi que trobo que és molt important per aconseguir les metes que et proposis.Recomanaria Rhetoric and Persuassion in tourism Communication (del master International Tourism), Comunicazione Televisiva (del tercer any del Bachelor in Comunicazione), Event Management (també del màster International Tourism) i Argomentazione nei media també és molt interessant (és del Màster Gestione dei media) i per suposat els cursets d'idioma (italià en aquest cas)Comunicazione e decisioni (del tercer any del Bachelor in Comunicazione) perquè era bastant dificil de seguir si no havies cursat les assignatures previes.Vora la universitatResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíI tant que la recomano!!! Si vens a Lugano, ni ho pensis, allotjar-se a l'Usihome (Via Lambertenghi 1) és el millor que pots fer per coneixer un munt de gent de llocs diferents i crear vincles super especials. Es pot posar en contacte amb el servei d'allotjament de la universitat a traves de la propia oficina de relacions internacionals.La de la Generalitat de CatalunyaEl nivell de vida a Lugano és molt car, això si que s'ha de tenir en compte, i la beca només arriba per pagar la residència (si vius a l'Usihome, perquè els pisos són molt més cars). És a dir el menjar i el transport (que d'altra banda no és necessari a Lugano perquè és petit i s'arriba facilment caminant a tot arreu) s'hade pagar de la propia butxaca, però val la pena. I s es fa l'Erasmus en l'últim any de la carrera, val la pena plantejar-se quedar-se a busar feina desprès, ja que Suïssa és un país que val la pena, la qualitat de vida és molt més alta que a Espanya.
49
3/12/2013 9:48:21Università della Svizzera italiana4La universitat està molt bé, tenen un bon programa i molt bons recursos. Jo vaig escollir totes les assignatures de master i eren totes amb anglès. Recomanaria que s'agafessin assignatures de bachelor (carrera) són quasi bé totes en italià. No són tan complicades. A més a més jo recomanaria que aprofitessin per aprofundir l'italià perquè l'anglès el parles la major part del temps a fora amb tots els altres erasmus. Storia de la comunicazione del bachelor de comunicació, Comunicació interna o Comunicació de risc de master. No recomanaria fer Història del turisme. No era molt difícil però tampoc era massa interessant. La zona de la universitatResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíUsi Home. És la millor opció sense dubte. Tothom vol anar allí així qure no esperis a l'últim moment perquè no quedarà lloc. És una residència petita a 5 minuts de la universitat, la vida allí és increible quasi bé tothom és erasmus i tots esteu en les mateixes condicions. A més a més és el lloc més barat: l'habitació compartida costa 350 francs al mes i la individual 500 francs. NoEl nivell de vida és bastant alt, allí tot és més car i és molt difícil fer coses com anar al cinema o sortir a sopar. Per contra el lloc és increïble, el llac i el parc són dels millors llocs on he estat. A més a més hi ha un gran nombre d'Erasmus.
50
1/28/2014 12:37:50Università della Svizzera Italiana5La universitat és molt bona. He après moltissim, els professors estan molt qualificats i treballes molts casos pràctics que t'ajuden a endinsar-te en el que realment estàs estudiant. Totalment recomanable.Social Marketing. Hi ha força feina perquè l'assignatura es basa en la presentació d'un projecte de social marketing, però si treballes bé amb el grup és fàcil treure bona nota. Tecnologia Digitale Nei Media. Les classes són massa teòriques i monòtones. Es fan avorrides. A prop de la universitatResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíUSIhome. Via Lambertenghi 1MOBINT (AGAUR)
El nivell de vida a Lugano és molt alt. S'ha de tenir en compte que mínim et gastaràs 600€ al mes.
Per mi ha estat una experiència molt agradable i crec que vaig escollir la millor opció. Una universitat molt bona, l'allotjament genial i el temps millor del que em pensava. Si he de dir algo negatiu és que no hi ha massa vida nocturna perquè és una ciutat petita, però si et mous i tens un bon grup d'amics Erasmus el tema està més que solucionat.
51
6/11/2017 19:54:50Universität Hohenheim6La veritat és que sí! És molt famosa sobretot en el sector agroalimentari! I a part que les instal•lacions estan molt bé, les assignatures són molt entretingudes! Media ResearchResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíNo
52
9/4/2017 15:17:25Universität Hohenheim6100%! És una universitat molt gran situada en una zona molt tranquila! Els professors s'han preocupat en tot moment! Així que és una bona destinació per si es vol provar algo nou!Media Research i Consumer BehaviourResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíNo
53
4/12/2012 10:12:27Université de Savoie10Crec que el sistema de la universitat era molt pràctic, en quant que et fa estar al dia de totes les assignatures perquè cada setmana canvien les assignatures d'horari, i t'has d'adaptar. L'únic problema és que el nivell era més baix del que tenim a la URV i sobretot està molt centrat en la comunicació i l'art hipermedia. Potser massa, perquè et passes classes senceres debatint sobre un artista super modern i contemporani que fa aplicacions pel mòbil, i el tema tant de comunicació /periodisme/publicitat queda deixat de banda. Es recomanable per aquells estudiants amb perfils més creatius i que vulguin assignatures que no estiguin tant centrades en la comunicació sinó més en l' art. Creation et Institutions Culturelles
Intercultural Communication
Arts et museographie
Practiques Culturelles
Arts, Body & Communication
Histoire des Arts
Espaces Utopiques: l' assignatura en teoria es per crear una pàgina web que et serveixi com a presentació/ porfolio, però intenten anar més enllà amb el plantejament d'aquesta web en flash on se suposa que qui hi accedeix a la pàgina web no trobarà la informació ràpidament, sinó que haura d'intuir a travès de conceptes abstractes en quin punt de la web trobarà la informació que busca.

L'Ouvre et sa reproduction: es la continuació de l'assignatura anterior, i el professor es nega a acceptar que puguis fer només una de les dues. Per tant, si no has fet la primera, hauràs de fer el treball de la anterior totalment sol i sense cap ajuda per part del professor per explicar-te realment que vol dir amb això d' "espai utòpic". En aquesta assignatura s'ha de crear un objecte que et representi i que sigui la teva tarjeta de visita a l'hora de fer una entrevista, però en aquest cas a més a més has d'afegir certes referències artístiques que siguin franceses o nordamericanes. El professor arriba a dir en algun moment que " no accepta referències artístiques del sud de la península / de la península ibèrica" (literalment).

Annecy-le-vieux / annecy centre villeSector privat (casa/pis compartit)Recomanaria a qualsevol estudiant que és busques un pis al centre d'annecy perquè dóna més opcions de viure la ciutat. Però d'altre banda, tot i que jo no vaig estar a cap residència, si que vaig poder comprovar que els que estaven a la residència Pre St Jean estàven còmodos i ben comunicats, i a més a més comptaven amb més ajudes.

A França hi ha una beca que es diu CAF que és per tots els joves que visquin fora de casa per tant, també s'aplica als erasmus. Però per sort o per desgràcia, a les residpencies no només et faciliten tot el tràmit de papers que implica demanar-la, sinó que reben més beca.

Els pisos a Annecy són cars, i hem comprovat que a la llarga surt més a compte anar a una residència tot i que sembli més car perquè l'estat dóna més beques als estudiants que viuen en una residència. I cal dir que entre les pròpies residències hi ha diferències de beca. A Pre St Jean l'estat francès dóna més beca que si estàs a la residència Evires.
AGAUR - cal dir que com el francès no es llengua prioritaria (no es obligatori fer-la a l'institut com amb l'anglès) hi ha menys possibilitats d'accedir a aquesta beca si no tens una titulació oficial de nivell b1 o b2. Cosa que amb l'anglès si es dóna per fet un cop tens batxillerat

CAF
Pot ser no ho sembla, perquè la desconeixem, però Annecy es un gran lloc per fer l'erasmus. No només per aprendre (les facilitats per fer cursos de francès son moltes) sinó també la qualitat de vida (tens esqui a l'hivern i platja / llac a la primavera).
Té tots els recursos necessaris a l'abast ( hi ha molta preferència als ciclistes, i moltes opcions per aconseguir una bicicleta barata o un servei públic)
I a més a més té l'aeroport de ginebra a 30 minuts i amb autobusos que conecten annecy - aeroport de ginebra. Per tant els vols surten bastant econòmics.
54
3/3/2014 22:31:21Université Lumière Lyon 26L'Université Lumière Lyon 2 gaudeix d'un bon emplaçament al bell mig de la ciutat francesa. És un edifici molt emblemàtic i agradable. Malauradament, alguns dels cursos s'imparteixen en un altre edifici a Bron, un barri de la perifèria. Per accedir-hi cal agafar el tramvia durant uns 35 min. La vida universitat, on s'hi imparteixen sobretot estudis de llengua, és molt activa i plena d'estudiants internacionals.

A nivell acadèmic, l'oferta curricular de la universitat permet als estudiants de gaudir de cursos variats i molt interessants en tot tipus de matèries. A més, per als estudiants internacionals, s'ofereix la possibilitat de fer un curs gratuït de francès durant un semestre (amb prèvia prova de nivell), la qual cosa facilita molt més la seva integració. D'altra banda, anualment la universitat i associacions estudiantils celebren festes i organitzen esdeveniments per tal d'integrar els estudiants nouvinguts.
Totes les assignatures que he cursat, tot i haver-ne hagut d'escollir obligatòriament algunes del departament de llengües, les he pogut relacionar, d'una manera o d'altra, amb la comunicació.

Els noms de les assignatures que he fet allà són els següents:

- Langues et langages des cultures et des médias
- Images sonores
- Créations sonores
- Course de langue française (ofert per SLM)

Acostumen a ser classes molt pràctiques i participatives. Del seu contingut, a més, se'n pot treure molt de profit. Totes elles són en francès, excepte algunes, impartides en espanyol o anglès.
Totes les assignatures que he cursat m'han semblat molt interessants.La Presqu'île, la Confluènce, Vieux Lyon i la Croix RousseResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíLa residència on vaig estar, Odalys Lyon Confluènce, tot i estar molt ben situada i oferir totes les comoditats possibles, és molt cara (600 euros més despeses). La beca de l'Agaur. A més, a França es pot sol.licitar la CAF, una ajuda que s'ofereix a tots aquells que paguen un lloguer (particular i residència). Cal sol·licitar-la una vegada signat el contracte i acostuma rondar els 175 - 200 euros.

La URV també ofereix una ajuda per fer un curs de francès un mes abans del començament del curs (agost) a Tarragona o a la ciutat de destí. Jo el vaig realitzar i em va anar molt bé.

En el meu cas, vaig participar al Blog Europa de TV3, on es realitza una tasca de reporter de temes sobre la ciutat de destí. Tot i la feina que comporta, és molt gratificant ja que t'ajuda a conèixer la ciutat on vius molt millor, fer contactes interessants i cobrar uns 150 euros per reportatge.
Cal buscar l'allotjament amb molta antelació ja que cap al mes de maig o juny ja és gairebé impossible trobar una residència pública amb comoditats i a bon preu. Per altra banda, aconsellaria inscriure’s amb antelació (cap al mes de maig o juny) al curs SLM de francès que ofereix gratuïtament la universitat.

I el més important, conèixer gent francesa i gaudir al màxim d'aquella meravellosa ciutat, llengua i experiència.
55
3/5/2014 14:10:14Université Lumière Lyon 25La universitat està molt bé a nivell de professorat. Els professors estan bastant qualificats per dur a terme les assignatures que imparteixen i, en la majoria de casos, els treballs que et fan fer són individuals (com crear un videoclip tu sol o un curtmetratge, en el cas de comunicació auodiovisual) motiu pel qual t'espaviles i aprens molt més.

Hi ha dos edificis pertanyents a la Université Lumière Lyon 2. Un està al centre de Lyon, on s'imparteixen carreres com les educatives i els cursos de francès SLM. L'altre està situat a Bron, a 30 minuts en tramvia del centre de la ciutat. En aquest últim s'imparteixen quasi bé totes les carreres.
Estudiant comunicació audiovisual recomanaria les assignatures impartides dins la facultat de Arts du Spectacle. A Lyon la comunicació audiovisual en sí no existeix, és cinema, i en el seu departament es poden trobar diverses assignatures pràctiques amb les quals s'aprèn bastant.

Les assignatures que recomanaria són:

PRO Atelier de pratique-cinéma (a nosaltres ens van demanar un videoclip i un curtmetratge) i Atelier images sonores TD (es tracta la importància del so). D'altra banda, donat que la URV té conveni amb el departament de llengües romàniques i els estudiants de comunicació hem de fer obligatòriament el 50% d'assignatures d'aquest, recomanaria parlar-ho amb el coordinador des d'un principi i no optar per realitzar assignatures de llengües. Dins d'aquest departament també s'imparteixen classes relacionades amb el cinema que són molt interessants i curioses.

Per últim heu de saber que sent estudiant erasmus podeu optar a impartir assignaures que no són dels vostres propis estudis i, per tant, en el cas d'Arts du Spectacle podeu realitzar assignatures de teatre o dansa, per exemple, molt recomanables.
1 i 2 arrondissementsResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíL'estat francès ofereix ajudes, referents a l'habitatge, pels estudiants. L'ajuda es diu CAF i l'heu de demanar només trepitjar terra francesa ja que els tràmits poden portar un mes o més. Encara que aneu a la universitat situada a Bron recomanaria que el vostre allotjament fos al centre de Lyon, és molt preferible passar 30 minuts en tramvia per anar a classe que no pas per anar al centre ja que allí és on passareu més temps.
56
4/17/2012 14:13:19Université Lumière Lyon 29Lyon 2 és una universitat molt ben preparada per acollir estudiants internacionals, són molt atents i ofereixen cursos de francès a tots els nivells, excursions per la regió amb els Erasmus, i de tant en tant proposen events a la ciutat. La universitat té oficina de pràctiques per buscar-te una empresa, restaurant a 3€ el menú. Un aspecte a tenir en compte és que es divideix en 2 nuclis, un bastant cèntric de Lyon on es fan els cursos de francès (a més de diverses carreres) i un nucli a Bron, a les afores de lyon i a 40 minuts del primer nucli. A la facultat de Bron hi ha molta vida estudiant, xo es recomanable estar aprop de la línia verda o el tram T2 per arribar-hi amb més facilitat.He fet sobretot asignatures d'Information / Communication: Réalisation d'un site web és part del master Pro d'internet i per aquells familiaritzats una mica amb la creació de web els pot ajudar a aprofondir-hi.

Si us veieu obligats com jo a fer asignatures de la Licence LLCE Espagnol (amb qui resulta que tenia fet el conveni) Agafeu assignatures de la Magali (Images, Medias, Langues et Langages) on fa d'anàlisi de fragments de pel·lícules i cultura Hispanoamericana d'un punt de vista realment de 360º. Es una persona molt capacitada. (Doneu-li records de part meva)

Combineu TD (pràctic) i CM (teòric)
Vaig fer Réalisation d'un suport audiovisuel ou écrit, on es veia un reportatge de video d'uns 25 min, o una revista de varies pàgines. Realment no va ser massa didàctic: els que ja haviem fet audiovisual informatiu, vam fer el mateix però més llarg; els que no sabien res s'havien d'espavilar especialment a nivell tècnic.

Al 2on, 3er o 7è arrondissementSector privat (casa/pis compartit)Les residències estan prou bé, però oblideu-vos de la residència universitaria (CROUS) perquè no hi hauran places. NoLes coses estan cares a França, un petit truc és fer les pràctiques aquí (podeu concentrar el màxim d'assignatures al 1er semestre i alliberar-vos el segon) ja que són gairebé sempre remunerades a 400€ el mes (jornada completa).

Feu picnics a la Tête d'Or ;)
57
4/23/2012 23:39:53Université Lumière Lyon 210La universitat em va agradar molt, les classes molt interessants, els professors competents i l'oferta cultural que proporciona adequada.
analyse de l'image, etude d'un genre (photo) i approche historique des oeuvres (photo)capCentre (1er i 2eme arrondissement), Croix Rousse o Vieux LyonSector privat (casa/pis compartit)Beca BancajaMolt ambient, bona oferta cultural i festiva, bona qualitat de vida, molt bonic, molt verd i net i gent molt simpàtica.
58
3/12/2013 15:16:23Université Lumière Lyon 25La universitat es molt bona, pero tot depén del conveni. En el meu cas, ens van obligar a fer el conveni amb el departament de llengües, i em van obligar a escollir assignatures s'aquell departament.Les assignatures del departament d'arts i espectacles m'han agradat molt i les recomano, les de cultura de llatinoamérica (CM) i la historia de Cuba a través del seu cine (TD) es feien molt pesades i no era capaç de seguir el nivell. Em van obligar a agafarles per conveniEl 7me barri em va semblar el millorResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíJo em vaig allotjar a la Residénce Saxe Gambetta, pero n'hi havia moltes per aquella zona.A frança em van concedir la CAFF
59
4/12/2012 12:13:20Universiteit Antwerpen6Molts bons campus amb estupendes biblioteques, moltes instal·lacions esportives, internet a tot arreu... Recomo aquesta universitat per viure realment un ambient universitari, inclús hi havien germandats universitàries que realitzaven activitats i festes contínuament. La germandat d'Erasmus organitza viatges econòmics a París, Berlín...Tot i el que no les recomano per l'idioma.. di no queda una altre, les següents assigntures i els seus professors són molt amables i adecuen l'avaluació als erasmus: Media Law (Media Recht), Fylm History and Aesthethics i Problems in the Multicutural Society.Malauradament no vaig poder seguir les classes impartides en anglès, per falta d'un certificat oficial; així que vaig seguir les classes en holandès, fet que no recomano en absolut si vols integrar-te. Però els profes van facilitar-me les opcions.

Carrers propers a OssenMarkt, zona estudiantil propera al City CampusResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíLes residències gestionades per Marcel a Kotmerckx: kotmerckx@telenet.be
La meva situada a Lange Winkelstraat 19 era la millor!! ;)
NoTot i que el nivell de vida d'entrada pot semblar molt alt, pel que a supermercats, pots trobar diversos molt barats: Aldi o Lidl. El millor de tots es seguir els consells de la superguia estudiantil que et recomano de tot! fer cas d'aquests consells és útil per llogar/comprar bicicletes, conéixer llocs per comprar roba o coses de segona mà...
60
4/12/2012 12:36:20Universiteit Antwerpen6La universidad de Amberes es una buena universidad, consta de cuatro campus que están totalmente equipados en infraestructuras y servicios. La organización es muy efectiva y correcta, para cualquier trámite hay una oficina que se dedica a ello ayudándote en todo lo que necesites. Puedes encontrar muchas actividades deportivas, culturales, entretenimiento, escolares, voluntariados...
El personal también es muy amable, todos hablan inglés.
La recomiendo para aquellos que de verdad quieren aprender y trabajar, es una universidad exigente a nivel académico y tanto los profesores como los alumnos son muy aplicados. Esto no significa que haya que estar estudiando todo el día, con una buena organización hay tiempo para todo, pero es verdad que no es como otras universidades de erasmus en las que algunos no pisan casi la universidad. En la universidad de Amberes se trabaja. Lo único que quiero resaltar de forma negativa es referente a los libros de texto; en todas las asignaturas solicitan un libro específico y su precio es bastante alto (entre 45 - 60 euros) y nadie lo lleva fotocopiado porque son bastantes grandes y está prohibido. Con suerte lo puedes encontrar de segunda mano (20-30 euros) o compartirlo con algún amigo si es posible.
History and Aesthetics of Film, el profesor explica las teorías pero además cada semana hay un visionado de una película relacionado con ello. Es muy práctica y entretenida.
Problems of mulitcultural societies. El profesor es genial, la materia es muy interesante y se generan debates que hacen reflexionar respecto a nuestra u otras sociedades.
Media Law, por el profesor. Es una asignatura densa y el profesor no la facilita mucho, además está centrada en Bélgica, por lo que luego no tiene mucha utilidad para los extranjeros además de que mucho material está redactado en Holandés y es difícil encontrarlo en inglés.Siempre en el centro (C.P 2000) aunque las clases las tengas en otro campus, la vida social y también universitaria se desarrolla en el campus city, por los que viven lejos siempre tienen complicaciones para asistir.Sector privat (casa/pis compartit)MOBINT (AGAUR)
EILC, para un curso de inmersión lingüística de semanas por el que también recibes una ayuda económica. Aunque yo no me enteré por el International Center de la URV, sino por una compañera de otra universidad.
Es una gran ciudad para hacer el Erasmus, además hay muchas facilidades de conocer el resto del país en tren por tan solo 5€ el pasaje (GO PASS). La ciudad está llena de vida, hay mucha oferta cultural, ocio, comercial, turística; también hay muchas zonas verdes donde relajarse. Es increíble la historia que tiene y que puedes encontrar caminando por la calle, los museos son numerosos y cuesta 1€ para los menores de 26 años sea el museo que sea.
Los belgas son muy amables y amigables. Casi el total de la población habla inglés perfectamente o te ayudan con el flamenco, incluso hay un buen porcentaje que habla español!
El coste de vida es alto, pero tampoco inalcanzable. Los alquileres rondan los 300-400€ y la compra podría situarse en unos 60-80€ al mes/persona y eso contando con una buena alimentación. El transporte cuesta 1,40 el trayecto, pero no suele ser necesario a diario porque todo lo importante está en el centro y a 15 minutos caminando. La bicicleta es una buena opción, ahorras en tiempo y dinero y tienes carril bici por todos lados.
Mi consejo: TOTALMENTE RECOMENDABLE!
61
2/15/2017 20:29:56Universiteit Antwerpen4La meva experiència no ha estat favorable per tant no recomanaria que triessiu aquesta universitat. Les assignatures no tenen cap relació amb la Publicitat i les relacions públiques, i a més a més, el nivell d'anglès és bastant més alt del que et requereixen per obtenir la plaça. La majoria d'assignatures d'entre les que has de triar són de màster, la qual cosa implica coneixements previs que no hem tenim ja que són de carreras diferents a la nostre. Això fa que el nivel de dificultat sigui molt elevat. No regalen res i l amajoria de professors no tenen en compte que siguis un estudiant d'Erasmus.Tot i així, si hagues de recomanar alguna de les assignatures que he fet, recomanaria Visual Aesthetics, ja que al ser de comunicació audiovisual toca alguns temes que ja hem vist prèviament a clase.L'assignatura que segur que no heu de triar és Sociology of Organizations, el temari és molt dens i requereix coneixements previs de sociologia.Els carrers propers a la universitat.Residència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíNoEl nivell de vida és bastant elevat i les residències són més cares. Tot i així, val la pena agafar una residència ja que els "kots" que et recomanen són edificis molt vells, molt bruts i en els què has de compartir lavabo i cuina.
62
4/12/2012 10:01:45Universiteit Gent10La universitat on he estat és molt bona pel que fa a nivell administratiu (qualsevol tràmit o dubte es resol ràpidament) però m'agradaria que els futurs estudiants tinguessin la oportunitat d'assistir a classes en anglès. El programa de comunicació de la Universiteit Gent és només en flamenc i els estudiants Erasmus només podiem anar a un parell de conferències.Copyright Law, Introduction to New TechnologiesNo he tingut cap problema amb cap assignatura.A prop del centre de Gant (binnenstad) o a les residències universitàries (al costat de Overpoortstraat)Residència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíResidència Eureka
Eedverbondkaai 25 9000 (Gant)

NoEl nivell de vida de la part flamenca de Bèlgica és alt, i això es nota en la vida universitària. Hi ha molts serveis per als estudiants, el menjar que es serveix a les cantines és de qualitat i barat, i la ciutat en sí està feta per als estudiants. Recomano molt Gant com a ciutat Erasmus.
63
4/23/2012 13:50:47Universiteit Gent10La universitat està molt preparada per a rebre estudiants internacionals. Tot està molt programat. Potser massa passos burocràtics. Sol haver-hi programes per a estudiants internacionals en llengua anglesa. L'idioma oficial és el neerlandès. Per als estudiants de comunicació no hi ha programa en anglès i no vas mai a classe, sinó que fas feina des de casa. S'ha de tenir en compte que a la URV estudiem "periodisme" i aquí "ciències de la comunicació", amb un contingut molt més teòric. New Communication Technologies (el professor és molt amable i domina molt el tema. Descobreixes coses interessants), Film history and aesthetics (un gran professor per una molt bona assignatura si t'agrada el món del cinema).

No n'he fet cap d'especialment decebedora.centre de la ciutatResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíÉs la residència que la universitat posa a disposició de tots els alumnes internacionals. Són més de 800 habitacions només per a estudiants de programes d'intercanvi. Tens habitació amb lavabo i nevera sense compartir. Comparteixes cuina. El preu està bé per la zona (força cèntric): 380 euros al mes tot inclòs. S'anomenen Home Canterbury, Uppsala i Groningen. No
64
4/24/2012 1:37:34Universiteit Gent6La universitat on he cursat l'estada acadèmica té un nivell més alt que la universitat d'origen.
Mentre que alguns professors són inflexibles en quant a volum de lectures, d'altres faciliten i tutoritzen per ajudar a l'estudi.
La dificultat és l'idioma ja que cap professor imparteix en anglès (en quant a estudis de comunicació). Tot i així hi ha una oferta d'assignatures en anglès.
Recomano a estudiants de filologies, sociologies i similars a que hi vagin.
Els valors i el nivell que inculquen des de la universitat (així com des de la ciutat) s'han de viure.
Recomano:

- European Media Law (assignatura impartida des del màster de dret - llengua: anglès)
- Visual Strategies (és una llàstima que només s'imparteixi en Dutch, però és interessant).
- - - - -Centre ciutat; Zona residencial; Savanstraat; Rabot; prop de la biblioteca central; Albert Honing parkSector privat (casa/pis compartit)(És personal, cadascú tria quin erasmus vol viure. L'únic que es recomana és per aquells que es vulguin integrar més en el país que comparteixin amb belgues, no a una residencia perquè la majoria són espanyols).No - - -- - - -El nivell de vida és similar al de Espanya en quant al cost dels productes.
Alimentació i transport són assequibles i força similars.
La imatge dels espanyols en general és de conflicte i de caràcter festiu.
La universitat és molt estricte en quant plaços d'entrega i notes.
65
3/7/2013 9:39:46Universiteit Gent5La universitat és molt bona però és una llàstima que quasi bé totes les assignatures s'imparteixin amb dutch. limitant molt l'oferta de cursos en anglès. Tot i això, recomano a altres alumnes que hi vagin, ja que hi ha assignatures bastant interessants.Visual Strategies of Film, Photography and Video, tot i que és una llàstima que s'imparteixi en dutch. La zona de residencies universitàries i voltantsResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíResidència UGent http://www.ugent.be/en/facilities/housing/overview.htm
La beca AGAUR
66
6/24/2017 13:19:14Universiteit Gent5Molt bona. La recomano, ja que ,en la meva opinió, gaudeix d'un professorat magnífic.Dare to VenturePublic Management. De les que he fet, és la que menys m'ha aportat perqué és la que menys estava relacionada amb la carrera(Tot i que la professora ha fet un magnífic treball i facilitat el temari als estudiants de mobilitat)OverpoortstratResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíStalhof 51Agaur(no concedida, tot i que tenia tos els requisits)L'únic "però" és el nivell de vida, que és bastant alt. Tindràs moltes despeses, així que estalvia. La resta, mai haguès imaginat que fos tan increíble.
67
6/26/2017 13:23:51Universiteit Gent10És una Universitat molt eficient, de qualitat i amb un molt bon nivell. Només he trobat alguns problemes amb la tria de cursos, ja que molts d'ells encara no han sigut adaptats a l'anglés per a estudiants d'Erasmus. Les que més m'han agradat han sigut:

Visual strategies for film, photography and video-art
Media and Gender

(En general he après amb totes)
No recomanaria:

Cross-cultural psychology.
Tot i que és molt interessant, no és gaire assequible per als estudiants de comunicació i els coneixements bàsics sobre psicologia són elementals per a passar l'assignatura.
PatersholSector privat (casa/pis compartit)AGAUR
68
1/22/2017 21:23:06Universitet Gdańsk4Particularment, la meva experiència ha estat molt positiva. Els professors ens han ajudat en tot moment i les classes també han estat molt interessants.
El complex educatiu és molt nou i és accessible des de tots els transports (tramvia, autobus o tren). Convido a qualsevol que vulgui viure l'experiència anar a la Universitat de Gdańsk perquè, a banda de practicar l'anglès a les classes, també hem pogut conéixer una cultura completament diferent a la nostra.
Pràcticament les recomanaria totes. Jo he cursat: Eventing in Social Communication (on ens han fet elaborar un planning sobre un esdeveniment), Reportage (on hem comentat llibres sobre el periodisme literari), International Communication (tracta sobre el fenòmen bloggers), Radio Workshop (hem fet pràctiques de ràdio amb aparells de la universitat) i Photoshop Workshops (projectes amb el Photoshop).En concret, les assignatures de Personal life in Sociology i Social Movements in Everyday life no les recomanaria a aquelles persones que realment vulguin fer assignatures de periodisme. La primera tracta temes bastant específics dins la sociologia i el projecte final tracta de presentar un tema basant-se en conceptes sociològics. Tot i així, no és una assignatura complicada.
Per altra banda, Social Movements in Everyday life també tracta conceptes més específics que no es toquen a la carrera de Periodisme. L'exposició final tracta d'explicar algun moviment social i fer-ne una presentació oral.
Per últim, Human and non-human communication també es basa en conceptes una mica complexos però el professor és molt comprensiu i ha adaptat l'assignatura a la nostra branca de comunicació.
Sopot, Old Town (Gdańsk) i Wrzeszcz Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíMOBINT (Generalitat de Catalunya)El nivell de vida és molt barat i pràcticament pots viure amb els diners de la beca. El transport està força ben combinat i també és molt barat.
69
4/16/2012 19:58:14Universitet Gdansk9Ho recoman-ho 100% si tens paciència al principi amb els temes burocràtics i els coordinadors. La universitat es completament nova i molt moderna aixi que esta prou béRecomano Multimedia JournalismRecomano totes.

Recomano la ciutat de Sopot que es perfecte per Erasmus. Sector privat (casa/pis compartit)Recomano pis ja que les universitats estan prou malament molt velles i a sobre has de compartir habitació si o si. Només hi ha una residencia decent al casc antic de Gdansk que es on vaig estar jo pero esta lluny de la univesitat i comparteixes habitació si o si. La residencia es nova però no te res de especial. Jo recomano un pis a Sopot que es on visc jo.NoSi vols gaudir un bon Erasmus, barat i no preocupar-te sobre els diners has de venir a Polònia ja que Sopot i Gdansk es perfecte per Erasmus. Oblidat de residències (reservala per internet abans de venir per coneixer gent les primeres setmanes però després busca pis) Lo unic bo de les residencies es que son super barates, uns 100e al mes, pero per 60 -70 euros al mes més tens un pis amb gastos. Oblidat de anar amb gent espanyola perque aqui hi ha molta i si vols aprendre a la universitat també oblidat perque no aprendras gaire.
70
1/22/2017 21:17:49Universitet Gdanski4El tracte que hem rebut ha estat insuperable, ja que algunes de les assignatures que teniem al nostre LA només les feien amb polac i parlant amb els nostres tutors hema aconseguit classes individualitzades amb anglès i que ens han enriquit molt. Recomanaria molt eventing (on pots crear tot un congrès a través d'un pautes que et marquen) i human and non-human comunication (ja que ha estat tot un descobriment per a mí la comunicació humana i no humana, crec que a tarragona no hi ha cap assignatura semblant). Per als que vinguin de periodisme, com és el meu cas, no recomanaria personal life in sociology, ja que és una assignatures de sociologia que s'adapta als de psicologia, però no als de periodisme. Sopot i Wrzeszcz Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíSi només es tracta d'un quatrimestre, la residència està bé, tot i que si és per a més temps, recomanaria agafar un pis o una altra residència més propera al centre. Mobint de la GeneralitatRecomano molt aquesta ciutat, per la seva localització (molt cèntrica per a viatjar i descobrir més territori) i per pertanyer a un país més econòmic, però no menys encantador.
71
4/17/2012 13:06:57University of Tampere10La veritat és que l'estada a la UTA va ser fabulosa, un 10. Es tracta d'un sistema molt diferent al nostre i la veritat és que no tinc cap paraula negativa sobre la universitat. La recomano al 200% tant a nivell acadèmic com a nivell de vida universitària. I bé, Tampere és sensacional! Recomano les assignatures virtuals ja que et permeten una millor gestió del temps. Que siguin virtuals no vol dir que no es treballi, tot el contrari, a través de les lectures i la participació als forums a més d'aprendre pots posar en pràctica l'anglès, que és un dels motius pels quals molts hem anat a Finlàndia. A més, aquesta mena d'assigantures s'imparteixen conjuntament a diverses universitats i hi participen tant finesos com estudiants de tot el món, pel que els debats són d'allò més interessants.

Recomano fer llengua finesa, però els cursos d'iniciació i no llengua finesa 1, ja que el nivell és molt alt.
Estic contenta de totes les assignatures que vaig fer. Lapinkaari, perquè està a prop del centre però també a tocar d'un dels llacs. Penso que si vas a Finlàndia és interessant descobrir l'entorn natural de la ciutat, és sensacional. Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíTots els allotjaments de TOAS, l'empresa que gestiona l'allotjament d'estudiants a Tampere. És el que recomana la universitat. - Ajuda de l'AGAUR
- Ajuda Bancaja
Només animar als estudiants a descobrir Tampere i Finlàndia. Jo estic encantada amb l'experiènica.
72
4/22/2012 19:32:10University of Tampere9És un espai molt multicultural, tant professionals com estudiants parlen un anglès notable, i la majoria d'estudiants estrangers són molt interessants, del millor de cada lloc. Pot ser que xoqui una mica la cultura finesa, perquè són gent molt reservada, però estan ansiosos per aprendre coses d'altra gent, i frisen pel clima mediterrani.Els professors finesos són excel·lents, però potser una mica massa passius a l'hora d'ensenyar. Tenen professors americans en plantilla, i són els que recomanaria més, perquè estan més còmodes amb l'idioma, i et fan participar molt a classe.

Assignatures com Law and Economics o Dictatorship and Democracy són molt dinàmiques. Per alumnes de periodisme, Nordic Public services and Media in Global comparison és prou interessant. En general, les assignatures tendeixen a centrar-se en l'àmbit dels països del nord, però es poden aprendre moltes coses de la seva manera de fer.
En general cap, fer assignatures en anglès et força a pensar i raonar amb aquest idioma, i per ser un bon parlant, això és essencial. Ens hem sorprès moltes vegades fent servir anglicanismes entre nosaltres sense pensar-ho.Lapin, Tammela o PispalaResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíLapinkaari. És una residència preciosa, situada al costat d'un llac, a 20 minuts a peu del centre. Hi ha busos cada deu minuts, i les habitacions són molt acollidores. Jo vivia al centre, a la residència City, però és bastant més sorollosa, més pels amants de la festa.

De tota manera, tota la gestió de residències passa per l'empresa TOAS, i no dóna a triar, de manera que és qüestió de sort. Feu la reserva aviat!
La de règim general de la URVÉs molt i molt curiós conèixer la cultura finesa, però s'ha de ser una mica obert de mires, i intentar xerrar amb ells. Són gent molt tímida, però quan et veuen amb disposició de xerrar no hi ha qui els pari.
73
9/3/2012 11:06:03University of Tampere9Es una universidad muy buena tanto a nivel de instalaciones como de elección de cursos. El único problema es que los cursos más interesantes son en finés. De todas maneras, hay una gran variedad de cursos en inglés a los que puedes matricularte en diferentes momentos del curso académico por lo que el contenido de los estudios es altamente personalizable.Newspaper language, Reporting and Interviewing in English, Transnational Media Culture, Hypermedia, Photojournalism, etc.
No hay ninguna que no recomiende. Quizás, Finnish as a Foreign Language si no se está dispuesto a aprender nada de finés porque realmente no es necesario. De todas maneras, yo lo encontré interesante aunque es imposible aprender finés en tan poco tiempo.Cualquiera, está todo bien comunicado con transporte público y no hay zonas desagradables.Residència d’estudiants recomanada per la universitat de destíLukonmäki (nombre del barrio donde se encontraba mi piso de estudiantes asignado por TOAS)Ajut complementari AGAUREl nivel de vida es más caro que en España, pero más barato que otros lugares de Europa como Reino Unido. El transporte urbano y la habitación compartida no salen más caros que en Tarragona así el dinero no debería ser un freno para los posibles participantes. Además, Tampere es una ciudad muy viva y llena de estudiantes internacionales.
74
6/5/2014 13:38:32University of Tampere9Si ets de Comunicació Audiovisual, no et recomano aquesta Universitat. Tindràs una molt bona experiència i veuràs com funciona una Universitat finesa, però del tema audiovisual no apendràs gairebé res. Els estudis de Comunicació són en finès, i en anglès només hi han assignaures d'altres àmbits. Si vas a Tampere, intenta fer un canvi a TAMK, l'Universitat de ciències aplicades (estil Formació Professional). Pots cursar alguna de les seves assignatures a través de http://study.unipolitampere.fi/studying/index.htmlYouth transition to Adulthood, Radio Project, Interactive Media and Society. Són de les més faciletes.LapinkaariResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíTOAS és l'entitat que organitza les residpencies. Estàn força bé de preu tenint en compte Finlàndia. http://www.toas.fiVaig demanar la beca Mobint però no me la van assignar. Pero intenteu!Recomano apuntar-vos al Demola Project. És una organització que posa en contacte alumnes amb empreses per a fer un projecte real. http://tampere.demola.fi

Va ser una experiència molt gran, fan tres edicions a l'any (primer semestre, segón i estiu). I treballes per a una empresa fent un projecte de qualsevol que sigui el teu àmbit. I si al final, a l'empresa li interessa el projecte, te'l pot comprar i reps una quantitat de diners força interessant (mínim 1000 euros per integrant). Una forma de conèixer més la societat finesa i com funciona el país.
75
2/26/2013 14:11:22University of Tampere10Crec que és una molt bona Universitat i que respon al perfil sobre la idea del sistema educatiu finès. En el meu cas, Periodisme, ofereix una bona oferta d'assignatures en anglès per a estudiants erasmus. A més, el sistema de matrícula de Finlàndia ofereix la posibilitat de cursar qualsevol asignatura que s'imparteixi en el Campus ja sigui en llengua anglesa, finesa o específica.

És a dir, un cop inscrit es poden fer asignatures de la teva pròpia carrera fins Medicina, Filologia, Dret, etc.

És una Universitat que recomano enormement, ja que constar d'una estada Erasmus a Finlàndia té un valor afegit. Les classes es poden fer en anglès, hi han asignatures de finès introductori per a Erasmus, i altres ámbits per a l'allotjament ho fan assequible.
Survival Finnish Course, Nordic Public Service Media in Global Comparison, Radio Moreeni, Introduction to Web Publishing, Communication Research Traditions, International Communication and Internet Governance, Social Media in Russia, Follow up Course in Finnish, Brics And Media, Multicultural Relationships with Media and Citizenship i les que es vulguin fer d'altres carreres per iniciativa personal o per a crèdits lliures i/o Optatius. També recomano fer les de Anglès Acadèmic pe millorar l'Anglès, com Introduction to Academic English.

Deixo l'enllaç de les asignatures en anglés de Comunicació, tan de grau com de Màster. Ja que es poden fer asignatures de Màster i convalidarles al Grau o Llicenciatura:

https://www10.uta.fi/opas/teaching/department.htm?id=CMT&lvv=2012
Aquesta pregunta, si es llegeix les meves respostes anteriors, no té sentit. Ja dic, recomano fins i tot fer-ne alguna de les que no són de la pròpia carrera.Lapinkaari, Centre o PispalaResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíVal a dir que recomano fer sol•licitud per a la Residència, TOAS, com més aviat millor, encara que us hagim acceptat peròno tingueu els papers, feu-la, prop de gairebé 4.000 estudiants Erasmus van a Tampere i podeu tenir problemes amb l'allotjament.

Jo els vaig tenir i per aquest motiu vaig anar a viure a un Barri preciós que es diu Pispala però que queda a 30 minuts caminant del centre i 45 de la Universitat. Tot i que hi ha busos, però no tota la nit, i es pot anar en bici tot i estar nevat. Jo ho he fet.

Era una casa privada compartida per 6 estudiants i jo compartia habitació, enorme amb sala d'estar, i el lloguer sortia per 240 euros al mes. Ara bé no es usual aquest preu, però era una casa compartida, gran i érem 6.

Per cert, podeu contactar amb mi i vendre-us la meva bici per 30 euros. Us serà util i estalviareu diners en l'abonament del bus que surt a 32 euros mensuals. Bon preu, però l'estalvi d'Erasmus es sagrat.

Pel que fa al TOAS, teniu dues opcions raonables, City i Lapinkaari. Jo visc ara a Lapinkaari, a 2,5 kms de la Universitat, uns 20 minuts caminant, i City està a 500 metres, uns 5 minuts. Ara bé, recomano Lapinkaari ja que l'habitació és un xic més gran i tot i que el lloguer és 30 euros més car, té una cosa sagrada i que personalment és important: cada habitació te el seu lavabo amb dutxa.

Cosa que a City es comparteix el lavabo entre molta gent. La cuina es comparteix a les dues, però hi ha cuines i espai suficient. La mensualitat a Lapinkaari surt per 267,90 euros al mes. Al City al voltant dels 240. Però com ja he dit Lapinkaari val molt la pena. Quan feu amics ja fareu festes, sopars i altres a un lloc o altre.

Us deixo l'enllaç del TOAS, aneu entrant i feu la sol•licitud en el moment que s'obri el període, encara que esteu pendents de confirmació d'allà. Us acceptaran, el que passa és que sempre tenen feina i necesiten el seu temps. Si a la URV ja us han dit que si, no patiu, és qüestió de temps. L'enllaç:

http://www.toas.fi/en/toas/news/121-housing-application/333-new-exchangedegree-students-for-autumn-2013-

Pel que fa al pis privat, la casa ja està ocupada i és fàcil buscar després. Però ara que aneu per primer cop, el mateix 15 de Maig entreu, feu el formulari, escriviu un mail (si no especifíca localització exacta) i digueu el lloc que voleu. I pagueu el dipòsit el mateix dia. Feu-me cas en aquest sentit, i si esteu un any i voleu anar a un pis al 2Q feu-ho.
AGAUR MOBINT i EQUITAT (Generalitat de Catalunya), Beca General Ministerio Educación (hi ha un extra si aneu d'erasmus i ja vau ser becats anys anteriors) i la de la pròpia Universitat Rovira i Virgili.Dir que Tampere és una ciutat d'uns 300.000 habitants i que el centre és maco però no dóna la sensació de que sigui tan gran. El que passa és que l'extensió de Tampere és gran.

Recomano enormement asistir a la Semana de Benvinguda. És a dir, si aneu per un any, aneu a mitjans d'agost i a principis de Gener si aneu al 2Q. Us anirá bé per conèixer gent, agafar informació útil per agafar adignatures, el procés es fa mitjançant l'entorn virtual (Enrolment) i algunes adignatures tenen places limitades i un temps de matrícula limitat.

A la Universitat pagareu 97 euros de matrícula (s'ha de pagar) i us donaran l'usuari Moodle i ja estareu d'alta per a un any i la meitat i esteu un quatrimestre. Després us faran el carnet universitari i us cobraran 5 euros més.

Val molt la pena, és una inversió ja que amb el carnet tindreu un 50% de descompte en els transports nacionals, menys Taxi. Pagareu entre 2,60 i 2,70 euros per el Menú al menjador de la Universitat (El menjat és bo i consta de 2 plats, 2 llesques de pa amb margarines si es vol, un got de llet i aigua gratuïta tanta com és vulgui. En format buffet tot i que hi ha un límit de porcions o quantitat i de combinacions) i val molt la pena.

Ser un estudiant és un aventatge, alguns locals són gratuïts amb el carnet i/o ofereixen grans descomptes en les consumicions. La Unió d'Estudiants Erasmus (ESN) ofereix viatges interessants a preus raonables. Laponia, Tallin (Estonia), Sant Petersburg o Moscú són alguns exemples. També es poden fer per iniciativa pròpia comprant els bitllets, hostals i demés per un mateix, s'estalvia diners. No és difícil fer-ho. Jo ho he fet amb Laponia i Tallin, però a Rússia potser és millor fer-ho amb ells.


Per anar allà, potser la millor opció és fer-ho amb Air Baltic, Bcn-Tampere o a Helsinki i anar després en bus. Quan tingue el carnet, us costarà la meitat el bus i surt més a compte anar a Helsinki que a Tampere, ja que l'aeroport està a les afores i per horari no ho ha bus i el Taxi surt per 34 euros. També podeu mirar altres companyies i jugar amb les escales.

La vida allà és més cara, però sempre teniu el LIDL que us ho farà més fàcil. Moure's és la clau, hi ha molta cultura de Segona mà i fins i tot Free Stuff de gent que ja no vol coses, i sobretot, no us centreu d'anar a conèixer només gent d'Espanya, és un error comú que tenen quasi tots els espanyols i francesos i en la meva opinió és trist. Per a mi és una pràctica guettoniana.

En el meu cas, jo sóc dels raros ja que em barreja amb gent d'arreu i els espanyols em miren extrany ja que parlo més l'anglès que el castellà. Cosa que veureu que el nivell d'anglès dels espanyols és penós. És maco barrejar-se amb gent d'arreu, practicar la llengua, així s'aprèn i és millora, i així sempre tindreu amics a visitar arreu del Món. En el meu cas haure de visitar Canadà, Bélgica, Holanda, Alemanya, Turquia, Nigèria, Finlàndia, Austràlia, EEUU, Brasil, Rumania, Répública Txeca, Ucrània, Armènia, Mèxic, França Itàlia, UK, China, Korea, Rússia, Portugal, Irán, Rússia i alguna ciutat espanyola.

He fet amics d'arreu i gent amb molt bona relació, cosa que jo conec espanyols aquí que de Cadis només podran venir a visitar a amics a Espanya. Fan guettos, no ho feu. A mi molta gent em comenta que parlo molt bé l'anglès i que he millorat molt, el canadenc que em coneix des de Setembre.

Quan vaig arribar, tenia un B2 just, un 5.5 al IELTS, i estic segur que quan torni tindré un 6.0 o un 6.5. De debò no us tanqueu a fer amics nacionals, no porta a res. I apendre anglés és algo vital. Aprofiteu. Allà tothom en parla anglés. No sentiu vergonya, esteu per millorar. Jo en una setmana a casa per Nadal, vaig parlar més Castellà que a Tampere en 3 mesos i mig. I en una setmana a Tampere vaig parlar més Anglès que la majoria d'espanyols en aquests 3 mesos i mig.

Aprofiteu, la comunicació real és social.
76
1/21/2015 13:53:55University of Tampere4La Universitat de Tampere és la primera en Comunicació i Periodisme a Finlàndia, tot i que com a alumne erasmus això no ho viuràs de primera mà ja que els cursos més "bons" són tots en finés. No obstant, hi ha una gran oferta d'assignatures en anglès i el sistema educatiu fines permet als alumnes elegir assignatures de qualsevol altra carrera o facultat, donant autonomia total als alumnes per orientar els estudis segons els interessos personals de cadascú. Cosa que jo vaig valorar moltíssim i trobo que enriqueix molt a l'alumne. El campus és impressionant i no te res a veure amb el que coneixem aquí, amb un gran servei de cafeteries, un parell de restaurants dins, papereria, sala de jocs per al temps lliure i espais de relax i un gimnàs molt ben equipat on podràs passar-te el dia fent activitats per un preu irrisori (38 euros 4 mesos). Pel que fa a la vida universitària al campus, aquesta és molt activa i sempre tens opció a conèixer diferents col•lectius i participar en les seves activitats. Recomanaria aquesta universitat al 100% per les facilitats que donen als estudiants estrangers, la orientació de principi a fi, la llibertat d'elecció d'assignatures, el nivell d'autonomia i la gran oferta de cursos en anglès, a més de la oportunitat de conèixer de primera mà el millor sistema educatiu europeu que es el de Finlàndia.

SI VOLEU PRÀCTICAR L'ANGLÈS AQUEST ÉS EL PAÍS I EL LLOC ADEQUATS. A Finlàndia gairebé tothom el parla i a la universitat organitzen moltes activitats, grups de conversa i altres, tot en anglès i per estudiants estrangers on podreu participar i conèixer gent local i erasmus com vosaltres.
Jo vaig elegir només una assignatura de Periodisme, perquè les altres eren massa teòriques i semblants a les que ja havia fet aquí. Pels amants de la ràdio recomano doncs: RADIO PROJECT, ja que aprendreu molt a treballar en un grup multicultural i crear un producte radiofònic només en anglès.
Assignatures a part, jo vaig elegir dos de comunicació intercultural amb Raquel Benemergui, LANGUAGE, COMMUNICATION AND CULTURE i INTERACTING INTERCULTURALLY. A títol personal em van fer reflexionar molt i van ser molt interesants i assequibles.
També el seminari de SOCIAL EMOTIONS i sense cap mena de dubte, CULTURAL CONVERSATIONS, on fareu un grup amb estudiants finesos o d'altres països i us organitzareu el temps com vulgueu per cuinar, intercanviar receptes, fer activitats junts i conversar sobre el que vulgueu i aprendre molt de les altres cultures, alhora que guanyeu crèdits!
Cal apuntar que ha Tampere hi ha tres universitats i les tres estan vinculades per l'Unipoli, que es tradueix com un conveni que les vincula i permet elegir assignatures de les altres dos universitats, així com cursos als seus gimnasos.

IMPORTANT: Matriculeu-vos res més arribar, a l'oficina dels estudiants internacionals, perquè així podreu optar a una plaça a les assignatures que més us agradin.
No recomano Introduction to academical english, ja que no és el que sembla i si voleu practicar la gramàtica en anglès allà no ho fareu.

Tampoc recomano Public Service Media in Global comparison ni Feminist Methodology, perquè comporten un volum desmesurat de feina en un períodes molt curts de temps.
City centrerResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíJo vaig estar a la residència d'estudiants més cèntrica (CITY TOAS), però no va ser per decisió pròpia. Amb temps heu de contactar amb el TOAS que és l'entitat que gestiona la vivenda a tots els estudiants i segons les vostres preferències i el moment en que feu l'aplicació (estigueu al cas i sigueu els primers!) us donaran un lloc o un altre. La data en que feu l'aplicació és molt important, així que si obren la sol•licitud el 15 no ho feu el 20, o patireu molt, perquè podeu acabar molt lluny del centre perduts en el no res.
City Toas, així com Lapinkaari són les dos primeres opcions pels estudiants de la University of Tampere (UTA) i totes dues estan molt bé. Si entreu en qualsevol de les dues viureu una gran experiència Erasmus, aprenent a conviure amb molta gent i fent relacions com de família. City Toas està just al centre i anireu caminant a tots llocs, a 5 minuts de la universitat, estalviareu en bus perquè no cal agafar-ne cap i tindreu totes les activitats, pubs, clubs, cafes, tendes, supermercats a la porta de casa. No recomano que busqueu allotjament pel vostre compte, ja que el Toas ofereix els allotjaments més econòmics possibles i s'hi viu molt bé i molt segur en ells.
Vaig sol·licitar la beca general i la beca MOBINT de la Generalitat de Catalunya i vaig rebre les dos, cosa que em va cobrir el 95% de tota l'estada. (Sempre amb consciència de tenir presupost d'estudiant clar)El nivell de vida a Finlàndia és bastant elevat en comparació amb Espanya, i no hi trobareu moltes opcions on comparar preus. Jo vaig viure comprant al Lidl i menjant a la universitat perquè el menú és molt barato i pots menjar cada dia per 2.60 euros. Això et salvarà de cuinar en una cuina compartida per molta gent i et permetrà estalviar molts diners, perquè com ja he dit tot és més car i s'ha d’anar amb compte amb el que gastes.
El centre de la ciutat està ple de pubs, discoteques i cafès on pots sortir gairebé cada dia de la setmana per preus molt econòmics. Tot i que si us agrada molt la festa-festa l'alcohol és molt car i només el venen a botigues de l'estat pel doble o el triple que aquí. Pels qui no els hi agradi beure, això no és cap problema. En tots els sentits, Tampere ofereix un estil de vida que s’adapta al que més et convingui.
A Tampere et pots moure en bicicleta per tots llocs i hi ha una gran oferta de segona mà, barates i bones. Si vius al centre no cal comprar-ne una perquè pots anar caminant a tots llocs i creu-me que no la utilitzareu.
Tampere està ple de museus, tendes de segona mà, on podreu trobar roba d’abric molt econòmica. Pel que fa als utensilis de cuina, coixí, etc. No us preocupeu, tot i que hi ha un IKEA a pocs km en bus des del centre, el TAMY o centre pels estudiants de la universitat us donarà un kit de supervivència per 3 euros el semestre (forquilles, ganivets, olla, gots, plats etc.) Primer pagues 20 i et tornen 17 en acabar. Això sí, en quant arribeu correu per fer tots els tràmits i així tindreu més opció en elegir els utensilis del vostre propi kit.
Els finesos són tímids però molt hospitalaris i amables quan et coneixen, amb paciència pots fer bons amics que et convidin a casa seva molt ràpidament, perquè tots frisen per conèixer gent nova. Amb el castellà podeu tenir molt de ganxo i aprofitar per conèixer gent donant classes gratuïtes a la universitat o fent altres tipus de voluntariats a escoles i instituts. Cosa que recomano molt per ficar-se de ple en la seva cultura. Si voleu practicar anglès ajunteu-vos amb estudiants que no siguin espanyols, o siguin finesos. Jo vaig estar rodejada d'alemanys i francesos i l’anglès el vaig practicar a tope augmentant considerablement el meu nivell d'anglès parlat. 24 hores non stop!
La ciutat està rodejada de natura que de ben segur us enamorarà i gaudireu molt mentre faci sol i no faci gaire fred. Si aneu en busca de les aurores boreals i boscos encantats, aquest és el lloc. Tampere està rodejat per dos llacs quilomètrics i un riu que creua la ciutat i li dóna vida. Una ciutat post industrial amb xemeneies i edificis de totxo taronja amb un encant molt especial.
77
12/27/2016 16:24:46University of Tampere4És una universitat molt amb prestigi i molta qualitat. Qualitat en innovació, tecnologia que ofereix, instal·lacions, serveis (asociació d'estudiants, restaurants, tot tipus de sales, club esportiu...) i professors. He tingut la oportunitat de tenir professors americans com gregory Ferrell Lowe.

Alhora també és una universitat molt preparada i oberta als estudiants internacionals. Ofereixen forces assignatures en anglès.
Recomanaria "Service Marketing" de l'escola de Management ja que et proporciona un seguiment setmanal a través de les classes i unes pràctiques molt entretingudes sobre situacions reals i alhora aprens moltes coses que, després has de plasmar a l'examen. Requereix llegir i estudiar força però val la pena.

El concurs SOMEJAM d'innovació també és molt recomanable ja que t'ensenya a treballar de manera intensiva i molt diferent mentre aprens moltíssim.

També recomanaria el "Finnish Survival Course", per aprendre la llengua i la cultura del país, la qual cosa ajuda a adaptar-se.

I finalment, recomanaria el Radio Project, molt entretingut i de treball lliure.
No recomanaria Management of Content Development ja que és una assignatura de màster i requereix moltíssima feina (tant en treballs com alhora d'estudiar l'examen) i les classes són molt llargues (3h seguides) i intenses. Al centre de la ciutatResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíRecomanaria molt la residència on vaig estar, el nom és "Pinja 145".

Es tracta d'un antic hotel al centre de la ciutat on s'hi allotgen uns 64 estudiants, hi ha ambient però alhora pots estar tranquil i estudiar. Disposes d'habitació amb parquet i lavabo propi (cuina compartida, però està bé), pots anar a peu a la universitat i està 2 min del carrer principal.
He sol·licitat la beca de l'AGAUR, la de la Generalitat.Tot i ser Finlàndia on la vida és cara en general pel tema d'impostos (tot i que no és tan car com sembla) pots pagar amb targeta a tot arreu, el menú de la universitat val 2,6€ i ofereixen menú sense gluten, sense lactosa, vegetarià i vegà a tot arreu.

I el tema del fred i les poques hores de llum és qüestió d'acostumar-se i abrigar-se, però s'hi viu molt bé allí, val molt la pena.
78
12/5/2017 13:58:24Universidade do Porto5Molt recomanable en tots els sentits. Professors molt propers i els companys t'acolleixen amb els braços oberts. El nivel és similar al que tenim a la URV, ni més ni menys. Atelier de Jornalismo i Estructura y Argumentos Narrativos. Per sort, no deixaria de recomanar-ne cap de les que he triat. Casa da Musica i/o CedofeitiaResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíRecomanaria pel preu i per les amistats que pots fer però no tant per la poca intimitat que se't permet.
Residencia Alberto Amaral (al costat de la FLUP)

Sónia Viveiros
Universidade do Porto
Serviços de Ação Social / Social Services
Unidade de Alojamento / Accommodation Office
Rua dos Bragas, 151
4050-123 Porto
Tel: +351 222 074 260
NoLa veritat és que m'ha sorprés molt la ciutat en tots els sentits. Recomanaria 100% l'experiència per tots aquells estudiants inquiets que tinguin l'intenció de viure una experiència única i totalment diferent. El nivell de vida és inferior que a Catalunya. Tanmateix, la ciutat és molt acollidora i té un ambient universitari molt elevat. Allotjaments tampoc molt elevats. Es pot viure sense problemes al centre d'Oporto. El més negatiu són les grans pujades i baixades que té la ciutat i el transport públic, Falta que el metro arribi a més zones de la ciutat.
79
12/13/2017 18:11:58University of Vermont4La Universitat de Vermont m'ha permès gaudir del millor semestre de la meva vida. El campus és absolutament preciós i totes les instal.lacions són molt accessibles (totes les classes, menjadors, supermercats, gimnàs etc. es troben en menys de 15 minuts a peu). El campus es troba a només 20 minuts caminant del centre del poble, Burlington, que sembla tret d'un conte de fades.
Sens dubte recomanaria a altres alumnes que facin una estada a la Universitat de Vermont!
Recomanaria les assignatures de Resort Management & Marketing i la de Consumers, Markets and Public Policy.No recomanaria l'assignatura de Francès ja que no m'ha agradat el sistema que han utilitzat per ensenyar la llengua. En comptes d'aprendre gramàtica, vocabulari etc., la classe s'ha enfocat en aprendre temes relacionats en la immigració a França i les desigualtats socials tot parlant en francès.Athletic CampusResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíMarsh Austin Tupper

És un edifici residencial de la Universitat de Vermont que allotja tots els estudiants internacionals i alguns de locals. M'ha agradat viure-hi perquè ens ha permès relacionar-nos molt més entre nosaltres (els internacionals) ja que ha estat molt fàcil i pràctic poder-nos trobar en qualsevol moment a la sala d'estar per xerrar o estudiar.
He sol.licitat la beca Mobint.Molt recomanable en tots els aspectes!
80
12/30/2017 23:56:43Lunds Universitet 5 mesosSí que recomanaria Lund Univeristet com a destí per a l'Erasmus, ja que la vida universitària en general està molt bé, t'ho posen molt fàcil per conèixer a gent nova i tot el professorat és molt amable i t'ajuden en tot el que faci falta.

S'ha de dir que si els teus estudis estan en el camp de "Strategic Communication" el campus no està a Lund, sinó a Helsingborg, que està a uns 40 min amb tren de Lund.
En el meu cas (he estat fent la carrera de Publicitat i Relacions Públiques) sol tenia una opció que era un bloc anomenat: "Public Relations and Strategic Communication in New Media" (30 crèdits) que aquest està dividit en tres subcategories:
- Strategic Communication and Digital Media – Culture and Society, 7,5 crèdits
- Public Relations - theory and practice, 7.5 crèdits
- Introduction to Research Methods and Academic Writing, 15 crèdits.

En general és bastant teòric, tot es basa en lectures de llibres que t'assignen i t'has de llegir. Després has de fer alguns petits treballs pels seminaris, que després presentes i/o discuteixes a l'aula amb la resta de companys. També hi ha "take-home exams" de cada una de les subcategories on has d'aplicar tot el que has après de les lectures a partir d'una sèrie de preguntes que t'assignen, normalment tens al voltant d'una setmana per fer-ho.

Jo ho he trobat força assequible, és a dir si l'anglès el portes bé i comprens de què tracten les lectures no hi hauria cap problema.
- Malmö i Lund Sector privat (casa/pis compartit)El tema de l'allotjament està molt complicat sobretot a Lund. Principalment recomano que s'intenti aconseguir allotjament que ofereix la universitat "LU accomodation" però és força complicat, ja que hi ha un gran nombre d'estudiants.
Sempre tingueu un ull a pàgines de Facebook on compartir pis o altres webs de sector privat com:

- www.blocket.se
- www.bopoolen.nu

Així i tot a la pàgina web de la universitat també hi ha altres recomanacions de com trobar pis.

MobintA Suècia no fa tant fred com sembla, sobretot si es viu pel sud. La mitjana durant l'hivern són 0 - 1 graus. El tema de nivell de vida en comparació a Catalunya tot és més car, sobretot l'alcohol als bars (una cervesa et costa entre 5-7 € com a mínim).
81
1/10/2018 19:39:52Universität Hohenheim5 mesosConsidero que és una molt bona universitat per estudiar comunicació en general. Dic en general, perquè aquí no tenen un grau en periodisme específicament. No obstant, no considero que això sigui un inconvenient sinó més aviat un avantatge: aprens en altres àmbits de la comunicació.

Recomanaria al 100% venir a aquesta universitat perquè el docent és realment molt eficaç i amable, i la vida a la residència és una bogeria!
He fet 3 assignatures: Public Relations Teil 2, Online kommunikation Teil 2 und Medienpsychologie Teil 2 al grup "B". La que més interessant trobo és l'última, tot i que és una assignatura força teòrica és fàcil de comprendre -aquesta és en anglès-. D'altra banda, el professor és molt flexible en horaris, temari, etc. En aquesta assignatura es debat a cada classe diferents temes sobre la psicologia als mitjans.
Les altres dues assignatures són en alemany. Els professors també són flexibles però has de ser molt més constant -sobretot amb l'idioma-.
Potser la que no recomanaria és la de Relacions públiques. L'assistència és obligatòria i la dinàmica de classe un pèl avorrida: assignen grups de treball i cada setmana és el torn d'un grup exposar el tema que han treballat. Quan s'acaba l'exposició, s'acaba la classe.

Aquesta dinàmica també la pren l'assignatura d'Online kommunikation però el professor abans de l'exposició introdueix el tema, i en acabar fa una llarga explicació per assegurar-se que el tema ha quedat clar.
SchwerzstraßeResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíJo he viscut a la residència d'Schwerzstraße perquè les meves classes de comunicació queden a 8 min caminant i a 3 min en bici. Aquesta zona és un complex de residències i hi ha dues discoteques que també formen part d'aquest complex.
Aquí us deixo l'enllaç de totes les resis de la Uni Hohenheim: https://www.my-stuwe.de/wohnen/wohnheime-hohenheim/
La veritat és que el preu està molt bé pel que són. N'hi ha de tot tipus. Tinc amics en totes les residències i tots estan molt contents, excepte els qui viuen a la residència d'Ostfildern, perquè t'agafa un pèl lluny de les classes, de les altres residències, de les fraternitats i de les festes que s'hi fan.
Vaig sol·licitar una beca al Servei Lingüístic de la URV. Aquesta beca la pots sol·licitar en cas de fer algun curs d'idioma. Si vols exprimir al màxim la teva capacitat per conèixer a gent, aprendre un nou idioma, millorar al màxim l'anglès i viatjar molt -estàs al centre d'Europa-, Alemanya és el teu país.

Una última recomanació que us voldria fer i que trobo que és de gran ajuda és fer el curs d'Alemany del mes de setembre -si és que veniu al primer quatri-. És molt recomanable i és on coneixereu a tota la gent que ve de mobilitat -gent de diferents carreres, màsters, tesis, etc-. També fan excursions i t'ajuden a integrar-te a la cultura alemanya més enllà d'ensenyar-te l'idioma en si. 100% recomanat.


PD; vine abriga't.
82
1/11/2018 2:01:46Universidade do Porto 5La universitat és antiga però està molt bé. Li falla una mica l'organització, almenys en la meva carrera (periodisme) ja que en teoria teníem les classes a la Facultat de Lletres però finalment la majoria d'elles es feien a una altra facultat que estava al centre de la ciutat. Tot i així, la universitat està ben equipada, té molt de renom i té molt bons professors que t'ajuden i et faciliten la feina.Recomanaria Atelier de Jornalismo ja que és una assignatura on has de treballar molt però treballes 4 parts del periodisme (premsa escrita, premsa online, ràdio i televisió) i aprens molt. Els professors són genials i tens una visió diferent al periodisme de Catalunya.
També recomanaria Estructuras y argumentos narrativos ja que és una assignatura que et dóna molta llibertat alhora de crear contingut literari. Deixes de banda per un moment l'estructura típica de qualsevol gènere periodístic i pots inventar i crear històries sense cap tipus de pressió estilística. I de vegades això va molt bé per a relaxar-se i poder gaudir escrivint.
La única que no recomanaria seria Novos Media (jo vaig fer la de Màster) perquè és la més teòrica, es feia a la tarda, acabavem molt tard i no m'interessava gaire el contingut.El centreResidència d’estudiants recomanada per la universitat de destíResidencia universitaria Alberto Amaral
R. de Dom Pedro V 223, Porto

En el meu cas crec que hi ha llocs millors per a viure. El preu és molt barat però estem a 20 minuts del metro i a 30 minuts del centre caminant. La meva recomanació és un pis/residència al centre de la ciutat ja que és on es fan la majoria d'actes o festes interessants.
NoAnar d'Erasmus ha estat una de les millors experiències que he viscut fins ara. És genial, i no importa el lloc perquè vagis on vagis serà únic. Aprens, coneixes gent, cultures, idiomes... En general creixes com a persona. En el meu cas, Porto ha estat un descobriment que no puc descriure. Ha superat totes les meves expectatives. A nivell esconòmic és molt barat, les persones són genials, la festa i l'ambient Erasmus està molt ben organitzat (sobre tot per la ESN) i en general, és un destí que la majoria de persones amb qui he parlat recomanen al 100%.
83
6/16/2014 20:16:46Univerza v Mariboru5La universidad está bastante bien y los estudiantes tienen muy buen nivel. La facultad de comunicacion (pertenece a FERI, la de electricas) es un edificio muy bueno, bien equipado y a 3 minutos del centro andando.
Las clases son en esloveno, así que no te obligan a ir. Luego, si las asignaturas son teóricas, te examinan con los trabajos y quizás un examen oral. Si las asignaturas son prácticas, sí que tienes que ir a clase (aula de ordenadores), pero los trabajos son mas sencillos, entretenidos y llevaderos. ES FÁCIL APROBAR, que seguro lo estás pensando... xD
Yo he hecho Ingles nivel III: la profesora muy maja. Es otra manera de enseñar ingles... en vez de estar con verbos, frases, pasivas e historias... lo que haces es preparar una exposicion de 20 minutos (con programa de mano y ejercicios a repartir en la clase) y luego un examen con conceptos de todas las exposiciones que se hacen. Son SIEMPRE relacionadas con cine, television o medios de comunicación en general, así que además de aprender inglés, te enteras de cosas de la carrera y de como las hacen alli.
DISEÑO GRAFICO II y TIPOGRAFIA Y FORMAS ALTERNATIVAS DE IMPRESION: Diseño gráfico. Illustrator... parecido a las cosas que ya había hecho en la URV.
WEB SYSTEMS: Tienes que montar una web desde cero... Interesante, yo he acabado haciendo una tienda online, con todo su sistema y tal...
Ya he explicado todo en la anterior! xDCentroResidència d’estudiants no recomanada per la universitat de destíYo he vivido en MINIDORM. Está en el mismísimo centro, superbien situada. OJO porque las habitaciones, aunque digan que son dobles, es mejor no compartir... algunas son MUY pequeñas como para estar dos personas. Para uno, genial cualquiera... menos la 4. La habitación 4 es un ZULO literal, jaja. Estos dos últimos años ha habido muchos españoles... un 90% sin exagerar, de los 25 que vivimos... Pero no te preocupes, Maribor está llena de españoles. Tienen muchos convenios con España y, aunque lo intentes, no podrás huir de ellos... jaja.
Luego recomeindo también MINIESTUDENTS. Es más bonita, un poco más alejada (pero muy poco... a 5 minutos del centro andando, pero al ser una ciudad pequeña ya parece que está lejos). Como digo, más bonita. En esta cobran por usar la lavadora y la casera es MUY estricta con el ruido y las fiesta. En MINIDORM es vía libre para todo, realmente es como un gran piso de estudiantes... En MINIDORM hay 3 cocinas y 3 baños con 3 duchas y urinarios cada uno... sin problemas. Los baños de MINIESTUDENTS están peor... MINIDORM es la reina de las fiestas y la vida social, siempre se hacen botellones aquí y tal uno o dos días a la semana. Cuando hace buen tiempo se va a la calle.
Además de estas dos residencias, que son privadas, están QUADRO, TYRSEVA y GOSPOSTVESKA (o algo así). Quadro está MUY lejos (incluso para Maribor), GOSPO algo menos... pero también muy alejada y Tyrseva está bien pero las condiciones... son 32 con 1 ducha, 1 cocina y 1 baño. Las habitaciones de las residencias públicas son MUY PEQUEÑAS.
MobintInvestiga sobre los cupones de comida... El gobierno de eslovenia te subvenciona las comidas en la mayoria de restaurantes del país y por tan solo 3 euros (o menos!) podrás comer cada día: sopa, ensalada, bebida y plato principal. Es una pasada y ahorras un montón, además de hacer mucha vida social... xD
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Loading...
 
 
 
Sheet1