Programma Permanent Beta Dag 11,5 bij Seats2meet Amersfoort CS
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

View only
 
 
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
1
Programma PB 11,5
2
13.30uOntvangst
3
14.00u - 19.00uStart workshopronde - doorlopend
4
14.00u - 19.00uPlayground
5
15.00u Labsessie Politie
6
17.00u - 19.00uDiner
7
19.15u 20.00uVerrassende afsluiting (met Martijn Aslander en Peter Ros)
8
20.00 - 21.00Borrel
9
10
Zaal 1: Connect
11
TijdslotSprekerTitelOmschrijving
12
14.00
Bastiaan van Noort
Hack Your Business: Hoe laat je je bedrijf groeien?Ben je een ambitieuze ondernemer en wil je doorgroeien met je bedrijf? Willen is één ding, maar in de praktijk is het vaak behoorlijk lastig.
Maar wees gerust, er zijn al heel veel ondernemers die hebben opgelost waar jij nu voor staat in jouw groeifase. Want elk bedrijf is dan wel uniek, de manier waarop bedrijven groeien is dat allerminst.
En dat is mooi, want daar kan jij je voordeel mee doen. In deze presentatie leer jij wat de succesfactoren zijn en hoe jij die kunt toepassen in jouw bedrijf. En nee, dan bedoelen we niet dat je slimme marketing trucs en salesfunnels moet gaan gebruiken...
13
15.00Martijn AslanderWTF is kenniswerk en hoe doe je dat?Martijn, als mede-oprichter van lifehacking.nl, verbaast zich al vele jaren over hoe mensen werken.
Of doen alsof. Volgens Martijn is het één groot toneelstuk, want dat het een complot is, wil er bij hem niet in.
We WETEN niet wat kenniswerk is, doen maar alsof en gebruiken de computer als een moderne typemachine…Niet echt handig in een kennissamenleving. In een humorvol betoog gaat Martijn in op dit vraagstuk, en verklapt hij
hoe hij zelf invulling geeft aan kenniswerk en welke tools en strategie hij gebruikt om meer te doen in minder tijd.
14
16.00Peter RosHack your life with habitsWe hebben ze allemaal, eigenschappen of zelfs issues waar we last van hebben en zouden willen veranderen. Peter verteld hoe het managen van zijn gewoontes hem hebben geholpen om zijn depressies aan te kunnen en zelfs te overwinnen, hem effectiever én creatiever hebben gemaakt.
15
17.00Peter Joosten
Biohacking, van human enhancement tot onsterfelijkheid
Steeds meer mensen willen zichzelf fysiek en cognitief verbeteren. Er zijn apps, gadgets en wearables te koop om allerlei aspecten van je leven te meten en te verbeteren. Hoe ver gaat dit? Het leven van deze zogenaamde supermensen is vrijwel volledig maakbaar. Deze lezing bestaat uit 2 delen: deel 1 is een verrassing. In deel 2 is een interactieve sessie over anti-aging, langer leven en onsterfelijkheid.
16
18.00Jurjen GroenAikido; Stop het gevechtDmv de Japanse krijgskunst Aikido gaan we op een interactieve manier kijken hoe lastig het is om vanuit een conflictmodel (de invloed van een prestatiegerichte maatschappij op jouw gedrag) te leren communiceren vanuit een harmoniemodel. Aikido wordt als middel gebruikt om je te laten ervaren wat mindset kan doen met jezelf en met de ander. Een proeverij van een uur waarin houding, ruimte innemen, stevigheid, leiding geven, de kracht van ontspanning en zorgdragen onderwerpen die langskomen.
17
18
Zaal 2: Kennisdelen
19
TijdslotSprekerTitelOmschrijving
20
14.00Martine BeerninkHack your life with laughter!Het is gratis, supergezond en iedereen heeft het: de lach. Dat maakt lachen hét middel om je life te hacken. We denken vaak dat we blij moeten zijn of iets leuks moeten zien om te kunnen lachen. Niets is minder waar: door te lachen, word je blij. Ook als je neplacht! Precies dat ga je doen in deze workshop: lachen zonder reden, aan de hand van speelse lachoefeningen.

Gewoon, omdat het kan en het je veel oplevert. Lachen kan je helpen aan meer zelfvertrouwen, ontspanning, tevredenheid, een gezonder lijf, beter contact met mensen om je heen, meer energie, een betere conditie en meer creativiteit…wat wil een mens nog meer?!
21
15.00Edo BoonstraHeb jij de juiste Mindset voor verkopen?Velen van ons weten dat het hebben van de juiste mindset in sport essentieel is om succesvol te zijn.
Als ondernemers vergeten we dit echter vaak en proberen we met een niet helpende mindset toch succes te creëren
In deze korte kennismakings workshop ga je onderzoeken wat de invloed van jouw Mindset is op het succesvol verkopen
van jouw product en/of dienst. En je krijgt eerste hulpmiddelen om een meer bij jouw passende mindset te creëren
zodat verkopen leuker, makkelijker en effectiever wordt.
22
16.00Kevin WeijersVan idee naar experiment in 45 minutenIdeeen zijn een leuk begin. Het vertalen van een idee naar actie is vaak een andere uitdaging. Hoe ontdek je snel, eenvoudig en op een leuke manier wat de waarde van je idee toevoegt (voor een ander en jezelf)? En hoe krijg je daar later anderen in mee?
23
17.00
Richard van Roessel
Maestro van je levenWe zijn allemaal een Maestro van ons leven met alles wat we daarin tegenkomen. De hele cirkel rond van geboorte tot aan de dood. Richard is 1e NL-kampioen luchtdirigeren en laat je letterlijk dat eigen maestroschap ervaren en neemt je daarnaast mee hoe je dat Maestroschap kan vertalen in hoe je in het leven stapt. Mensen raken en geraakt laten worden. Als Maestro-Uitvaarder neemt hij je ook nog mee hoe dat maestroschap ook door kan werken bij ieder afscheid, hoe klein of groot dan ook. Richard komt uit de financiële wereld en is nu actief als Luchtdirigent en uitvaartman. Hij heeft een achtergrond in coaching en systemisch werken (familie-opstellingen).
24
18.00Fokke KooistraDe Kalme Professional en rollenVeel kenniswerkers blijven hangen in het afhandelen van email en taken. Effectieve professionals kennen de kracht van het werken met projecten. Een kalme professional werkt vanuit rollen om de meeste impact te realiseren. In deze sessie ga je aan de slag om je rollen scherp te krijgen om vandaar uit een actieplan voor de komende tijd op te stellen.
25
26
Zaal 3: Waardenetwerk
27
TijdslotSprekerTitelOmschrijving
28
14.00Diede VendrigWat kan je allemaal ontdekken door in het brein van de consument te kijken?Wat kan je allemaal ontdekken door in het brein van de consument te kijken?

Ga mee op een reis door de wereld van Neuromarketing. ST&T Research onthult hoe je hersenwetenschap, psychologie en biometrics kan gebruiken om meer breinvriendelijke websites, verleidende advertenties en overtuigende winkels te maken.

We houden van een praktische aanpak. Ik vertel hoe je marketing effectiever kan maken door het gebruik van innovatieve onderzoeksmethodes. En hoe wij dagelijks psychologie en de meest recente gedragswetenschappelijke inzichten toepassen. Mis het niet!
29
15.00u - tot ongeveer 16.30uLabsessie PolitieSamen spelen tegen criminelenBurgerparticipatie in de opsporing onderzoeken in spelvorm; hoe kunnen burgers een bijdrage leveren aan een effectievere opsporing? Het gaat hierbij vooral om de samenwerking op het gebied van (digitale) informatiedeling tussen politie en burger. Waar moeten we op letten en hoe gaan we het doen?

Hoe gaan we spelen? Denk mee!
De eerste toepassing zal eind mei op de Next Web Conference zijn!
30
17.00Mike VerbruggenHack je werkdagAfwassen is saai en repetitief gedoe. Daarom laat je dat door een vaatwasser doen. Als kenniswerker ben je ook vaak met repetitief gedoe bezig. Vaak zonder dat je het zelf door hebt. Het is nog steeds niet vanzelfsprekend dat we hier de juiste (software) machientjes voor weten te vinden. Mike Verbruggen heeft er een sport van gemaakt om zijn werk zoveel mogelijk te automatiseren. In deze sessie laat hij zien hoe jij met tools die voor iedereen beschikbaar zijn je eigen dagelijkse workflow kun automatiseren.
31
18.00Marleen de KanterLife hacken, de natuur doet dat al 3,8 miljard jaarBiomimicry is inspiratie halen uit de natuur en daarmee je leven/ werk/ huis hacken. In 3,8 miljard jaar zijn hele diverse vormen ontstaan met een bijpassende functie, waaronder vele functies die wij mensen graag willen kunnen. Iedereen kent klittenband, geïnspireerd op de vruchten van de grote klis. Ook in de manier waarop we produceren biedt de natuur hulp: alles groeit en bloeit dankzij zonlicht, natuurlijke materialen worden verwerkt bij een normale temperatuur en luchtdruk en in de natuur bestaat geen afval. Zelfs voor werken en netwerken kunnen we ons licht opsteken in de natuur: mieren staan nooit in de file en de ingewikkelde netwerken binnen ecosystemen kunnen model staan voor onze organisaties en samenleving.
32
33
Zaal 4: Sociaal Kapitaal
34
TijdslotSprekerTitelOmschrijving
35
14.00Mundo ResinkVrij met (zonder) Geld Wat gebeurt er wanneer het niet nou eenmaal zo is? Wanneer we elkaar ontmoeten in de ruimte voorbij 'ja maar' en 'moeten' en 'verdienen'? Ik weet het nooit want er gebeurt altijd iets nieuws, bijzonders, verbindends.

In 2016 leefde en reisde ik tien maanden zonder geld, 'gewoon' omdat ik benieuwd was naar wat ik in mezelf en in anderen zou tegenkomen. Het werd een confronterend en bevrijdend experiment binnen een al langer gaande zoektocht naar vrijheid.

Kijken naar geld, écht eerlijk durven kijken, heeft mijn leven getransformeerd. En ik vind het te gek om nu te kunnen geven wat ik zelf gemist heb: geen college of discussie maar inspiratie door ont-moeting.

Ik zal deze sessie misschien wat vertellen over mijn reis en onderzoek maar ik ben allereerst benieuwd naar jou. Wat brengt je hier? Waar verlang je naar? Wat zit je verlangen in de weg? En is het waar?

Ik wil dit uur laten ontstaan door wie en wat er in het moment bij elkaar komt. En daar kijk ik naar uit. Als je vooraf meer wilt weten, kijk dan op http://AstronautsOnEarth.org.
36
15.00Joost PlattelThe Curious Corners of the InternetHet internet is groot, heel groot, en om alles te bekijken heb je aan een mensen leven te kort! Daarom verzamelen Joost & Kees elke maand interessante hoekjes van het internet, ben je nieuwsgierig naar woestijnen, biologie, koekjes of iets wat niet in deze lijst staat? Dan hebben we gegarandeerd iets tofs voor jou! http://curiouscorner.nl/
37
16.00Lizette NouwensHack je creativiteitHack jij je creatieve brein weleens? Hartstikke interessant om zo af en toe eens te doen!
Jouw gehackte creatieve brein denkt namelijk alleen in mogelijkheden in plaats van beperkingen, en is niet bang voor het oordeel van anderen. Én jouw gehackte creatieve brein denkt alleen maar in ‘ja, en!’ in plaats van ‘ja, maar..’.
Eigenlijk is er maar één obstakel die het hacken van jouw creatieve brein in de weg zit, en dat is je eigen criticaster. Je weet wel, die bulderende criticus in je brein die overal wat van vindt.
Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je deze criticus uitschakelt en je creatieve brein vrij spel heeft?
Ik laat het je graag ervaren tijdens deze workshop!
38
17.00
Saskia op de Weegh
Nieuwe paden banen: Hack your own trackBoekavontuur Nieuwe Paden Banen, een ontdekkingstocht naar pioniers en hoe doe je dat nu, nieuwe paden banen. Ik interviewde pioniers en fotografeerde het banen van nieuwe paden in de natuur.
39
18.00Susan Dullink Beter leven door oude wijshedenWat maakt het leven goed? Er worden tegenwoordig ontzettend veel zelfhulpboeken geschreven, maar vaak vervallen die in de bekende clichés. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van de originele ideeën van de stoïcijnen, Nietzsche en Sartre op het gebied van authenticiteit, tegenslag en keuzestress? Aan de hand van oude wijsheden geef ik je praktische handvatten voor een beter en leuker leven in de moderne tijd.
40
41
Zaal 5: Optimisme
42
TijdslotSprekerTitelOmschrijving
43
14.00Tjeerd VerbeekLighthackingIn de biohack community wint hacken met licht snel aan populariteit. In deze workshop vertel ik over de toepassing van infrarood licht voor o.a. de huid (rimpels / eczeem), bij pijnbestrijding en cognitieve stimulatie. Het inzetten van licht op deze manier wordt ook wel photobiomodulation genoemd. Uiteraard geef ik een demonstratie-behandeling en komen ook wetenschappelijke studies aan bod. www.biohackz.nl
44
15.00Jurjen de VriesDe speelruimte van het society 3.0 podium pakken"Middels scholing zijn we voornamelijk klaar gestoomd om tot ons pensioen voor een baas te werken. Toch veranderd de wereld om ons heen en zijn we er steeds meer van bewust dat we geen garantie meer hebben op die ene baan. Nieuwe waardesystemen vragen zelfstandigheid en een leven lang leren. Maar hoe werkt de speelruimte op dat nieuwe podium dan en hoe kun je op een intrinsiek gemotieveerde wijze mee gaan doen? Overwin je angst en hack your world!
Facilitator van deze sessie is Jurjen de Vries. Liever dan spelen met zijn Postbank-spaarpot verspreidde Jurjen als tiener zijn kennis over nieuwe technologie via Bulletin Boards, de voorloper van het internet. Dat deed hij zonder geld en gedoe. Want Jurjen vond het leuk om anderen een stap vooruit te helpen en vertrouwde erop dat de gunst vroeg of laat een weg terug zou vinden.
Door zijn intuïtieve vertrouwen in serendipiteit en autodidactisch vermogen naar kennis over nieuwe technologie werd Jurjen één van Google’s Top Contributors, mede-initiator van de Permanent Future Lab-beweging en mede-organisator van diverse Permanent Beta Meetups bij Seats2meet."
45
16.00Erwin de BeerChill fulltime - Timemanagement maar dan leukEr zijn meer wegen naar Rome: kies die van de minste weerstand

Een leuke baan of je eigen bedrijf, in het weekend een druk sociaal leven en daarbij ook nog een huishouden te runnen. Je houdt het allemaal op de rails, maar ’s avonds heb je alleen nog maar energie om voor de TV te hangen. Een actief leven kost vaak veel energie.

Als je het op een wat andere manier aanpakt kunnen al die activiteiten je echter ook energie geven! Erwin de Beer heeft zo’n andere aanpak ontwikkelt: De Weg van de Minste Weerstand. Het is een aanpak die je geen energie kost, maar juist energie oplevert!

Erwin vertelt hoe hij die Weg van de Minste Weerstand toepast in zijn werk en hoe hij er zo in is slaagt om:
- zijn werk te verbinden met zijn passie
- met een fulltime baan tóch altijd voldoende tijd te hebben om met Dreams Matter ook zijn Droom te realiseren
- zijn collega's en leidinggevende zó blij te maken dat hij dit jaar als belangrijkste werkopdracht heb "doe wat je leuk vindt én wat goed is voor de Hanzehogeschool".

Aan het begin van deze sessie bepalen jullie als publiek of het een interactieve lezing wordt of een workshop waarin jullie nog actiever zelf aan het werk gaan om ook jullie wereld te hacken via de Weg van de Minste Weerstand.
46
17.00Lotti van GeelHet kan wel!Met haar verhaal vertelt Lotti uit eigen ervaring waarom zij een aantal jaar geleden het roer drastisch heeft omgegooid op het gebied van leefstijl. Zij probeert zo een kleine bewustwording teweeg te brengen in de manier waarop wij omgaan met onze gezondheid. Onze hedendaagse gewoonten hebben alles te maken met de zogenaamde ‘westerse’ ziekten. Vooral de factoren gezonde voeding, stressbeperking en beweging spelen een grote rol bij het op orde houden van een goede leefbalans!

Een aantal jaren en studies verder, heeft zij haar visie hierop aangescherpt en kan ze met recht zeggen, dat zij een (voor haar!) gezonde levensstijl heeft ontwikkeld.
47
18.00 Leroy NaardenHaal meer uit je leven
Ben jij pro actief en wil je graag het maximale uit je leven halen?

In dit seminar leer je welke grote factoren van invloed zijn op je dagelijkse keuzes en hoe je deze in je voordeel kunt inzetten. De kwaliteit van je leven wordt immers bepaald door je beslissingen.
Wees gerust: Dit is niet 'de zoveelste inspiratiesessie.' Ik heb zelf vaak bij dat soort lezingen gezeten en hoewel sommigen echt heel waardevol waren, heb ik er altijd een hekel aan als er geen plan om de inspiratie te verwezenlijken geven wordt. Er ontbreekt vaak een volgende stap, een onderliggende laag.

Dat is waarom ik zelf de handschoen opgepakt heb. Tijdens dit seminar wil ik je kietelen om na te denken over hoe je graag wilt dat je leven er uit zou zien. Vervolgens geef ik je concrete met tools waarmee je daar actief aan kunt gaan werken. Niks zweverigs, niet alleen in je hoofd en keihard wetenschappelijk onderbouwd.

Het resultaat? Minder negatieve stress en meer voldoening en geluk.
48
49
Zaal 6: Serendipiteit
50
14.00Simone HaenenHack your jobVeel mensen zitten vast in een functie. Waarom eigenlijk? Hoe tof zou het zijn als je onbegrensd je talenten zou kunnen inzetten voor de opgaven die belangrijk zijn? Binnen een organisatie, daarbuiten, cross-sector -> de toekomst van werk is in netwerken. Zelf ben ik al sinds mijn 16de hiermee bezig, via mijn nieuwsgierigheid kom ik in verschillende sectoren terecht waar ik mijn talenten dan inzet. Waar ben ik tegenaan gelopen? Hoe start je met zelforganisatie? Hoe kun je je bevrijden uit je vastgeroeste functie? Wat zijn tools die je daarbij kan gebruiken?
51
15.00Floor SchuttevaerSlimmer ondernemen met een online programmaWil jij ook meer mensen helpen en wil je jouw diensten ook (deels) online kunnen aanbieden aan een groter publiek? Dan is een online programma een hele mooie stap voor jou.
Lijkt het je wel wat, maar denk je ook meteen HELP, waar begin ik? Kom dan naar mijn workshop!

In deze korte sessie leer ik je de 10 belangrijkste tips waar je aan moet denken als jij jouw online training gaat ontwikkelen. Ik geef je hele praktische handvatten, waar je direct mee aan de slag kunt gaan, zodat je na afloop een mooi stappenplan hebt waar je mee verder kunt.
www.onlinetraininggirl.nl
52
16.00
Stan van den Bosch
Brain hackingBrain Hacking. Is jouw brein toe aan een update? In deze workshop leer jij een aantal simpele manieren om je brein te hacken. Zo ga je positiever, effectiever en gezonder in het leven staan. Ons brein kent meerdere feedback loops die je moet kennen om het te kunnen hacken. Door op het juiste punt in te grijpen, kun je het hele systeem in een opwaartse spiraal brengen. Deze workshop is gebaseerd op positieve psychologie, spiritualiteit en persoonlijke experimenten. Cognitieve gedragstherapeuten en NLP deskundigen zullen veel herkennen. Maar ook 'leken' weten onbewust wel hoe het moet. De kunst is om het niet te vergeten en het wél toe te passen. Deze workshop is daarom zeer ervaringsgericht. Stop je notitieboek in je tas, slik je pen in, gooi je schoenen uit het raam en hack mee!
53
17.00Peter ten WoldeFactfulnessWe hebben allemaal een wereldbeeld dat gevormd wordt door onze achtergrond, opleiding en de nieuwsbronnen die we raadplegen. Dat wereldbeeld blijkt vaak vertekend en achterhaald te zijn als gevolg van onwetendheid en vooroordelen. Factfulness biedt een denkwijze om breder geïnformeerd en opener naar je omgeving te kijken waardoor je genuanceerdere meningen kunt vormen en daardoor betere beslissingen kunt nemen.

54
18.00Jesse KoningLeren buiten werk en school omIs er iets wat je eigenlijk wel zou willen leren, maar heb je er nooit de tijd of energie voor kunnen vinden? Hoe kan je efficient omgaan, buiten school of werk, met nieuwe dingen leren, zonder dat het te veel tijd of energie kost.
55
56
Playground
57
Jurjen de VriesPermanent Future Lab
58
Rene vd WeerdVR Plank experience
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Loading...
Main menu