Valg på ST3/19 (Svar)
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

View only
 
 
CEFGHIJKLMNOP
1
Fullt navnHva studerer du?Hvor studerer du?Hvilket verv stiller du til? Hvilken rolle stiller du til?Hvorfor stiller du til valg?Eventuell relevant erfaring
2
Lars Emil MossefinnØkonomi HaugesundHøgskulestyretFast representantJeg ønsker å stille til dette vervet hvis ikke jeg blir valgt inn i AU. Jeg ønsker stille til dette vervet for å representere Region sør og ønsker å fremme deres stemme inn i styret til høyskolen. Jeg kjenner til det lokale miljøet slik at jeg stiller sterkt i forhold til det siden jeg har deltatt aktivt i det lokale studentpolitikken.
3
Lars Emil MossefinnØkonomiHaugesundRegionråd SørBåde fast- og vararepresentantJeg ønsker å stille til dette vervet vis AU og Høyskole styret går i vasken og det er samme grunn som sist.
4
Thomas ReiteMaster i programutviklingBergenHøgskulestyretBåde fast- og vararepresentantJeg stiller til valg fordi jeg elsker Høgskulen på Vestlandet. Etter fire år som student i Bergen har jeg blitt veldig glad i høgskolen, og har opparbeidet meg masse kunnskap og innsikt på hvordan høgskolen fungerer på alle nivåer. I perioden august 2018 til dags dato har jeg vært en av studentene i høgskolestyret ved HVL. Dette gjør at jeg er fullstendig klar over hvilket verv og hvilken rolle jeg påtår meg om studenttinget skulle vise meg tillit for en ny periode.

I perioden jeg har vært i styret har et nytt kvalitetssystem, en ny strategi for hele HVL og en ny styresammensetning blitt vedtatt, samt at forskriften om opptak har blitt revidert til det bedre. I neste møte etter valgmøte skal forskriften om studium og eksamen revideres. Dette er noe jeg ser frem til. Det har vært mange flere saker som kunne vært nevnt, men mens jeg har vært i styret har vi også fått inn en fast sak hvor styret har direktelink til protokollene til studenttinget. Dette kan jeg dog ikke ta hele æren for, da det er Bjørn-Olav som hovedsakelig har frontet ideen opp mot ledelsen. Dette handler om å forstå hvor en sak hører hjemme, og hvor den ikke hører hjemme. De gode ideene må behandles på riktig sted, og ikke nødvendigvis på toppnivået (les: Høgskolestyret) med en gang.

I mitt forrige kandidatskjema skrev jeg følgende: «Slik jeg ser det er det tre ting som er viktig for å være representant i høgskolestyret på en god måte: Evnen til å kunne fremme saker på vegne av studentene, evnen til å ha en forståelse av hvordan høgskolen fungerer og er bygget opp, og til sist evnen til å kunne sette seg godt inn i sakene som styrebehandles. Jeg er, som dere vet, ikke redd for å si klart ifra om hva som er viktig for studentene…».
Etter snart et år som studentrepresentant i høgskolestyret har jeg enda mer troen på det jeg skrev den gangen. Etter min tid i diverse utvalg og i høgskolestyret har jeg opparbeidet meg en solid forståelse for hvordan høgskolen fungerer. Jeg har ingen problem med å fremme en sak eller mitt synspunkt i høgskolestyret, og jeg har ingen problemer med å sette meg inn i krevende sakspapirer.

Det har vært et privilegium å få være med å utforme hvordan høgskolen skal være. Jeg håper at Studenttinget på Vestlandet vil gi meg tillit for et nytt år som studentrepresentant i høgskolestyret! Jeg gleder meg til å lese gjennom enorme mengder sakspapirer slik at jeg kan fortsette å gjøre en god jobb for studentene, høgskolen og styret som kollegium.

Takk for at du leste kandidatskjemaet mitt, og skulle du ha noen spørsmål til meg er det bare å ta kontakt!
Jeg er for tiden sittende studentrepresentant i høgskolestyret, og har tidligere hatt flere verv i diverse utvalgt ved Høgskulen på Vestlandet.
Relevante erfaringer i form av verv og opptredener:
• Høgskolestyret (2018/2019)
• Fast representant, Studenttinget (2017)
• Vara representant, Studenttinget (2018)
• Vara velferdstinget, Studenttinget (2018)
• Læringsmiljøutvalget, Høgskolen i Bergen (2016)
• Læringsmiljøutvalget, Høgskulen på Vestlandet (2017)
• Tilsettingsutvalget, Fakultet for Ingeniørvitenskap og naturfag (2018/2019)
• Tillitsvalgt for klassen
• Diverse referansegrupper
• Diverse gjesteopptredener i Si Ifra-arbeidsgruppen, Arbeidsmiljøutvalget.
Delvis relevant erfaring:
• Webansvarlig i BTS (2 år)
• Leder valg- og kontrollkomite for BTS
• Kontrollkomite for Studenthuset på Kronstad (Studentpuben Kronbar i Bergen)
Samlet sett gir erfaringene over meg et solid grunnlag og innsikt for å fortsette å gjøre en god jobb for Høgskulen på Vestlandet.
5
Jelle Sebastian BruinAllmenn maskinteknikkBergenKlagenemndaFast representantJeg har fått inntrykk av at dette er et svært givende verv, og har lyst å kunne bidra med hjelp til klager som er viktig for mange studenter på Hvl. Samtidig synes jeg dette er en fin innledning til eventuellt flere verv fremover i studietia.Instillingskomitteen, Studentrådet FIN - Fag og forskningsansvarlig, Kontrollkomiteen - BTS
6
Annette Skåltveit AakreByggingeniørBergenUtdanningsutvalget FINFast representantJeg stiller til valg som fast representant til utdanningsutvalget FIN fordi jeg er veldig opptatt av at vi som studenter på HVL skal få en best mulig skolegang. Både når det kommer til studiekvaliteten men også at studieplaner og emner skal være best mulig for elever, og i henhold regler og retningslinjer. Jeg ønsker å komme med råd og innspill både fra det jeg selv har opplevd og det andre studenter forteller meg. Mitt ønske er å kunne bidra til at fremtidige elever skal få en så bra skolegang som mulig og være med på å løfte studiekvaliteten på fakultet. • Tillitsvalgt for klassen
• Referansegruppe i MAT105
• Nestleder i elevrådet ved Knarvik vidaregåande skule
• Læringsmiljø ansvarlig i elevrådet ved Knarvik vidaregåande skule

7
Tommy Steindal TobiassenElkraft ingeniørBergenKontrollkomiteenBåde fast- og vararepresentantJeg stiller til valg fordi kontrollkomitéen er en rolle jeg trives med. Jeg har også en del erfaring med styringsdokumenter og tolking av dokumenter, så det er en rolle jeg kan passe fint til.

Hvem er jeg? Jeg er en rolig og engasjert student.
Mest relevant:
2. vara til KK STVL 18-19

Annen erfaring:
Internasjonal Studentassistent HVL (2018-dd.)
Medlem av Internasjonal Komité NSO (2019-dd.)
HVL representant SAIH (Grunnen til at jeg ikke er her i dag) 2019
Styremedlem Velferdstinget Vest 2018-dd.)
Medlem av HVL delegasjon til Landsmøte Norges Studentorganisasjon 2018 og 2019
Representant STVL 01.18-04.18
Teknisk ansvarlig for BTS BIL, der jeg har ofte deltatt på HS møter for leder 2017-2019
Internasjonalt ansvarlig SRFIN 2017-2018
8
Tommy Steindal TobiassenElkraftingeniørBergenRåd for likestilling, mangfold og inkluderingBåde fast- og vararepresentantJeg stiller til valg til dette utvalget fordi det er dette jeg brenner mest for. Inkludering og likestilling er utrolig viktig.

Inkludering er noe jeg jobber med daglig. Som Internasjonal studentassistent er jeg ansvarlig for å inkludere alle de internasjonale studentene i studentlivet. Det aller viktigste for å få til inkludering, er å utforme alt slik at det passer for alle. Både mtp. allergier, forhold til alkohol, tilpassing for funksjonshemming osv. Dette er ett ekstremt stort tema som berører svært mange, og er veldig veldig viktig for å få god velferd på campus.

Likestilling er også en svært viktig del av det å føle seg inkludert. Vi har enda ikke klart å få reel likestilling av kjønn og bakgrunn. Det er fortsatt en vei å gå. Både på campus, nasjonalt og internasjonalt er dette noe vi fortsatt må jobbe med.

Begge disse målene er også en del av FN's bærekraftsmål. Mål nr. 16 (Fred og rettferdiget) handler om at vi må skape fredelige og inkluderende samfunn. Mål nr. 5 (Likestilling mellom kjønnene) handler om at vi skal oppnå likestilling og styrke jenter og kvinners stilling. For at skolen skal bli mer bærekraftig, må vi jobbe for ett mer inkluderende campus der vi tar hensyn til alle sine behov.


Beklager for at jeg ikke er her i dag, jeg er i Oslo og kjemper for likestilling i akademia. (Landsmøte SAIH)

Godt valg!
Mest relevant erfaring:
Internasjonal Studentassistent HVL (2018-dd.)
Medlem av Internasjonal Komité NSO (2019-dd.)
HVL representant SAIH (Grunnen til at jeg ikke er her i dag) 2019
Styremedlem Velferdstinget Vest 2018-dd.)

Annen erfaring:
Medlem av HVL delegasjon til Landsmøte Norges Studentorganisasjon 2018 og 2019
2. vara til KK STVL 18-19
Representant STVL 01.18-04.18
Teknisk ansvarlig for BTS BIL, der jeg har ofte deltatt på HS møter for leder 2017-2019
Internasjonalt ansvarlig SRFIN 2017-2018
9
Camilla BørhaugBarnehagelærer BergenSkikkavurderingsnemndaFast representantJeg brenner for at de som skal jobbe med mennesker skal være både psykisk og fysisk egnet. -leder studentrådet FLKI
-kk BTS
10
Jesper KrusellMaster i BrannsikkerhetHaugesundHøgskulestyretBåde fast- og vararepresentantEg stiller til valg til Høgskolestyret fordi eg trur at eg vil være en sterk stemme for studentene.
Nå når styret har endret sin utformning og endret studentrepresentasjonen fra 3 til 2, så mener eg at eg kan representere alle regionene.
Under de 2 første årene av HVL, så tykker eg at styret har gjort noen merkelige beslutninger som ikke har vært gunstige for studentmassen ved HVL og det vil eg forsøke å endre på.
Eg håper at dere kan gi deres egne svenske tillit igjen, så at eg kan jobbe for at når man studere ved HVL så skal man ha sin en av sine beste perioder i livet!
Har dere spørsmål så er det bare å spør!
Siden eg begynt å studere i Haugesund så har eg vært i flere verv, råd og organisasjoner knyttet til skolen.
Eg har vært i/som:
Tillitsvalgt
Nestledere i Studentrådet campus Haugesund
Nestledere, arrangementsansvarlig og styremedlem i StudDykk (ikke samtidig)
Styremedlem i StudKick
Representant i Studentparlamentet Stord/Haugesund
Høgskolestyret Høgskolen Stord/Haugesund 2016, då det begynte med fusjonen, om det skulle skje
Studenttinget i 2 år
Arbeidsutvalget for Studenttinget på Vestlandet
Campusråd Stord og Haugesund
Regionråd sør
Universitet og Høgskole nettverk vest studentråd
Og et par til.
Som dere ser så har eg en lang og bred erfaring som eg mener eg kan utnytta i høgskolestyret.
11
Jesper KrusellMaster i BrannsikkerhetHaugesundLæringsmiljøutvalgetBåde fast- og vararepresentantEg stiller til Læringsmiljøutvalget fordi eg vil fortsette å være med å påvirke læringsmiljø ved HVL. Eg mener at det er viktig med kontinuitet men også variasjon for å se til at studentene har det en så bra studietid som mulig.
Eg har også blitt valgt inn i læringsmiljøpolitisk komité i NSO. Eg trur at eg kan utnytte disse 2 verven til å forbedre læringsmiljø både ved HVL men også nasjonalt.
Siden eg begynt å studere i Haugesund så har eg vært i flere verv, råd og organisasjoner knyttet til skolen.
Eg har vært i/som:
Tillitsvalgt
Nestledere i Studentrådet campus Haugesund
Nestledere, arrangementsansvarlig og styremedlem i StudDykk (ikke samtidig)
Styremedlem i StudKick
Representant i Studentparlamentet Stord/Haugesund
Høgskolestyret Høgskolen Stord/Haugesund 2016, då det begynte med fusjonen, om det skulle skje
Studenttinget i 2 år
Arbeidsutvalget for Studenttinget på Vestlandet
Campusråd Stord og Haugesund
Regionråd sør
Universitet og Høgskole nettverk vest studentråd
Og et par til.
12
Jesper KrusellMaster i BrannsikkerhetHaugesundRegionråd SørBåde fast- og vararepresentantEg stiller til Regionråd sør for eg tykker RR fyller viktig rolle. Med den brede erfaring som eg har skaffet meg gjennom årene, så trur eg at eg kan bidra med mye her.Siden eg begynt å studere i Haugesund så har eg vært i flere verv, råd og organisasjoner knyttet til skolen.
Eg har vært i/som:
Tillitsvalgt
Nestledere i Studentrådet campus Haugesund
Nestledere, arrangementsansvarlig og styremedlem i StudDykk (ikke samtidig)
Styremedlem i StudKick
Representant i Studentparlamentet Stord/Haugesund
Høgskolestyret Høgskolen Stord/Haugesund 2016, då det begynte med fusjonen, om det skulle skje
Studenttinget i 2 år
Arbeidsutvalget for Studenttinget på Vestlandet
Campusråd Stord og Haugesund
Regionråd sør
Universitet og Høgskole nettverk vest studentråd
Og et par til.
13
Jonas Hagesæther RøtheMaster i innovasjon og entrepenørskapBergenLæringsmiljøutvalgetBåde fast- og vararepresentantJeg ønsker å sette faktiske tiltak på dagsorden. Jeg vil sikre at eksamensfri 18. mai blir overholdt siden LMU vedtok dette uten et skikkelig mandat. Jeg vil pushe på at LMU tar sitt ansvar for studentenes psykiske helse som angår læringsmiljø og oppretter en arbeidsgruppe som skal jobbe for SHoT. LMU har vært i dvale på grunn av (etter min mening) mangelfull prioritering fra HVL sin side. UU hadde mandat i lang tid, og først nå i april 2019 har LMU sitt eget mandat. Gjennom mitt år i arbeidsutvalg vet jeg nøyaktig hvor presspunktene på HVL er, og er ikke redd for å si hvis ting går for sakte eller de prøver å snu seg unna hva studentene ønsker og trenger. Stem på meg hvis du vil ha en erfaren kandidat som vil jobbe de andre studentrepresentantene gode. Vi er halve LMU, og med meg på laget vil vi ha kunnskapen til å få gjennom nøyaktig hva vi fortjener. Godt valg.Halvt år i STVL, et år i AU STVL, UU, Samhandlingsutvalget, Forskningsetisk utvalg, LM NSO-delegasjonen, Eining for utvikling av undervisning og læring, Arbeidsgruppe for etablering av kvalitetssystemet.
14
Jonas Hagesæther RøtheMaster i innovasjon og entrepenørskapBergenSamhandlingsutvalgetBåde fast- og vararepresentantPraksis er for dårlig. Eller sagt det på en annen måte, praksis er en av de beste måtene å lære, men det er mange problemstillinger som gjør at folk gruer seg til praksisperioden. Samhandlingsutvalget er de som har ansvar med omverdenen. Hvis vi skal få bedre praksisavtaler, så er det her vi må ta det opp. Dette er et av utvalgene som ikke er blitt prioritert av AU. Siden praksis ikke er en del av handlingsplanen så er det ikke sikkert at det blir en av prioriteringsområdene for neste AU heller. Jeg, en student som aldri har hatt praksis, er blitt veldig engasjert i problemstillingene som er fremmet i NOKUT sin rapport, praksis til glede og besvær, at jeg vil jobbe med dette og la det være prioriteringen min i dette utvalget. Om du også vil ha noen til å sette fokus på praksis, stem på meg.Et år i AU STVL, halvt år i STVL.
Vara i samhandlingsutvalget (Vært på 3 møter)
UU, arbeidsgruppe for kvalitetssystemet, og diverse flerfoldige råd, arbeidsgrupper og utvalg.
15
Jonas Hagesæther RøtheMaster i innovasjon og entrepenørskapBergenSkikkavurderingsnemndaBåde fast- og vararepresentantJeg stiller fordi jeg ønsker å bidra til at studenter blir skikkavurdert på riktig grunnlag og mener jeg har de evnene som trengs for å gjøre en god jobb. Jeg har god erfaring med forskrifter etter et halvt år med å jobbe med studieforskriften til HVL. Gjennom min tid i studentpolitikken har jeg lært meg å lese lange rapporter og tørre sakspapirer uten å miste fokuset, og vet hvor viktig det er å få med seg alt som står for så å skille ut den relevante informasjonen. Når det trengs er jeg en veldig saklig person som forholder meg til saksprosessen og riktig utfall, selv om det kan være kjipt for den saken handler om. Godt valg.AU STVL
Arbeidsgruppe for revidering av studieforskriften
Tilsettingsutvalg
UU og flerfoldige råd og utvalg hos HVL.
16
Jonas H RøtheMaster i innovasjon og entrepenørskapBergenTilsettingsutvalget FINBåde fast- og vararepresentantJeg ser at det er for lite fokus på pedagogisk kompetanse på HVL. I dag er det et ped. kurs som man kan ta som nyansatt. Dette kurset er det få plasser på, og nyansette blir prioritert. Problemet er at de eldre ansatte som vil gjerne ta dette kurset vil ikke få muligheten siden de nye tar alle plassene. Jeg vil sette større fokus på pedagogikk hos nyansatte, slik at de slipper å ta kurset, og eldre ansatte får mulighet til å bli flinkere pedagoger. Slik blir det totalt bedre forelesere på HVL. Dette er min visjon mens kurset ikke har nok folk, om du støtter min visjon, stem på meg.Tilsettingsutvalg FIN
AU STVL
Flerfoldige råd og utvalg på HVL
17
Jonas H RøtheMaster i innovasjon og entrepenørskapBergenUtdanningsutvalget FINBåde fast- og vararepresentantEtter å ha sittet i UU på overordnet nivå gleder jeg meg til muligheten for å diskutere tiltak for å forbedre utdanningskvaliteten på mitt fakultet. Jeg ønsker at utdanningskvalitetet skal jobbe mer sammen med studentrådene. Når studentrådene tar kontakt med dekanen og ikke får gjennomslag eller ikke blir hørt, bør man kunne ta det opp i UU også slik at man jobber på flere fronter. Jeg vil ta opp de sakene som har vært i UU på overordnet nivå. Hvis bøter for forsinekt sensur ikke går gjennom på overordnet nivå, vil jeg jobbe hardt for at FIN vedtar det. Jeg ønsker også å ta opp karakter på bacheloroppgaver. I dag er det mange studieprogram som kun får karakter bestått/ikke bestått. Etter diskusjon med de aktuelle tillitsvalgte vil jeg fremme det som første sak når jeg blir valgt inn.UU på overordnet nivå.
AU STVL
Mange råd og utvalg på HVL
18
Bjørn Olav ØstebyØkonomi og administrasjon med fordypning i regnskap og skattBergenKontrollkomiteenBåde fast- og vararepresentantJeg stiller til valg som medlem av kontrollkomiteen fordi jeg tror det er en rolle der jeg kan ha mye å bidra med. Det er usikkert hva jeg gjør videre med studiene mine ved HVL og derfor ønsker jeg å stille til et verv som ikke krever at jeg er student ved høgskolen. Samtidig trives jeg veldig godt i Studenttinget og føler meg ikke klar for å forlate organisasjonen helt enda.

Allerede fra start vil jeg ha inngående kjennskap til styringsdokumentene og hvordan valg i Studenttinget gjennomføres. Dermed bør det være en smal sak for meg å tilegne meg de kunnskapene jeg trenger for å fungere i rollen. Det vil også være en fordel at jeg fra før har kjennskap til rollen som utøvende (arbeidsutvalget) og lovgivende (Studenttinget) myndighet.

Som avdanket AU-medlem har jeg tenkt nøye gjennom hvilken rolle jeg vil ha etter min periode i arbeidsutvalget. Jeg har tenkt at jeg fortsatt ønsker å være aktiv i studentpolitikken og har brukt noen timer på å finne ut av hvor jeg har mest å bidra med i den videre utviklingen av Studenttinget. Den kommende perioden har jeg i første omgang tenkt at der jeg har mest å bidra med er som medlem av kontrollkomiteen.
Leder for arbeidsutvalget ved Studenttinget på Vestlandet
Sentralstyremedlem i Norsk studentorganisasjon
Representant i Velferdstinget Vest
Medlem av prinsipprogramkomiteen til Velferdstinget Vest og budsjettkomiteen til Bergen Studentvelforening
Representant i strategiutvalget ved HVL
Representant i strategiutvalget ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap
Vararepresentant i Høgskolestyret ved HVL
Vararepresentant i styret til Studentsamskipnaden på Vestlandet
Nestleder i Studentrådet ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap, nærregion Bergen
Medlem av arbeidsgruppen for ny budsjettmodell ved HVL
Nestleder i Linjeforeningen for Økonomi og Administrasjon ved HVL, studiested Bergen
Tillitsvalgt i klassen for økonomi og administrasjon, 16HØAU
Folkevalgt i Ski kommune
Økonomiansvarlig i YATA Norge
Troppstillitsvalgt i Hans Majestet Kongens Garde
19
Camilla Børhaug
Barnehagelærer STM 1 året
Bergen
Tilsettingsutvalget FLKI
Fast representant
Min hjertesak for denne skolen er at alle studenter skal trives og at de studentene som kommer ut i arbeidslivet skal være skikket til sitt yrke. Jeg har også opplevd å få forelesere som har etter halve semesteret blitt permitert for personen ikke var egnet til sin arbeidoppgave pga manglede kunnskap innenfor vårt emne, dette ødela veldig mye for oss i den klassen og vi manglet endel informasjon som var nyttig på eksamen, jeg brenner for at de som blir ansatt som forelesere har den kunnskapen som skal til for å kunne gi oss den beste læringsopplevelsen. Vi som studenter skal ha tillit til at det som vi blir lært i forelesningene er relatert til vår utdanning og at det skal være kvalitet i undervisningen
leder i studentrådet FLKI
20
Mari Ingeborg Bjor Hognestad
Landskapsplanlegging med landskapsarkitektur, bachelor
Sogndal
Råd for likestilling, mangfold og inkludering
Både fast- og vararepresentant
Det er viktig for meg at menneskene rundt meg har det bra, og jeg har lyst til å bidra til at alle skal få like muligheter til å være med, bli sett, bli hørt, og føle at de har noe å bidra med. Dette har jeg selv opplevd at er verdifullt.
Jeg er glad i å jobbe i gruppe og i prosess, og med systemer, planlegging og organisering.
Jeg ble valgt som fast representant til råd for likestilling, mangfold og inkludering ved ST6/18 i november. Det har tatt lang tid før HVL har fått på plass representanter blant de ansatte, og rådet har derfor ikke blitt konstituert ennå. Derfor er jeg veldig motivert for å sitte en periode til. Jeg vil gjerne bidra mer, og få mulighet til å gjøre en forskjell!
Rådets første oppgave vil bli å komme med forslag til handlingsplan for likestilling- mangfold og inkludering ved HVL. Dette er et prosjekt som vil fortsette neste semester, og jeg ser derfor på det som fordelaktig at jeg kan ta med meg erfaringer fra oppstartsfasen i vår inn i det videre arbeidet til høsten.
Tillitsvalgt for klassen min.
1. vara fra region nord STVL 2018/19.
Har vært engasjert som frivillig i konfirmantarbeid og annet ungdomsarbeid i Østenstad menighet siden 2015. Fått erfaring med å se, vurdere og ta hensyn til ulike behov hos de rundt meg, samt mye planleggingsarbeid, ledelse og møtevirksomhet.
21
Signe Berg Myhre
Bygg ingeniørBergen
Utdanningsutvalget FIN
Både fast- og vararepresentant
Jeg ønsker å stille til valg, for å gi studentene en stemme. Kvaliteten på utdanning er viktig. Slik at vi stiller minst like godt rustet for arbeidslivet som ved andre høgskoler/universitet. Det er noe jeg har lyst til å bidra med!
Nestleder i studentrådet FIN 2019.
Vara i Programråd for byggfag.
Var også vara i det gamle utdanningsvalget.
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Loading...
Main menu