Programa Code School Clubs - Scoala ARC
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

 
View only
 
 
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
1
LunaZiuaPlanificare
2
ModululLectiaObiectiveActivitati Extra
3
Septembrie25
Curs 1- Prezentarea mediului de lucru, a aplicatiei,
crearea unei adrese de mail pentru fiecare cursant (pentru cine nu are)
- Ce se intampla in Blocks si ce se intampla in Design
- Adaugarea unui buton, proprietati pe care le poate
avea un buton, functii ce pot fi apelate la apasarea
butonului.
-Utilizarea senzorului de miscare al telefonului
Elevii vor intra in lumea dezvoltarii aplicatiilor de mobil Android. Dupa crearea unei adrese de e-mail, fiecare cursant va face cunostinta cu platforma AppInventor si realiza, cu pasi mici, prima lor aplicatie de mobil. Aceasta aplicatie simpla va include un buton pe ecran caruia i se va atribui o functie de tip vocal. De asemenea, copiii vor invata sa foloseasca si senzorul de miscare al telefonului in aplicatiile lor.
4
Octombrie2AppInventor (crearea aplicatiilor de mobil si testare pe Android)Curs 2 -Crearea unui program care permite sa poti desena pe ecranul telefonului.
Prezentarea notiunilor: canvas, setarea dimensiunilor, utilizarea functiilor, utilizarea coordonatelor X si Y
Pentru multi dintre copii, primul joc pe calculator a fost Paint. Ei bine, in aceasta lectie elevii isi vor realiza propria aplicatie tip Paint , unde au posibilitatea sa deseneze pe ecranul telefonului. Pentru aceasta, vor utiliza functii si coordonate tip X si Y.Robotica: programare EDISON si Microbit
5
9
Curs 3 -Realizarea unei aplicatii care utilizeaza o bila pentru crearea unei animatii.
-Utilizarea de "set" si "get"
-Setare diverselor atribute pentru bila, precum dimnesiune, culoare, viteza
Aplicatia ajuta elevii sa seteze diferite atribute precum dimensiunea, culoarea sau viteza unei bile. Scopul este realizarea unei aplicatii distractive, ce utilizeaza o bila pentru crearea unei animatii.
6
16Curs 4 - Salvarea unei imagini si a unui fisier de tip .mp3 de pe o anumita pagina de pe internet
-Crearea unui buton cu imagine
-Incarcarea unei imagini care va servi drept fundal pentru buton
-Redarea unui sunet la apasarea unui buton
-Utilizarea unui label
Pentru realizarea acestei lectii, elevii vor invata cum sa includa o imagine si un fisier de tip .mp3 in aplicatia lor, pentru a o personaliza. Asadar, mergem un pas mai departe si personalizam butonul adaugandu-i o imagine de fundal si un sunet care se aude la apasarea acestuia. Astfel, recapitulam notiunea de buton si aprofundam cu noi concepte.
7
23Curs 5 -Realizarea unei aplicatii asemanatoare cu Paint, ce va include: incarcarea unei imgini, crearea a 3 butoane , redenumirea acestora, setarea unei culori pt fiecare buton, crearea unui buton pentru stergere, utilizarea layer-elorAceasta lectie este o continuare a aplicatiei "Deseneaza", mult mai complexa si mai distractiva. Elevii vor recapitula realizarea unei aplicatii tip Paint, ii vor adauga o imagine si vor crea 3 butoane - 2 pentru setarea culorii si unul pentru stergere. De asemenea, vor invata cum sa redenumeasca un buton si cum pot folosi un layer.
8
30Curs 6 - Crearea unui joc pentru care se utilizeaza:
-Salvarea unei imagini in calculator, utilizarea unui label pentru scor, utilizarea unui timer si a sunetelor.
-Crearea unui buton pentru resetarea jocului si implicit a sunetului
De acum, totul devine mai interesant deoarece incepe realizarea componentelor unui joculet. Elevii invata cum sa adauge un tool pentru masurarea scorului, un timer si sunete in cadrul jocului. De asemenea, acestia vor crea un buton pentru resetarea jocului si a sunetului. In final, aplicatia va contoriza fieare data cand este atinsa cartita din jos intr-un interval de timp.
9
Noiembrie6Curs 7 - Salvarea unei arhive si dezarhivarea acesteia, incarcarea continutului in cadrul unui nou proiect, adaugarea unui anumit discurs pentru fiecare imagine de pe aplicatieAplicatia Speech incepe cu salvarea unei arhive si dezarhivarea acesteia. Continutul folderului va fi incarcat in cadrul unui nou proiect pe platforma AppInventor. Scopul este ca fiecare imagine incarcata in aplicatie, odata atinsa, sa redea un anumit discurs.
10
13Curs 8 - Crearea unui album foto, incarcarea mai multor fotografii in aplicatie, crearea unui buton pentru a trece la imaginea urmatoare. + workshop Programare cu roboti EdisonIn aceasta lectie, elevii vor realiza un album foto in aplicatia lor incarcand mai multe fotografii. In plus, acestia vor adauga un buton pentru a vizualiza imaginea selectata si pentru a permite trecerea la urmatoarea imagine.
11
20
Curs 9 - Imbunatatirea proiectului creat anterior, PaintPot.
Modificarea dimeniunii pensulei utilizate pentru desenat
Extindem aplicatia "Deseneaza" prin seria de extinderi PaintPot. In acest curs, elevii vor intoduce o comanda ce va modifica dimensiunea pensulei utilizate pentru desenat. Se recapituleaza aplicatia de baza, apoi se adauga notiuni noi.
12
27Proiect Special - final de an - Realizarea propriei aplicatii de mobilProiect Special - final de an - Realizarea propriei aplicatii de mobil
13
Decembrie4Eveniment Hour of Code. Lectii din platforma hourofcode.com/ro/learnEveniment Hour of CodeEveniment Hour of code
14
11Programare cu Roboti Edison/ Robotica cu MicrobitProgramare cu Roboti Edison/ Robotica cu Microbit
15
18Activitati recapitulative+ crearea propriului joc ( platforma Code Studio)Activitati recapitulative+ crearea propriului joc ( platforma Code Studio)
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Loading...
Main menu