QA-Leap
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

 
$
%
123
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZAAABACADAEAFAGAHAIAJAKALAM
1
Introduction
2
Please add yourself to a free column and test the described scenario. Note down the test result: please add the milestone, e.g. Beta 1 or a Build number, describe briefly the test steps or the special area with in the test scenario and add a bug number if applies
3
4
Priority of Testcasesexampleuser
<example@suse.de> (Dell Latitude E7270)
David <kaigue7@gmail.com> (Intel NUC7i7BNH) using Build109.3 ISO<Oliver Kurz <okurz@suse.de>
(multiple machines, both virtual and physical HP Compaq 2710P)
Lukas Krause <lkrause@suse.de> (Dell Inspirion 5523) using Build139.1 ISOGertjan Lettink
<knurpht@opensuse>
VM's (KVM/Qemu)
2 HP laptops
Alex Graul <agraul@suse.de> (Thinkpad T420)Hendrik Woltersdorf <hendrikw@arcor.de> (desktop pc)Max Heisinger
<mail@maximaximal.com> (Desktop, Intel 2011-3 CPU, AMD RX580 GPU)
KVM/QEMU VMs, C++
Dual 4K Monitor Setup
Build 206.1 KDE-Live ISO
Ludwig Nussel <lnussel@suse.de> Build 206Petr <vourlo@gmail.com> (ASUS UX310U) build 206.1Sebastian Chlad
schlad@suse.de
Dell E7450
Wes
whdu@suse.com
build 206.1
qemu+kvm with UEFI firmware support
Chingkai
qkzhu@suse.com
build 206.1
HiDPI/Active Directory test
PC: DELL OptiPlex 7050
Monitor: DELL P2415Q
5
SET 0 - Installation
6
Installation from scratchmediumok (from DVD)partitioner did not find empty partition on /nvme0n1 and wanted to use secondary to install (and erase) encrypted, secondary /sda drive (with XFS partition on it)okinstaller tried to wipe two drives per default but could be fixed manually. SSH-Import from existing Arch Linux installation was offered, but was not found in the running system. Activating BTRFS-Snapshots on root in the installer crashed the installation (and made the resulting system unbootable), had to restart the installer.ok (network installation with PXE)ok (network installation with PXE)
7
Installation from scratch without automatic configurationmediumok (selected all available patterns; used MBR instead of boot partition; selected no automatic login)Custom installation, manually switched to /nvme0n1, created partitions automatically, however did not use entire free space for /home, only 20GBokyast2 -> couldn't mount efi partition in installation process using -> Guided Setup -> use whole harddrive (delete even not needed option) -> LVM + Encrypted Setup (Btrfs and XFS) but it boots afterwards and EFI content seems updated looking at the datesokОК, did not mount existing EFI partition for /boot/efiok, manually create partitions
8
Upgrade from 13.2low
9
Upgrade from 42.2lowok (using zypper dup from text console)
10
Upgrade from 42.3mediumokokokok
11
Downgrade from Tumbleweedlow
12
Dual boot Win8medium
13
Dual boot Win8 +UEFIhigh
14
Dual boot Win10highok
15
Dual boot Win10 + UEFIhighGrub did not find Windows 10 partition automatically, opened Yast/bootloader and refreshed, then ok okok
16
Dual boot Win2012 Server + UEFIlow
17
Test USB media (DVD in USB)medium
18
UEFImediumokokOKokokokok
19
UEFI + Secure BoothighOKok
20
Minimalistic Auto-Installation (AutoYast)high
21
Gnome DesktophighokOKokok
22
Gnome - HiDpy MonitorhighOKok(testing report: https://gitlab.suse.de/qkzhu/HiDPI_status/blob/master/HiDPI_report.md)
23
KDE Desktop
highOk, however with Build109.3 no Wayland session pull down menu at login, after first zypper dup, login with Wayland possible and working so far, KDE application showing "wayland windowing system"okUnder Wayland -> Bigger mouse courser, Suspend & Hibernate option missing under "Power/Session"OKX11 OKWayland: Bigger Mouse Cursor and Blurry Dolphin in HiDPI
X11: Works perfectly, but display configuration was lost one time after update+reboot. This did not occur another time though. The default cursor for firefox does not match the one for Breeze (it's from Adwaita)
X11 ok, no default power saving settings enabled, Wayland - bigger cursor, single tap and double tap not working - left corner press only. After switching to pts1 (Ctrl+Alt+F1) and login Wayland session became unresponsive at lock screenokok
24
KDE - HiDpy MonitorhighOKSee above, works flawlessly on X11. Scaling for HiDPI-unsupported applications is (expectedly) blurry,but also working.ok(testing report: https://gitlab.suse.de/qkzhu/HiDPI_status/blob/master/HiDPI_report.md)
25
Server (Text mode)highokOKok
26
installation from within windows using exe file on medium (instlux)medium
27
28
SET 1 - File Systems
29
LVMmediumokok
30
LVM + Encrypt partitionmediumokokok
33
Snappermediumok
34
Encrypted root (via encrypted LVM)mediumokok
35
Encrypted homehighokok
36
Encrypted swapmediumokokokok
37
Encrypted (no LVM)mediumokokokok
38
Swap on RAID0highok
39
Root on RAID5mediumok
40
Root on RAID5 with /boot partitionhigh
41
BtrfsCreatedokokok
42
xfsCreatedokOKok
43
ext4okOKokokokokok
44
partition table: GPT vs. MSDOSokOKdos OKGPT okGPT okok - GPT
45
46
SET 2 - Minimal functionality
47
Graphic GRUBmediumOkokokOKokokokok
48
Multi user DMhighFAIL, bug 994876oksddm takes ages to startup in a nis environment with thousands of users http://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1090365
49
Autologinmediumokokokok
50
logout (SDDM, GDM, ...)highokOKsddm OKokokok at X11ok (GDM, KDM)
51
Rescue systemmedium
52
Check Installation MediamediumOK
53
Memory Testmedium
54
Networking / Network managermediumOkokOKokokokok
55
EthernetmediumOkokokOKokokokwicked okok
56
WifihighOk, set up shared network, however disconnects sometimes?!okNot recognized out of the boxOKokok
57
RebootmediumokokOKokokokokok
58
Suspend/ResumehighokokOKokokokok
59
PrintinghighokHP Officejet via hplip: OKBrother via proprietary driver-RPM: ok
60
VPNhighopenvpn client: OKOpenconnect + Remmina RDP ok
61
PolKitmediumok
62
Online updatehighhttps://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1090042OKOKokgnome online update notification not workingok
63
yastNot working under Wayland, won't open using application menu, opens but unusable when opened via terminalokWont open using application menu under Wayland OKokok
64
firewalldokOKfirewalld daemon works, GUI config now toook
65
chrony
66
67
SET 3 - Hardware
68
NVidia (proprietary + nouveau) 3Dhighnvidia driver install ok
69
ATI/AMD cardhighokok
70
Intel Integrated GraphicshighokOKokokok
71
External monitor (test also with ATI/NV above)highokok
72
Docking StationhighSeems OK.
73
Brightness buttons (ACPI)highokOKokok
74
3Ghigh
75
BluetoothhighokOKokokSeems OK
76
SD CardhighokOKok
77
WebcamhighokOKok
78
Fingerprint readerhigh
79
BlueZ highokOKokSeems OK
80
gnome-bluetoothhighOKSeems OK
81
mtp phone (new androids)highworks with lg g4works with galaxy s6 (linage os 14.1)Works with SailfishXWorks (Sony device and Also Samsung)
82
Digital Camera (non-mass storage)medium
83
Check installation Media (GRUB)medium
84
audiomediumAudio via HDMI output works, however needs reconnecting HDMI or restarting Firefox frequently; happens especially when playing sound via Youtubeok (also working when forwarded to A2DP bluetooth headset from youtube video played in firefox in lxqt)external speakers: OKokok
85
Touch Screenmedium
86
87
SET 4 - Other
88
AutoYast clone_systemmedium
89
KDE ConnectlowOKOKok
90
91
SET 5 - Localization
92
csmedium
93
damedium
94
demediumokuntranslated strings in storage-ng
95
elmedium
96
esmedium
97
frmedium
98
humedium
99
itmedium
100
jamedium
101
plmedium
102
ptmedium
Loading...
 
 
 
Leap 15.0 - week 5
Leap 42.3 - week 20
Leap 42.2 - RC 2
Leap 42.3 - week 14
Leap 42.3 - week 26
Test Coverage Leap 42.1
Form Responses
 
 
Main menu