ABCDE
1
Imaš “sveže” informacije? Pošlji jih na info@spletnitrgovci.si, da bomo imeli najbolj sveži in relevanten vir informacij.
www.spletnitrgovci.si

* Opomba: Tabela ni dokončna in se osvežuje vsakih nekaj minut.
2
Datum sporočila
Dostavna služba
DržaveUkrepOpomba / vir informacij
3
15.3.2020Vlada RSSLOZ odlokom bo začasno prepovedana ponudba ter prodaja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Iz začasne prepovedi je izvzeta ponudba ter prodaja blaga in storitev potrošnikom na daljavo. https://www.gov.si/novice/2020-03-15-vlada-sprejela-odlok-o-zacasni-prepovedi-prodaje-blaga-in-storitev-potrosnikom-v-republiki-sloveniji/
4
15.3.2020Pošta SlovenijeSLODo nadaljnjega prosimo, da se pri pošiljkah za fizične osebe izognete posebnim storitvam, kot so ODKUPNINA (plačilo po povzetju), AR (povratnica) in POD (podpis naslovnika).https://www.posta.si/o-nas/novice/dodatni-ukrepi-ob-sirjenju-koronavirusa-in-odvijanje-postnega-prometa
5
15.3.2020GLSSLO1. Prevzem oz. primopredaja paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji ne bodo vstopali v vaše pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja naj poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.
2. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra.
3. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za plačilo direktno vam (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število stikov ob plačilu po povzetju. Prosimo, zmanjšajte število paketov z odkupnino.
4. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat. Omogočite vsem svojim prejemnikom izbiro o dostavi FDS (FlexDeliveryService). Obvestite prejemnike paketov o tej možnosti že pred ali ob naročilu. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.
5. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.
6. Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju. Paketi ne bodo čakali prejemnikov na osebni dvig v GLS paketnem centru.
E-mail, Borut Zorič, Direktor GLS Slovenija
6
16.3.2020GLSPLAbout COD, we are still doing this service, we didn't change anything, but if I will have any information of course I will send it to You.
I will inform You ASAP if anything will be changing.
Prodajnik preko maila (Blaž Zavrl)
7
16.3.2020GLSSLOObveščam vas, da bo plačilo z gotovino še vedno možno.

Predlagam vam, da stranke opozorite, naj v tem primeru gotovino ob prevzemu odloži na mesto, kakor se bosta ob dostavi dogovorila s kurirjem in se potem umakne 1,5 m, tako da kurir lahko izvede plačilo in vrne razliko. Vam pa predlagam, da ima pripravljen točen znesek odkupa.
Prodajnik preko maila (Blaž Zavrl)
8
16.3.2020DPDSLOV skrbi za vašo varnost in varnost naših dostavljavcev, vas vljudno prosimo, da se dosledno držite zapisanih napotkov:

1. Do nadaljnjega DPD kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore, torej pisarne, skladišča, stanovanjske bloke in druge prostore. Pakete bo mogoče prejeti izključno na prostem, brez kontakta in v varnostni razdalji vsaj 1,5 metra.
2. Prejemnike paketov pozivano, naj v kolikor je mogoče, izberejo direktno plačevanje pri spletnem trgovcu (torej s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami). S tem boste pripomogli k brezkontaktni predaji paketov, ki je pri plačilu po povzetju ni mogoče povsem zagotoviti.
3. Po prejemu obvestila o predvideni dostavi paketa lahko preko povezave dostopate do našega FMP portala in izberete dostavo paketa na varno mesto (terasa, garaža itd.), kar zagotavlja največjo raven varnosti (ne bo fizičnega stika), tako za prejemnike kot in za naše kurirje - ustrezno vas vabimo, da izberete to možnost, če je mogoče. V kolikor uporabite možnost »Varno mesto«, paket lahko dostavimo brez podpisa na MDU.
4. V primeru, da paketa ne bomo mogli dostaviti brezkontaktno na naslovu, niti preko dostave na dogovorjeno mesto, ga bomo takoj vrnili na pošiljateljev naslov, kajti skladiščenje paketov je trenutno onemogočeno.

Q: Plačilo po povzetju boste še vseeno omogočali?
A: Ja trenutno še! Bomo videli danes odziv na terenu…
E-mail, Jakob Slavec, Vodja ključnih kupcev DPD Slovenija
9
16.3.2020Krizni štab RSSLO1. EU zapira zunanje meje (razn švica, islandija, Norveška in VB)
2. uvaja prepoved izvoza za kritično medicinsko opremo
3. uvaja smernice za sprostitev tovornega prometa na notranjih mejah ter usklajuje predlog izjem ob zapori notranjih meja za osebni promet.
Usklajevnje in potrditev poteka, v teku je videokonferenca MNZ in MZ držav EU, jutri sledi videokonferenca voditeljev vlad in držav.
Twitter, Krizni Štab RS - https://twitter.com/KrizniStabRS
10
16.3.2020Vlada RSSLOZaradi zajezitve širjenja virusa SARS-CoV-2 in s tem povezanega vpliva na varovanje javnega zdravja ljudi in varnosti premoženja je Vlada RS izdala Odlok o prepovedi opravljanja zračnih prevozov v Republiki Sloveniji.
Prepoved ne velja za zrakoplove, ki opravljajo mednarodni redni in posebni (čarterski) zračni prevoz blaga in/ali pošte (cargo/mail) ter za zrakoplove, ki opravljajo mednarodne posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov na letih v svojo bazo ali na vzdrževanje (ferry flight).
https://www.gov.si/novice/2020-03-16-prepoved-zracnega-prometa/
11
16.3.2020DPDHRPrepoved prečkanja meje SLO-HRV in posledično zakonsko obvezna karantena se ne nanaša na dostavna vozila DPD.
Vseeno pričakujejo možnost daljšega zadrževanja na meji in posledično možnost 1 dneva zamude pri dostavi.
Key customer acc DPD HR (Damir Vidan)
12
16.3.2020Pošta SlovenijeSLOPOŠTNI PROMET Z ITALIJO PONOVNO VZPOSTAVLJEN. Spoštovane uporabnike obveščamo, da je z jutrišnjim dnem, 17. 3. 2020, ponovno vzpostavljena izmenjava poštnih pošiljk z ItalijoE-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
13
16.3.2020Pošta SlovenijeSLOvezano na včerajšnje sporočilo o prilagojenem zagotavljanju določenih poštnih storitev, ponovno pojasnjujemo, da je omogočeno koriščenje posebnih storitev kot so ODKUPNINA (plačilo po povzetju), AR (povratnica) in POD (podpis naslovnika), vendar pozivamo in prosimo, da se le-teh v največji možni  meri NE POSLUŽUJETE oziroma jih NE KORISTITE. V skrbi za svoje zaposlene in naše uporabnike delamo vse kar je v naši moči, da omejimo neposredne številne stike, ki jih koriščenje tovrstnih storitev zahteva pri izvedbi. Naprošamo vas, da uporabljajte le NUJNE storitve, ki omogočajo brezkontaktno dostavo NUJNIH pošiljk. Svojim kupcem/uporabnikom svetujte, da pošiljke preusmerijo na alternativna mesta kot so paketomati, dostava na dogovorjeno mesto.

Kot nadomestno rešitev pošiljanju fizičnih pisem vam ponujamo rešitev za elektronsko vročanje (e-vročanje) PoštAR, ki jo lahko 15 dni koristite brezplačno. Storitev je dostopna na https://www.postar.eu/
E-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
14
16.3.2020Pošta SlovenijeSLOV fazi dostave se pri pošiljkah s storitvijo odkupnina v času koronovirusa izjemoma omogoči t.i. brezkontaktni prevzem odkupnih zneskov, če stranka ne more priti na pošto in pismonoša oceni, da bo na spodaj opisan način lahko vročil paket. Ob vročitvi se pismonoša z naslovnikom lahko (če in kjer obstaja možnost) dogovori, da se znesek gotovine odloži na primerno mesto (npr. okenska polica…), s čimer se izogne fizičnemu kontaktu, zagotoviti pa je treba priporočeno razdaljo (1,5 m). Se pravi se tud “podpis” opravi brezstično.
S takšnim načinom plačevanja odkupnih zneskov pri Pošti Slovenije približujemo naročanje nujno potrebnega blaga in artiklov ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim…), ki prevzem pošiljk težko opravijo na izročilnih poštah.
E-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
15
16.3.2020?AT-HRVeć sada imamo problema s dostavom sirovina za proizvodnju (majica) iz Austrije.
Isporuke po Hrvatskoj idu ok, ali za to treba pitati dostavljace (GLS)
Web trgovac preko Facebooka
16
16.3.2020?SK-HRNama nece stici kamion iz Slovacke, tako da smo na zadnjim zalihama. Bez obzira na to smo odlucili stopirati od sutra prodaju da zastitimo kolegice kojima dokaze klijenti osobno preuzimati robu i dolazi svakodnevno i nas kurir koji ako se do sada nije zarazio pravi je sretnik. Znaci dostava u HR je bila do sada bez greske, ali import iz inozemstva je obustavljen.Web trgovac preko Facebooka
17
16.3.2020?PL-HRSve je obustavljeno, dobavljači su nam u Poljskoj, ali prodajemo dječji namještaj, tako da sada ni nema interesa za tu vrstu robe. Da je dobro, nije, ali moramo vjerovati da bude bolje. Distribucija po Hrv je ok, kao i do sada, sutra baš ide zadnja isporuka i sigurno par tjedana nećemo raditi ništa.Web trgovac preko Facebooka
18
16.3.2020GLS,DHLHR-ITInozemeno, od kurira koje koristimo od sredine proslog tjedna GLS ne salje niti vrsi prikup iz dijelova Italije, DHL za sada salje svugdje. Glavno trziste nam je Italija i tu je promet dosta pao zadnjih 10tak dana.Web trgovac preko Facebooka
19
16.3.2020GLSHR-SLO"Trenutno sve dostave vršimo redovito. U slučaju promjena pravovremeno ćemo obavijestiti sve klijente."E-mail, GLS korisnička služba
20
17.3.2020GLSSLOPonovno vas pozivamo, da zmanjšate število paketov z odkupnino na čim nižjo raven ali to storitev v celoti ukinete.
Želimo zaščititi naše kurirje, vas - naše pošiljatelje in tudi vse prejemnike - splošno javnost, ki se v obstoječih razmerah še bolj zanaša na našo storitev - dostavo na dom.
Prosimo obveščajte, pozivajte, priporočajte vsem svojim kupcem naj vam plačajo kupnino vnaprej. Izbira plačila po povzetju je v trenutnih razmerah neodgovorna do družbe, saj ogroža zdravje kurirjev in posledično drugih prejemnikov paketov.
Če ne bomo zaznali drastičnega upada paketov z naročeno storitvijo plačila po povzetju, bomo primorani to storitev popolnoma ukiniti.
In ne pozabite pozivati svoje kupce naj izberejo dostavo v Paketomat ali dostavo na dogovorjeno mesto že preden gre paket v dostavo - uporabite storitev FDS.
E-mail, GLS
21
17.3.2020Pošta SlovenijeSLOS tem namenom smo na vas že naslovili pobudo, da se pri pošiljkah za fizične osebe izognete posebnim storitvam, kot so ODKUPNINA (plačilo po povzetju), AR (povratnica) in POD (podpis naslovnika), hkrati pa na vidno mesto v nakupovalnem procesu namestite obvestilo, da se stranke poslužujejo naših alternativnih oblik vročanja, kot sta paketomat in dogovorjeno mesto (vhod v stavbo, garaža, terasa …). Mnogi ste v svojih spletnih trgovinah že onemogočili plačilo po povzetju, za kar se vam zahvaljujemo.
Kot sami zaznavamo odzive strank na terenu in preko drugih kanalov komuniciranja, stranke dejansko vsak fizični kontakt pri prevzemih pošiljk skrbi in tudi obiski pošt za prevzem pošiljk prejemnikov so iz tega razloga veliko manjši. To velja tudi za storitev podpis dokumentov, ki se mu iz tega razloga in zagotavljanja varnosti v skrbi in vzajemni odgovornosti za zdravje zaposlenih in vseh strank prav tako skušamo izogniti.
Pri vročanju paketov so tudi prejemniki pozvani, da se opredelijo do alternativnega vročanja, ki ne vključuje fizičnega kontakta (podpisa) ter pakete prevzamejo na dogovorjenem mestu npr. pri vhodu v stavbo, pred garažo ipd., določene storitve, kot so vnos/odvoz blaga v stanovanje naslovnika ipd., pa se do nadaljnjega ne bodo izvajale. Primopredaja paketov poteka izključno na prostem. Naslovnikom paketnih pošiljk, ki imajo označene storitve dostava z vnosom, odvoz starega blaga in odvoz reklamiranega blaga bomo pojasnili, da teh storitev trenutno ne izvajamo in skušali dogovoriti drugačen prevzem pošiljk, če naslovnik z navedenim načinom izvedbe dostave ne bo soglašal, bomo takšno pošiljko nemudoma vrnili pošiljatelju.
Dostava na želen časovni okvir se trenutno ukinja, torej dostava po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro začasno ni več možna.
Za zgoraj navedene dodatne storitve vas prosimo, da že v procesu naročila pošiljk teh storitev stranki ne omogočate in jih ne označujete na pošiljkah.
Opazili smo tudi povečane oglaševalske aktivnosti nekaterih trgovcev, ki omenjeno situacijo želijo izkoristiti za povečanje nakupov preko spletne trgovine, pozabijo pa, da s tem dodatno ogrožajo tako naročnike blaga kakor tudi že tako izpostavljeno skupino zaposlenih. V prihajajočih tednih, mesecih je ključno, da vsi na prvo mesto postavimo skrb za zdravje soljudi.
E-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
22
18.3.2020Pošta SlovenijeSLOZaradi vpliva splošnih ukrepov vlade Republike Slovenije in tudi splošnega stanja po vsem svetu zaradi izbruha in širitve virusa SARS-Cov2 (imenovanega tudi Covid-19) je čezmejni promet s poštnimi pošiljkami izredno otežen. Poštni operaterji po vsem svetu se trudijo izpolniti varnostne ukrepe, med drugim uvajajo in izvajajo načine brezkontaktnega vročanja. Na ta način zagotavljajo večjo varnost uporabnikom in tudi poštnim uslužbencem.
Pošta Slovenije se še naprej trudi zagotavljati čezmejne prenose pošiljk, vendar je zaradi vedno več odpovedi letalskih povezav in ponekod celo zaprtja letališč, to izjemno težko izvedljivo.
Obveščamo vas, da obstaja možnost, da bo sprejem pošiljk za tujino zaradi izrednih razmer v prihodnjih dneh delno ali v celoti zaustavljen.
Seznam držav, s katerimi je trenutno ustavljen sprejem pisemskih in paketnih pošiljk je na povezavi<https://www.posta.si/Documents/Koronavirus/Seznam-drzav-ustavitev-sprejema-posiljk.pdf>.
E-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
23
18.3.2020Pošta SlovenijeSLOPošta Slovenije prilagaja delovne čase pošt, več na: https://www.posta.si/o-nas/novice/posta-slovenije-prilagaja-delovne-case-postE-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
24
18.3.2020DPDSLODo obvestila sprejemamo gotovino in kartico.E-mail, DPD, Jakob Slavec
25
23.3.2020GLSSLOKer smo s pripravami na spremenjeni način dostave začeli že med vikendom, pred ponedeljkovim šokom, smo sredi tedna že dostavljali povsem skladno z našimi standardi, s kvaliteto dostave, ki ni odstopala od povprečne kvalitete dostave, ki jo dosegamo ob normalnih pogojih.
Vsem pošiljateljem bi se radi zahvalili za trud, ki ste ga vložili z namenom znižanja paketov z odkupom, saj smo storitev COD znižali za 30% in s tem pripomogli k varnejši brezkontaktni dostavi! Prav tako pa imamo na tem področju še veliko prihranka in vas ponovno pozivamo, da svojim kupcem predlagate, da naročijo paket preko vaše spletne trgovine brez odkupa.
Vsi, ki ste bili sedaj primorani zaradi zaprtja trgovine na hitro prestaviti vaše poslovanje na splet, se lahko obrnete na nas za pomoč. Naša prodajna in tehnična ekipa deluje nemoteno in organizirali smo se posebej za to, da vam lahko v dani situaciji pomagamo začeti s pošiljanjem paketov do končnih potrošnikov.
Za naprej vam sporočamo, da bo GLS Slovenija posloval nemoteno in da se bomo trudili v danih razmerah ponujati še naprej kvalitetno in brezhibno dostavo!
E-mail, GLS
26
26.3.2020Pošta SlovenijeSLOPonovno vas obveščamo, da je zaradi izbruha in širjenja koronavirusa po svetu še vedno zelo otežen tudi čezmejni promet s poštnimi pošiljkami.
Da bi vam kar najbolj olajšali vaše poslovanje s tujino, se nenehno trudimo ter iščemo nove transportne poti v države, kamor je bil promet pošiljk zaradi trenutnih razmer začasno ustavljen.

Seznam držav (https://www.posta.si/Documents/Koronavirus/Seznam-drzav-ustavitev-sprejema-posiljk.pdf), za katere je trenutno ustavljen sprejem pisemskih in paketnih pošiljk, za vas dnevno osvežujemo. V seznamu držav so z rdečo označene tiste države, ki so bile dodane na dan objave in tudi zanje sprejem pošiljk ni možen.
Predlagamo, da vsi uporabniki informacijskih rešitev (https://www.posta.si/poslovno-site/Documents/Informacijske%20re%C5%A1itve%20za%20pogodbene%20uporabnike%20storitev%20Po%C5%A1te%20Slovenije.pdf) oz. aplikacij za opremljanje poštnih pošiljk in elektronsko izmenjavo podatkov o pošiljkah, upoštevate aktualen seznam držav pri pošiljanju pošiljk v tujino.

O vseh novostih v zvezi s prenosom čezmejnih pošiljk vas bomo sproti obveščali na naših spletnih straneh (https://www.posta.si/zasebno). Ker pa se situacija nenehno spreminja, vas vljudno prosimo za razumevanje, če informacije o ustavitvi prometa v določeno državo v trenutku vašega preverjanja na spletu še ne bodo vidne in boste o začasni ukinitvi poštnega prometa v določeno državo seznanjeni šele ob oddaji pošiljke na pošti.
E-mail, Pošta Slovenije, Tadej Bokan
27
30.3.2020GLSSLOZ veseljem vam sporočamo, da GLS Slovenija od 31.3.2019 obratuje popolnoma običajno in dostava spet poteka, kot je določeno v Splošnih pogojih poslovanja, ki jih najdete na našem spletnem mestu.

Kot ponudnik paketnih storitev je GLS pomemben element v dobavni verigi. Zaradi trenutnih razmer je odgovornost, ki jo nosimo, še jasnejša. Podružnice GLS po Evropi se po svojih najboljših močeh trudijo varovati zdravje udeležencev našega poslovanja in še naprej zagotavljati logistiko paketov. Izvedli smo ustrezne ukrepe, ki temeljijo na nacionalnih uradnih priporočilih organov, in jih bomo po potrebi še prilagodili. Na tej spletni strani poiščite najnovejše informacije v mednarodnem poslovanju z GLS: https://gls-group.eu/EU/en/information-about-corona-virus
E-mail, GLS
28
Viri dodatnih informacij:
29
https://www.delnext.com/blog/en/covid-19-information-updated/
Jaka Žukovec
30
FULLY - SPECIALIZIRANI FULFILLMENT CENTER ZA SPLETNE TRGOVCE
www.fully.si

Želite svoje izdelke dostaviti ceneje in hitreje do svojih kupcev?
Skladiščenje, pakiranje in odpošiljanje že od 0,9 € / paket!
31
www
https://www.fully.si/
32
Kontaktandraz@fully.si040 317 191