SFD'16 Schedule
 Share
The version of the browser you are using is no longer supported. Please upgrade to a supported browser.Dismiss

 
View only
 
 
Still loading...
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
1
2
TopicSpeakerStart Time
Duration
3
Day 1
4
5
6
1. Introduction to OpenSource, Foss and Linux (Keynote)Abhinav Badola9:00 AM60 min
7
a. What is SFD
8
b. What is Opensource Software
9
c. What is Linux, Why use it
10
d. What can be done with free software
11
e. Awesomeness of open source(Swag, trips, stipend(GSOC))
12
13
2. The Bigger Picture In Small Things. (Part 1)Abhinav Badola10:00 AM60 min
14
a. The value of small little efforts.
15
b. Creating a holistic view by understanding the smaller boxes of problems.
16
c. The beauty of computer science - faster feedback cycle - better learning.
17
18
3. GSoC ExperienceAditya Sharma11:00 AM60 min
19
20
4. Basics of ProgrammingHimanshu Saleria12:00 PM60 min
21
22
LUNCH BREAK(1 hour) 1:00 PM - 2:00 PM
23
24
5. Interaction with Mozilla RepresentativesTrishul,Kritika2:00 PM60 min
25
26
6. Robotics, Game Development and AI (Part 1)Jivitesh Dhaliwal3:00 PM60 min
27
28
7. The Bigger Picture In Small Things. (Part 2) Abhinav Badola4:00 PM60 min
29
30
8. Doubt Clearance Session5:00 PM
31
32
33
DAY 2
34
35
36
1. Installing Linux on your systemsAshish Bansal9:30 AM30 min
37
a. Demo of various environments like kde,gnome,unity etc
38
b. What are package manager
39
c. Why so many distros
40
d. Which one for you
41
42
2. Basic Linux commandsAshish Bansal10:00 AM30 min
43
44
3. Robotics,Game Development and AI( Part 2)Jivitesh Dhaliwal10:30 AM60 min
45
46
4. Competetive Programming Aarush,Mukul11:30:00 AM30 min
47
a. What is competitive programming.
48
b. Importance of Algorithms and Data Structures
49
c. Codechef, Hackerrank, Spoj etc and ACM ICPC
50
d. ACM ICPC Experience,how to apply
51
52
5. Talk by Nikhil: Code Less,Make moreNikhil Sardana12:00 PM60 min
53
a. DRY: Don't repeat yourself: writing reusable code
54
b. Using other people's code/libraries in your project
55
c. The power of APIs,Taking advantage of latest methodologies, frameworks etc
56
57
58
59
LUNCH BREAK(1 hour) 1:00 pm - 2:00 pm
60
61
6. Progressive Web AppsGaurav Saini2:00 PM60 min
62
63
7. Open Source ElectronicsAarush,Hardik3:00 PM60 min
64
a.What is open source Electronics
65
b.Different demos using Arduino, Raspberry Pi and Beagle Board
66
c.How to begin with Arduino and Raspberry Pi
67
68
8. Version Control SystemsAtul Sharma4:00 PM30 min
69
70
9. Intro to Containers and GO(Golang)Dweep Gogia4:30 PM30 min
71
a. What is Cloud?
72
b. What are containers? How do Companies like Google use Containers
73
c. Intro to Golang
74
d. Why is Golang popular in cloud computing
75
e. Open Source options with Golang
76
77
10. Doubt Clearance Session5:00 PM
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Loading...
 
 
 
Sheet1