ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZAAABACADAEAFAGAHAIAJAKALAMANAOAPAQARASATAUAVAWAXAYAZBABBBCBDBEBFBGBHBIBJBKBLBMBNBOBPBQBRBSBTBUBVBWBXBYBZCACBCCCDCECFCGCHCICJCKCLCMCNCOCPCQCRCSCTCUCV
1
4t EI (3 anys)
ÀREA 1 - CREIXEMENT EN HARMONIAÀREA 2 - DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L'ENTORNÀREA 3 - COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ
2
COMP. ESP. I CRITERIS D'AV. - CREIXEMENT EN HARMONIASABERS BÀSICS - CREIXEMENT EN HARMONIACOMP. ESP. I CRIT. D'AV. - DESCOB. I EXPLORACIÓ DE L'ENTORNSABERS BÀSICS - DESCOBRIMENT I EXPLOARACIÓ DE L'ENTORNCOMP. ESP. I CRIT. D'AV. - COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ
3
CE 1CE 2CE 3CE 4A. El cos i el seu control progressiuB. Desenvolupament i equilibri afectiu C. Hàbits de vida saludable per a la cura personal i la cura de l’entornD. Interacció socioemocional en l’entorn. La vida al costat dels altresCE 1CE 2CE 3A. Diàleg corporal amb l’entorn. Exploració creativa d’objectes, materials i espais B. Experimentació en l’entorn. Curiositat, pensament científic i creativitat C. Indagació en el medi físic i natural, terrestre i marí. Cura, valoració i respecte CE 1CE 2
4
44040166617912100831012001841101850620120000030181667060020000120848103511000020016334842022
5
Marca de temps
Adreça electrònica
NIVELLÀREA
NOM DE LA SITUACIÓ D'APRENATGE (en forma de pregunta)
ÀREA
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 1 (CREIXEMENT EN HARMONIA) -
1.1. Progressar en el coneixement del seu cos ajustant accions i reaccions i desenvolupant l’equilibri, la percepció sensorial i la coordinació en el moviment.
1.2. Manifestar sentiments de seguretat personal en la participació en jocs i en les diverses situacions de la vida quotidiana, confiant en les pròpies possibilitats i mostrant iniciativa.
1.3. Manejar diferents objectes i eines en situacions de joc i en la realització de tasques quotidianes, mostrant un control progressiu i de coordinació en la motricitat fina.
1.4. Participar en contextos de joc dirigit i espontani ajustant-se a les seves possibilitats personals.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 2 (CREIXEMENT EN HARMONIA) -
2.1. Identificar i expressar les necessitats i sentiments, i ajustar progressivament el control de les seves emocions.
2.2. Oferir i demanar ajuda en situacions quotidianes, i valorar els beneficis de la cooperació i l’ajuda entre iguals.
2.3. Expressar inquietuds, gustos i preferències, i mostrar satisfacció i seguretat sobre els assoliments aconseguits.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 3 (CREIXEMENT EN HARMONIA) -
3.1. Realitzar activitats relacionades amb la cura personal i la cura de l’entorn amb actitud de respecte, mostrant autoconfiança i iniciativa.
3.2. Respectar la seqüència temporal associada als esdeveniments i activitats quotidianes, adaptant-se a les rutines establertes per al grup i desenvolupant comportaments respectuosos cap a les altres persones.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 4 (CREIXEMENT EN HARMONIA) -
4.1. Participar amb iniciativa en jocs i activitats col·lectives relacionant-se amb altres persones amb actituds d’afecte i empatia, tot respectant els distints ritmes individuals i evitant tot tipus de discriminació.
4.2. Reproduir conductes, accions o situacions a través del joc simbòlic en interacció amb els seus iguals, identificant i rebutjant tot tipus d’estereotips.
4.3. Participar activament en activitats relacionades amb la reflexió sobre les normes socials que regulen la convivència i promouen valors com el respecte a la diversitat, el tracte no discriminatori cap a les persones amb discapacitat i la igualtat de gènere.
4.4. Desenvolupar destreses i habilitats per a la gestió de conflictes de manera positiva, i proposar alternatives creatives i tenint en compte el criteri d’altres persones.
4.5. Participar, des d’una actitud de respecte, en activitats relacionades amb costums i tradicions ètniques i culturals presents en el seu entorn, mostrant interès per conèixer-les.
- Imatge global i segmentària del cos: característiques individuals i percepció dels canvis físics
- Autoimatge positiva i ajustada davant els altres.
- Identificació i respecte de les diferències.
- Els sentits i les seves funcions. El cos i l’entorn.
- El moviment: control progressiu de la coordinació, to, equilibri i desplaçaments.
- Implicacions de la discapacitat sensorial o física en la vida quotidiana.
- Domini actiu del to i la postura a les característiques dels objectes, accions i situacions.
- El joc com a activitat plaent i font d’aprenentatge. Normes de joc.
― Progressiva autonomia en la realització de tasques.
― Eines per a la identificació, expressió, acceptació, regulació i control progressiu de les pròpies emocions, sentiments, vivències, preferències i interessos
- Estratègies d’ajuda i col·laboració en contextos de joc i rutines.
- Estratègies per desenvolupar la seguretat en si mateix, el reconeixement de les possibilitats pròpies i l’assertivitat respectuosa cap als altres
- Acceptació constructiva d’errors i correccions: manifestacions de superació i assoliment
- Valoració del treball fet: desenvolupament inicial d’hàbits i actituds d’esforç, constància, organització, atenció i iniciativa.
- Necessitats bàsiques: manifestació, regulació i control en relació amb el benestar personal.
- Hàbits i pràctiques sostenibles i socialment responsables relacionades amb l’alimentació, la higiene, el descans, la cura personal i la cura de l’entorn
- Activitat física estructurada amb diferents graus d’intensitat.
- Rutines: planificació seqüenciada de les accions per resoldre una tasca; normes de comportament social en el menjar, el descans, la higiene i els desplaçaments, etc.
― Identificació de situacions perilloses i prevenció d’accidents.
- La diversitat familiar.
- La família i la incorporació a l’escola.
- Habilitats socials, afectives i de convivència: comunicació de sentiments i emocions i pautes bàsiques de convivència, que incloguin el respecte a la igualtat de gènere i el rebuig a qualsevol tipus de discriminació.
- Estratègies d’autoregulació de la conducta. Empatia i respecte
― Resolució de conflictes sorgits en interaccions amb els altres.
- L’amistat com a element protector, de prevenció de la violència i de desenvolupament de la cultura de la pau
- Fórmules de cortesia i interacció social positiva. Actitud de cura, d’ajuda i de col·laboració.
― La resposta empàtica a la diversitat deguda a les distintes formes de discapacitat i a les seves implicacions en la vida quotidiana.
― Joc simbòlic. Observació, imitació i representació de persones, personatges i situacions. Estereotips i prejudicis.
- Altres grups socials de pertinença: característiques, funcions i serveis
- Poblacions i activitats de l’entorn.
- Celebracions, costums i tradicions. Eines per a l’estima dels senyals d’identitat cultural presents en el seu entorn.
VOLS AFEGIR CRITERIS D'AVALUCIÓ I SABERS BÀSICS D'UNA ALTRA ÀREA ?
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 1 (DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L'ENTORN) -
1.1. Establir diferents relacions entre els objectes a partir de les seves qualitats o atributs, i mostrar curiositat i interès.
1.2. Emprar els quantificadors bàsics més significatius en el context del joc i en la interacció amb els altres.
1.3. Situar-se adequadament en els espais habituals, tant en repòs com en moviment, aplicant els seus coneixements sobre les nocions espacials bàsiques i jugant amb el propi cos i amb objectes.
1.4. Identificar les situacions quotidianes en les quals cal mesurar, utilitzant el cos o altres materials i eines per efectuar les mesures.
1.5. Organitzar la seva activitat, ordenant les seqüències i utilitzant les nocions temporals bàsiques.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 2 (DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L'ENTORN) -
2.1. Gestionar situacions, dificultats, reptes o problemes planificant seqüències d’activitats, mostrant interès i iniciativa i col·laborant amb els seus iguals.
2.2. Canalitzar progressivament la frustració davant les dificultats o problemes mitjançant l’aplicació de diferents estratègies.
2.3. Plantejar hipòtesi sobre el comportament de certs elements o materials,verificant-les a través de la manipulació i l’actuació sobre aquests.
2.4. Utilitzar diferents estratègies per a la presa de decisions amb progressiva autonomia, afrontant el procés de creació de solucions originals en resposta als reptes que se li plantegin.
2.5. Programar seqüències d’accions o instruccions per a la resolució de tasques analògiques i digitals, i desenvolupar habilitats bàsiques de pensament computacional.
2.6. Participar en projectes utilitzant dinàmiques cooperatives compartint i valorant opinions pròpies i alienes, i expressar conclusions personals a partir d’aquestes.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 3 (DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L'ENTORN) -
3.1. Mostrar una actitud de respecte, cura i protecció cap al medi natural, terrestre i marí, els animals i les plantes, tot identificant l’impacte positiu o negatiu d’algunes accions humanes.
3.2. Identificar trets comuns i diferents entre éssers vius i inerts.
3.3. Establir relacions entre el medi natural i social a partir de coneixement i observació d’alguns fenòmens naturals i dels elements patrimonials presents en el medi físic.
- Qualitats o atributs dels objectes i materials. Relacions d’ordre, correspondència, classificació i comparació.
- Quantificadors bàsics contextualitzats.
- Funcionalitat dels nombres en la vida quotidiana.
- Situacions en què es fa necessari mesurar.
- Nocions espacials bàsiques en relació amb el propi cos, els objectes i les accions, tant en repòs com en moviment.
- El temps i la seva organització: dia i nit, estacions, cicles, calendari.
- Pautes per a la indagació en l’entorn: interès, respecte, curiositat, sorpresa, qüestionament i desitjos de coneixement
- Estratègies de construcció de nous coneixements: relacions i connexions entre el que ja és conegut i el que és nou, i entre experiències prèvies i noves. Interaccions de qualitat amb les persones adultes, entre iguals i amb l’entorn.
- Mètode científic i model de control de variables. Estratègies i tècniques de recerca: assaig i error, observació, experimentació, formulació i comprovació d’hipòtesis, realització de preguntes, gestió i cerca en diferents fonts d’informació.
- Estratègies de planificació, organització o autoregulació de tasques. Iniciativa en la cerca d’acords o consensos en la presa de decisions.
- Estratègia per proposar solucions: creativitat, diàleg, imaginació i descobriment.
- Processos i resultats. Troballes, verificació i conclusions
- Elements naturals (aigua, terra, aire). Característiques i comportament (pes,capacitat, volum, mescles o transvasaments).
- Influència de les accions de les persones en el medi físic i en el patrimoni natural i cultural. El canvi climàtic
- Recursos naturals. Sostenibilitat, energies netes i naturals
- Fenòmens naturals: identificació i repercussió en la vida de les persones.
― Respecte i protecció del medi natural.
― Empatia, cura i protecció dels animals. Respecte pels seus drets.
― Respecte pel patrimoni cultural present en el medi físic.
VOLS AFEGIR CRITERIS D'AVALUCIÓ I SABERS BÀSICS D'UNA ALTRA ÀREA ?
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 1 (COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ) -
1.1. Participar de manera activa, espontània i respectuosa amb les diferències individuals en situacions comunicatives de complexitat progressiva, en funció del seu desenvolupament individual.
1.2. Ajustar el seu repertori comunicatiu a les propostes, als interlocutors i al context, tot indagant en les possibilitats expressives dels diferents llenguatges.
1.3. Participar en situacions d’ús de diferents llengües, i mostrar interès, curiositat i respecte per la diversitat de perfils lingüístics.
1.4. Interactuar amb diferents recursos digitals tot familiaritzant-se amb diferents mitjans i eines digitals.
- COMPETÈNCIA ESPECÍFICA 2 (COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ) -
2.1. Interpretar de manera eficaç els missatges i intencions comunicatives dels altres.
6
20/11/2022 9:33:06
jlpons1@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Com ens saludem i acomiadem en Anglès?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111
7
23/11/2022 16:20:35
bbennassar@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Tenim escola nova. què bé ho pasarem!!
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111111SI11SI
8
23/11/2022 17:14:53
mnrotger@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Per què cauen les fulles?
ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN11SI1111No1
9
23/11/2022 18:14:03
mnrotger@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA
Per què hi ha més llums als carres de Palma?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT11SI11SI
10
14/12/2022 14:23:24
fbauza2@ceipsonpisa.org
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA
Per què feim psico?
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA11111No
11
14/12/2022 19:00:47
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
QUI ÉS LA MESTRA DE MÚSICA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
12
12/01/2023 14:53:23
bbennassar@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Per què anam més tapats?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111111111SI111SI
13
21/02/2023 14:45:29
mnrotger@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Treballam els colors i les formes amb Picasso
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111111SI111SI1
14
28/03/2023 13:39:27
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Què és la neu?ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT11
15
28/03/2023 13:58:03
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Qui ha perdut les seves banyes?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
16
28/03/2023 14:06:30
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Qui és la Jaia Corema?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
17
29/03/2023 17:20:10
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Què és una tiranga?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
18
25/04/2023 15:01:06
mnrotger@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
TREBALLAM ELS ANIMALS. Quins coneixem?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111SI111SI
19
01/06/2023 11:26:53
bbennassar@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Ja ha arribat la primavera!
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111SI1
20
15/06/2023 14:46:17
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Comença una nova estació?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
21
14/09/2023 18:46:47
jorgenapa@gmail.com
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA
Com em sent acollit per l’escola?
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA11111No
22
27/09/2023 14:44:28
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
Ens agrada l'escola nova?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111111SI1111SI11
23
26/10/2023 14:37:48
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
PER QUÈ HI HAN TANTES FULLES EN TERRA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT11SI
24
23/11/2023 11:19:55
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
QUI ÉS LA MESTRA DE MÚSICA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1
25
13/12/2023 15:02:49
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
PER QUÈ HAN DECORAT ELS CARRERS AMB LLUMS?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT11SI
26
10/01/2024 14:35:17
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA
PER QUÈ HI HA DIMONIS PEL CARRER?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111111111111111111SI1111111111SI
27
22/01/2024 14:39:58
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
PER QUÈ FA MÉS FRED?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111111111SI11111111SI
28
22/01/2024 14:51:08
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
PER QUÈ VE LA REINA CARNESTOLTES?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111111111SI11SI
29
13/03/2024 14:39:30
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN
QUI ÉS AQUESTA DONA QUE TÉ 7 CAMES?
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA111111No111111SI
30
18/03/2024 15:33:02
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
QUI ÉS AQUESTA ERUGUETA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111
31
18/03/2024 15:40:54
jcollrubi@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
QUI ÉS LA JAIA COREMA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111
32
24/04/2024 14:34:54
nguillen@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
PER QUÈ HI HA TANTES FLORS?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT111111111111111SI11111111111111SI11
33
09/05/2024 16:36:11
fbauza2@educaib.eu
4t EI (3 anys)
ÀREA 1. CREIXEMENT EN HARMONIA, ÀREA 2. DESCOBRIMENT I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN, ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT
QUÈ ÉS UNA GRANJA?
ÀREA 3. COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ DE LA REALITAT1111111111111SI1111111111SI11
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100