Sondaj de opinie privind atitudinea consumatorilor fata de utilizarea ambalajelor biodegradabile


Buna ziua!

Aș dori să vă invit să luați parte la un sondaj de opinie privind atitudinea consumatorilor fata de utilizarea ambalajelor biodegradabile/sustenabile. Contribuția dumneavoastră este deosebit de importantă la realizarea acestui studiu care este parte a lucrarii mele de diplomă în vederea finalizarii studiilor de master pe care le-am efectuat in cadrul U.S.A.M.V. București, și care vizează înțelegerea preferințelor/atitudinii consumatorilor față de această gamă de produse.

Participarea dumneavoastră la acest sondaj este complet voluntară și anonimă, iar toate informațiile pe care le furnizați vor fi strict confidențiale. Completarea sondajului va dura aproximativ 10 minute și presupune să răspundeți la o serie de întrebări despre obiceiurile dumneavoastră cu privire la utilizarea ambalajelor biodegradabile/sustenabile .

Aș dori să vă mulțumesc anticipat pentru participarea dumneavoastră la acest sondaj de opinie!

Mulțumesc,
Petrica Gomeaja
Sign in to Google to save your progress. Learn more
1. Obișnuiți să comandați/ cumpărați mâncare sau băuturi (cafea, suc etc.) la pachet? *

2. Atunci când cumpărați/ comandați mâncare cu livrare la domiciliu/ birou, ce tipuri de ambalaje pentru alimente preferați (din punct de vedere al calitatii preparatelor comandate si al sustenabilitatii pentru mediu)?   Se pot alege mai multe variante combinate/ categorie enumerate.

*
Required

3. UE a interzis, prin Directiva nr 904/2019 (supradenumita “Single Use Plastic”), introducerea pe piata a produselor din plastic de unica folosinta, iar Romania a preluat textul acestui act normativ UE prin  Ordonanta de Guvern nr 6/ 2021.

Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste eliminarea posibilitatii de utilizare a tacamurilor de unica folosinta din plastic si trecerea la cele biodegradabile, precum tacamurile exclusiv din lemn/ CPLA/ plastic 100% biodegradabil (care se obtine din amidon de porumb, tarate de grau sau trestie de zahar)?

*

4. In actele normative menționate la intrebarea anterioara s-a interzis introducerea pe piata a produselor din plastic de unica folosinta. 

 Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea paielor din hartie in detrimentul celor din plastic?
*
5. Tot mai multe activitati comerciale  din domeniul HoReCa opteaza pentru materiale sustenabile sau biodegradabile, atat atunci cand iesim in oras, dar si pentru uz casnic. Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea servetelelor din hartie reciclata? *
6. La nivel european, datele arată că aproximativ 100 miliarde de pungi de plastic sunt folosite într-un an în UE. Conform Legii 249/ 2015, de la 1 ianuarie 2019, in Romania, s-a interzis comercializarea pungilor din plastic subtire si foarte subtire cu maner, motiv pentru care comerciantii pun pe piata o diversitate extinsa de optiuni pentru pungi: plastic biodegradabil/ compostabil, hartie, dar si variante sustenabile din material textile. 

Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea pungilor de hartie si materiale sustenabile? Se pot alege mai multe variante.
*
Required
7. Care sunt, în opinia dvs., categoriile de produse alimentare care generează cele mai multe deșeuri de ambalaje din material plastic?  Se pot alege mai multe variante.
*
Required
8. Daca mergeti la o cafea si intentionati sa o savurati imediat, in local, preferati sa:
*
9. Atunci când mergeți la cumpărături, obișnuiți să:
*
Required

10. 8 din 10 romani obisnuiesc sa utilizeze pungi pentru cantarirea fructelor si legumelor, iar 4 din 10 romani declara ca introducerea taxelor pentru pungile biodegradabile i-ar putea determina sa isi schimbe comportamentul de a utiliza excesiv pungi de unica folosinta la achizitionarea legumelor/ fructelor.

In sectiunea de legume – fructe din supermarket, exista mai multe variante la dispozitie pentru clienti in vederea achizitiei acestor produse. Pe care dintre urmatoarele le preferati:

*
11. Cate pungi de plastic biodegradabil credeti ca ati achizitionat in ultima saptamana?
*
12. Obisnuiti sa verificati noutatile legislative referitoare la protectia mediului, in special masurile de reducere a cantitatii de deseuri provenite din ambalaje? Va intereseaza campaniile de sustenabilitate promovate de operatorii economici/ stat prin intermediul retelelor media?
*
13. Care sunt, în opinia dvs., cele mai poluate zone cu deșeuri din ambalaje (plastic, hartie, carton, aluminiu, sticla)? Puteti selecta pana la 3 variante.
*
Required

14.Sunteti familiar cu procesul de colectare selectiva a deșeurilor?

*

15. În ceea ce privește comportamentul dvs. referitor la reciclarea/ segregarea deșeurilor, obișnuiți să:

*
16. In ceea ce privește gestionarea deseurilor de ambalaje de pe piata (plastic, aluminiu, sticla),  pe parcursul anului 2023 se va implementa un sistem de returnare – garantie (SGR). Au fost realizate campanii de informare televizate pentru a informa consumatorii despre implementarea acestui sistem. Cat de familiar sunteti, in prezent, cu acest subiect?  
*
17.  Fiecare dintre noi putem participa, in mod activ, la reducerea deseurilor pe care le producem, sustinand astfel masurile de sustenabilitate a mediului inconjurator. În ceea ce privește atitudinea dvs., din ratiuni de sustenabilitate, ați fi dispus :  
*
Required
18. Genul dumneavoastră:
*
19. Starea civilă:
*
20. Vârsta dvs.
*
21. Mediul în care locuiți:
*
22. Locuiți:
*
23.   Ultima forma de invatamant pe care ati absolvit-o:
*
24. Ocupația dvs.:
*
25.  Venitul lunar total al gospodariei dvs se încadrează:
*
Submit
Clear form
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy