Inscripcions Taller de Teatre Fòrum | Barcelona 2019
El taller de Teatre Fòrum té com a objectiu donar resposta als reptes socials tant des de la vessant educativa com la cultural i treballar el teatre aplicat cap a la sensibilització comunitària. El projecte treballa conjuntament amb adults, col•lectius de ciutadans i /o activistes, professionals de les arts escèniques i comunitat com també amb els agents socioeducatius, sobre les diverses opressions que es perpetuen en la nostra quotidianitat, a través d’intervencions artístiques i metodologies participatives innovadores.

Per a aconseguir-ho, proposem facilitar un procés creatiu per a crear un Teatre Fòrum sobre la temàtica opressora que el grup desitji treballar. Un cop fet aquest procés proposem una presentació en la que els i les participants puguin presentar les obres realitzades (a partir de les seves experiències i inquietuds en la temàtica triada) tant a la comunitat educativa (en clau de prevenció) com a la gent dels barris (en clau de sensibilització i promoció de la temàtica).

El Teatre-Fòrum és una de les tècniques del Teatre dels oprimits i les oprimides d’Augusto Boal. Permet treballar temàtiques socials des d’una intervenció artística. Es basa en crear una obra de teatre, en què es presenten diferents situacions d'opressió que els protagonistes no saben com afrontar. L'obra acaba en un moment de conflicte, que Boal diu crisi xinesa, perquè entén que en aquest moment hi ha perill i oportunitat que acaben amb una crisi o una situació d’opressió. En aquest moment entra en joc el / la curinga (també anomenat joker, comodí o facilitador) que s'encarrega de dinamitzar el fòrum per passar el protagonisme a les persones del públic que esdevenen espectactrius. Aquestes, participaran de manera activa en la identificació de la situació opressiva que planteja l'espectacle i tindran l'oportunitat de pujar a l'escenari, substituint un actor o actriu, per provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen.
Així, el Teatre Fòrum esdevé una eina educativa i de prevenció que actua a dos nivells: un nivell profund amb el grup que crearà les obres i que esdevindran agents de prevenció (participants del taller de creació escènica); i un nivell de sensibilització de la comunitat (comunitat educativa i/o barri) amb les persones que assisteixen com a públic i què, en la dinàmica del fòrum, participen per canviar la història.
Nom i Cognoms *
Your answer
Com t'identifiques? *
Required
DNI *
Your answer
Data de naixement *
MM
/
DD
/
YYYY
A què et dediques?
Your answer
Adreça electrònica *
Your answer
Telèfon *
Your answer
Com t'has assebentat d'aquest taller? *
Required
Aquest taller es dirigeix principalment a 3 col·lectius especifics. Indica amb quin(s) t'identifiques més *
Required
Coneixes el Teatre Fòrum (Teatre de les Opmrimidxs)? *
Què et motiva a participar al taller? Expectatives? *
Your answer
Si ja tens idees...Quin tema (opressió) t'agradaria tractar?
Your answer
Tenim una base de dades en funció de la informació que cadascú vol rebre. Marca el que t'agradaria rebre... *
Required
Per a rebre el butlletí i informació sobre les nostres activitats és imprescindible que llegeixis i acceptis la nostra política de privacitat de tractament de dades, que pots trobar a www.nus.coop *
M'interessa... *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of NUS Processos Socials i Creatius SCCL. Report Abuse - Terms of Service