Forumul Tinerilor din România te invită la consultări online în cadrul procesului de Dialog Structurat cu TINErii!
Consultare online cu TINErii
“Enabling all young people to engage in a diverse, connected and inclusive Europe, Ready for life, ready for society”
Dialogul Structurat cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor care au impact asupra tinerilor.

Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie.


Între ianuarie 2016 – iunie 2017, pe perioada trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Olanda, Slovacia și Malta, prioritatea tematică a discuțiilor este „Capacitarea tuturor tinerilor în sensul implicării lor într-o Europă diversă, conectată și incluzivă. Pregătiți pentru viață, pregătiți pentru societate”.

Mai multe detalii despre liniile directoare ale discuțiilor: http://mts.ro/wp-content/uploads/2016/04/Guiding-framework-V-cycle-of-the-SD.pdf.


Diferențele culturale, etnice și geografice care au definit pentru o lungă perioadă Europa și întreaga lume sunt în schimbare și sunt înlocuite de noi realități, noi oportunități și noi provocări care afectează tinerii.

Ne confruntăm cu provocări la adresa unei Europe incluzive, conectate și diverse!

Vrem să aflăm OPINIA TA !


Forumul Tinerilor din România este federația neguvernamentală, apartidică, non-profit, ce reprezintă peste 165 de organizații de tineret din România. Viziunea noastră este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem, implicăm și reprezentăm tinerii din România.

Forumul Tinerilor din România a creat și coordonează Rețeaua Națională a Ambasadorilor Dialogului Structurat cu TINErii, prima și singura inițiativă de acest tip din țara noastră, fiind selectat astfel un grup de tineri, cu reprezentativitate în peste 80% din județele României. Rețeaua este spațiul perfect pentru promovarea responsabilității sociale, a cetățeniei active, a oportunităților de dezvoltare și a implementării de proiecte în parteneriat.

Pe lângă consultările cu tinerii organizate de Ambasadori la nivel local, în mediul rural și urban, în cadrul Caravanei Naționale a Dialogului Structurat cu TINErii, pentru a afla opiniile și părerile a cât mai mulți tineri referitoare la tema în discuție la nivel european și a putea formula un raport de țară cât mai cuprinzător, lansăm acest chestionar online pe care te invităm să-l completezi cât mai curând.

A.1.1. Te rugăm să menţionezi cel puţin trei schimbări din societate care au impact asupra ta la momentul actual. *
Your answer
A.1.2. Ce ți-ar fi de folos pentru o adaptare mai ușoară la aceste schimbări? *
Your answer
A.2.1. Interacţionezi cu persoane care provin dintr-un mediu diferit faţă de tine din punct de vedere cultural, social, economic sau religios? *
A.2.2. Unde are loc această interacțiune? *
Required
A.2.3. Dorești să interacționezi cu persoane care provin dintr-un mediu diferit faţă de al tău din punct de vedere cultural, social, economic sau religios? *
A.2.4. Ai încredere în persoanele care provin dintr-un mediu diferit faţă de al tău din punct de vedere cultural, social, economic sau religios? *
A.2.5. Ce ți-ar fi de folos pentru ca interacțiunea cu persoane care provin dintr-un mediu diferit față de al tău să fie mai bună? *
Your answer
A.3.1. Sunt tinerii vulnerabili stigmatizați/respinși de către societate? *
Def. Tineri vulnerabili sunt persoane sau familii care sunt în risc de a-şi pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice de trai din cauza unor situaţii de boală, dizabilitate, sărăcie, dependenţă de droguri sau de alcool ori a altor situaţii care conduc la vulnerabilitate economică şi socială.
A.3.2. Consideri că faci parte dintr-un grup de tineri vulnerabili? Dacă da, care este acesta? *
Your answer
A.3.3. Cum putem oferi șanse egale în societate tinerilor vulnerabili? *
Your answer
A.4.1. Simți că faci parte din ... ? *
Required
A.4.2. Te rugăm să menționezi câteva elemente care te determină să simți această apartenență (dacă este cazul).
Your answer
A.5. Ce consideri că te-ar ajuta să treci peste situațiile dificile? *
Required
A.6.1. Ți-ai descoperit propriul potențial? *
A.6.2. Consideri că în alegerea carierei este/sunt important(ă/e): *
Required
A.6.2. Cariera ta se va dezvolta având la bază potențialul/talentul tău? *
A.6.3. Peste 10 ani, te vezi o persoană realizată... *
A.6.4. Cum pot fi ajutați tinerii să își descopere potențialul? *
Required
B.1. Care sunt problemele cu care te confrunți în comunitatea ta ? Dar în general (în România / UE)? *
Obs. 1. Dacă menționezi mai multe probleme te rugăm să le numerotezi (ex. 1. cred ca... ; 2. in orasul meu nu exista...; 3. mi-as dori sa am acces la ...). Obs. 2. În acest sens, în vederea obțineriii de informații suplimentare referitoare la acestea îți recomandăm să completezi și o adresă de mail la care poți fi contactat(ă).
Your answer
B.2. Cum crezi că ar putea fi soluționate aceste probleme cu care te confrunți? *
Obs. Te rugăm să menționezi soluțiile identificate de tine prin referire directă la problemele cu care te confrunți și pe care le-ai semnalat. (ex. 1. in legatura cu aceasta problema cred ca este necesara ... ; 3. este de competenta ... să ofere tinerilor acces la ...)
Your answer
Comentarii / sugestii / opinii
Your answer
Numele și prenumele tău
(opțional)
Your answer
Adresa de mail
(opțional)
Your answer
Vârstă *
Mediul de rezidență *
Județ *
Localitatea *
(numele satului / comunei / orașului / municipiului)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms