Vill du dela en berättelse om könseufori eller om upplevelser inom könsbekräftande vård?
Under West Pride 2019 är RFSL Göteborg med och håller i två programpunkter med fokus trans. Nu önskar vi samla in berättelser från transcommunityt att använda vid dessa programpunkter.

Vi samlar in era personliga berättelser för att vi vill ha en så stor bredd som möjligt och ge möjlighet till fler att höras.

Den ena programpunkten handlar om könseufori hos transpersoner och hålls av RFSL Göteborgs kurator.

Den andra programpunkten handlar om den könsbekräftande vården i Västra Götalandsregionen och hålls i samverkan med GRC, Transammans Väst och FPES Väst.

Mer information om varje programpunkt finns nedan.

Sista datum att lämna din berättelse är 28 april 2019.

Könseufori
Könseufori är positiva känslor som hänger ihop med att man blir bekräftad i sin könsidentitet. Exempel på sådana känslor är att man kan känna sig bekväm, lugn, glad, upprymd/euforisk, sedd, attraktiv eller helt enkelt att det känns rätt. Könseufori kan vara starka, ibland överväldigande, känslor. De kan också vara mer lågintensiva eller diffusa (Transformering.se).

RFSL Göteborg kommer att hålla i ett seminarium om könseufori. Med programpunkten vill vi för en stund skifta fokus för samtalet kring transpersoners mående. Istället för att fokusera på den psykiska ohälsan hos transpersoner, vill vi fokusera på vad som kan göra att transpersoner mår bra.

Vi vet att detta är väldigt olika för olika personer. Därför vill vi veta vad just du mår bra av - när känner eller har du känt könseufori? Vi hoppas att du vill dela dina erfarenheter med oss.

Erfarenheter av könsbekräftande vård inom Västra Götalandsregionen
RFSL Göteborg kommer tillsammans med FPES Väst, Transammans Väst och Göteborgs Rättighetscenter hålla ett panelsamtal och performance om transvården i Västra Götaland. Fokus för programpunkten är förbättringsmöjligheter.

Till denna programpunkt önskar vi samla in berättelser från transpersoner om erfarenheter från den könsbekräftande vården inom Västra Götalandsregionen.

Det kan vara berättelser om när något blev fel eller inte kändes bra för dig som patient. Det kan också vara berättelser om ett gott bemötande och som beskriver vad det var som gjorde att det blev bra för dig.

Vi är tacksamma för att du delar din upplevelse med oss.

Vad för berättelse vill du lämna? *
Var snäll och skicka in en berättelse åt gången. När du har skickat in formuläret får du möjlighet att komma till första sidan på nytt om du vill skicka in fler berättelser.
Required
Skriv ner din berättelse här *
Your answer
Så använder vi din berättelse
Berättelserna som samlas in kommer ligga till grund för vissa delar i programpunkterna. De kan komma att läsas upp eller bli underlag till frågor eller delas på annat sätt. Om en berättelse både handlar om könseufori och om könsbekräftande vård kan den komma att användas i båda sammanhangen.

Alla berättelser samlas in anonymt. Alla berättelser kommer också anonymiseras. Det betyder att om du använder personnamn i din berättelse kommer vi ändra dem till förslagsvis "personen" eller ett ord som beskriver personens funktion (till exempel yrkesrollen) eller liknande.

Alla berättelserna samlas in av RFSL Göteborg och kan komma att delas med Transammans Väst, FPES Väst och Göteborgs Rättighetscenter. Berättelserna kan också komma att användas i andra sammanhang av dessa fyra organisationer än vid dessa två programpunkter, till exempel för att visa på gott och dåligt bemötande eller som exempel på må bra-faktorer.

RFSL Göteborg, Göteborgs rättighetscenter, Transammans Väst och FPES Väst kan inte garantera att din berättelse används. Vi kan inte heller garantera att din berättelse läses upp i sin helhet. Vid längre berättelser kan vi komma att endast använda en av oss väl avvägd del av berättelsen.

Jag ger RFSL Göteborg, FPES Väst, Göteborgs Rättighetscenter och Transammans Väst tillåtelse att använda min berättelse *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of RFSL. Report Abuse - Terms of Service