Външно оценяване 10 клас
Тест - 1
Клас *
Your answer
Номер в класа *
Your answer
Име и Фамилия *
Your answer
1.Имате задача да направите презентация на училището си, в която да включите логото и химна му. В папката с ресурси имате изброените по-долу 4 файла. Кои от тях ще използвате в презентацията си? В тази задача се посочват два правилни отговора!
2.Когато търсим файл в дадена папка по шаблон, символът * се използва за показване на:
3.Класът Ви трябва да предложи идеи за подобряване на училищната среда. Вие сте натоварен/а да организирате работата по тази задача. Кои от следните действия са най-ефективни? В тази задача се посочват два правилни отговора!
4.Налага се да прехвърлите филм от мобилния си телефон към преносим компютър. Филмът е със сравнително добро качество и размерът му надхвърля 2 GB. Двете устройства се откриват и могат да бъдат свързани по всеки един от най-често използваните начини. Кой от тях ще използвате, за да стане прехвърлянето максимално бързо?
5.Може ли към електронно писмо да се прикрепи файл с молба за участие в състезание?
6.На флаш памет с капацитет 2 GB може да се съхрани файл с големина:
7.На Вашия таблет се появява следната икона
Какво означава това?
Какво означава това?
8.Кои от следните дейности могат да бъдат извършени с едновременното участие в дигитално сътрудничество от работещи в две държави? В тази задача се посочват два правилни отговора!
9.Даден е следният програмен фрагмент, описан чрез псевдокод. Кое число ще бъде изведено в резултат от изпълнението на фрагмента, ако последователно са въведени числата 5, 2 и 9? Въведи а; Въведи b; Въведи c; d := a; Ако b < d, тогава d := b; Ако c < d, тогава d := c; Изведи d;
10.Купувате си нов лаптоп и в ръководството на потребителя прочитате, че на продукта е присъден знак „Еко маркировка на Европейския съюз". Като имате предвид устройството на съвременните компютри и елементите им, какво означава това?
11.Данни за площите на четири океана са въведени в електронна таблица:
Кой тип диаграма е най-подходящ, за да се покаже относителният дял на площта на всеки един от изброените океани в общата площ?
Кой тип диаграма е най-подходящ, за да се покаже относителният дял на площта на всеки един от изброените океани в общата площ?
12.Какво представлява драйверът?
13.Кой от изброените е протокол за обмен на файлове в интернет?
14.Отбележете верните твърдения относно RAM паметта. В тази задача се посочват два правилни отговора!
15.При заразяване на компютърната система с вируси са възможни и характерни следните симптоми: В тази задача се посочват два правилни отговора!
16.Даден е следният фрагмент от електронна таблица:
Въведете от клавиатурата стойността, която се получава в клетката С2, ако тя е форматирана като число с 0 цифри след десетичния знак.
Въведете от клавиатурата стойността, която се получава в клетката С2, ако тя е форматирана като число с 0 цифри след десетичния знак.
17.В клетка E10 е записана формулата =D10*E$5. Каква ще бъде стойността на клетка E13 след копиране на формулата от клетка E10 в нея?
Въведете от клавиатурата стойността на клетката в полето за отговор, като използвате запетая за десетичния знак и отчетете форматирането на клетките в колона „Обща сума", съответстващо на форматирането на  клетка Е10.
Въведете от клавиатурата стойността на клетката в полето за отговор, като използвате запетая за десетичния знак и отчетете форматирането на клетките в колона „Обща сума", съответстващо на форматирането на клетка Е10.
18.Като пример за йерархичен модел на данни може да се посочи:
19.За да се намали възможността за проникване на вирус в компютърна система при получаване на e-mail, включващ прикачен файл от познат човек, е най-добре:
20.Устройството за защита на компютъра от внезапно спиране на тока, понижаване или повишаване на напрежението се нарича:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms