Film + poezie = ?
În perioada 30 august - 5 septembrie, în București, are loc a noua ediție a Festivalului de artă făcută de adolescenți Super!

🎈 Una dintre mizele noastre principale e să vă încurajăm pe voi, liceenii, să experimentați cu toate formele de artă, descoperind constant moduri noi de a vă exprima și de a descoperi lumea din jur. Așa că de câteva ediții, prin call-ul de videopoeme, vă invităm să vă puneți întrebarea FILM + POEZIE = ?

ATENȚIE! Poți folosi în videopoem orice poezie vrei, atât timp cât menționezi la sfârșit numele poetei/poetului. Sau dacă preferi, poate fi o creație proprie!

🍭 Videopoemele selectate vor fi proiectate în festival, în ziua dedicată poeziei, imediat după lectura participantelor și participanților la atelierul de poezie (dacă vrei să te înscrii și la el, click aici ➡️ https://cutt.ly/kcf2nt0). După proiecție, regizoarele și regizorii vor putea intra în contact cu publicul printr-o sesiune de Q&A.

👻 Videopoemele vor fi selectate de poetul Andrei Dósa și poeta Teona Galgoțiu și jurizate de un/o poet/ă și un/o cineast/ă pe care îi vom anunța în curând, care vor desemna videopoemul câștigător și mențiunile (dar te încurajăm să nu dai prea mare importanță ideii de concurs, cel mai important e că poți să cunoști persoane de aceeași vârstă cu tine și cu aceleași pasiuni!).

🐲 Prezența la festival nu e obligatorie, dar ne-ar bucura foarte tare să fii alături de noi la discuția de după proiecție și la toate evenimentele din festival la care vrei să participi, la care vei avea intrarea gratuită!

🏠 Pentru că pandemia a provocat reducerea masivă a finanțărilor proiectelor culturale, e primul an în care, din păcate, nu putem oferi cazare participantelor și participanților. Dar dacă îți dorești mult să vii și nu ai cunoștințe în București, te rugăm să ne scrii. Sigur putem găsi o soluție!

🚃 Pentru că este gratuit pentru elevi, te rugăm să vii cu trenul. Dacă ești nevoit/ă să folosești (și) altă metodă de transport, te rugăm să ne spui, ca să putem găsi o soluție.
Nu vrem să fie nici ăsta un motiv care să te descurajeze!

CONDIȚII DE PARTICIPARE

🐞 Să fii elev/ă de liceu SAU student/ă din România sau Republica Moldova
(dacă ești din Republica Moldova și vrei să vii la festival, te rugăm să iei în considerare că va trebui să te carantinezi 14 zile la sosirea în România);

🐞 Să pui la sfârșitul videopoemelor credits (o listă cu numele tuturor persoanelor care au participat la crearea lui, cât și titul poeziei pe care ai folosit-o și numele poetei sau poetului care a scris-o);

SUGESTII

🐳 Fii liber/ă și nu te limita singur/ă! Un videopoem poate însemna orice: filmări din arhive publice online, un video eseu, filmări abstracte, filmări din arhiva de familie, poezii în voice over, poezii în subtitrari, cuvinte puse peste imagini, și orice alte metode de a te juca cu filmul și poezia îți vin în minte.

🐳 Caută videopoeme, lasă-te inspirat de ele dar nu le copia. Sigur poți să le îmbunătățești!

DEADLINE ÎNSCRIERI PRELUNGIT: 1 IUNIE

În cazul înrăutățirii situației pandemiei până la momentul festivalului, ne rezervăm dreptul de a muta proiecția online.

Dacă te-am convins, completează fiecare întrebare de mai jos și pentru orice nelămurire ➡️ teona@superfestival.ro.Prenume și nume *
Dacă nu ai făcut videopoemul singur/ă, scrie aici numele celorlalte persoane cu care ai lucrat
Data nașterii *
MM
/
DD
/
YYYY
Orașul și județul în care locuiești *
Adresa de mail + numărul de telefon *
Cont de facebook + instagram *
Un link de youtube (preferabil cu setarea unlisted) sau de vimeo (dacă are parolă, nu uita să ne-o dai) cu videopoemul *
Dacă nu ești din București, ai o rudă sau un/o prieten/ă la care poți sta pe parcursul festivalului?
Clear selection
Cum ai aflat de call-ul de videopoeme?
Clear selection
Ești de acord cu prelucrarea datelor personale trimise în formular în vederea înscrierii la atelier? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Asociatia Culturala Gabriela Ionescu si Slavomir Popovici. Report Abuse