Skolan fyller 50 år i år - vill du vara med?
I år fyller svenska skolan i Nairobi 50 år. Så vår inbjudan till er är att bli en del i detta skapande och firande.

Några av de idéer vi tänkte genomför tillsamman med er är:

1. Skolans släktträd - extended family
Har ni tips på hur vi på ett enkelt sätt kan göra skolans släktträd får ni gärna skriva. Vi skulle önska en lösning där varje elev eller lärare som vill kan klicka in på år och klassgren och fylla in sina uppgifter och ladda upp ett foto från tiden. Fotot behöver inte vara ett porträtt om man inte vill utan kan vara ngt man förknippar med året i Nairobi.

2. Historieskatten - minnesbanken. Vi vill samla in korta betraktelser och minnen. Kanske 50 till 100 ord om hur skolan påverkat oss, våra livsval, vår relation till Afrika eller bara ge ett titthål till en speciell händelse eller resa med skolan, det som gjorde tiden och skolan unik.

3. Bildskatten – bilder av glädje för andra. Innan vi går vidare är det därför viktigt att understryka att bilder och berättelser vi delar, skall vara sådant som kan delas med andra. Vi kommer meddela format för bilder så att vi kan hantera utrymmet de tar. Skicka hellre några väl valda än 20 bilder. Tänk på om bilden är spännande för andra som gick under din tid. Om du skickar bilder på vänner så sök och dokumentera deras medgivande först. Vi tar även gärna emot bilder på sparade tidsdokument, exempelvis saker, biljetter, godispapper, skoltröja, framsidan på skoltidning etc. Den typen av bilder kan bli kollage senare.

4. Jubileumslogo-jubileumströja
Tröjtrycket med jubileumslogo behöver inte begränsas till Nairobi. Kanske gör ni ett tryck där ni bor. De bilder och berättelser vi delar kommer komma alla till del via skolans hemsida/Facebooksida och de länkar vi gör där. Kanske kan det bilda grund för fotoböcker som görs och finansieras av de som komponerar dem. Grundskatten bidrar vi alla till och den kommer finnas kvar för framtiden.

5. Fest
Vi vet också att många av er håller kontakt i olika Facebook- och Instagramgrupper, eller via gammaldags backelit telefon. Festen kanske därför blir fester på olika platser. Kanske ger det anledning att samlas, vid en tidpunkt som passar er och som kan ge eko in på skolans hemsida, om en med viss kvalitetsgranskning. Självklart kommer vi också hålla fest på skolan i slutet av året, vi återkommer om exakt datum.

Förutom att ni är historiens medskapare, utan er ingen historia, så välkomnar vi som sagt er hjälp i arbetet med materialet. Vi vill därför att ni svarar på frågorna nedan för att vi lättare skall kunna organisera oss och skapa olika grupper som jobbar med detta.

Så, fyll i formuläret nedan är du snäll och så är vi igång!

Namn:
Your answer
Adress:
Your answer
E-mailadress:
Your answer
Telefonnummer:
Your answer
Jag var på skolan under perioden:
Jag var på skolan under antal år:
På skolan var jag:
Som elev gick jag i:
Som personal jobbade jag som:
Som förälder/vårdnadshavare/syskon till elev i årskurs:
Beskriv kort hur din tid på SSN påverkat dina livsval:
Your answer
Beskriv kort ditt starkaste minne från din tid på skolan:
Your answer
Har du fortfarande kontakt med vänner du lärde känna under din tid på SSN?
Har du besökt Kenya sedan du flyttade härifrån?
Har du fortfarande kontakt med Kenya på något sätt?
Your answer
Är det något annat du skulle vilja lyfta fram?
Your answer
Jag skulle vilja hjälpa till med följande inför firandet:
Annan idé eller förslag i samband med 50-års jubileet?
Your answer
Tusen tack på förhand, det här ska bli kul! All återkoppling eller bidrag i form av bilder, historier, loggos etc skickas in till till: ssn50ar@ssn.or.ke
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Swedish School in Nairobi. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms