Västsahara - mänskliga rättigheter i skuggan av corona
Varmt välkomna till vårt första webbinarium om Västsahara.

När? Söndag den 24 maj kl 15.00

Hur? Via GoToMeetings. När du anmält dig i formuläret nedan så skickar vi dig en länk med en inbjudan.

Vad? Webbinarium modererat av Emmaus Stockholm, med gäst från ockuperade Västsahara och västsahariska flyktinglägren i Algeriet.

Språk: Webbinariet hålls på engelska eftersom vi har internationella gäster på länk.

Flera regimer runt om i världen använder corona-pandemin som anledning att utöva ännu strängare förtryck av meningsmotståndare och människorättsförsvarare. Under rådande corona-kris, hur ser förutsättningarna ut för arbetet för mänskliga rättigheter i ockuperade Västsahara och i de västsahariska flyktinglägren i Algeriet?

Webbinariet gästas av två västsaharier med olika erfarenheter av att försvara mänskliga rättigheter och arbetar för frihet för Afrikas sista koloni - Västsahara.

Nazha Al Khalidi är medieaktivist och människorättsförsvarare i det av Marocko ockuperade Västsahara och själv blivit torterad och fängslad av marockanska staten för att hon uppmärksammar Marockos övergrepp på befolkningen. Hon ger sin bild av att arbeta med journalistik och kritiskt granskande media i ett ockuperat land där press- och mötesfrihet är extremt begränsad.

Omeima Mahmoud Abdeslam är Västsaharas officiella representant i Schweiz och representant inför FNs människorättsråd i Geneve. Hon berättar om hur corona-pandemin drabbar de västsahariska flyktinglägren i Algeriet och om förutsättningarna för mänskliga rättigheter för alla västsaharier.

Välkomna!
Email address *
Namn / Your name *
Your answer
Kryssa i det som stämmer in på dig / Choose your option *
1 point
Required
Din ålder (enbart för statistik och i utvärderingssyfte) / Your age *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Emmaus Stockholm. Report Abuse