PETICIJA ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ!
OD VLADE RS ZAHTEVAMO ODSTAVITEV JERNEJA ŠTROMAJERJA S FUNKCIJE DRŽAVNEGA SEKRETARJA MIZŠ NA PRVI SEJI VLADE PO NOVEM LETU !

V svojem nepojmljivo žaljivem in nesramnem Božičnem »voščilu« je 24. decembra 2019 poslal sporočilo pôdlega sovraštva do kristjanov in drugih, ki praznujejo Božič, saj jih je označil kot »umazane živali« (angl.: »filthy animals«).

Človek s takó nekulturno ravnjo javnega govora ne more več biti drugi najbolj odgovoren za sistem vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih in šolah.

S svojimi grobimi stališči je:
1. Ponižal in napadel človeško dostojanstvo vseh, ki praznujejo Božič kot krščanski praznik in tradicijo slovenskega naroda;
2. Grobo prekoračil mejo politično dopustne komunikacije politika in visokega predstavnika šolskega sistema;
3. Zlorabil zaupanje učencev, staršev, učiteljev ter drugega osebja v šolskem sistemu, ki praznujejo Božič.

Ker se Jernej Pikalo, minister za vzgojo in izobraževanje, na Štromajerjevo ravnanje ni odzval odgovorno, kot bi se po najnižjih standardih spodobilo, je zdaj politična odgovornost na Vladi RS, da odstavi neprimernega Štromajerja s položaja državnega sekretarja.

Če Vlada RS tega ne bo storila, izražam vso podporo prihajajočim protestom za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za zamenjavo Jerneja Štromajerja, ki se bodo začeli 15. januarja 2020.

Za Koordinacijski odbor - Metka Zevnik, Aleš Primc
Božično »voščilo« Jerneja Štromajerja z omrežja twitter, 24.dec 2019
Ime *
Your answer
Priimek *
Your answer
Kraj *
Your answer
E-pošta *
Your answer
Ali se boste udeleževali protestov pred vlado R. Slovenije v primeru, da bo to potrebno za zagotovitev spoštovanja ljudi, ki praznujejo božič? *
S podpisom peticije dajem soglasje za prejemanje sporočil v zvezi z aktivnostmi organizatorja peticije. Vaše osebne podatke varujemo skrbno in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES) (GDPR), ter drugimi pravnimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy