ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΡΟΣ 1 (1/2)
                                                                                                                                                                                    (Σελίδα 1 από 5)

Έρευνα στην Ελλάδα αναφορικά με  την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων θετικής γονεϊκής διαπαιδαγώγησης

Αγαπητέ γονέα,
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη συμβολή σας στην έρευνα αυτή. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά προγράμματα για εσάς τους γονείς.
Πρώτα θα ήθελα να σας συστηθώ. Είμαι ψυχολόγος, εγγεγραμμένο μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας. Το θέμα της διδακτορικής αυτής έρευνας είναι η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων θετικής γονεϊκής διαπαιδαγώγησης στην Ελλάδα. Η έρευνα εποπτεύεται από την Frances Gardner, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η Ηθική της έρευνας έχει εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Ερευνητικής Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Central Oxford University's Research Ethics Committee).
Αναζητούμε λοιπόν την πιο χρήσιμη για σας τους γονείς μέθοδο, αφού εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον τα παιδιά σας και είστε οι πιο ενδεδειγμένοι να απαντήσετε εάν είναι καλύτερα να λάβετε πληροφορίες για το ρόλο σας ως γονείς και την ανάπτυξη του παιδιού σας μέσω Σεμιναρίων ή Συμβουλευτικών οδηγιών στο σπίτι. Μέσω τυχαίας επιλογής ορισμένοι γονείς θα προσκληθούν στα Σεμινάρια ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν Συμβουλευτικές οδηγίες στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του υλικού που θα δοθεί στους γονείς που θα παρακολουθήσουν τα Σεμινάρια.  
Σας ζητούμε να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με την εμπειρία σας ως γονέα, καθώς και αναφορικά με την ανάπτυξη του παιδιού σας. Εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά ηλικίας 2-12 ετών, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί για κάθε παιδί σας ξεχωριστά. Ο μέσος χρόνος συμπλήρωσης και των δύο αιτήσεων εγγραφής (Μέρος 1 και Μέρος 2) που σας έχουμε στείλει είναι σύνολο 30 λεπτά. Όταν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε τη φόρμα μην κλείσετε το παράθυρό σας μέχρι να τελειώσετε γιατί αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικές και ότι το όνομά σας δεν θα εμφανιστεί σε κανένα παραγόμενο έγγραφο, δημοσίευση, συνέδριο ή παρουσίαση. Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία θα κωδικοποιηθούν με τρόπο που να εξασφαλιστεί η πλήρης ανωνυμία.
Παρακάτω θα βρείτε τη φόρμα Γονεϊκής Ενήμερης Συγκατάθεσης. Παρακαλώ διαβάστε την και εάν συμφωνείτε παρακαλώ συνεχίστε με τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην έρευνα. Η επιστροφή της συγκατάθεσής σας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας στην έρευνα. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε τηλεφωνικά στο 00447541005093 είτε μέσω email στο konstantinos.foskolos@gtc.ox.ac.uk, είτε με το Δίκτυο στο 210-7012266 (10-13 το πρωί & 6-8 το απόγευμα), είτε μέσω email στο diktio1@gmail.com, είτε μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Δίκτυο Δικαιωμάτων Παιδιού).
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Περιμένω συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής (Μέρος 1 και Μέρος 2) το συντομότερο δυνατό
και προσβλέπω σε μια δημιουργική συνεργασία μαζί σας.

Με εκτίμηση,
Ο ερευνητής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
DPhil in Social Intervention, University of Oxford, Green Templeton College
MSc in Child Development, University of London
MA in Psychology, University of London
MSc in Evidence-Based Social Intervention, University of Oxford, Green College
BA in Communication and Mass media, University of Athens


ΓΟΝΕΪΚΗ ΕΝΗΜΕΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΣΚΟΠΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ
Αυτή η έρευνα στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων θετικής γονεϊκής διαπαιδαγώγησης. Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται καταρχάς (1) να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο σχετικά με την εμπειρία σας ως γονέα και την ανάπτυξη του παιδιού σας σε τρίμηνη βάση (τώρα, σε 3 μήνες, και σε 6 μήνες από τώρα)  (2), και από τη μεριά μας θα ακολουθήσουμε μια ορθή διαδικασία όπου  κάθε συμμετέχων θα έχει ίσες πιθανότητες είτε να λάβει μέρος  στα Σεμινάρια, είτε να λάβει τις Συμβουλευτικές οδηγίες στο σπίτι, είτε και τα δύο.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Δεν υπάρχει κανένας προβλεπόμενος κίνδυνος.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Εάν παρακολουθήσετε τα Σεμινάρια θα ενημερωθείτε σχετικά με γονεϊκές τεχνικές οι οποίες αποδεδειγμένα  βοηθούν τους γονείς να ενισχύσουν τις γονεϊκές τους ικανότητες, να οικοδομήσουν θετικές σχέσεις με τα παιδιά τους, να προωθήσουν την ανάπτυξη των παιδιών τους και να διαχειριστούν τυχόν ανάρμοστες συμπεριφορές. Εάν λάβετε Συμβουλευτικές πληροφορίες στο σπίτι οι πληροφορίες θα αναφέρονται σε σημαντικούς αναπτυξιακούς τομείς των παιδιών σας όπως η υγεία και η ανάπτυξή τους, και είναι χρήσιμες σε κάθε γονέα προκειμένου να μεγαλώσει υγιή παιδιά.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα προσωπικά σας στοιχεία θα παραμείνουν αυστηρώς εμπιστευτικά: (1) Το όνομά σας και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σας ταυτοποιεί δεν θα αναγραφεί σε κανένα  έγγραφο, δημοσίευση, συνέδριο ή βάση δεδομένων, (2) ένας κωδικός θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα στοιχεία της έρευνας και τα δεδομένα που θα συλλεγούν, (3) μόνο ο ερευνητής θα έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα και (4) ο βοηθός του ερευνητή μόνο θα έχει πρόσβαση στον κωδικό ταυτοποίησης, (5) στο τέλος της έρευνας τα δεδομένα και το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλαχθούν στον υπολογιστή του ερευνητή για την ανάλυση της παρούσας έρευνας και άλλες μελλοντικές έρευνες ακαδημαϊκού περιεχομένου, και ένας κωδικός θα απαιτείται για την πρόσβαση στη βάση δεδομένων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική. Δεν υπάρχει κανένα απαιτούμενο κόστος από την πλευρά σας. Υπογράφοντας αυτή την ενήμερη συγκατάθεση δίνετε την άδεια σας για την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση των σεμιναρίων. Μπορείτε να ακυρώσετε τη συγκατάθεση σας όποια στιγμή θελήσετε στο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτή η έρευνα διεξάγεται από τον ερευνητή Κωνσταντίνο Φώσκολο, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετική με την έρευνα ή για οποιοδήποτε σχόλιο σχετικό με τα δικαιώματά σας, παρακαλώ καλέστε στο 00447541005093 ή με email στο: konstantinos.foskolos@gtc.ox.ac.uk. Εάν για οποιοδήποτε λόγο νιώσετε δυσκολία με την έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ερευνητή, και αν συνεχίσετε να νιώθετε δυσκολία  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Επιτροπή Ερευνητικής Ηθικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (ethics@socsci.ox.ac.uk  00441865614871).

Sign in to Google to save your progress. Learn more
1. Επιβεβαιώνω ότι έχω διαβάσει και κατανοήσει τις πληροφορίες της παραπάνω έρευνας. Είχα την ευκαιρία να σκεφτώ τις πληροφορίες, να ρωτήσω και να πάρω ικανοποιητικές απαντήσεις. *
2. Κατανοώ ότι η έρευνα αυτή έχει εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Ερευνητικής Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Central Oxford University's Research Ethics Committee). *
3. Κατανοώ ότι η φωνή και το πρόσωπό μου μπορεί να καταγραφούν για ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς λόγους. *
4. Κατανοώ ότι η συμμετοχή μου είναι εθελοντική και ότι είμαι ελεύθερος να αποχωρήσω οποιαδήποτε στιγμή θελήσω και για οποιοδήποτε λόγο χωρίς να χάσω τα δικαιώματά μου. *
5. Κατανοώ ότι όλα τα προσωπικά μου δεδομένα θα παραμείνουν ανώνυμα και θα αποθηκευτούν σε ασφαλές μέρος. *
6. Κατανοώ ότι συγκεκριμένες ενότητες των δεδομένων που θα συλλεγούν είναι δυνατόν να εξεταστούν και από άλλους υπεύθυνους ερευνητές της ερευνητικής ομάδας. Δίνω άδεια σε αυτούς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μου. *
7. Κατανοώ ότι μπορώ να επικοινωνήσω με τον ερευνητή για οποιαδήποτε απορία χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που μου έχουν δοθεί. *
8. Συμφωνώ να συμμετάσχω στην έρευνα. *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy