Aanmelden Basistraining Vlaggensysteem - seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren

Email address *
Suzanne van Sluisveld, medewerker Farent en gecertificeerd Movisie Vlaggenssysteem trainer, nodigt je uit:
Veiligheid, en zeker veiligheid bij kinderen, is tegenwoordig een van de belangrijkste thema’s die in onze samenleving speelt en voor Farent is dit een speerpunt. Seksualiteit is al vanaf de geboorte onderdeel van de ontwikkeling. Het is van belang dat kinderen zich gezond en veilig seksueel kunnen ontwikkelen. In de ontwikkeling kent dit verschillende vormen, van bewustwording van het lichaam, tot experimenteel gedrag zonder of met anderen. Met de komst van social media zijn er meer mogelijkheden om ervaringen op te doen. Als we spreken over seksualiteit gaat het niet alleen over het fysieke contact maar ook over het kijken naar porno, seksueel getinte opmerkingen maken of seksueel gerichte gesprekken voeren / chatten.

We horen tegenwoordig met regelmaat over uitwassen van het seksueel grensoverschrijdend gedrag. Voorbeelden zoals het ongewenst verspreiden van naaktfoto’s (sexting/shaming), zijn situaties waarvan iedereen wel vindt dat er grenzen zijn overschreden. Er zijn echter ook situaties waarbij die grens niet zo helder is. En wat voor de één wel moet kunnen, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Omdat het gaat over seksueel gedrag en jeugdigen roept dit snel sterke emoties op; deze kleuren het gesprek terwijl juist in dergelijke situatie goed is om te onderzoeken waarom je bepaald gedrag wel of niet passend vindt en daarover het gesprek aangaat. Het Vlaggensysteem helpt om situaties beter te kunnen duiden, los van ieders eigen waarden- en normenkader.

Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren. Het biedt professionele opvoeders handvatten om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en om gepast te reageren. De interventie wordt toegepast door professionele opvoeders, pedagogen, hulpverleners en leerkrachten. Het Vlaggensysteem biedt ook handvatten voor ouders of verzorgers.

De trainingsdag is steeds van 9.00 - 17.00 uur, locatie: kantoor van MEE aan de Sint Teunislaan 3 in 's-Hertogenbosch.

Meld je snel aan!
Als je aanmelding definitief is, ontvang je in Outlook een bevestiging van deelname waarmee het ook direct wordt vastgelegd in je agenda.

Per groep is er plaats voor maximaal 15 deelnemers. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst; vol = vol dus meld je zo snel mogelijk aan!

Inschrijven kan tot 8 mei 2019.

Ik meld me aan voor: *
Required
Accreditatie
Bij 100% aanwezigheid kunnen deelnemers 8,5 punt binnen SKJ krijgen.

Lunch
Er wordt voor een (eenvoudige) lunch gezorgd. Heb je bepaalde allergieën, laat het ons weten per mail.
Overige info
Voor inhoudelijke vragen over de training kun je terecht bij je leidinggevende, bij Suzanne van Sluisveld of bij Ton Bottelier. Voor organisatorische vragen (planning e.d.) kun je contact opnemen met Melissa Pollmann, afdeling P&O Farent via
073-6124488 of per mail via melissapollmann@farent.nl.
Afmelden voor de training dient via je leidinggevende te gebeuren (niet bij P&O).


VERGEET NIET OP DE BLAUWE VERZENDKNOP HIER ONDER TE DRUKKEN!!

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service