Prijava na dogodek Transformacija sovražnega govora / Application for the event Transforming Hate Speech
Društvo Parada ponosa vas vabi na javni dogodek Transformacija sovražnega govora v petek, 22. marca., med 9.30 in 16.00 v Hišo EU na Dunajski cesti 20.
Na dogodku bomo v slovenskem prostoru lansirale_i vsebine in orodja, ki mladinskim delavkam_cem ponujajo oporo in vodilo za prepoznavanje in alternativno odzivanje na pojav sovražnega govora pri delu z mladimi.

Na dogodku bomo predstavile_i priročnik, ki ponuja pregled različnih pristopov k prepoznavanju, naslavljanju in transformaciji sovražnega govora pri delu s skupinami mladih. Lansirale_i bomo spletno platformo z dodatnimi informacijami o naslavljanju sovražnega govora ter predstavile_i mednarodni bazen trenerk_jev neformalnega izobraževanja, sestavljen iz oseb, ki so na lastni koži doživele_i sovražni govor in druge oblike nasilja na podlagi svojih marginaliziranih identitet.

Po uvodnih predstavitvah bo potekala panelna razprava z naslovom Soočanje z uporom proti iniciativam za naslavljanje sovražnega govora v Sloveniji.

V popoldanskem delu programa bodo sledile interaktivne delavnice, ki jih bodo vodile_i mednarodne_i trenerke_ji, ki so sodelovale_i pri projektu. Skozi delavnice bomo vsem, ki delate s skupinami mladih oz. vas tematika zanima, predstavile_i metode, kako prepoznati, nasloviti in transformirati sovražni govor znotraj mladinskih izobraževalnih aktivnosti.

Predstavitve in razprava bodo potekale v slovenskem jeziku z možnostjo simultanega prevoda v angleščino. Delavnice bodo na voljo tako v slovenščini kot v angleščini.

Program:
9:30 Registracija, jutranja kava in rogljički
10:00 Otvoritev, uvodni nagovori, predstavitev projekta
11:00 Predstavitev priročnika, platforme in bazena trenerk_jev
11:30 Pavza za kavo
12:00 Panelna razprava Soočanje z uporom proti iniciativam za naslavljanje sovražnega govora v Sloveniji
13:00 Pavza za kosilo
14:00 Delavnice (do 16.00)

Možna je tudi udeležba samo na posameznem sklopu programa.
Za dodatne informacije smo na voljo na info@ljubljanapride.org.
Ime in priimek / First and last name *
Your answer
Organizacija / Organization *
Your answer
E-poštni naslov / E-mail *
Your answer
Telefonska številka / Telephone number *
Your answer
Moja vloga / My role *
Udeležil_a se bom / I will join *
Required
Če se boste udeležili delavnic, izberite, katere se boste udeležili / If joining the workshops, choose which you will join
Prehrana / Food preferences
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Društvo Parada Ponosa. Report Abuse - Terms of Service