Candidaturi pentru „Școala de Retorică a Tinerilor Basarabeni” ed. a II-a
Institutul Cultural Român organizează, în parteneriat cu Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău, în perioada 11-14 octombrie 2018, la Chișinău, o școală de retorică pentru 30 de tineri basarabeni.

TERMENUL-LIMITĂ DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR ESTE 4 OCTOMBRIE 2018.
REZULTATELE SELECȚIEI VOR FI COMUNICATE LA DATA DE 5 OCTOMBRIE 2018, PE ADRESA DE E-MAIL FURNIZATĂ.

Proiectul vine în continuarea ediției-pilot organizate în 2017.

Selecția cursanților va avea drept criterii:
- Experiența educațională a candidatului (atestată, la cererea organizatorilor, prin diplome de bacalaureat, licență, masterat, precum și orice alt document relevant pentru prezentarea cât mai exactă a experienței candidatului);
- Gradul de implicare a candidatului în proiecte sociale și culturale destinate dezvoltării comunității de apartenență (atestat printr-o prezentare scrisă a activității candidatului, în care vor fi menționate perioada de desfășurare a proiectelor, spațiul social, obiectivele proiectelor, rolul candidatului în cadrul proiectelor).

Școala de retorică, desfășurată la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău, se va centra pe dezvoltarea capacităților tinerilor de a utiliza cele trei elemente ale retoricii (ethos, logos, pathos) într-o manieră eficientă și echilibrată, de a construi un șir argumentativ al discursului bazat pe logică și pe raționalitatea ideilor transmise și de a susține discursuri pe teme variate. Pentru atingerea acestui obiectiv, Institutul Cultural Român și partenerii propuși vor colabora cu Mihai Răzuș (actor, specialist în argumentativă și retorică) și Carmen Ivanov (trainer de dicție), împreună cu restul echipei Dicție.ro (Mihai Crăciun și Alexandru Burlacu). Vor fi abordate aspecte teoretice legate de arta retoricii, tehnici de persuadare prin limbaj non-verbal, mesaj, anticipare, empatie și curaj.

NUME/PRENUME *
Your answer
Vârstă (ani împliniți) *
Your answer
Ultima formă de învățământ absolvită *
Profilul studiilor *
Domeniul de interes (domeniul în care activați sau doriți să activați în viitor) *
Ce v-a motivat să aplicați pentru „Școala de Retorică a Tinerilor Basarabeni”? *
Your answer
Cum considerați că vă poate ajuta experiența acestui program educațional la nivel personal și profesional? *
Your answer
Ați mai participat la programe organizate de Institutul Cultural Român? *
Vă rugăm să descrieți activitățile civice la care ați luat parte (Voluntariat, dezvoltare comunitară/urbană, management de proiect, proiecte artistice, lobbying, blogging/vlogging, etc.) *
Your answer
Adresă de e-mail *
Your answer
Număr de telefon *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms