Biblioteke i Agenda UN 2030 (IFLA IAP)
Poštovane koleginice i kolege,

Vrijeme je da naš rad i uspješne priče iz biblioteka pokažemo svijetu.

Naša zemlja je potpisala 2015. godine u Ujedinjenim nacijama svoju posvećenost Agendi 2030, a time i 17 Ciljeva održivog razvoja, među kojima su zdravstvo, obrazovanje, zapošljavanje, pravda, jednakost, klimatske promjene, svijet bez siromaštva, i sl.

U svom svakodnevnom životu bibliotekara sigurno radimo mnogo toga što doprinosi postizanju Ciljeva održivog razvoja. Međutim, naš rad je nedovoljno zapažen uprkos njegovoj velikoj važnosti. Iz ovog razloga pokrećemo anketu - ispričajte nam svoju priču! Želimo da pokažemo kako biblioteke iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske snažno utiču na zajednice u kojima rade i stvaraju bolje društvo.

U dogovoru sa vama, priče ćemo u sljedećem koraku poslati IFLA-i za objavljivanje na stranici "Stories" u okviru sajta "IFLA Library Map of the World".

Rezultati ovog istraživanja biće objavljeni u brošuri i na veb stranici https://2030.bds.rs/ koje stvaramo u okviru partnerstva IFLA-e, Bibliotekarskog društva Srbije, Hrvatskog knjižničarskog društva, Asocijacije informacijskih stručnjaka - bibliotekara, arhivista i muzeologa (BAM) i Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka jugoistočne Evrope (SEALL).

Rok za popunjavanje ankete je 5. april 2018. godine.

Zahvaljujemo vam što nam pomažete da ostvarimo ovo istraživanje i prikažemo biblioteke u punom sjaju!

Napomena:
Za anketu će vam biti potrebno desetak minuta; sastoji od niza pitanja sa primjerima, ali vi možete odgovoriti samo na ona pitanja u kojima prepoznajete rad svoje biblioteke.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms