Prvi hrvatski studij pripovijedanja - UPIS 6. generacije (2024./2025.)
Poštovani,
otvaramo upis u 6. generaciju PRVOG HRVATSKOG STUDIJA PRIPOVIJEDANJA (dalje u tekstu: Studij), s tradicijom od 2019., utemeljenom na iskustvima do sada održanih 7 Konferencija o pripovijedanju (od 2017.) te mnogih pripovjedačkih praksi okupljenih u Društvo hrvatskih pripovjedača (osnovano 2021.) koji u svojim životopisima imaju bogate reference svojega stručnoga i predanoga rada.

Studij je ustrojen kao program neformalnoga cjeloživotnog obrazovanja, kao stručna edukacija pri udruzi  Hrvatsko društvo za pripovijedanje "Logos" (ranije Kreativni studio "Logos").
Iako dijeli sličnosti s ustrojem sličnih studija/edukacija/škola u Belgiji i Grčkoj, kurikul Studija je autorski rad dr. sc. Martine Hranj, osnivačice Studija.
Također, prema riječima FEST-a (Federation for European Storytelling), europske mreže pripovjedača, po mnogočemu je jedinstven (FEST ONLINE FORUM #5 - Storytelling Performance: How to build your career and Nurture the Art Form, 3. 9. 2020.)

Studij traje ČETIRI godine, od čega PRVA godina pruža elementarnu edukaciju i daje široku podršku primjene pripovijedanja (storytellinga).

Više godine (2., 3. i 4. godina) su fakultativne te organizirane tako da pružaju podršku u usavršavanju u jednom od užih, specijaliziranih područja rada (polaznik se za to odlučuje najkasnije tijekom III. semestra):
* kreativno pripovijedanje za djecu i mlade 
* kreativno pripovijedanje za odrasle;
* pripovijedanje terapeutskih priča
* pripovijedanje narodnih priča,
* poslovno pripovijedanje,
* biblioterapijski pristup pripovijedanju,
* primjena pripovijedanja u odgoju i obrazovanju,
* marketing u pripovijedanju i kulturi,
* pripovijedanje slavenskih priča i mitova itd.
Više o studiju pročitajte na: http://www.studij.pripovijedanja.kreativnistudio-logos.hr

Sesije se održavaju obično jednom mjesečno, u Varaždinu, od rujna 2024. do ožujka 2025.
Nastava uključuje i dva intenziva (subota i nedjelja) u siječnju i krajem veljače, uz obavezno sudjelovanje u Konferenciji (rujan 2024.)

Nastava počinje u subotu 14. rujna s uvodnim predavanjem (Zoom) te se nastavlja sudjelovanjem na 8. Konferenciji o pripovijedanju (Varaždin, 20. - 22. 9. 2024.) čije je pohađanje obavezno za polaznike Studija.
Svi termini edukacije:
14. 9. 2024. uvod za 1. godinu (Zoom)
20., 21. i 22. 9. 2024. (Konferencija, uživo)
19. 10. 2024.
16. 11. 2024.
14. 12. 2024.
18. i 19. 1. 2025. (Zagreb, intenziv)
8. 2. 2025.
kraj veljače/početak ožujka (Zadar, intenziv)
22. 3. 2025. izborni termin za konzultacije ili obrane završnih radova


Nastavu održavamo hibridno: uživo i putem aplikacije Zoom, te putem portala za učenje na daljinu.

Sesije se sastoje od:
- stručnih predavanja izlagača: sveučilišnih profesora (antropologije, etnologije, usmene književnosti, pedagogije, dramske pedagogije i dr.) i stručnjaka s bogatim iskustvom, te profesionalnih i amaterskih pripovjedača... s kojima surađujemo već 4 godine
- vježbi
- samostalnih radova te
- učenja na daljinu (portali za "online" učenje).


Nakon završenoga studija (I. godine) polaznici dobivaju diplomu (certifikat), tj. uvjerenje udruge o stečenim kompetencijama te broju odslušanih sati sa specifikacijama te naslov "majstor pripovjedač / majstorica pripovjedačica", a nakon druge godine, naslovu se pridružuje specijalizirano područje, npr. "majstorica pripovjedačica narodnih priča" itd.

PRVA SESIJA prve godine (6. generacija) započinje 14. rujna 2024. uz prethodnu obavijest.
U rujnu se zaključuju upisi, čemu prethode motivacijski razgovori te zajednički alumni susret s prethodnim generacijama kada odgovaramo na sva vaša pitanja.

UPISI traju do zaključno s 13. rujna 2024.

O školarini
Školarina (godišnja) iznosi 1050 €.
U iznos školarine uključena je kotizacija za Konferenciju, što znači da polaznici Studija ne plaćaju dodatne troškove kotizacije za Konferenciju.
Smještaj i troškove putovanja tijekom Konferencije i intenziva polaznici snose sami.
 
POPUST na školarinu - više opcija: 
Školarinu je moguće uplatiti u cijelosti (uz -10% popusta što iznosi 945 €) ili u 10 rata (mjesečno 105 €).

Članovi udruge imaju popust -20 % za plaćanje u cijelosti (840 €) ili -10 % za plaćanje u 10 rata (mjesečno 94,50 ).
Informirajte se kako postati naš član ovdje: https://forms.gle/WAAmw6ZG9jhGBpKP8)

Prilikom upisa uplaćuje se upisnina u iznosu od 15 eura (do 15. 9. 2024.)
Upisnine su oslobođeni članovi udruge.

Školarina se uplaćuje na žiro račun udruge  Hrvatsko društvo za pripovijedanje  "Logos", A. Štera 19, Varaždin, najkasnije do 20. u mjesecu (za obročne uplate) na IBAN HR4223900011101001689.
Poziv na broj: 20092024
Opis plaćanja: "studij pripovijedanja - 6. generacija"


Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na: udruga.ks.logos@gmail.com


Napomena:
Hrvatsko društvo za pripovijedanje „Logos“ kao voditelj obrade, u okviru organizacije 6. generacije Prvoga hrvatskog studija pripovijedanja prikuplja Vaše podatke u svrhe evidentiranja prijave sudionika i u svrhu praćenja, kontrole, izvještavanja i revizije programa Studija, a prikupljeni podaci zadržat će se na rok od godinu dana sukladno svrhama obrade. Kao voditelj obrade Vaših osobnih podataka osiguravamo Vaša prava na pristup svojim osobnim podacima, izmjene i brisanje istih, ograničavanje obrade podataka i pravo na podnošenje prigovora na obradu Vaših osobnih podataka putem elektroničke pošte udruga.ks.logos@gmail.com.
U slučaju da smatrate da se krše Vaša prava na zaštitu osobnih podataka, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) www.azop.hr.
Rok zadržavanja evidencija sudionika je godinu dana, a nakon godinu dana bit će izbrisani/uništeni.Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime polaznika *
Adresa *
Broj mobitela *
E-pošta *
Zanimanje/zvanje polaznika i radno iskustvo *
Motivacijsko pismo (u najviše 250 riječi opišite zašto biste voljeli pohađati Prvi hrvatski studij pripovijedanja) *
Izaberite način plaćanja školarine.  *
Stavljajući oznaku u donje polje potvrđujem da sam suglasan/suglasna da se moji podaci prikupljaju u svrhu praćenja, kontrole, izvještavanja i revizije programa naše udruge te se u druge svrhe ne mogu upotrijebiti, a obrađivat će se i koristiti samo u svrhu za koju su prikupljeni te se neće prosljeđivati trećim osobama. *
Required
Napomena ili pitanje za nas...
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy