Exerciții: artă și gândire critică IV
Exerciții: artă și gândire critică, cu Nita Mocanu
--> Vineri, 25.10.2019
--> ora 18.00 - 19.30
--> Casa Tineretului -FITT

Itinerarii de reCunoaștere / Ways of Knowing este un program de mediere pentru întreaga comunitate construit să ne facă pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, istorie, statut, interese și nevoi, să includem arta contemporană, evenimentele, spațiile și instituțiile de cultură în viața noastră de fiecare zi.

În cadrul atelierelor de gândire critică prin artă ne propunem să observăm îndeaproape și în detaliu câteva lucrări de artă contemporană din cadrul Bienalei de Artă Contemporană ArtEncounters pentru a construi apoi raționamente bazate pe ceea ce am descoperit.
Participanții vor chestiona și investiga aspecte observate ale lucrărilor. În urma acestor investigații vor realiza interpretări ale lucrărilor folosind o metodologie creativă.

Nita Mocanu (n.1977) este artist vizual, profesor de arte la liceu și formator.
Lucrările ei de artă sunt legate de teme din zona psihologiei sociale, educației, ecologiei și filosofiei contemporane (noul materialism). Mediile preferate sunt poezia, fotografia, arta video și instalația.
Ca profesor de arte a dezvoltat o serie de proiecte și activități de educație media și artă contemporană, printre ultimele fiind expoziția realizată cu adolescenți în colaborare cu Kinema Ikon „Subsol 16”, care în 2019 a ajuns la cea de-a  doua ediție. Este implicată în dezvoltarea și implementarea proiectelor Erasmus+ din cadrul școlii.
Ca formator a creat un curs foto-video de educație media adresat profesorilor din Arad, susținut la Casa Corpului Didactic între 2011 și 2015;  în 2015 a participat la dezvoltarea și implementarea proiectului de educație media „Biblioteca de aplicații” la Biblioteca Județeană Arad; în  2017 a fost co-pilot în cadrul atelierului „Dezvoltarea comunității de mediatori culturali”  Timișoara 2021.

Pentru a participa la acest atelier, avem rugămintea să completați formularul de mai jos. Rezervarea în prealabil este obligatorie, locurile fiind limitate.

În cazul în care nu mai puteți ajunge la întâlnire, vă rugăm să ne anunțați din timp (telefon 0743.831.673 sau pe e-mail asociatia.contrasens@gmail.com), pentru ca alți doritori să poată participa.

--------------
Ways of Knowing / Itinerarii de reCunoaștere - Programul de mediere culturală din Bienala ART ENCOUNTERS 2019
20 Septembrie – 27 Octombrie 2019 - un proiect al Asociației Culturale Contrasens în colaborare cu Fundația Art Encounters

---------------
Programul complet poate fi consultat pe: http://www.accontrasens.ro/portfolio/itinerarii-de-recunoastere/
Nume și Prenume *
Your answer
Email *
Your answer
Telefon *
Your answer
Aveți însoțitor? *
Numele persoanei care vă va însoți (dacă nu se aplică această opțiune, vă rugăm specificați "Nu este cazul.")
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of none. Report Abuse