BUDŽET PO MERI GRAĐANA!
Po uzoru na mnoge svetske gradove koji povećavaju učešće građana u predlaganju i planiranju budžeta Bečejsko udruženje mladih, Kancelarija za mlade i opština Bečej će sprovesti akciju:
"Budžet po meri građana, i ti se pitaš!"
Cilj ove akcije je veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave i budžetskog procesa, ali na taj način i promocija opštine Bečej kao dobrog mesta za privredni razvoj i privlačenje investicija.

Opština Bečej će kroz ovakav vid komunikacije sa građanima građanske prioritete uvrstiti u budžet opštine Bečej za 2020. godinu, svi izabrani predlozi će se finansirati iz budžeta opštine Bečej.

Za realizaciju projekata koji budu imali najviše glasova, ukupno je namenjeno 100 miliona dinara iz budžeta opštine Bečej.
Novi trg u Bečeju | Foto: Vojin Reljin
U šta biste vi uložili sto miliona dinara iz budžeta opštine Bečej? *
Molimo vas da budete što konkretniji sa jedinim ili više predloga (npr. asfaltiranje konkretne ulice, javna rasveta u određenoj ulici, novi sportski tereni, dečija igrališta, pešačke staze, vodovod, kanalizacija u određenim ulicama, prihvatilište za pse, plaža, pijace, deponije...) koji bi u narednom periodu trebali da budu pretočeni u projekte i realizovani iz budžeta opštine u narednoj kalendarskoj godini.
Your answer
Šta dalje nakon predlaganja vaše ideje?
Nakon prikupljanja i obrade svih pristiglih predloga biće kreiran objedinjeni upitnik u elektronskoj formi i u vidu glasačkog listića, te će naši sugrađani biti u mogućnosti da glasaju za budžetske prioritete elektronski putem interneta ili u kancelarijama svojih mesnih zajednica.

Predlozi sa najviše glasova biće pretočeni u projekte i naći će se u budžetu opštine Bečej za 2020. godinu, za šta će biti opredeljeno 100 miliona dinara.
Molimo vas za još par informacija
Vaše zanimanje *
Your answer
Prebivalište *
Pol ispitanika *
Godine *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy