Ouderverklaringen tbv meting belangstelling Openbaar Voortgezet Onderwijs in Peel en Maas
Beste ouders / verzorgers,

Hoe mooi zou het zijn als uw kind kan kiezen om naar openbaar middelbaar onderwijs te gaan dat passend en dichtbij is? Onderwijs vanuit persoonlijk maatwerk, gebaseerd op autonomie, competentie en relatie.
Om dat waar te maken hebben wij uw steun nodig!

Wij zijn een groep ouders & professionals die in de gemeente Peel & Maas een inspirerende school voor openbaar voortgezet onderwijs (OVO) wil realiseren.

Onze onderwijsvisie gaat uit van de intrinsieke motivatie tot leren van de leerling, uw kind, en een goede coach en vakexperts die haar/hem bij het leren begeleiden waarbij uw kind de vrijheid krijgt om te leren, met structuur en zonder vrijblijvendheid. Om zo via zelfgekozen projecten kennis en wijsheid te vergaren en voorbereid te zijn op een volwassen lerend leven in onze snel veranderende maatschappij.

Met een ouderverklaring voor elk kind in de leeftijd van 4-16 jaar, kunt u ons steunen. Hiermee geeft u aan dat u ook de keuze voor OVO in onze regio wenst. Met uw steun kunnen wij bij minister Arie Slob onze aanvraag bekrachtigen.
Niets meer, niets minder! U verplicht zich hiermee niet straks ook voor deze school te kiezen; u heeft wel een keuze!

Minister Arie Slob heeft de initiatiefgroep per brief dd 8 april 2019 laten weten dat hij zal beslissen over ons verzoek, om de gemeente op te dragen om een aanvraag voor bekostiging van OVO bij hem in te dienen, als wij minimaal 183 ouderverklaringen opsturen die ons verzoek ondersteunen.*

Op de volgende pagina’s vragen wij u om gegevens tbv deze verklaring voor de minister en aanvullende informatie voor de initiatiefgroep. Als uw gegevens voldoen aan de criteria van het ministerie van OCW, dan ontvangt u van ons een formulier met volgnummer en uw gegevens ter ondertekening van de verklaring.

Op onze internetpagina www.buurtcollegemaasenpeel.nl geven wij u een idee van onze visie op onderwijs voor deze nieuwe openbare middelbare school. Het is ons streven om z.s.m. al met één groep te starten en met behulp van particuliere sponsoring en publieke subsidies het openbare karakter te waarborgen. Als alles heel soepel verloopt start in 2021 de bekostiging door de Rijksoverheid.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u er met ons over in gesprek? Neem dan contact op met ons via buurtcollege@agoramaasenpeel.nl of 06 5708 4138 om een (bel)afspraak te maken met iemand uit ons team.

met hartelijke groet namens initiatiefgroep Agora Maas en Peel
Alex Verbugt, accountmanager, Panningen
Carolien Pellemans, onderwijsprofessional, Meijel
Judith van Weel, onderwijsprofessional, Panningen
Manuela Vullings, juridisch professional, Meijel
Marlou van Bussel, onderwijsprofessional, Weert
Odilia Rens, organisatieprofessional, Egchel
Wendy Neessen, gedragswetenschapper, Beringe

*Voor de geïnteresseerden en liefhebbers hier de link naar een toelichting op de doorlopen processtappen in de afgelopen 2 jaar. https://drive.google.com/open?id=1_igqDj67mL3UABYSUGE7snyR4vE9HUfQ5LmxMmuwUxs

NB
* OVO is de afkorting voor openbaar voortgezet onderwijs. Meer info over openbaar onderwijs vindt u via VOSABB of VOO.
* Agora betekent plein, een openbare plek waar mensen elkaar (kunnen) ontmoeten en samen dingen doen en leren.
Behalve een plein is Agora natuurlijk ook de naam van een leerroute in Roermond en inmiddels ook op andere plaatsen in Nederland.
* Buurtcollege Maas en Peel is de werknaam voor een nieuwe openbare middelbare school.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy