ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Αγαπητέ υποψήφιε συνάδελφε,
Το ΤΕΕ/ΤΚΜ στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων που διέπουν το επαγγελματικό περιβάλλον του κλάδου των Μηχανικών, και λαμβάνοντας υπόψη :
α) Την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας που βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη με πυλώνες την παραγωγική ανασυγκρότηση, την εξωστρέφεια, την καινοτομία με τους μηχανικούς να κατέχουν πρωτεύουσα θέση σε αυτό.
β) Τους νέους τομείς παραγωγικής δραστηριότητας (περιβαλλοντική βιομηχανία, ενέργεια, τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, δομικά υλικά, χωροταξία, εφοδιαστική αλυσίδα) που αποτελούν το σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, και ισχυρό κίνητρο για τη διεύρυνση των πεδίων γνώσης των μηχανικών και την απόκτηση των κατάλληλων προσόντων προκειμένου να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο.
γ) Τη σύνδεση της αγοράς εργασίας των μηχανικών με τη διάσταση της επιχειρηματικότητας στη δραστηριοποίησή τους και την ενσωμάτωσή της στα προγράμματα σπουδών και στην κατάρτιση των μηχανικών
αποφάσισε να επενδύσει στην προώθηση του «επιχειρείν» και της δημιουργίας επιχειρηματικής κουλτούρας στα μέλη του, προκειμένου αυτά να θεωρούν το επάγγελμα του Μηχανικού ως μέρος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας και όχι απλά μία απλή επαγγελματική δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε για δεύτερη συνεχή περίοδο (2017-2019) τη ΜΕ Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας, τη δραστηριότητα και τον προγραμματισμό της οποίας μπορείς να δεις μέσω της ιστοσελίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Το παρόν ερωτηματολόγιο καλείσαι να το συμπληρώσεις προαιρετικά προκειμένου να διερευνήσουμε τη στάση σου απέναντι στην προοπτική άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας συναφούς ή μη με το αντικείμενο των σπουδών σου αλλά και στην καταγραφή των αναγκών και των δεξιοτήτων που τυχόν χρειάζεσαι προκειμένου να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες στην επαγγελματική του εξέλιξη.
Τα προσωπικά στοιχεία σε κάθε περίπτωση παραμένουν ασφαλή και δε δημοσιεύονται χωρίς την εκ των προτέρων άδεια σου. Σε θέλουμε σύμμαχο στην προσπάθειά μας αυτή.
Email address *
Με εκτίμηση ΤΕΕ/ΤΚΜ/ Μ.Ε. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms