Prijavnica za brezplačni webinar: Najbolj pogoste pravne in računovodske napake pri spletnem poslovanju v letu 2023

Z veseljem vas vabimo na brezplačen webinar, ki ga pri spletnem portalu Managerka soorganiziramo skupaj s pravnimi strokovnjaki skupine skladentrgovec.si in računovodskim servisom ZNAJDI SE Računovodstvo. 

Na webinarju se bomo osredotočili na prikazovanje najbolj pogostih napak, ki so jih v pravnem in računovodskem smislu zagrešila podjetja v letu 2023 pri poslovanju preko spleta ter podali praktične napotke, kako se tovrstnim napakam izogniti v letošnjem letu.

Kdaj se bo webinar vršil in kako se prijaviti?

Webinar bo potekal preko spleta v torek 13.2.2024 med 17:00 in 18:30, pri čemer se je za udeležbo na webinarju potrebno predhodno registrirati tako, da izpolnete ta obrazec.

Komu je webinar namenjen?

Webinar je praktično obarvan in namenjen vsem, ki poslujete preko spleta (v smislu spletne trgovine oz. spletnega ponujanja izdelkov potrošnikom ali podjetjem) ter svojega poslovanja že nekaj časa niste prevetrili glede na novejše inšpekcijske oz. računovodske zahteve. 

Webinar je prav tako namenjem tistim, ki se s spletnim poslovanjem morda še spogledujte, saj bodo udeleženci po koncu webinarja imeli možnost  postavljati vprašanja in dobiti odgovore neposredno od strokovnjakov.

Kaj se bo na webinarju obravnavalo?

V pravnem delu webinarja, ki ga bodo izvedli pravni strokovnjaki za “e-commerce” in drugo online poslovanje iz skupine skladentrgovec.si, se bomo posvetili predvsem:

  • vsem novostim, ki jih je za spletne trgovce lani prinesel novi Zakon o varstvu potrošnikov - 1 in napakam, ki jih že eno leto odkriva inšpekcija;

  • pravilni opredelitvi blaga in odgovornosti za blago (še posebej v primerih, kadar preko spleta prodajamo tečaje oz. drugo digitalno blago ali digitalne storitve);

  • novim zahtevam glede prikazovanja cen in praktičnim primerom, kako jim zadostiti na pameten način;

  • najbolj pogostim primerom napačnega zbiranja osebnih podatkov kupcev, ki nam onemogoča samodejno oglaševanje preko emaila, kot ga dopušča slovenska zakonodaja.

V računovodskem delu, ki ga bo vodil g. Robert Dvoršek, avtor priljubljene knjige “(Z)NAJDI SE v podjetništvu” in vodja računovodskega servisa, specializiranega za računovodenje spletnega poslovanja,  pri čemer si bomo v tem delu ogledali:

  • kaj iz računovodskega vidika s seboj prinese spletno poslovanje in kaj se pogosto spregleda;

  • kako se postopa v primeru “urejanja za nazaj” in kaj to pomeni, da se pravilno prijavijo dohodki in uredijo davčne obveznosti;

  • pogoste opcije spletnega poslovanja in običajne nepravilnosti;

  • kaj so vsa nova “orodja in sredstva”, ki državnim organom in predvsem FURS-u omogočajo boljši nadzor nad zaslužki prek spleta.

Pred izvedbo webinarja boste na vnesenem elektronskem naslovu samodejno prejeli povezavo za udeležbo  na webinarju preko brezplačne storitve za izvedbo video-klicev.

Ali bo na voljo posnetek webinarja?

Da. Za prejem posnetka ustrezno značite polja spodaj.

Kdo bodo predavatelji?

Pravniki skupine skladentrgovec.si

Pod blagovno znamko skladentrgovec.si delujejo izkušeni domači in tuji pravniki, ki so specializirani za “e-commerce” pravo oz. pravno svetovanje družbam, ki svojo dejavnost v smislu B2C ali B2B prodaje vršijo preko spleta na ozemlju Republike Slovenije, Republike Hrvaške in drugod po Evropi. Pravniki skupine skladentrgovec.si redno sodelujejo z večjimi domačimi in tujimi trgovci, med katere med drugim sodijo Trgovine Jager, Drinkopoly, Byrokko, Đungla Plants in drugi. Njihov “Osnovni paket” dokumentov za skladno poslovanje s potrošniki preko spleta uporablja že več kot 100 slovenskih spletnih trgovin.

ZNAJDI SE Računovodstvo

ZNAJDI SE računovodstvo je računovodski servis, ki že 17 let deluje na področju računovodstva za mikro in mala podjetja. Poseben poudarek delovanja je na nudenju odlične podpore podjetnikom s spletnim poslovanjem. Poleg samih računovodskih storitev imajo tudi lastno poslovno akademijo in izvajajo poslovno in davčno svetovanje, seminarje, individualna podjetniška izobraževanja in coaching. 

O organizatorju

Managerka  je spletni portal za podjetnice, ki nudi praktične informacije za povečanje prodaje, doseganje poslovnih ciljev in ustvarjanje poslovnega uspeha. Preko Managerka akademije vam nudijo ne le znanje s področja marketinga, temveč tudi osebno mentorstvo in neprecenljivo podporo pri oblikovanju in uresničevanju vašega sanjskega biznisa.


Vnesite elektronski naslov za prejem povezave na webinar, ki bo potekal 13. 2. 2023 ob 17:00.

Povezavo do webinarja boste na elektronskem naslovu prejeli na dan 13. 2. 2023 pred dogodkom.

Vaš elektronski naslov bo SCC d.o.o. (Managerka.si) obdeloval zgolj za namene posredovanja povezave do dogodka in s  tem povezano administracijo. Prenos online webinarja bo sneman s strani SCC d.o.o., pri čemer bodo vaša imena potencialno vidna, v kolikor boste tekom webinarja v modulu za klepet zastavili vprašanje, zato svetujemo, da pri klepetu tekom webinarja uporabljate psevdonim. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete tukaj.
*
Prosimo odkljukajte prazna mesta spodaj za prejem video posnetka na vneseni elektronski naslov.

Na tem mestu lahko oddate vaše soglasje za prejem email novic organizatorju oz. predavateljem webinarja, med katerih bo v nekaj dneh po webinarju posredovan tudi povzetek webinarja skupaj z brezplačnim videom.

Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo vsebovana v vsakem posredovanem sporočilu.
*
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy