Kiscelli tavasz // "Itt van a város, vagyunk lakói..." - Budapest 150  //Somosi Rita kurátori tárlatvezetése // 17:00 @Kiscelli Múzeum

Hogyan látják ma a fotográfusok a 150 éves Budapestet: a város múltját és jelenét, hangulatát vagy a városban élő embereket? Hogyan viszonyulunk mindehhez a művészeti örökséghez, mely körülvesz, s miképp körvonalazódik a város jövője? Milyen ma Budapesten élni és milyen urbanisztikai törekvések formálják a város képét? Az életmódbeli, kulturális vagy éppen fogyasztási szokások hogyan nyomják rá bélyegüket a városra? Hogyan viszonyulnak a város különböző időszakban és stílusban épült részei egymáshoz?  Mennyiben változott meg a Budapest szerkezete az elmúlt évtizedekben a városfejlesztések, rekonstrukciók során és mindez hogyan formálta át a városképet?

A kiállítás képeinek alkotói a fotográfia több műfaját képviselik: autonóm fotóművészek, dokumentarista fotográfusok, fotóriporterek, akik különböző irányból reflektálnak arra a komplex településformára, amelyet városnak - jelen esetben Budapestnek nevezünk. A tárlatban több generáció alkotóinak vizuális leírását láthatjuk egy nagyváros bonyolult, gyakran ellentmondásokkal teli, sokféle minőséget ötvöző szerkezetéről, megmutatva a jelenbe foglalt építészeti múltat, társadalmi és egyéni tereket, amelyek egymást mozaikszerűen kiegészítve rajzolják meg egy európai nagyváros mindennapjainak zajos és csendes történéseit.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.

Kurátorok: CSIZEK Gabriella, SOMOSI Rita


Jegyár: A Kiscelli Tavasz programjain való részvétel ára egységesen +1000 Ft a belépőjegyen felül. 


A regisztráció során megadott e-mail címeket a http://kiscellimuzeum.hu/files/adatkezelesi_tajekoztato.pdf található adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Név *
Hány fővel érkeznek a tárlatvezetésre?
Clear selection
Melyik kerületből érkezik? *
Feliretkozik a Kiscelli Múzeum hírlevelére?
Clear selection
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy