JSW:n naisten kesäkausi 2020
Hei JSW:n naiset!

Viime talven perusteella Jyväskylän naisultimatella menee hyvin. Talvikauden perusteella pelaajia olisi riittävästi muodostaa 7 vs. 7 –joukkue ja siten mahdollisuudet koko joukkueen yhteiseen harjoitteluun olisivat myös hyvät. Juuri näistä syistä halusimme kartoittaa teidän tilannetta, tavoitteita ja ajatuksia tulevasta kesäkaudesta, vaikka aiemmin keväällä tehtiinkin jo alustava kysely.

Jos olet kiireinen, niin "pakolliset" kysymykset on merkitty punaisella tähdellä. Vastaathan ainakin niihin. :)

Kiinnostuksen ilmaiseminen tässä kyselyssä ei ole vielä sitova ilmoittautuminen. Esimerkiksi yksilöiden aikataulut sekä Covid–19 voi vielä vaikuttaa harjoittelu– sekä turnausjärjestelyihin. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa mihin turnauksiin tänä kesänä JSWllä olisi mahdollisuus lähettää naisten joukkue.

N.B. Yksilöllisiä vastauksia näkevät vain Ansku ja Kirsi. Koottua aineistoa voidaan esittää koko seuran ja joukkueen käyttöön sekä kuvaajilla että taulukoilla niin, että yksittäisiä ihmisiä ei voi esityksen perusteella tunnistaa.
Nimesi *
Your answer
Aiotko treenata kesällä Jyväskylässä? *
Valitse vaihtoehto, joka ensisijaisesti kuvaa harjoittelutavoitteitasi kesällä 2020. *
Tilannekatsaus: kesäkauden 2020 joukkueet ja turnaukset
i) 7.6. Yhden päivän turnaus Siltamäessa 5 vs. 5

ii) SM–sarja 7 vs. 7
> 27.-28.6., 18.-19.7. (jos pelit ei mahdu 2 vklp:lle) ja 8.-9.8.

iv) Harrastesarja 5 vs. 5
> Mahdollisesti 1 viikonlopun 5 vs. 5 harrastesarjaturnaus (?)

Molempiin sarjoihin ei tässä vaiheessa riitä omaa joukkuetta, ja sarjauudistuksesta huolimatta harrastesarjan turnauksia ei tällä hetkellä ole kalenterissa.

SM-sarjassa vastustajat ovat Team, Atletico ja UFO, Viima ja mahdollisesti mukana on myös Vaasa Saints. Mielekkäät pelit vaativat yhteistä treenaamista ja sitä, että koko joukkueella pitäisi olla halu pärjätä nimenomaan SM–sarjan vaatimuksien puitteissa. Suppeasti kuvailtuna SM–sarjassa pärjäämisen vaatimuksiin kuuluu mm. riittävä kestävyys vähintään 4 peliin / turnaus, riittävä nopeusvoima, kiekon käsittely tuulessa ja muiden pelitaitojen kehitys, kuten kentällä liikkuminen.

SM–sarjaan osallistumisen rajaehtona olisi se, että tähän asti harrastetasolla pelanneet naiset haluaisivat pelata SM–sarjassa. Lisäksi rajaehtona on se, että kokeneemmat pelaajat olisivat valmiita kannustamaan ja valmentamaan uudempia pelaajia tulostavoitteiden kustannuksella. Eli tulevan kesän aikana kehitys ei todennäköisesti näy vielä tuloksissa, mutta seuraavana kesänä mahdollisesti jo. Jokainen on kuitenkin yksilöllisessä vaiheessaan ultimatekehityksessään ja siten pelaajien on tässä vaiheessa siis tarkasti pohdittava, palvelisiko SM–joukkueessa pelaaminen hänen henkilökohtaisia tavoitteitaan. Siten on tärkeää, että kukin vastaa niiden mukaisesti.

Harrastesarjaa pelataan pienemmällä rosterilla, ja siellä vastassa olisi ehkä Team, Atletico, UFO, ja mahdollisesti myös mm. Oulu ja Turku. Jos harrastesarja vaikuttaa tässä vaiheessa mielekkäämmältä ratkaisulta joukkueen yksilötavoitteiden puitteissa, niin lobataan liittoa, että vähintään yksi harrasteturnaus järjestyisi.
Kehityslähtöinen kesän suunnitelma
Jos lähdettäisiin joukkueena SM-sarjaan, kesän toiminta voisi mennä vaikkapa näin:

i) Naisten kesän kick–off: vapaa-ajan tapahtuma
> Ennen Siltamäen turnausta, mutta TBC kiinnostuksen sekä Covid–19 rajoitusten puitteissa
> Ryhmäytymistä
> Luodaan realistisia tavoitteita ja sitoudutaan siihin, sekä hyväksytään niiden pitkäjänteisyys

ii) Siltamäki (7.6.) 1 päivän 5 vs 5
> Kauden aloitus ja mahdollisuus kartoittaa missä mennään, ja hakea paloa tekemiseen sekä jättää koronatomut taakse
> Fokus ryhmäytymiselle ja yhteisten tavoitteiden konkretisoitumiselle
> Fyysisten ja lajitaitojen kehittämisen realisoituminen
> Harjoitellaan psykologista valmentautumista: pärjääminen altavastaajana ja yhteisen ryhmähengen ylläpito altavastaaja tilanteessa → Positiivisen muutoksen visualisointi

iii) Treenataan
> Fysiikkatreenaus
> Perus lajitaidot
> Pyritään kehittämään naisten hyökkäysrytmiä kuntoon
> Muuta oheistoimintaa yhteisen hengen ja hypen ylläpitämiseen mm. harjoituspelit ja yhteisen harjoitussuunnitelman seuraaminen

iv) Tourit
> Tärkeää saada onnistumisen kokemuksia, sekä yksilöinä että joukkueena
> Kuvataan mahdollisuuksien mukaan pelejä ja pohditaan kehityskohteita, sekä onnistumisia

v) Naisten kesän cool–down: vapaa–ajan tapahtuma
> Reflektio ja tavoitteiden pohtiminen ensi kesälle
> Pyritään luomaan positiivinen lopetus siten, että kehitystä on tapahtunut kesän aikana
Voisitko ja haluaisitko lähteä mukaan tällaiseen kehityslähtöiseen SM-sarjaprojektiin? Jos kyllä, niin miksi? Jos ei, niin miksi? *
Your answer
Jos olet kiinnostunut SM-sarjaprojektista, mikä motivoisi osallistumaan ja harjoittelemaan?
Mitä ajatuksia tai ideoita sinulle herää kehityslähtöisestä kesän suunnitelmasta?
Your answer
Minkä sarjatason turnauksissa haluaisit ensisijaisesti pelata JSW:n omassa naisten joukkueessa kesällä 2020? Vastatessasi oleta tässä vaiheessa, että kalenterisi olisi vapaa näinä viikonloppuina. *
Jos vastasit, että haluaisit pelata SM–sarjaa, niin haluaisitko pelata kesällä harrastesarjan turnauksissa siinä tapauksessa, että SM–sarjan joukkueeseen ei ole riittävästi pelaajia? Oleta, että kalenterisi on tässä vaiheessa tyhjä kyseisinä viikonloppuina. Jos vastasit aiemmin, että haluaisit pelata vain harrastesarjaa, jätä kohta tyhjäksi. *
Siltamäessä on sunnuntaina 7.6. yksipäiväinen turnaus, jossa on 5 vs. 5 avoimen ja naisten sarja. Haluaisitko pelata tässä turnauksessa? Turnauksessa pelaaminen ei sitouta mihinkään projektiin. *
Kiinnostaisiko sinua olla kehittämässä naisten ultimatea Jyväskylässä? Kerro tässä, mitä haluaisit olla kehittämässä ja/tai jos haluaisit osallistua jonkin idean järjestämiseen. Esimerkiksi SM–joukkuetta varten harjoituspelien järjestäminen tai vapaa–ajan aktiviteetin järjestäminen. Jos haluaisit olla mukana, mutta et tiedä mitä voisit tehdä, niin kerro se myös. Jos on riittävästi kiinnostusta mihinkään ideoihin, niin lähdetään selvittämään mikä olisi mahdollista. :)
Your answer
Mitä muuta on mielen päällä Jyväskylän naisultimatesta? Vapaa sana.
Your answer
Kiitos! :) Koottuja vastauksia ilmoitetaan, kun riittävä määrä vastauksia on saatu kiinnostuksen määrittämiseksi. Kiinnostuksen pohjalta projektia viedään eteenpäin ja varsinainen ilmoittautuminen mahdollisiin osaturnauksiin avataan, jos tai kun se on ajankohtaista.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy