Webhely archiválási javaslat
Ezen az űrlapon javasolhat archiválásra, hosszú távú megőrzésre érdemes magyar vagy pedig magyar vonatkozású külföldi webhelyeket az Országos Széchényi Könyvtár OKR projektje (http://www.oszk.hu/okr-projekt) keretében megvalósuló kísérleti webarchívum számára.

Elsősorban kulturális, tudományos, oktatási és közéleti témájú honlapokról várunk javaslatokat. Hogy a javasolni tervezett URL cím szerepel-e már a nyilvántartásunkban, azt ezzel a keresővel tudja ellenőrizni: http://193.6.201.202/seed-kereso/ (célszerű csak egy jellemző betűcsoportot beírni az URL címből a keresőmezőbe, pl. oszk).

Ha az ajánlott weboldal beleillik a gyűjtőkörbe és még nincs benne az archívumban, akkor felvesszük a rendszeresen mentendő címek listájára. Egyes fontos webhelyek esetében engedélyt kérünk a tartalomgazdától a nyilvános szolgáltatásra is a http://mekosztaly.oszk.hu/mia/demo/ címen levő demó archívumban.

A projektről a http://mekosztaly.oszk.hu/mia/ weblapon találhatók hírek és a mia@mek.oszk.hu címen lehet további információkat kérni. Az OSZK adatkezelési elveiről pedig itt tájékozódhat: http://www.oszk.hu/adatvedelem

(Az űrlap utoljára módosítva 2018. május 23-án.)
________________________________________________

Webhely neve *
Az archiválásra javasolt webhely szöveges megnevezése és esetleges rövidítése, pl. Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).
Your answer
Webhely URL címe *
A kezdőoldal webcíme, ahogy a böngésző címsorában megjelenik, pl. http://www.oszk.hu
Your answer
Indoklás
Miért javasolja ezt a webhelyet megőrzésre? Pl. "Kiemelt magyar kulturális intézmény honlapja."
Your answer
Sürgősség
Jelölje be ezt a négyzetet, ha fontosnak gondolja, hogy ezt a webhelyet mielőbb archiváljuk.
Sürgősség oka
Rövid indoklás, pl. "Rövidesen megszűnik a webhely" vagy "Hamarosan jelentősen megváltozik a honlap szerkezete, külalakja".
Your answer
Webhely jellege
Mely kategóriába/kategóriákba tartozik leginkább a javasolt webhely?
Webhely típusa
Mely típusba tartozik leginkább a javasolt a webhely?
Tartalom frissülés gyakorisága
Tudomása szerint milyen gyakran változik a tartalom a honlapon?
Webhelygazda neve
Amennyiben tudja, adja meg annak a személynek vagy intézménynek a nevét, aki vagy ami illetékes a webhely tartalmával kapcsolatban.
Your answer
Webhelygazda e-mail címe
Ha ismeri, akkor az előző kérdésnél megadott személy vagy intézmény elektronikus levélcíme (vagy egyéb internetes elérhetősége).
Your answer
Javaslattevő neve *
Az Ön neve (ez nem fog sehol nyilvánosan megjelenni). Ha Ön egyben a webhelygazda és az előző kérdésnél már megadta a nevét és az e-mail címét, akkor ide elég csak ennyit írnia: "Ugyanaz" vagy "Megegyezik a webhelygazdáéval", és az alábbi kérdésnél sem szükséges újra beírnia az e-mail címet.
Your answer
Javaslattevő e-mail címe
Amennyiben szeretne visszajelzést kapni javaslatával kapcsolatban, kérjük adja meg elektronikus levélcímét (szintén nem jelenik meg nyilvánosan).
Your answer
Megjegyzés
Egyéb információ, kérdés vagy közlendő...
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service