Comisia Europeană a adoptat, la data de 11 decembrie 2019, o comunicare privind Pactul ecologic european, în care își prezintă foaia de parcurs către o nouă politică de creștere pentru Europa. Această politică de creștere se bazează pe obiective climatice și de mediu ambițioase și pe procese participative, care reunesc cetățenii, orașele și regiunile în lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru protecția mediului. În concordanță cu obiectivul realizării neutralității climatice a UE până în 2050 într-un mod eficient și echitabil, Pactul ecologic european (PPE) a propus un Mecanism pentru o tranziție justă, care include un Fond pentru o tranziție justă, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă.

În acest sens, Comisia Europeană pune la dispoziție prin Fondul pentru o tranziție justă aproximativ 2,2 miliarde de euro (pentru 6 județe afectate de tranziție, inclusiv Dolj) în vederea finanțării de proiecte menite să atenueze impactul economic și social generat de tranziția către neutralitatea climatică a activităților de extracție a combustibililor fosili solizi.

Consiliul Județean Dolj are rolul de coordonator în procesul de elaborare al Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ), document ce va sta la baza accesării finanțărilor acordate prin Fondul pentru o Tranziție Justă.
În prezent PTTJ se află în proces de elaborare, respectiv la stabilirea potențialului de diversificare economică și oportunitățile de dezvoltare.

Intenția instituției noastre este de a construi o bază solidă în elaborarea PTTJ-ului pentru județul Dolj, astfel că facem un apel către toți factorii implicați să adere la acest demers, care la această dată constituie o sursă certă de finanțare a investițiilor care vor asigura viitor economic și social al județului Dolj.

Având în vedere deschiderea către noi tipuri de activități economice pe care o are mediul privat din județ, Consiliul Județean Dolj pune la dispoziție următorul chestionar, în vederea centralizării ideilor de afaceri care pot fi dezvoltate, utilizând fondurile puse la dispoziție prin Fondul pentru o Tranziție Justă.

Completarea formularului durează 5 minute. Răspunsurile dvs. ne vor ajuta să identificăm nevoile de investiții prioritare și acțiunile necesare pentru a răspunde provocărilor sociale, economice și de mediu din Județul Dolj pentru următorii 10 ani.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, accesând link-ul https://mfe.gov.ro/mecanismul-pentru-o-tranzitie-justa/

Având în vedere prevederile Regulamentului European (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, vă informăm că instituția noastră prelucrează date cu caracter personal în condiții de legalitate, echitate și transparență, cu asigurarea securității adecvate a datelor, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale.

Mulțumim!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Adresă de e-mail *
Nume instituție/firmă/UAT/persoană fizică *
Oraș *
Număr telefon *
Activitate principală a firmei.
La întrebare vor răspunde doar operatorii economici.
Titlul proiectului propus spre finanțare *
Localizarea proiectului propus *
Numărul de locuri de muncă actual *
Numărul de noi locuri de muncă preconizate a fi create în urma implementării proiectului *
Valoarea estimată a proiectului *
În care din următoarele categorii de investiții se încadrează proiectul dumneavoastră? *
Vă rugăm selectați o singură opțiune
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy