Slikarska šola Brina Torkar
Vpis v šolsko leto 2021/2022
Sign in to Google to save your progress. Learn more
PREDSTAVITEV PROGRAMA
Gre za kreativen in predvsem sproščen, individualen pristop k likovnemu izobraževanju posameznika. Slikanje, risanje in sam proces izobraževanja se ne ustavlja pri sami študijski risbi, ki je kot temelj potreben za posameznikov razvoj. Temveč je program po osvojitvi likovnih osnov namenjen spoznavanju in odkrivanju raznovrstnih likovnih postopkov in kombiniranju le-teh po meri udeleženca in njegove psihe/osebnosti. V nadaljevanju študija, ki bo potekal enkrat tedensko, 3h, bomo posvečali največ pozornosti tovrstnemu likovnemu raziskovanju, kreiranju s pomočjo različnih tehnik, a ne klasično temveč študijsko in kreativno.
Za otroke je program prilagojen. Zanimivo je, kako otroci v skupini z odraslimi veliko lažje najdejo motivacijo za vztrajanje, ko so procesi učenja bolj zahtevni. Izmenjava se zelo lepo kaže tudi iz strani otrok na odrasle kot vpliv sproščene spontanosti, ki jo odraslim včasih primanjkuje.

Slikarska šola odpira različne vsebine v katerih se lahko izurite. Ker je v svojem bistvu program individualen so naštete vsebine zgolj okvirne. Sami procesi ustvarjanja so sproščeni in ne fokusirani samo na določen cilj, temveč v podpori osebnemu izraznemu delu, ki se počasi dograjujejo z vsemi osnovnimi znanji skozi prakso:
– spoznavanje likovnega prostora, perspektive ter likovnih elementov
– tonsko slikanje z upoštevanjem prostora in volumna
– viziranje in oblikovanje kompozicije
– modeliranje in moduliranjem (svetlenje – temnenje, barvni prostorski ključ)
– mešanje barv z osnovnimi barvami
– barvni krog
– prostor in slikovna ploskev
– združitev vsega navedenega v slikanje, s povdarkom na povezanosti in harmoniji s celoto in detajli
– slikanje preprostega ter zahtevnega tihožitja, živali, portreta, figure
– oblikovanje kompozicije in izbor motiva
– spoznavanje slikarskih medijev in tehnik /akvarel, akrilne barve, barvice, svinčniki, barvni svinčniki in flumastri, geli in fluidne barve

Število tečajnikov:
6-10 na skupino

Na začetni slikarski tečaj se lahko prijavi vsak, ki ga zanima slikarstvo, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip, in podobno. Zato, ker prav z opazovanjem živega modela pridobivajo občutek za prostor, proporce, umeščanje v format.
Šola je primerna tudi kot priprava na sprejemni izpit, za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah (smer fotograf, modno oblikovanje, grafično, industrijsko oblikovanje)in umetniških Gimnazijah. Pripravljamo na tem tečaju tudi na sprejemni izpit za ALUO, slikarstvo, oblikovanje, restavratorstvo.
Prav tako pa so vabljeni tudi starejši. Program se izvaja izključno individualno.
Cilj začetnega slikarskega tečaja, ki poteka v okviru slikarske šole je osvojiti osnove risanja portreta in glave, tonskega slikanja, se seznaniti z osnovami likovne teorije, perspektive. Z rednim študijskim delom pa v slikarskem polju razviti občutek za kompozicijo, opazovanje, prostor, barvni nanos, lastni izraz ter tako vstopiti v svet likovne govorice.
Registracija
Izpolnite spodnji obrazec vključno z obveznimi polji.

Delavnico vodi mag. um. in akad. slikarka Brina Torkar, FB stran: Slikarska šola Brina Torkar
https://slikarska-sola.si/

Za več informacij se obrnite na Brino:
Tel: +386 41 644 475
ali: novazorainfo@gmail.com

Slikarska šola Brina Torkar je organizirana pod okriljem zavod za podporo razvoja umetnosti ter ozaveščanje in širjenje zavesti posameznika v odnosu do narave, osebnostne rasti in skrbi za sočloveka
 
Ime *
Priimek *
Datum rojstva *
MM
/
DD
/
YYYY
Naslov
Ulica *
Mesto *
Poštna številka *
Email *
Telefon *
Vpisno mesto *
Če bi se delavnic udeleževali na spletu, označite izbiro zoom.
Required
Kako ste izvedeli za nas?
Vodja - Brina Torkar
Rojena sem bila 8. marca 1978 na Jesenicah. Zaključila Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafični oblikovalec in se leta 2002 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Leta 2005 sem tri mesece študirala na National College of Art and Design v Dublinu na Irskem. četrti letnik sem zaključila leta 2006 pri prof. Hermanu Gvardjančiču. Diplomirala sem septembra 2007, na temo Slika kot prostor izmenjave piktoralnih in sodobnih reprodukcijskih postopkov, pod mentorstvom izred. prof. Sergej Kapusa. 2016 zaključila magisterski študij na ALUO  pod mentorstvom Sergeja Kapusa, pod naslovom “Slika kot prostor interdisciplinarnega raziskovanja”
Slikarska šola deluje že 8 let. V vsem tem času delujem kot samostojna kulturna delavka, ustvarjam svojo produkcijo in poučujem slikanje in risanje tako skupine kot posameznike. Novembra 2016 kurirala z mag. um. Bredo Sturm največjo slikarsko razstavo 17-tih slovenskih slikarjev na azijskem trgu v Indiji, v Moderni Narodni Galeriji v New Delhiju, ob 25 obletnici neodvisnosti Slovenije, poimenovano Slovenindia. Pri tem nam je dal vso podporo tedanji indijski veleposlanik njegova exelenca Savajit Chakravarti.

Trenutno raziskujem in delam v Ljubljani kot vodja slikarke šole z asistentom Alojzijem Gričnikom.

Tema mojega razsikovanja je Nova Paradigma človeštva, slikarstvo ki govori o povezanosti vseh ljudi v ljubezni, medsebojnem spoštovanju, povezanosti z izvorom ter zdravljenju kolektivne duše človeštva in posredno naše matere Gaje.

 
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy