Decemberi budapesti KP szombat- ""

Szeretettel várunk az MCC történetének első önálló budapesti KP szombatjára , amelyet "" címmel rendezünk meg 𝙖 𝙈𝙖𝙩𝙝𝙞𝙖𝙨 𝘾𝙤𝙧𝙫𝙞𝙣𝙪𝙨 𝘾𝙤𝙡𝙡𝙚𝙜𝙞𝙪𝙢 𝙪́𝙟 𝙗𝙪𝙙𝙖𝙥𝙚𝙨𝙩𝙞 𝙠𝙤̈𝙯𝙥𝙤𝙣𝙩𝙟𝙖́𝙗𝙖𝙣. A jelenlegi járványügyi kockázatokat mérlegelve úgy döntöttünk, hogy az eseményt  fős létszámkorláttal hirdetjük meg, túljelentkezés esetén a beérkezett regisztrációk sorrendjét vesszük figyelembe.

A délelőtt folyamán...


𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠

09:15 - 09:50 Kurzuskonzultációk (opcionális): Társadalmi tanulmányok, Történelem/Írás, Pszichológia
09:50 - 09:55 Köszöntőt mond 𝙒𝙞𝙩𝙩𝙢𝙖𝙣𝙣 𝙕𝙨𝙤𝙡𝙩, az MCC Középiskolás Programjának megbízott programigazgatója
09:55 - 10:05 Bemutatkozik az MCC EP juniorképzése - Nagy Márton minielőadása
10:05 -
12:15 - 13:00 Pizzaebéd a résztvevőknek
13:00 - 16:10 Választható kiscsoportos foglalkozások

A délelőtti előadónkról röviden:𝘿𝙚́𝙡𝙪𝙩𝙖́𝙣𝙞 𝙫𝙖́𝙡𝙖𝙨𝙯𝙩𝙝𝙖𝙩𝙤́, 𝙥𝙖́𝙧𝙝𝙪𝙯𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖𝙣 𝙛𝙪𝙩𝙤́ 𝙛𝙤𝙜𝙡𝙖𝙡𝙠𝙤𝙯𝙖́𝙨𝙖𝙞𝙣𝙠:

A) 𝘼𝙯 𝙈𝘾𝘾 𝙚́𝙥𝙪̈𝙡𝙚𝙩𝙚́𝙗𝙚𝙣 𝙥𝙖́𝙧𝙝𝙪𝙯𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖𝙣 𝙛𝙪𝙩𝙤́ 𝙠𝙞𝙨 𝙡𝙚́𝙩𝙨𝙯𝙖́𝙢𝙪́ 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢ok

𝓐𝔃 𝓪𝓵𝓪́𝓫𝓫𝓲 𝓹𝓻𝓸𝓰𝓻𝓪𝓶𝓸𝓴𝓪𝓽 𝓯𝓲𝔁 𝓹𝓻𝓸𝓰𝓻𝓪𝓶𝓹𝓪́𝓻𝓴𝓮́𝓷𝓽 𝓿𝓪́𝓵𝓪𝓼𝔃𝓽𝓱𝓪𝓽𝓸𝓭:

1) Kovács Blanka (Migrációkutató Intézet) "" 𝙘𝙞́𝙢𝙪̋ 𝙛𝙤𝙜𝙡𝙖𝙡𝙠𝙤𝙯𝙖́𝙨𝙖.

2) 𝙉𝙚𝙢 𝙥𝙧𝙤𝙗𝙡𝙚́𝙢𝙖, 𝙝𝙖 𝙫𝙖𝙣 𝙥𝙧𝙤𝙗𝙡𝙚́𝙢𝙖́𝙙 - 𝙀𝙨𝙚𝙩𝙤𝙡𝙙𝙖́𝙨 𝙛𝙚𝙡𝙠𝙚́𝙨𝙯𝙞́𝙩𝙤̋ 𝙠𝙪𝙧𝙯𝙪𝙨, 𝙊𝙧𝙨𝙯𝙖́𝙜𝙤𝙨 𝙆𝙤̈𝙯𝙚́𝙥𝙞𝙨𝙠𝙤𝙡𝙖𝙞 𝙋𝙧𝙤𝙗𝙡𝙚́𝙢𝙖𝙢𝙚𝙜𝙤𝙡𝙙𝙤́ 𝙑𝙚𝙧𝙨𝙚𝙣𝙮

A foglalkozáson többek között arról fogunk beszélgetni, hogy mik a hatékony problémamegoldás lépései, milyen elemzési módszerek vannak, hogyan érdemes felosztani a feladatokat, és milyen időbeosztás szükséges csapaton belül a hatékony munka érdekében. Ezután személyesen is kipróbálhatjátok magatokat egy általunk hozott eseten keresztül.
 
𝙆𝙖́𝙡𝙙𝙮 𝘼𝙣𝙣𝙖
Az MCC Közgazdasági Iskolájának tagja, és a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves hallgatója gazdálkodási és menedzsment szakon. Az esetoldás már gimis kora óta érdekli, azóta az egyetemen és az MCC-n keresztül is volt szerencséje mélyebben belelátni ebbe a világba. Az problémamegoldás folyamatát szerinte nagyban megkönnyíti, ha az ember tarsolyában van egy-két elemzési módszer, amelyet bármikor be tud vetni. Ebben szeretne Nektek segíteni.
 
𝙐𝙟𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨𝙞 𝙈𝙖́𝙩𝙚́
A Közgazdasági Iskola hallgatója, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakának hallgatója. Az esetoldás világa már az egyetemi tanulmányai elején felkeltette az érdeklődését. Úgy gondolja, hogy egy-egy eset oldása közben olyan képességeket tudunk fejleszteni, amelyekre a hagyományos oktatás keretei között nincsen lehetőség. Bízik benne, hogy sikerül majd a tréning során meghoznia a kedveteket az esetoldáshoz.

3) Gönczi Róbert (Migrációkutató Intézet) 𝙑igyázó szemetek keletre vessétek! című foglalkozása

Különös jelenség szemtanúi lehettünk az utóbbi fél évben: egy eddig teljesen szokatlan irányból érkező migrációs nyomással kellett szembenéznie az Európai Uniónak. A fehérorosz rezsim sajátos hibrid hadviselést folytat az Unió keleti határszakaszán, melynek keretében jellemzően közel-keleti migránsokat utaztat be a területére, majd az érkezőkből – uniós nézőpontból – illegális bevándorlókat „farag”. A nyomásgyakorlás közvetlen elszenvedői a keleti külső (schengeni) határral rendelkező szomszédos Litvánia, Lettország és Lengyelország. Lukasenka taktikája láthatóan működik, hiszen Brüsszel és az érintett tagállamok egyelőre nem találják a megoldást a kihívásra. Kiutat jelenthet az érintett határok fizikai védelme, amit helyesen ismertek fel az említett államok. A kialakult helyzet egyértelmű vesztesei az eszközként felhasznált bevándorlók is, de az események jól tükrözik az uniós menekültügyi és bevándorlási reformok elmaradásának fájó hiányát is.

4) OKPV𝓣𝓮𝓵𝓳𝓮𝓼 𝓭𝓮́𝓵𝓾𝓽𝓪́𝓷𝓸𝓼 𝓹𝓻𝓸𝓰𝓻𝓪𝓶𝓴𝓮́𝓷𝓽 𝓿𝓪́𝓵𝓪𝓼𝔃t𝓱𝓪𝓽𝓸́ (𝓼𝔃𝓲𝓷𝓽𝓮́𝓷 𝓪 𝓣𝓪𝓼 𝓿𝓮𝔃𝓮́𝓻 𝓾𝓽𝓬𝓪𝓲 𝓮́𝓹𝓾̈𝓵𝓮𝓽𝓫𝓮𝓷,  𝓯𝓸̋ 𝓻𝓮́𝓼𝔃𝓮́𝓻𝓮 13:00 𝓮́𝓼 16:15 𝓴𝓸̈𝔃𝓸̈𝓽𝓽):

Vitaakadémia

A délutáni kiscsoportos programokra előre kell regisztrálni az alábbi kérdőívben. A workshop résztvevőinek listájával a helyszínen jelentkezünk. 𝙆𝙚́𝙧𝙡𝙚𝙠, 𝙖𝙢𝙚𝙣𝙣𝙮𝙞𝙗𝙚𝙣 𝙖 "𝙗𝙚𝙩𝙚𝙡𝙩" 𝙢𝙚𝙜𝙟𝙚𝙜𝙮𝙯𝙚́𝙨𝙩 𝙡𝙖́𝙩𝙤𝙙 𝙖𝙯 𝙖𝙙𝙤𝙩𝙩 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢 𝙘𝙞́𝙢𝙚 𝙢𝙚𝙡𝙡𝙚𝙩𝙩, 𝙫𝙖́𝙡𝙖𝙨𝙨𝙯 𝙢𝙖́𝙨 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢𝙤𝙩, 𝙚𝙜𝙮𝙚́𝙗 𝙚𝙨𝙚𝙩𝙗𝙚𝙣 𝙖𝙪𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙞𝙠𝙪𝙨𝙖𝙣 𝙫𝙖́𝙧𝙤́𝙡𝙞𝙨𝙩𝙖́𝙧𝙖 𝙠𝙚𝙧𝙪̈𝙡𝙨𝙯.

Amennyiben a külső helyszíni programot választod, közösen megyünk és (igény esetén) jövünk vissza az MCC-hez, illetve BKV jegyet is biztosítunk számodra (Visszaérkezés várható időpontja az MCC épületéhez: 16:00).

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A rendezvényre minden KáPés diákunkat várjuk! (függetlenül attól, hogy végzel-e jelenleg e-learning kurzust)

A programváltozás jogát fenntartjuk, a járványhelyzet függvényében a képzési napot online módra szervezzük át.

𝙍𝙚𝙜𝙞𝙨𝙯𝙩𝙧𝙖́𝙘𝙞𝙤́ 𝙝𝙖𝙩𝙖́𝙧𝙞𝙙𝙚𝙟𝙚: 2021. december 16. (csütörtök) 16:00
𝘼𝙯 𝙚𝙨𝙚𝙢𝙚́𝙣𝙮 𝙞𝙙𝙤̋𝙥𝙤𝙣𝙩𝙟𝙖: 2021. december 18. (szombat) 10:00-16:00

𝙃𝙚𝙡𝙮𝙨𝙯𝙞́𝙣𝙚: 𝙈𝙖𝙩𝙝𝙞𝙖𝙨 𝘾𝙤𝙧𝙫𝙞𝙣𝙪𝙨 𝘾𝙤𝙡𝙡𝙚𝙜𝙞𝙪𝙢 𝙪́𝙟 𝙗𝙪𝙙𝙖𝙥𝙚𝙨𝙩𝙞 𝙠𝙤̈𝙯𝙥𝙤𝙣𝙩𝙟𝙖 , 𝟭𝟭𝟭𝟯 𝘽𝙪𝙙𝙖𝙥𝙚𝙨𝙩, 𝙏𝙖𝙨 𝙫𝙚𝙯𝙚́𝙧 𝙪𝙩𝙘𝙖 3-7.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Kérlek, add meg a teljes neved! *
Kérlek, add meg az e-mail címed! *
Jelenleg hányadik évfolyamba jársz? *
Az alábbiak közül melyik kurzuskonzultáción kívánsz részt venni? (09:15-09:50) *
A részvétel természetesen nem kötelező, ha más kurzuson vagy, akkor is látogathatod, találkozhatsz, beszélgethetsz a kurzusvezető tanárral. Menet közben is csatlakozhatsz, nem csak 9:15-től.
A teljes szombati programon részt veszek (10:00-16:00) *
Kérjük, hogy csak akkor jelöld a "nem" választ, ha semmiképpen nem tudod megoldani a program végéig való maradásodat. Alapértelmezetten a regisztrációd az egész napos programra, 10:00-16:15-ig szól. Ha nem tudsz végig részt venni, az egyéb kérés, kérdés, megjegyzés rovatba írd meg, meddig tudsz maradni. Kérlek, azt vedd figyelembe, hogy túljelentkezés esetén nem csupán a beérkezett regisztrációk sorrendjét vesszük figyelembe, hanem előnybe részesítjük azokat is, akik a teljes programon részt vennének.
Egyéb kérdés, kérés, megjegyzés
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy