Робот Карел и Корњача графика
VI разред (утврђивање)
Email address *
Напишите своје име и прво слово презимена: *
Your answer
Одаберите одељење: *
Робот Карел је на положају (2, 1) на слици (погледај слику доле). На ком пољу ће се наћи робот после извршавања наредби?
1 point
(2, 1)
Погледај слику доле. Да ли је ово исправан програм?Да ли је могуће задати више наредби у једној линији, које су раздвојене тачка-зарезом. Знаком ;
1 point
Шта није исправно у следећем програму? Шта је потребно исправити да би програм радио?
1 point
Captionless Image
Иза ког знака се пишу коментари у програмском језику Python? Програм тај текст не чита. Пишемо га као подсетник да би било јасније шта која наредба значи.
1 point
Робот у лавиринту на слици се налази на пољу (5, 3). Након извршавања којег од наредних програма ће се робот наћи на пољу (4, 4)?
1 point
(5, 3)
Нека је Карел робот у положају као на слици. У ком положају ће се наћи робот након извршавања следећег дела кода: levo(); levo();
1 point
Captionless Image
Нека је Карел робот у положају као на слици. На ком пољу ће се робот наћи након извршавања следећег дела кода: napred(); desno(); desno(); napred();
1 point
Captionless Image
Уколико од почетка извршавања програма ниједном командом не кажеш корњачи да промени свој правац и смер кретања, на коју ће се страну кретати при извршавању следеће линије?turtle.forward(100)
1 point
Шта ће бити резултат извршавања следећег Пајтон програма? import turtle turtle.forward(100)
1 point
Извршавањем којег од датих Пајтон програма ће бити исцртана плава хоризонтална линија дужине 150 корака/пиксела на чијем се десном крају налази симбол којим је корњача представљена?
1 point
Коjом од наведених команди ће корњача променити свој смер кретања тако што ће се окренути за 60 степени у смеру кретања казаљке на сату?
1 point
Шта ће бити резултат извршавања следећег Пајтон програма?
1 point
Captionless Image
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy