Prijava na natječaj za grafitere Street art MUV (Mladi u Voloskom)
Udruga Žmergo organizira manifestaciju za mlade (i one koji se tako osjećaju) pod nazivom Street art MUV (Mladi u Voloskom), 1. i 2. lipnja 2019. godine.

Street art MUV ulični je festival koji ponajviše služi umjetnicima kao prilika za vlastiti izražaj, stvaranje poslovnih i prijateljskih veza te trgovanje umjetninama, ujedno promovirajući koncept “zero waste” (nula otpada), koncepta koji je prepoznat kao bitan doprinos kvaliteti provedbe opatijskog susjedstva od strane EPK Rijeka 2020.

Ovim putem pozivamo Vas da se prijavite na natječaj za sudjelovanje na natjecanju grafitera na platnu u sklopu Street art MUV festivala. Svi radovi koji su prošli kriterije natječaja bit će objavljeni na društvenim stranicama Udruge Žmergo te otvoreni za glasovanje javnosti.
7 odabranih izaći će na ulice Voloskog i dati svoj doprinos u razvijanju kulturne ponude za mlade Grada Opatije, kao i stvaranju publike u kulturi.

Svim odabranim grafiterima bit će dodijeljen njihov mali kutak uličnog prostora Voloskog, platno i sprejevi, za predstavljanje, izradu, ali i prodaju vlastitih radova. Natjecanje grafitera odvit će se u subotu, 1. lipnja u popodnevnim satima, a pobjednik će biti odabran putem Rate me aplikacije.


TEME:

Grafiteri će moći odabrati jednu od sljedeće tri teme, a najbolje ocijenjena umjetnička djela bit će donirana Dječjoj bolnici Kantrida ili popravnom domu, kako bismo razveselili mlade potencijale i uljepšali im životni prostor.

Zemlja čudesa - Obuhvaća sva bića iz svijeta mašte
Plavi planet - Klimatske promjene, priroda i okoliš
Prijestolnica kulture- Volosko, Rijeka, Opatija, kultura

Uz pratnju teme poželjan je naglasak na suvremene ekološke probleme uz podizanje svijesti o čovjekovom odnosu prema okolišu. Primjerice unutar teme Zemlja čudesa izraditi sirenu u bazenu smeća, palčicu zarobljenu u vrećici na stablu i slično. Kreativnost može biti presudna.
Ukoliko djelo sadrži tekstove, poželjno je da budu pozitivnog karaktera i motivirajući za djecu u razvoju i mlade, kojima će djela biti donirana.

Veličina platna: 150x250cm

Nakon ispunjene prijavnice potrebno je poslati e-mail na kultura@zmergo.hr te priložiti 3 fotografije vlastitih grafita i/ili sketcheva koji najbolje opisuju umjetnika te jednu skicu grafita koji se prijavljuje.

Umjetnik može prijaviti samo jedan projekt unutar teme, a za svaki projekt potrebna je nova prijava.

Moguća je i prijava direktno putem e-mail adrese na kultura@zmergo.hr

Street art MUV dio je programskog pravca 27 susjedstava, opatijskog dijela Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020.

Ime i prezime *
Your answer
Naziv organizacije ukoliko je prijavitelj pravna osoba (naziv udruge / umjetničke organizacije / poduzeća i drugog pravnog oblika); fizičke osobe upisuju n/p *
Your answer
Datum rođenja *
Your answer
Broj mobitela *
Your answer
E-mail adresa *
Your answer
Naziv projekta *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Udruga Žmergo. Report Abuse - Terms of Service