Welkom
Voor de zesde keer reikt de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche, op 25 januari 2018, de Best Practice Award uit. U kunt hier ook bij aanwezig zijn door u aan te melden via deze link:
www.codeschoonmaak.nl/registreren

Een Best Practice gaat in op de samenwerking bij de toepassing van de Code: elke individuele partner voor zijn eigen aandeel en als voorbeeld voor ketensamenwerking. De jury heeft na zorgvuldig beraad acht samenwerkingsrelaties genomineerd voor de online stemronde. Van deze 8 gonomineerden zullen er 4 doorgaan naar de finale op 25 januari 2018.

Online stemronde
Van die 8 Best Practices heeft de jury 3 Best Practices tot ‘veilig’ benoemd. Deze 3 Best Practices gaan in ieder geval door naar de eindronde. Wie dit zijn wordt nu nog niet bekend gemaakt. Dit om een gelijk speelveld te bewerkstelligen in de online stemming.

De 4e genomineerde wordt bepaald door de uitslag van de online stemming. De Best Practice die het beste scoort in de online stemming krijgt een Wild Card voor de eindronde. Als deze Best Practice al tot ‘veilig’ is benoemd door de jury, wordt er gekeken naar de volgende.

U heeft onderaan deze pagina de mogelijkheid om uw top 2 door te geven. Daarnaast kunt u ook uw stem uitbrengen in de zaal. De online stemmers, het aanwezige publiek en de jury kiezen wie zich de Best Practice Award winnaar van 2017 mag noemen. Wie is voor u de Best Practice Award winnaar 2017?

Stemmen kan tot en met 10 januari 2018 (00:00uur).

ABN AMRO met CSU
Circl

Binnen het circulaire paviljoen Circl werken alle facilitaire partners samen. Iedere vakspecialist vanuit zijn eigen expertise. Schoonmakers weten wat er in het pand gebeurt, worden uitgedaagd en gehoord om goede ideeën te delen en uit te voeren. Dit verhoogt de betrokkenheid en levert plezier in het werk.

FMO met Hago Next
Practice what you preach

Schoonmakers zijn onderdeel van FMO en de ogen en oren op de werkvloer. FMO moedigt hen aan om met ideeën en verbetervoorstellen te komen. FMO ziet de schoonmakers als collega’s. Vandaar ook de overgang naar dagschoonmaak. FMO verstrekt aan de schoonmakers een 10% bonus boven op het reguliere salaris.

NHL Stenden Hogeschool met Effektief Groep
Een mooie dag @NHL Stenden Hogeschool

Een nieuw concept om de beleving van studenten bezoekers en medewerkers te verhogen, mede bedacht door de leverancier. Schoonmakers denken mee over hoe zij kunnen bijdragen aan een mooie dag @NHL en wat zij nodig hebben daarvoor. Verder volgen schoonmakers dezelfde trainingen als de medewerkers van de NHL Stenden zelf.

Breedweer met Heliomare
Impact door leerlingparticipatie

Breedweer verkoopt impact, haar dienstverlening is geen doel maar een middel. Heliomare levert in deze Best Practice als onderwijsinstelling leerlingen die de arbeidsmarkt met een afstand opkomen. De taak van Breedweer is om deze medewerkers duurzaam te scholen en te ontwikkelen maar ook door regulier werkgever te zijn.

Dimence met Asito
Samen werken aan een beter leven

Asito-medewerkers bij Dimence zien in cliëntenparticipatie een mogelijkheid om de afstand tot de arbeidsmarkt voor cliënten van Dimence te verkleinen. Door intensieve begeleiding, het verzorgen van een vakopleiding en bijbrengen van vertrouwen in zichzelf. Dit past bij het intensiveren van inclusief ondernemen van Asito.

ROC de Leijgraaf, CSU met Seiso Opleidingen
Kweekvijver medewerkers dienstverlening

Het project ‘Kweekvijver medewerkers dienstverlening’ is opgezet door AgriFood Capital, ROC de Leijgraaf en een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant. CSU en Seiso zorgen dat de statushouder opleidingen kan volgen en uiteindelijk een stage en later een baan kan vinden.

DZB Leiden, B2-Cleaning met Heerema Marine Contractors
Kandidaten van DZB succesvol aan het werk

DZB Leiden levert B2-Cleaning gemotiveerde kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na het doorlopen van een opleidingsprogramma gaan zij mee met de vaste schoonmaakmedewerkers bij Heerema Marine Contractors. Na een ‘stageperiode’ biedt B2-Cleaning, bij wederzijds enthousiasme, de kandidaat een vast dienstverband aan.

FNV met Hago Next
Samenwerking via een undermanagementconstructie

FNV neemt de schoonmakers in dienst. Via een undermanagementconstructie brengt Hago Next de kennis en kunde van een schoonmaakexpert in: kennis van nieuwe trends, ervaring met aansturing van schoonmakers, effectiviteit van middelen en materialen en flexibiliteit. Door de betrokkenheid van Hago Next kan de kwaliteit hoog worden gehouden.

De online stemronde is gesloten!
In de middag van 11 januari 2018 zullen de finalisten bekend gemaakt worden op www.codeschoonmaak.nl.
De finale is op donderdag 25 januari in de Jaarbeurs Utrecht.
Wilt u hier ook bij aanwezig zijn? Zorg dan dat u uw gratis entreebewijs aanvraagt: www.codeschoonmaak.nl/registreren
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service