Teamrollen analyse
Een goed (samen)werkend team vormen start met een gezamenlijke focus, concrete doelstelling, een duidelijke strategie en daarnaast gewoon keihard werken.
Het talent van uzelf en van uw teamleden maximaal kennen, is een groot pluspunt om meer rendement uit ieders afzonderlijke kwaliteiten te halen.

Duidelijkheid in de diverse teamrollen begint met het aanduiden van karaktereigenschappen en talenten van een persoon. Elke persoon kan meerdere rollen hebben, afhankelijk waar hij of zij zich prettig bij voelt. Door elkaars teamrollen te kennen, gaan teams veel beter functioneren. Elkaars competenties kunnen worden gebruikt in het bereiken van meer resultaat, meer opbrengst en meer plezier.

Sommigen kunnen goed organiseren, anderen zijn zeer zorgzaam en weer anderen monitoren zo goed dat het proces er beter van wordt. Deze eigenschappen zijn eigenlijke kwaliteiten van een ieder. Door de individuele kwaliteiten te gebruiken in een samenwerkend team, vullen teamleden elkaar aan.
Er is geen betere of mindere rol. Het gaat om het inzetten van ieders individuele verschillen.

Ieder mens heeft twee of drie rollen die hij van nature oppakt. Dan is er vaak nog een vierde of vijfde rol die hij ook wel kan nemen, maar dat kost al veel meer energie.
Iedere persoon is gewend aan zijn eigen rollen en vindt vaak het gedrag dat daarbij hoort ook het nuttigst. De andere kant is dat men spanning kan ervaren bij mensen met geheel andere rollen.

Elkaars rollen respecteren, de kwaliteiten die daarbij horen te waarderen en ieder zoveel mogelijk op de manier te laten werken die hem het beste past. Daardoor kunnen de taken in een project zo ingedeeld worden, zodat ieder doet waar hij goed in is.
De top bereiken gebeurt niet in 1 dag, maar door te weten wat men aan elkaar heeft, wordt elke meter richting de top een nieuwe stimulans.
Voer hieronder uw naam in: *
Uw e-mailadres: *
Datum van invullen: *
MM
/
DD
/
YYYY
Voer hieronder de meegestuurde teamcode of kantoornaam in: *
Invulinstructie
De bedoeling is dat u voor elk blok van stellingen 10 punten verdeelt. In totaal bestaan er 7 blokken van 8 stellingen. Dus:
- blok 1: 10 punten,
- blok 2: 10 punten,
- enzovoort.
Bij het invullen is het van belang dat u durft te scoren. Houdt voor uzelf aan dat u per blok in beginsel steeds aan minstens drie en maximaal vijf stellingen punten geeft. Als u steeds aan zes of meer stellingen punten geeft, of juist steeds aan slechts één of twee stellingen, maakt dit de test minder waardevol voor uzelf.
Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.
Succes!

Liana van de Vendel | Buro Next Impuls
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy