Javítási igény bejelentése
Az Ingram Micro Magyarország Kft. az általa forgalmazott Xiaomi eszközök eszközök garanciális vagy garancián kívül javítását a TMX Mobile Solution Kft.-n keresztül biztosítja. A javítási igényének bejelentéséhez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot! A megadott adatokat kizárólag a javítási folyamathoz és az ahhoz szükséges kapcsolattartáshoz használjuk fel. Tudjon meg többet, és olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat!: http://corp.ingrammicro.com/CorporateSite/media/Corporate-Website/docs/Privacy-Statement-Hungarian.pdf
Fontos információ!
A Xiaomi mobiltelefonok 2 év garanciával rendelkeznek, amely a vásárlás helyén vagy a szervizen keresztül érvényesíthető.

Amennyiben Ön jelenti le a garanciális igényét, úgy az eszközért futárt fogunk küldeni, amely ingyenesen elszállítja a szervizbe az eszközt, majd a javítás után visszajuttattja azt Önhöz.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az alábbi 3 napon belüli (72 óra / DOA) ügyintézésre kizárólag, az eladás helye jogosult igényt leadni, készüléket beküldeni!

Ezúton is felhívnánk figyelmét, hogy hibától függetlenül, a készüléken tárolt adatok biztonsági mentéséről / törléséről gondoskodni szíveskedjen, ugyanis a javítás során nem tudunk felelősséget vállalni az adatok biztonságáért, ezek a javítás során sérülhetnek, vagy elveszhetnek, a szerviz adatmentést nem végez. Amennyiben a készülék hibája nem teszi lehetővé az adatok lementését de azok az ön számára nélkülözhetetlenek, kérjük még a szerviz szolgáltatás igénybe vétele előtt forduljon egy adatmentő céghez!

Javítási bejelentését követően – amennyiben a rendelkezésünkre álló adatok és csatolmány(ok) megfelelnek –, a futár érkezése előtt minimum egy munkanappal elektronikus visszaigazolást küldünk Önnek e-mailben.

A Xiaomi eszközök szakszervize a TMX Mobile Solution Szervíz Kft.

Amennyiben szükség van bármilyen dokumentum megosztására a szervizzel, úgy kérjük azt küldje el a XiaomiRMAHU@ingrammicro.com illetve az info@tmx.hu e-mail címre!

Ha a javítási igényéről nem kap visszaigazoló e-mailt, akkor azt kérjük szintén jelezze a XiaomiRMAHU@ingrammicro.com e-mail címen!

Alapadatok
Bejelentő neve: *
Your answer
Bejelentő e-mail címe: *
Your answer
Bejelentő telefonszáma: *
Your answer
A készülék adatai:
Készülék típusa: *
Your answer
Készülék sorozatszáma: *
Your answer
Készülék IMEI (1) száma: *
Your answer
Készülék IMEI (2) száma:
Your answer
Bejelentés típusa *
Hibajelenség leírása: *
Your answer
Hogyan találja meg a készülék sorozatszámát és IMEI számát?
1. Az IMEI számot(okat) és a sorozatszámot (S/N) megtalálja a termék eredeti csomagolásán.
2. Amennyiben működik a telefonja, úgy a Beállítások > A telefonról > Státusz menüben az IMEI információ és Sorozatszám részeknél megtalálja azt.
3. Amennyiben működik a telefonja, úgy a Tárcsázón gépelje be a “*#06#” kódot az IMEI szám megjelenítéséhez!

Amennyiben nem tudja az IMEI számot, és az eszközből nem tudja kiolvasni azt, úgy kérjük csak nullákat adjon meg!

A vásárlás adatai:
Vásárlás helye: *
Your answer
Vásárlás időpontja: *
MM
/
DD
/
YYYY
Felvételi cím:
Kérjük adja meg azt a címet, ahol a hibás terméket a futár átveheti Öntől! Amennyiben bármilyen megjegyzése van az átvétellel kapcsolatban, kérjük azt is adja meg a Megjegyzés mezőben!
Cégnév
Your answer
Település: *
Your answer
Utca, házszám, emelet, ajtó: *
Your answer
Irányítószám: *
Your answer
Megjegyzés az árufelvételi címhez:
Your answer
Visszaküldési cím:
Kérjük abban az esetben adja meg a visszaküldési címet, amennyiben az különbözik a felvételi címtől!
Település:
Your answer
Utca, házszám, emelet, ajtó:
Your answer
Irányítószám:
Your answer
Megjegyzés a visszaküldési címhez:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms