ANKETA - Istraživanje mobilnosti stanovnika grada Splita
Dobrodošli na anonimnu online anketu!


Ova anketa napravljena je u svrhu istraživanja mobilnosti stanovnika grada Splita i poboljšanja njegove biciklističke infrastrukture. Sastoji se od kratkog seta pitanja kojima se nastoje prikupiti podaci o navikama putovanja stanovnika Splita, o njihovim stavovima i načinu na koji percipiraju prometni sustav na području grada Splita.

Zašto je istraživanje potrebno?

Europska unija kroz Europsku teritorijalnu suradnju potiče prekograničnu, transnacionalnu i međuregionalnu suradnju u cilju ostvarenja pametnog, održivog i uključivog rasta društvenih zajednica. U tu svrhu nastao je Projekt REMEDIO punog naziva „REgenerating mixed-use MED urban communities congested by traffic through Innovative low carbon mobility sOlutions“ koji je usmjeren na jačanje kapaciteta gradova u korištenju nisko-ugljičnih transportnih sustava na području gradova različitih veličina unutar MED područja.

Grad Split dobitnik je sredstava Europske unije u sklopu projekta "REMEDIO".
Prikupljenim podacima dobiti će se ključni pokazatelji postojećeg stanja prometa na području grada Splita koji će poslužiti kao osnova za uvođenje sustava (električnih) javnih bicikala u grad Split.

Sustav javnih bicikala predstavlja koncept korištenja bicikala na kraći vremenski period. Bicikli su dostupni putem terminala koji su raspoređeni na način da čine cjelovitu mrežu na području grada, i time omogućavaju najam bicikla korisniku od točke A do točke B. Najam javnih bicikala zasniva se na registraciji korisnika godišnjom pretplatom koje ovisno o sustavu omogućava svakodnevne besplatne vožnje od 30-150 minuta. Također, sustav javnih bicikala moguće je integrirati sa ostalim sustavima javnog prijevoza kao što su autobus i vlak, čime se uspostavlja cjeloviti/integrirani sustav javnog prijevoza koji omogućava korištenje svih modova prijevoza (bicikl, autobus i vlak) jednom zajedničkom prijevoznom kartom po jedinstvenoj tarifi.

Kako Vam ova anketa može pomoći?

U razvoj grada i njegovih javnih površina potrebno je uključiti mišljenje njegovih građana, stoga je Vaš glas bitan.

Sudjelovanjem u istraživanju imate priliku doprinijeti uvođenju javnih (električnih) bicikala na području grada Splita te izraziti svoje mišljenje o postojećem stanju i smjeru u kojemu bi se promet u gradu Splitu trebao razvijati.

Anketa se sastoji od 33 pitanja i traje otprilike 7 minuta, stoga Vas molimo da ju ispunite u cijelosti jer je svaki odgovor važan.

Sretno!

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Savez za željeznicu. Report Abuse - Terms of Service