Vakondok 4 - Végigjátszás vetítés a Szakkollégium szervezésében
A 80-as, 90-es évekbeli magyar videojáték világsikereket bemutató Vakondok 4 – Végigjátszás című film vetítésére ezen a formon keresztül lehet jelentkezni.
A vetítés és az utána lévő közösségtalálkozó és Q&A szakasz ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény 2018. 11. 07-én az esti órákban kezdődik. További információkért látogass el a facebookos eseményre.

"A film betekintést nyújt a vasfüggöny mögötti Magyarországra, ahol már a 80-as évek elején szervezett videojáték-fejlesztések folytak, miközben a világ többi részén még főleg csak otthoni hálószoba-fejlesztőkről beszélhettünk. A magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision, Sony. 1984-ben a The Times arról számolt be, hogy “…a nyugati játékboltok letakarítják polcaikat, hogy elférjenek rajtuk a magyar játékok…”."

A Matusik Szilárd által rendezett filmben közel 50 megszólaló mesél a korai fejlesztések körülményeiről, kihívásairól, sikereiről. Az első magyar videojáték-fejlesztők, mint például Mérő László mellett több neves angol érintett is megszólal. Például Ian Livingstone, aki a Fighting Fantasy (itthon Kaland Játék Kockázat) címen megjelent könyveinek köszönhetően került kapcsolatba magyar fejlesztőkkel még a 80-as években. Később az Eidos elnökeként pedig már olyan játékok létrejöttét felügyelte, mint például a Tomb Raider vagy a Hitman. A film második felében a 90-es évek magyar sikerei is bemutatásra kerülnek.

Email address *
Név *
Your answer
Az Óbudai Egyetem hallgatója vagy? *
Az Óbudai Egyetem Neumann János szakkollégiumának tagja vagy?
NEPTUN kód (ha van)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service