Prijava za Erasmus+ mobilnosti - osoblje
Da bi ste se prijavili na otvorene konkurse za Erasmus+ mobilnosti (objavljeni na https://international.unsa.ba/), potrebno je da uradite sljedeće:

1. popuniti ovaj online obrazac i
2. dostaviti tražene dokumente na erasmus@unsa.ba

Prije same prijave na otvoreni konkurs, savjetujemo vam da pročitate upute:
- ko se može prijaviti: https://international.unsa.ba/ko-se-moze-prijaviti-na-mobilnost/
- kako se prijaviti: https://international.unsa.ba/kako-se-prijaviti-na-mobilnost/
- koje dokumente dostaviti: https://international.unsa.ba/koji-su-potrebni-dokumenti-za-prijavu-na-mobilnost/

Pažljivo pročitajte tekst konkursa jer su u njemu sadržane informacije o željenoj visokoobrazovnoj instituciji, prijavi, roku i obaveznim dokumentima koje trebate poslati. Prijave dostavljene nakon isteka roka neće biti razmatrane.

Naš savjet je da pripremite sve dokumente koji se traže u tekstu konkursa, te neposredno prije slanja emaila sa dokumentima ispunite ovaj upitnik.

Za dodatne upite, naša Služba za međunarodnu saradnju vam je na raspolaganju.

SRETNO!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
O KANDIDATU
Ovdje dajete informacije o sebi i vašem statusu na Univerzitetu u Sarajevu. Veoma je bitno da su podaci kao što su ime, prezime, te email tačno uneseni jer će takvi biti korišteni za daljnju komunikaciju sa vama. Vaše informacije će biti proslijeđene kao nominacija željenoj (odabranoj) instituciji te neće biti korištene u bilo kakvu drugu svrhu. Podrazumijeva se da je kandidat zaposlen na Univerzitetu u Sarajevu (https://international.unsa.ba/ko-se-moze-prijaviti-na-mobilnost/).
IME I PREZIME *
SPOL *
EMAIL *
TELEFON (po mogućnosti broj mobitela - samo u slučaju potrebe za brzu komunikaciju sa vama, za druge svrhe kao ni za daljnju distribuciju se neće koristiti). Koristite format +387 6...
SA KOJE UNSA ČLANICE UNSA DOLAZITE (odaberite jedan od ponuđenih odgovora) *
TRENUTNI STATUS NA UNSA *
VAŠA PLANIRANA MOBILNOST
U ovom dijelu dajete informacije gdje želite da se prijavite, a na osnovu ponude u konkursu objavljenom na https://international.unsa.ba/. Od ove godine imate mogućnost da odaberete dvije institucije, koje ćete poredati prema prioritetu. Ukoliko ne dobijete priliku otići na prvi izbor, pratićemo drugu opciju. Naravno, ukoliko želite ići na samo jednu instituciju, opciju pod "drugi" ostavljate praznu.
VISOKOOBRAZOVNA INSTITUCIJA (prioritet prvi) *
ZA KOJU VRSTU MOBILNOSTI SE PRIJAVLJUJETE? (provjerite u tekstu konkursa dostupne opcije)
DOKUMENTI
Kako biste upotpunili vašu prijavu, potrebno je dostaviti dokumente koji su navedeni u tekstu konkursa. Pored obaveznih dokumenata, neke institucije mogu tražiti i dodatne dokumente, kao i da ih ponovo dostavite (uploadirate) na njihove online stranice. U ovom dijelu potrebno je da obezbijedite odgovore koji su iskreni i tačni, te odgovaraju informacijama sa dokumenata koje ćete dostaviti emailom.

Osoblje ima mogućnost da bude 2 puta na mobilnosti u toku akademske godine. Osoblje koje je već bilo na razmjeni se može ponovo prijaviti, ali se prednost daje onim kandidatima koji nisu dosad bili na razmjeni ili su bili manje puta.
DA LI STE PRIJE UČESTVOVALI U ERASMUS+ RAZMJENI? *
NAPOMENA
Ukoliko je vaš odgovor negativan, preskačete pitanje ispod. Ukoliko je vaš odgovor pozitivan, navedite gdje i kada ste bili.
NAVEDITE DO 5 MOBILNOSTI GDJE STE BILI I U KOJEM PERIODU
PRIJE ZAVRŠETKA
Prije završavanja ispunjavanja ovog online obrasca, podsjećamo vas da je potrebno dostaviti tražene dokumente u tekstu konkursa putem emaila na erasmus@unsa.ba kako biste kompletirali vašu prijavu.

Napomena: svakom dokumentu dajte naziv o kojem se dokumentu radi, kao i vaše ime kako bi se jasno raspoznalo o čemu se radi (npr. Ana_Anić_Nominacijsko_pismo, ...). Dokumenti trebaju biti u PDF formatu, a vodite računa da dokumenti nisu "preteški" (idealno 1 MB po dokumentu).
Provjerite da li ste pripremili sve tražene dokumente
NAPOMENA
Još jednom pregledajte koji dokumenti su traženi (pored obaveznih, institucija može tražiti i dodatne dokumente koji su navedeni u tekstu konkursa). Nakon što je sve uneseno pravilno, pošaljite prijavu. Ne zaboravite poslati dokumente emailom ukoliko je to naglašeno u konkursu.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy