Национална младежка академия
Националната младежка академия на Национален младежки форум /НМФ/ е отново тук и търси най-позитивно заредените млади хора в България. Ако искате да бъдете част от младите лидери на Европа, не се чудете къде ще прекарате края на лятото. Национална младежка академия 2018 идва отново с много творческа енергия за личностно развитие и емоции, които ще те изстрелят в облаците на нови знания, умения и мотивация за промяна заедно с други млади хора от цялата страна.

Национална младежка академия 2018 на Национален младежки форум е събитие за тези, които искат да развият и усъвършенстват лидерските и комуникационните си умения, младежи от цяла България, събрани от идеи, концепции и желание за позитивна промяна в обществото.

Национална младежка академия 2018 е разделена на три последователни нива в рамките, на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването като отговорна част от обществото.

Клас 1 - Демокрация, гражданско участие и младежко включване
Клас 2 - Личностно развитие и общество
Клас 3 - Обучение за обучители и посланици на младежкото овластяване


Участници могат да бъдат млади хора на възраст между 15 и 29 години, лица активно работещи с младежи или с младежки организации.

Таката участие е в размер на 30 лева и съфинансиране разходите.
Разходите по настаняване, храна и материали на всички участници се поемат от организаторите. Пътните разходи за сметка на участници.


Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляр за кандидатстване не по-късно от 24-ти август 2018 г.

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие), а одобрените ще бъдат уведомени, чрез електронна поща след 25-ти август.

Първо ниво на Академията:

Клас 1 ще се проведе по традиция на ученическа база „Атия“, община Созопол, в периода 2 - 6 септември 2018г. Участниците ще бъдат разпределени във групи, с които ще работят професионални обучители. Освен запознаване с конкретна тема, тази част има за цел да упражни говоренето и дискутирането на участниците по определени теми и развитието на отношение по темата и придобиването на знания.

Участниците ще получат сертификат за умения, придобити в клас 1. Преди началото на Клас 2, организаторите ще селектират участниците за следващо ниво на база напредъка и демонстрирането на мотивация за продължаващо участие по време на клас 1.

Второ ниво на Академията:

В Клас 2, през октомври в база “Шумнатица“, Боровец, екипът на академията и участниците ще продължат да работят за надграждане на уменията, свързани с участието на младите хора в публични срещи и дискусии, представяне и защита на политически становища. В това ниво на Академията ще станете част от симулации на структурен диалог и политически дебати.

По време на клас 2 ще се наблегне изцяло на творческите и лидерските умения за участниците и възможностите им да участват пряко в процесите на вземане на решения и да създават собствени аргументирани решения по актуални проблеми. По време на тази дейност ще организираме симулации на срещи с отговорни институции, дебати и лобиране. В рамките на втория клас ще наблегнем и на важността на презентационните и комуникационните умения.

Трето ниво на Академията:

В Клас 3, през ноември в гр. Пловдив ще се подготвят бъдещи лидери и мултипликатори. Интензивната програма в Клас 3 ще бъде изцяло насочена към развитие на лидерски, комуникационни и презентационни умения.

Методиката на работа на Младежка академия следва най-високите достижения в сферата на неформалното обучение. Всички активности в Академията са внимателно и балансирано подбрани, за да донесат максимален ефект в работата и ефективното учене. Опитът, който имаме от работата си с обучители от Европейски младежки форум и споделянето на обща методология ни дава увереност в постигането на високи резултати.

Националната младежка академия е създадена с цел да развие в участниците компетенции, с които те ще допринесат за повишаване на ефективността на младежкия сектор на местно, регионално и национално ниво, а също така да помогне при реализицията в обществото и на пазара на труда.

Транспорт: Национален младежки форум ще осигури автобус за извозване на участниците от гр. Бургас до Атия. Участниците следва да бъдат в гр. Бургас преди 12:00 часа на 02.09.2018г. Пътните разходи до гр. Бургас са за сметка на участниците!

При възникване на въпроси, не се колебайте да ги зададете на secretariat@nmf.bg

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of National Youth Forum Bulgaria. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms