Регистрационна форма: Дигитален фестивал за ранно-детско развитие
Създадената регистрационна форма има за цел да предостави информираност за предстоящия фестивал и да даде възможност на родители, специалисти и деца да открият своето място по време на събитието. Регистрациите са отворени, както за закупуване на билети/пропуск за фестивала, така и за участие като специалист, организация, бранд, който би искал да се позиционира и да представи интересна, полезна информация за родители, деца, колеги.

Изложението ще бъде разделено на различни модули, в които Вие може да вземете участие индивидуално, групово, семейно или детско участие, което включва практически уроци, демонстрации и експерименти.

Взимайки под внимание създалата се ситуация с COVID-19, екипът ни планира и провеждане на част от инициативите на живо, спазвайки всички необходими мерки за нормалното провеждане на работилници и академии/програми.

Модул 1: 0-1 година, Период на опознаване на света.

Развитието през периода преди зачеване до първата годинка оставя основен фокус върху:
насърчаването на връзката между родителите и бебето;
активен контакт и комуникация, която започва още по време на бременността;
как да се научим да разчитаме сигналите на детето (усмивка, плач, завъртане на глава);
да разпознаваме неговите състояния, да знаем какво е приятно за него и какво не е;
как да реагираме в една или друга ситуация.

Целта на първия модул от фестивала е да допринесе за качествено общуване между родителя и детето, което е незаменимо за бебето в тези първи месеци от неговото развитие.

Част от темите, които ще бъдат включени са свързани с адаптация към живота извън утробата, хранене, физическа активност, развитие на мисловната дейност, интерес, любопитство, имитация.

Общуването с детето започва да става по-вълнуващо и в следващите етапи.

Модул 2 : 2-4 години, Период без коригиране.

Кризата на тригодишното психолозите отнасят към острия тип – детето действително е трудно управляемо, неговото поведение почти не се поддава на коригиране. Във все още небогатия речник на детето най-често се срещат „не искам“, „няма“, „не“.

Чрез взаимоотношенията в семейството и тези извън него, децата научават повече за социалните очаквания. Във възрастта между 2 и 4 години те усвояват и развиват умения в социалните контакти. Научават се да споделят и делят играчките си, да формират и запазват приятелства, да контролират импулсите си и да спазват различни социални и полови роли.

На 2-годишна възраст, малките деца започват все повече да играят с връстниците си. В този период играта се ограничава до споделяне на
играчки, имитиране на другия и прости игри като подаване на топка и гонене. По-късно децата започват да усложняват игрите и отношенията си.

Във втория панел от фестивала ще откриете теми като: детското "аз", наказанията, похвалата, етикетите, социално поведение, взаимоотношения с връстниците, морално развитие, емоционалност и чувство за вина.

Модул 3: 5-6 години, Възприятие, запаметяване, двигателни умения

Възприятието, способността за запаметяване, двигателните умения, самообслужването, речта му - всичко на тази възраст ще бележи развитие, което ще ни остави изумени.

Развитието на детето между 5 и 6 години продължава, физическите пропорции се нормализират и тялото на детето започва да придобива постоянния си вид.

Детето на пет години може да запамети и да каже номера на телефона си, адреса, на който живее, дори да разкаже виц, история или събитие от
ежедневието си. Колкото повече детето расте, толкова по-стабилно и продължително се
проявяват емоциите му. От друга страна, те имат по-малка интензивност в сравнение с досегашното му поведение. Това произтича главно от факта, че детето на пет-шест години може да разграничи ясно себе си от останалите. Срам, самооценка, гордост, вина са някои от чувствата, които детето на 5-6 години изпитва за пръв път.

В третия панел от фестивала ще си поговорим повече за възприемане на обществените норми, нормите в семейството, в училище, в приятелския кръг, развитие на речеви способности, емоционален заряд, насърчаване,
езика на тялото.

Модул 4: 7-10 години, Самостоятелност, сигурност и приятелство

В годините на средното детство, привързаността на децата към техните родители продължава постепенно да се понижава. Децата са вече
по-самостоятелни и все по-рядко се нуждаят от помощта на родителите си.

В тази възраст те са способни да се справят самостоятелно с различни нови ситуации, отделяне от родителите, както и с леки условия на заплаха или опасност, без да е необходимо присъствието на възрастни. От друга
страна те вече притежават и друг източник на подкрепа – техните приятели. От отношенията им с тях те получават емоционална сигурност,
която по-рано са получавали от родителите си.

Например, социалната репутация става важна част от живота през средното детство. Децата започват да осъзнават статуса си в групата, да се конкурират и наблюдават помежду си и често коментират резултатите си в училище.

В четвъртия панел от фестивала ще откриете полезни теми, свързани с просоциално поведение на личността, т.е. приемане и разбиране на чуждата гледна точка, влияние на групата и приятелите, социално развитие, поглед през различни перспективи, самостоятелност, емоционална сигурност.

Останалите модули на изложението са:
- Тийнейджърство
- Курсове и академии за родители
- Индивидуални консултации с водещи специалисти

За момента фестивалът е планиран да се проведе през месец февруари, 2021г.
За повече информация, допълнения ,билети и възможности, свържете се с една от съ-основателите на проекта, Габриела Григорова, на: gm.grigorova@gmail.com
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Вие сте: *
Вашето участие във фестивала е: *
Какъв е Вашият мотив да участвате?
Ако сте родител, как бихте се включили в изложението и с какъв пропуск/билет:
Clear selection
Какви теми биха били интересни за Вас по време на изложението? *
Имате ли определен специалист, лекар, професионалист, който искате да видите/чуете по време на събитието?
В кой модул смятате ,че бихте се вписали най-добре *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy