Lampedusa, Berlin. Travel Journal Projekt
Európa a polgárokért program - 2. terület: Demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel. 2.3: Civil Társadalom Projekt (projektszám: 577736-CITIZ-1-2016-1-IT-CITIZ-CIV).
A projekt a Europe for Citizen program támogatásával valósul meg. Ez a közlemény csak a szerző véleményét tükrözi, és a Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglalt információkért.

Partnerek: Fondazione ForTeS (Olaszország, koordinátor), Asinitas Onlus (Olaszország), Sosrazzismoitalia (Olaszország), Sozial.Label E.V. (Németország), S.O.S. Racism Gipuzkoa Asociacion (Spanyolország), Egam-European Grassroots Antiracist Movement Association (Franciaország), Oltalom Karitatív Egyesület (Magyarország), Asociatia Tineri Parteneri Pentru Dezvoltarea Societatii Civil (Románia), International Centre For Sustainable Development (Görögország), Towarzystwo Amicus (Lengyelország).

Kapcsolatok: project.labe@gmail.com
Weboldal: www.lampedusaberlin.eu

Tíz javaslat egy új európai migrációs politikához
Az üldöztetéssel, konfliktussal és az emberi jogok megsértésével kísért migráció jelensége nem kizárólag európai jelenség. Az UNHCR adatai szerint csak 2015-ben 65.3 millió ember kényszerült útra kelni világszerte. Ennek a 65.3 millió embernek csak 10%-a talált menedékre Európában. Megfelelő információk hiányában hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nincs megoldás az illegális migráció jelenségére, hogy nem lehet elkerülni a tengerbe fúlást, hogy nem lehet segítséget nyújtani azoknak a szenvedőknek, akik háborúk, nyomorúság és diktátorok elől menekülnek. Ez a gondolat azonban nem állja meg a helyét. Létezik megoldás. Az alábbi dokumentumban különböző, civil szervezetek által javasoltakat próbáltuk meg összefoglalni. A javaslatok egy része rövid távú megoldásokat kínál, míg mások a hosszú távú stratégia alkotáshoz nyújthatnak segítséget. Legyen akár rövid-, akár hosszútávú a stratégia, mindegyik egy kedvezőbb európai migrációs politika kialakításához járul hozzá.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fondazione Fortes. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms