BEST Symposia on Education: STEMbox: Open your eyes and see the diversity
BEST Symposia on Education (BSE) претставува настан каде студенти, локални и интернационални професори, експерти од различни индустриски и истражувачки здружениjа, институции за високо образование и претставници од компании дискутираат за прашања поврзани со образование, сѐ со цел да се подобри високото образование во Европа. Студентите ќе имаат прилика да ги идентификуваат тековните проблеми и да предложат иновативни решениjа кои ќе помогнат во оформувањето на иднината на високото образование во Европа. Собраните мислења и идеи се тестираат и докажуваат преку научни истражувања и се презентираат на универзитети и компании. Настанот е бесплатен и работи врз основа на селекција на ограничен број учесници, во зависност од поднесените апликациии и нивната содржина.

Оваа година темата на дискусија - Racial and Ethnic Diversity in STEM Education, ќе ви овозможи да ги искажете вашите мислења и идеи преку дискусии, работилници и сесии, и истите да бидат споделени со студенти од повеќе Европски земји. Настанот е интернационален и претставува одлична прилика за запознавање, дружба и забава со студенти од различни култури.

Како дел од настанот ќе има и викенд патување во Охрид (студентски дом "Никола Карев"), за кое повеќе информации може да најдете подолу.

Симпозиумот ќе се одржи во периодот од 14 до 22 јули 2019.

Краен рок за апликации: 05.07.2019 во 00:00ч.

*Апликации се примаат само од студенти на УКИМ.
*Одговор на сите прашања и мотивациското писмо се главен критериум за да бидете примени како учесник.

Е-mail адреса *
Име и презиме *
Телефонски број *
Дата на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Каде студирате? *
Година на студии *
Насока на студии *
Што е чакмак? *
Мотивациско писмо ( не премногу долго) *
Дали досега се имате запознаено и имате некакво искуство со темата на дискусија за BSE оваа година? *
Како дел од курсот ќе има викенд патување во Охрид (19.07.2019 - 21.07.2019) кое ќе се плаќа дополнително (износ: 1400 ден). Присуство на ова патување не е задолжително. Доколку бидете избрани дали би присуствувале на истото?
Вашето ниво на познавање англиски јазик *
Недовлно
Одлично
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service