Test je kennis - Rolling Stones
1. Mick en Keith speelden aanvankelijk in het bandje Little Boy Blue and the Blue Boys. Bassist Dick Taylor, die ook nog kort deel uitmaakte van de eerste Stones-bezetting, zou later een andere bekende rockgroep oprichten, namelijk:
1 point
2. Op het podium van welke Londense club gaven The Rolling Stones hun allereerste optreden?
1 point
3. De debuutsingle van de Stones, Come on uit 1963, was een cover. Van wie was het nummer oorspronkelijk?
1 point
4. Vanaf het prille begin tot aan zijn dood (in 1985) speelde toetsenist Ian Stewart mee op platen en tijdens concerten, ook toen hij officieel geen Stone meer was. Hoe heette de manager die Stewart ontsloeg omdat hij zogenaamd niet bij het ruige imago van de band zou passen?
1 point
5. Bassist Bill Wyman, ' de stille Stone', was het enige bandlid dat zich van een pseudoniem bediende. Hoe luidt zijn echte naam?
1 point
6. De zaal van het Kurhaus werd letterlijk afgebroken toen de Stones er in 1964 hun eerste concert op het Europese vasteland gaven. Al na vijf nummers maakte de Scheveningse politie er een einde aan. Door wie werd dit hete Hollandse avondje gepresenteerd?
1 point
7. Op welk Rolling Stones-album is Ron Wood voor het eerst als gitarist te horen?
1 point
8. Mick Jagger heeft zeven kinderen met verschillende vrouwen. De moeder van zijn oudste dochter Karis was indertijd zangeres in de geruchtmakende musical Hair. Wat is haar naam?
1 point
9. Bianca Pérez-Mora Macias werd in 1970 de eerste wettige mevrouw Jagger. Ook na hun scheiding, acht jaar later, zou de huidige mensenrechtenactiviste die beroemde achternaam dragen. Waar werd hun huwelijk ingezegend?
1 point
10. Mick Taylor werd in 1969 aangesteld als de vervanger van de overleden Brian Jones, maar eerst was nog een andere gitarist nadrukkelijk in beeld voor die vacature.
1 point
11. De filmcarrière van Mick Jagger kende - zacht uitgedrukt - weinig hoogtepunten. Zijn beste acteerprestatie leverde hij volgens de critici als uitbater van een escortbureau voor mannen. Hoe heet deze film, waarin ook Andy Garcia en James Coburn speelden?
1 point
12. Wie speelt saxofoon op de nummers Slave en Waiting on a friend op het album Tattoo you?
1 point
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google.