Prijavnica: Evropske vrednote in globalno učenje: metode neformalnega izobraževanja
Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Informacijska točka Europe Direct Koper – Capodistria in SLOGA – Platforma nacionalna platforma za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, vabimo na motivacijski dan za učitelje/-ice in mladinske delavce/-ke: Z učenjem mladih do odgovorne družbe! Evropske vrednote in globalno učenje: metode neformalnega izobraževanja.

KDAJ: sreda, 28. november 2018, ob 9. uri
KJE: Zelena dvorana Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper (Staničev trg 1, Koper)
ROK ZA PRIJAVO: nedelja, 25. november 2018

Za dodatne informacije pišite na ema.weixler@pina.si ali (0)5 63 00 320 (PiNA).

Ime in priimek *
Your answer
E-naslov *
Your answer
Naziv organizacije / šole / zavoda *
Your answer
Delavnice v praksi, 1. del
EU DRŽA: skupno sprejemanje odločitev v EU:
Če bi mladi imeli moč odločanja o skupnih evropskih izzivih, kakšne ukrepe bi sprejeli? Udeleženci/-ke delavnice spoznajo, kdo sprejema odločitve o evropskih zadevah, preko izkustvenih skupinskih iger ugotovijo, na kakšen način se sprejemajo odločitve in se preizkusijo v simulaciji odločanja po sistemu evropskega parlamenta.

GLOBALNO UČENJE: En svet - uvod v globalno učenje:
Igra na interaktiven in izkustven način prikaže globalno neenakost sveta v katerem živimo. S pomočjo postavljanja figuric se bomo pogovorili o medsebojnih povezavah, odvisnostih in vplivih. Krepili bomo zavedanje, da smo vsi del globalnih izzivov, hkrati pa smo lahko tudi del rešitev.

*
Prosimo, izberite eno izmed delavnic.
Required
Delavnice v praksi, 2. del
DRŽAVLJANSKA VZGOJA: mladi v akciji – oblikujmo svojo državo in unijo:
Mladi z delavnico dobijo vpogled v oblikovanje obstoječega odločevalskega procesa tako, da v manjših skupinah izoblikujejo svoje države, ustavo ter simbol in/ali zastavo, ki jih reprezentira, nato pa jih čaka izziv povezovanja in sodelovanja med državami ter tvorjenje unije. Delavnica odpira prostor za izkustveno učenje in razpravo o temah, ki jih želimo nasloviti.

GLOBALNO UČENJE: Ribolov in Cilji trajnostnega razvoja:
Udeleženci raziskujejo dinamiko, ki se oblikuje, kadar posamezniki oz. posamezne skupine črpajo svoj zaslužek iz skupnih naravnih virov in se spoznajo s t. i. tragedijo skupne dobrine. Delavnica je primerna za naslavljanje trajnostnega razvoja in trajnostnega življenjskega sloga. V zadnjem delu se spoznamo tudi s Cilji trajnostnega razvoja.

*
Prosimo, izberite eno izmed delavnic.
Required
Ali bi želeli sodelovati na tržnici dobrih praks? *
Tržnica dobrih praks je namenjena predstavitvi dobrih praks in metodologij ponudnikov neformalnega izobraževanja s področja globalnega učenja, trajnostnega razvoja in aktivnega državljanstva. Tržnica bo potekala na predhodno pripravljenih mizah, na katerih bomo lahko razstavili naše materiale (slikovno gradivo, didaktične pripomočke, brošure, priročnike, razne metode, ki jih uporabljate, morebitna vabila na vaše dogodke, ...) in jih predstavili drugim udeleženim na dogodku (učiteljem/-icam, ravnateljem/-icam, mladinskim delavcem/-kam).
Bi se želeli prijaviti tudi na individualno svetovanje? *
Če ste na prejšnje vprašanje odgovorili z DA, prosimo, napišite kaj konkretno vas zanima.
Your answer
Je še kaj, kar bi nam želeli sporočiti?
Your answer
Potrjujem ...
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of MMC PINA. Report Abuse - Terms of Service