Norsk vegansamfunn blir livssynssamfunn
Norsk vegansamfunn vedtok på det ekstraordinære årsmøtet 12. juli 2020 at vi skal opprette Norsk vegansamfunn (NVS) som et livssynssamfunn. Dette betyr at vi endrer organisasjonsform, men at vi i praksis kommer til å jobbe på akkurat samme måte som før. Målet for vår organisasjon er å jobbe for å gjøre det enkelt å velge vegansk og leve som veganer i Norge.

Årsakene til dette er flere. Først og fremst vil vi som et livssynssamfunn kunne søke om midler gjennom "Tilskuddsordningen for tros- og livssynssamfunn", og på den måten få stats- og kommunestøtte for å kjempe dyrenes sak. Dette vil medføre at medlemskap i NVS blir gratis for de som kun har medlemskap i vårt livssynssamfunn. Er du medlem i et annet livssyns- eller trossamfunn kan du bli støttemedlem mot en årsavgift, og dette vil i praksis være samme type medlemsskap som vi har nå.

Veganisme har også blitt anerkjent juridisk som et livssyn, dermed vil det å bli et livssynssamfunn kunne gi økt beskyttelse for våre medlemmer.

Overstiger vi 50 medlemmer, vil dette resultere i ca. 580 kroner per medlem i statsstøtte - penger vi kommer til å bruke for å spre veganisme i Norge enda mer effektivt enn noensinne før.

NVS som livssynssamfunn holdt stiftelsesmøte 30. August 2020. Her kan du skrive deg opp for å holdes informert via e-post om prosessen og få beskjed når reigstreringen i Brønnøysundsregisteret er gjennomført og vi får på plass et medlemsregister, slik at du kan melde deg inn i organisasjonen.
Fullt navn *
E-postadresse *
Hva synes du om overgangen til et livssynssamfunn? (svaret er ikke bindende)
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Norsk Vegansamfunn. Report Abuse