CURS D'INICIACIÓ AL HATHA IOGA
Una aproximació a la pràctica d'asana des dels fonaments.
Aprendràs i practicaràs ioga des de la base del Hatha Ioga i l'Alineament Restauratiu.​

4, 11, 18 i 25 de novembre 2018 | 11:00 - 13:00


ASANA, RESPIRACIÓ I MEDITACIÓ:
Asana és una activitat física que t’ajuda a familiaritzar-te amb el procés de focalitzar l’atenció en la teva realitat més inmediata, el present.
La respiració aquí també hi juga un paper molt important. Es pot dir que la respiració és l’essència de la vida, de fet, és imprescindible per obtenir l’energia necessària per viure.
Aprendre a regular la respiració durant la pràctica d’asana, fent una respiració serena, pausada, profunda, i rítmica, és una manera d’aprofitar aquesta força vital i de salud, una manera de mantenir la ment serena i oberta a les sensacions, una ment oberta a l’experiència de la vida.
Asana és meditació. La concentració de la ment cap a la pràctica et connecta amb la teva capacitat innata d’estar en calma i d’observar sense judici, de no deixar-te arrossegar pel que estàs sentint o vivint a cada moment.

ENFOCAMENT:
Amb un programa especial i molt complert dirigit a persones que volen iniciar-se en la pràctica de ioga, i també a totes aquelles persones que volen reafirmar coneixements, aprendre des de les bases, la tècnica i ús de les eines de l'Alineament Restauratiu (BackMitra®, Banc d'inversió, Arc de fusta, Tira plana, Bolsters).
Entreguem dossier de continguts. Tots els materials estan inclosos. Hi haurà seguiment personalitzat.
No fa falta flexibilitat ni força per participar-hi.

​PROFESSOR: Marc Lleonart.
Amb una experiència personal de més de 10 anys de pràctica, és professor de hatha ioga i ioga restauratiu a ZONAIOGA. Ha rebut la seva formació de la ma de Brigitte Longueville i David McAmmond (RYT200), posant èmfasi en el ioga restauratiu i terapèutic amb la formació de Backmitra® de la Brigitte Longueville, i amb la Marta Puig amb els tres mòduls formatius de ioga i alineació restaurativa.

Total hores: 8h

Dates 2018:
diumenges 4, 11, 18 i 25 de novembre.
Horari: de 11:00 a 13:00.
Preu: 72€ | Inclou les 4 sessions i un dossier de continguts
+ una classe de prova de nivell 1 o nivell obert.

Més info: info@zonaioga.com
Lloc: Zonaioga | C/ Les Planes, 2, 1er 3a | 08201 - Sabadell

¡PLACES LIMITADES!

1ra sessió: L'experiència del cos mitjançant la pràctica.
El coneixement des de l'experiència directa:
- En estat de repòs, desenvolupant la capacitat d'observació de la sensació de corporalitat, el pes, el suport intern, l'equilibri, l'atenció en la respiració;
- I seguint diferents dinàmiques de moviment corporal, posant atenció al moviment en si mateix, en funció de la interrelació de les diferents parts del cos, la percepció interna, la connexió centre-perifèria, la coordinació; posant a disposició l'atenció interna de la propia ment.
Tot això fent un recorregut per diferents asanes (postures de ioga), estirats a terra, i també postures de peu.
2na sessió: Asana, el ioga de les postures.
Seguirem el recorregut iniciat a la primera sessió explorant diferents postures de ioga.
Veurem l'anatomia de la pelvis i el seu moviment com a centre de gravetat del cos, practicant amb postures de meditació assegudes, postures de peu, i de flexió.
Parlarem de l'actitud envers la pràctica, la intenció, l'enfocament.
Començarem a parlar dels cinc Yamas:
Ahimsa (no violència), Satya (veracitat), Asteya (honestitat), Brahmacharya (autocontrol), Aparigraha (no possessivitat).
3ra sessió: Sthira Sukham Asanam.
Les asanes s'han de fer amb una actitud serena, sense cap mena d'agressivitat a les fibres musculars, ni a l'expressió de la pell, a la cara, o a la mirada. Cal crear espai intern que ens permeti captar les accions dels músculs, sentir l'estat de les articulacions i lligaments. La postura adequada per a la pràctica de ioga és l'actitud concentrada de la ment.
En aquesta ocasió posarem més èmfasi en la pràctica de ioga restauratiu com a base per anar explorant i avançant cap a diferents postures d'extensió.
Descubrirem l'utilització de diferents accessoris com la BackMitra®, el bolster, la tira plana, i l'arc de fusta.
4ta sessió: Pranayama.
La respiració és l'essència de la vida, i el prana és la força vital o energia que obtenim al respirar. Amb la pràctica de pranayama el que busquem és aprofitar aquesta força vital. Quan centrem la ment totalment en la respiració fem que s'uneixin, i afavorim que l'energia flueixi lliurement, i així podem connectar amb la nostra força vital.
Cultivarem una respiració conscient emprant diferents tècniques d'observació i control de la respiració.
Durant la sessió també mantindrem l'experiència de ioga amb la seqüenciació d'un seguit de postures, realitzant la transició d'una postura a l'altra amb un moviment lent, pausat, sostenint la pauta en la mateixa respiració.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service